מיקום רמקולים רצפתיים בקיר גבס
אני רוצה למקם את הרמקולים הרצפתיים (Focal Chorus 716) בקיר גבס - על הקיר גבס אני אעשה חור ואכניס לשם את הרמקול (אילוצי מקום), תחתית הרמקול ימוקם בערך 80ס"מ מעל הרצפה וכל התיבה של הרמקול תהיה שקועה בתוך הקיר.
בנוסף (מאותה סיבה), אני עומד להכניס את הסנטר (Chorus CC700) בתוך הכוננית טלויזיה כך שרק החלק הקדמי שלו יהיה חשוף - בדיוק כמו הרצפתיים, רק שבמקום בתןך הקיר גבס, בתוך הכוננית מעץ.
רציתי לשאול אם כתוצאה מזה אפגע באיכות הסאונד ( גם בגלל שהרמקולים שקועים בתוך מבנה (גבס ועץ) וגם\או בגלל שהרצפתיים כבר לא על הרצפה)?
תודה מראש,
דניאל.
בנוסף (מאותה סיבה), אני עומד להכניס את הסנטר (Chorus CC700) בתוך הכוננית טלויזיה כך שרק החלק הקדמי שלו יהיה חשוף - בדיוק כמו הרצפתיים, רק שבמקום בתןך הקיר גבס, בתוך הכוננית מעץ.
רציתי לשאול אם כתוצאה מזה אפגע באיכות הסאונד ( גם בגלל שהרמקולים שקועים בתוך מבנה (גבס ועץ) וגם\או בגלל שהרצפתיים כבר לא על הרצפה)?
תודה מראש,
דניאל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10920
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1944 פעמים
רמקולים רצפתיים לא ממקמים בתוך נישה\קיר וכו', אלא אם רוצים לחנוק אותם לגמרי, ולקבל סאונד עלוב ומעייף.
מתוך הוראות למשתמש של הרמקולים שלך...
אם אתה חייב, תמכור את הרצפתיים, ותקנה שקועי קיר.
מתוך הוראות למשתמש של הרמקולים שלך...
ואתה רוצה בתוך קיר?Avoid placing the loudspeakers too close to the room’s corners or walls...
אם אתה חייב, תמכור את הרצפתיים, ותקנה שקועי קיר.
אמיר צודק!
מלבד זה, לקחת רמקול רצפתי שאמור לשבת על הרצפה ולהרים אותו 80 סמ, זו ממש לא כוונת המשורר...
עוד משהו, אתה אומר שיש אילוצי מקום ומתכוון להשקיע רמקול רצפתי עמוק בקיר?
קנה רמקולים שקועים המיועדים לזה וסגור סיפור
מלבד זה, לקחת רמקול רצפתי שאמור לשבת על הרצפה ולהרים אותו 80 סמ, זו ממש לא כוונת המשורר...
עוד משהו, אתה אומר שיש אילוצי מקום ומתכוון להשקיע רמקול רצפתי עמוק בקיר?
קנה רמקולים שקועים המיועדים לזה וסגור סיפור
כל עוד אין לרמקול פתחים ופורטים מאחור ובצדדים, אין בעיה למקם אותו בתוך נישה. אולי לא הכי בריא ולא הכי מומלץ, אבל תקבל סאונד סביר לגמרי, ואפילו עדיף על רמקולים שקועים שאין להם תיבה בגודל מוגדר.
לגבי גובה, הבעיה היחידה שאני רואה זה שהטוויטרים לא בגובה האוזן. אם תוכל תוסיף הטיה קלה, וגם אם לא - אתה תשרוד..
לגבי גובה, הבעיה היחידה שאני רואה זה שהטוויטרים לא בגובה האוזן. אם תוכל תוסיף הטיה קלה, וגם אם לא - אתה תשרוד..
..
- Amir64
-
- גורו

אז היצרן ממליץ לא למקם את הרמקולים קרוב לקיר, ואתה אומר שאפשר בתוך הקיר,
מעניין מי צודק.
בעניין הטוויטרים, אם כבר השואל מרים רמקול רצפתי 80 ס"מ מהרצפה, והופך אותו לרמקול שקוע קיר, הוא גם יכול להעמיד אותו על הראש, ואז הטוויטר יהיה בגובה הנכון...
מעניין מי צודק.
בעניין הטוויטרים, אם כבר השואל מרים רמקול רצפתי 80 ס"מ מהרצפה, והופך אותו לרמקול שקוע קיר, הוא גם יכול להעמיד אותו על הראש, ואז הטוויטר יהיה בגובה הנכון...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
- נתן תודות: 1587 פעמים
- קיבל תודות: 1355 פעמים
האם חסר רמקולים שקועים ברמה טובה (ואפילו טובה מאוד...) שצריך להכניס רמקול רצפתי בתוך הגבס ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
·Amir64 כתב:אז היצרן ממליץ לא למקם את הרמקולים קרוב לקיר, ואתה אומר שאפשר בתוך הקיר,
מעניין מי צודק.
בעניין הטוויטרים, אם כבר השואל מרים רמקול רצפתי 80 ס"מ מהרצפה, והופך אותו לרמקול שקוע קיר, הוא גם יכול להעמיד אותו על הראש, ואז הטוויטר יהיה בגובה הנכון......
ברור שעדיף לפי ההמלצה של היצרן. אבל;
אם מדובר על מצב קיים שבו יש רמקולים נתונים (לא לפני רכישה) זה לא יהיה כל כך נורא לעשות את זה. גריעה מסויימת מאיכות הצליל, אבל זה לא שתלך להקיא אחרי כל סרט בשקית הפופקורן. לא יותר גרוע מרמקולים שקועים יעודיים בכל אופן.
זה כי עם כל הפלצנות, אין שום דבר מיוחד ברמקולים שקועים שמתחברים לקיר- הם לא ישמעו טוב יותר מרמקול אחר הנמצא בקיר. כמו בכל מצב, יש רצוי ויש מצוי. לא לכולם יש אפשרות לרמקולים במיקום אופטימלי. יש סלון עם זוויות, יש רמקולים עם קריזות, ויש הנהלה. התוצאה הסופית היא מיצוע בין כל הנ"ל.
וכן, אפשר גם להפוך עם טוויטרים למטה, אין כל השפעה על איכות הצליל. הבעייה היחידה היא אסטתית.
..
- Amir64
-
- גורו

כתבתי את זה ברצינות, לא בצחוק.ZiggyMan כתב:·......
וכן, אפשר גם להפוך עם טוויטרים למטה, אין כל השפעה על איכות הצליל. הבעייה היחידה היא אסטתית....
יותר טוב מלהתקין את הרמקולים עם הטייה.