15 פינים - איזה חיבור זה? + דעה על LCD מסויימת.
שלום =]
אני מתכנן לקנות LCD בקרוב.
אני מאוד חדש בכל הנושא של ה-LCD, ולכן אני רוצה לברר הרבה מאוד דברים לפני שאני קונה.
לרוב הדברים כבר מצאתי תשובה.
אני מתכנן לרכוש את הטלוויזיה הבאה:
http://www.brand.co.il/mahsanei-hashmal ... D=1&page=3
טלוויזית LCD של Haier בגודל 32''.
אני יודע שאפשר להשיג הרבה יותר טובות ממנה, אך אין לי כל כך תקציב לטלוויזיות יותר יקרות.
השימוש שלי בטלוויזיה יהיה צפייה רגילה בשידורים, חיבור פלייסטיישן 3 וחיבור המחשב.
השאלות שלי הן:
1. מה זה אומר HD Ready? זה אומר שזה תומך עד 1080i?
2. מהו חיבור ה-15 פינים המיועד לחיבור המחשב? האם הוא איכותי? יש לי ATI Radeon 9550, עם 3 יציאות: VGA, DVI ו-S-Video, האם יהיה אפשרי לחבר את המחשב?
3. האם הטלוויזיה הזו תומכת בקליטת תמונה מהמחשב ע"י חיבור כבל DVI > HDMI מכיוון שהבנתי שיש מבחר טלוויזיות שאינן תומכות באופציה הזו?
תודה מראש לעוזרים =]
אני מתכנן לקנות LCD בקרוב.
אני מאוד חדש בכל הנושא של ה-LCD, ולכן אני רוצה לברר הרבה מאוד דברים לפני שאני קונה.
לרוב הדברים כבר מצאתי תשובה.
אני מתכנן לרכוש את הטלוויזיה הבאה:
http://www.brand.co.il/mahsanei-hashmal ... D=1&page=3
טלוויזית LCD של Haier בגודל 32''.
אני יודע שאפשר להשיג הרבה יותר טובות ממנה, אך אין לי כל כך תקציב לטלוויזיות יותר יקרות.
השימוש שלי בטלוויזיה יהיה צפייה רגילה בשידורים, חיבור פלייסטיישן 3 וחיבור המחשב.
השאלות שלי הן:
1. מה זה אומר HD Ready? זה אומר שזה תומך עד 1080i?
2. מהו חיבור ה-15 פינים המיועד לחיבור המחשב? האם הוא איכותי? יש לי ATI Radeon 9550, עם 3 יציאות: VGA, DVI ו-S-Video, האם יהיה אפשרי לחבר את המחשב?
3. האם הטלוויזיה הזו תומכת בקליטת תמונה מהמחשב ע"י חיבור כבל DVI > HDMI מכיוון שהבנתי שיש מבחר טלוויזיות שאינן תומכות באופציה הזו?
תודה מראש לעוזרים =]
1. HD READY - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... nt&tid=195
2. חיבור 15 פינים הוא VGA, וניתן לחבר את המסך למחשב בכבל VGA ל VGA. חיבור מסוג זה הוא מאוד איכותי, אך לא למרחקים גדולים מידי.
3. ניתן לחבר את הטלוויזיה בחיבור DVI ל HDMI מהמחשב.
בכל מקרה לך תראה את הטלוויזיה לפני שאתה קונה, ותשווה אותה לאחרים באותו תחום מחירים (לא חסר).
2. חיבור 15 פינים הוא VGA, וניתן לחבר את המסך למחשב בכבל VGA ל VGA. חיבור מסוג זה הוא מאוד איכותי, אך לא למרחקים גדולים מידי.
3. ניתן לחבר את הטלוויזיה בחיבור DVI ל HDMI מהמחשב.
בכל מקרה לך תראה את הטלוויזיה לפני שאתה קונה, ותשווה אותה לאחרים באותו תחום מחירים (לא חסר).
-אור-
תודה רבה על התשובות.
לגבי כבל VGA, כמה עולה כבל כזה? =]
ולגבי ה-DVI>HDMI, המחיר של הכבל לפחות במקומות שאני ראיתי הוא 130 ש"ח בערך.. האם הוא שווה את הכסף? האם התוצר שלו יהווה סיפוק מבחינת המחיר? או שאפשר להסתפק בכבל VGA?
המרחק בין הצופה לטלוויזיה הוא בין מטר וחצי ל-2 מטר.
כיום אני עם טלוויזיה 29'' CRT, ועד עכשיו חיברתי את המחשב לטלוויזיה בעזרת S-Video.
לגבי כבל VGA, כמה עולה כבל כזה? =]
ולגבי ה-DVI>HDMI, המחיר של הכבל לפחות במקומות שאני ראיתי הוא 130 ש"ח בערך.. האם הוא שווה את הכסף? האם התוצר שלו יהווה סיפוק מבחינת המחיר? או שאפשר להסתפק בכבל VGA?
המרחק בין הצופה לטלוויזיה הוא בין מטר וחצי ל-2 מטר.
כיום אני עם טלוויזיה 29'' CRT, ועד עכשיו חיברתי את המחשב לטלוויזיה בעזרת S-Video.
קודם כל, לפי דעתי כדי לך לקנות כבל VGA במקרה של הטלוויזיה של haier. כבל כזה בטח עולה משהו כמו 50 ש"ח.
לגבי אם זה מתחבר אוטומטי כמו מסך מחשב אני לא יודע, זה תלוי בטלוויזיה, כל אחד שונה. גם אל תצפה לאיכות של מסך מחשב. זה לא יהיה גרוע כמו CRT, אך גם לא טוב כמו מסך מחשב.
לגבי אם זה מתחבר אוטומטי כמו מסך מחשב אני לא יודע, זה תלוי בטלוויזיה, כל אחד שונה. גם אל תצפה לאיכות של מסך מחשב. זה לא יהיה גרוע כמו CRT, אך גם לא טוב כמו מסך מחשב.
-אור-
אם זה לא יופיע אוטומטית אני בבעיה.
כי המסך שאני כרגע משתמש בו מתחבר ב-VGA, מה שאומר שאני לא אוכל לעשות כלום במחשב בשביל לגרום לטלוויזיה לזהות את המחשב.
אגב, מהו חיבור D-Sub? כי שקלתי לקנות גם את זו:
http://www.brand.co.il/mahsanei-hashmal ... D=1&page=5
טלוויזיה 32'' של סמסונג.
או את זו:
http://www.brand.co.il/mahsanei-hashmal ... D=1&page=2
של גרונדיג.
כי המסך שאני כרגע משתמש בו מתחבר ב-VGA, מה שאומר שאני לא אוכל לעשות כלום במחשב בשביל לגרום לטלוויזיה לזהות את המחשב.
טלוויזיה 32'' של סמסונג.
או את זו:
של גרונדיג.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
D-sub = VGASagiBarak כתב:אם זה לא יופיע אוטומטית אני בבעיה.
טלוויזיה 32'' של סמסונג.
או את זו:
של גרונדיג....
הדגם של סמסונג הוא דגם יחסית ישן (שנת 2005-2006), תוכל להשיג אותו ב 3900 ברשתות אלמ ב 24 תשל' לפני בכלל שאתה מתמקח עלמחיר
אוקיי תודה דרור =] עכשיו שאתה אומר אני באמת אלך לא.ל.מ. נבדוק שם טלוויזיות.
זה קצת מבאס שבאף טלוויזיה אין גם כניסת HDMI וגם DVI.
יש לא.ל.מ אתר עם קטלוג המוצרים שלהם?
ואגב, אני מתכנן לקנות באמצע אוגוסט ככה. אני יודע שיש זמן, אבל אני פשוט לא רוצה לעשות טעות כמו שעשיתי עם ה-CRT שלי.
ותודה רבה לכם =] יש לכם פורום נפלא =] בהחלט עוזר להרבה מאוד אנשים
ואגב, אני מתכנן לקנות באמצע אוגוסט ככה. אני יודע שיש זמן, אבל אני פשוט לא רוצה לעשות טעות כמו שעשיתי עם ה-CRT שלי.
ותודה רבה לכם =] יש לכם פורום נפלא =] בהחלט עוזר להרבה מאוד אנשים
- droren
- חבר מביא חבר

לא מכיר קטלוג של אלמ אבל יש להם הרבה סניפיםSagiBarak כתב:אוקיי תודה דרור =] עכשיו שאתה אומר אני באמת אלך לא.ל.מ. נבדוק שם טלוויזיות.
ותודה רבה לכם =] יש לכם פורום נפלא =] בהחלט עוזר להרבה מאוד אנשים...
לטלויזה S71 יש כניסת HDMI 1 בלבד, היא לא תומכת ב NR אלא רק VGA
עד אוגוסט אלוהים גדול.. המחירים ישתנו מאד ויתכן כי סדרה 81 ולא 71 תהיה יותר אטרקטיבית בשבילך
לגבי הפורום- תודה , ומצפה לראותך במפגש ביום שני
האם אפשר להסתפק בחיבור ב-VGA? או שהוא לא מספיק איכותי? אני מתכוון להשתמש ב-LCD בהקשר המחשב אך ורק בנושא סרטים/סדרות. אני לא מתכוון להשתמש במסך ה-LCD כתור מסך מחשב יום יומי.
חיבור VGA יעשה את העבודה? מכיוון שזאת הברירה היחידה שלי.
מכיוון שאני מתכוון לחבר את הפלייסטיישן 3 שלי ל-LCD, ולשם כך אני חייב יציאת HDMI שנכון לעכשיו באה על חשבון יציאת DVI.
ובגלל שראיתי פה בפורום מישהו שאמר שהטלוויזיה שלו לא תומכת בקבלת תמונה מהמחשב דרך כניסת HDMI, אני לא רוצה לקנות סתם כבל DVI>HDMI ואז שזה לא יעזור לי בכלום, מכיוון שהמחיר של הכבל לא זול ממש כמו ה-VGA.
ואני נורא מצטער שאני חופר את העניין הזה
מכיוון שאני מתכוון לחבר את הפלייסטיישן 3 שלי ל-LCD, ולשם כך אני חייב יציאת HDMI שנכון לעכשיו באה על חשבון יציאת DVI.
ובגלל שראיתי פה בפורום מישהו שאמר שהטלוויזיה שלו לא תומכת בקבלת תמונה מהמחשב דרך כניסת HDMI, אני לא רוצה לקנות סתם כבל DVI>HDMI ואז שזה לא יעזור לי בכלום, מכיוון שהמחיר של הכבל לא זול ממש כמו ה-VGA.
ואני נורא מצטער שאני חופר את העניין הזה
- droren
- חבר מביא חבר

אין בעיה לחבר ב VGA - גם סיגנל HDSagiBarak כתב:האם אפשר להסתפק בחיבור ב-VGA? או שהוא לא מספיק איכותי? אני מתכוון להשתמש ב-LCD בהקשר המחשב אך ורק בנושא סרטים/סדרות. אני לא מתכוון להשתמש במסך ה-LCD כתור מסך מחשב יום יומי.
ואני נורא מצטער שאני חופר את העניין הזה...
אני אישית מחובר ב S71 עם VGA , ב R81 עם HDMI
ואתה רואה הבדל שממש נראה לעין בין ה-VGA ל-HDMI?droren כתב:אין בעיה לחבר ב VGA - גם סיגנל HDSagiBarak כתב:האם אפשר להסתפק בחיבור ב-VGA? או שהוא לא מספיק איכותי? אני מתכוון להשתמש ב-LCD בהקשר המחשב אך ורק בנושא סרטים/סדרות. אני לא מתכוון להשתמש במסך ה-LCD כתור מסך מחשב יום יומי.
אני אישית מחובר ב S71 עם VGA , ב R81 עם HDMI...
גם בקבצי HD וגם בקבצי DivX/XviD רגילים?
- droren
- חבר מביא חבר

יש הבדל מועט אבל אפשר לחיות איתוSagiBarak כתב:ואתה רואה הבדל שממש נראה לעין בין ה-VGA ל-HDMI?droren כתב:אין בעיה לחבר ב VGA - גם סיגנל HDSagiBarak כתב:האם אפשר להסתפק בחיבור ב-VGA? או שהוא לא מספיק איכותי? אני מתכוון להשתמש ב-LCD בהקשר המחשב אך ורק בנושא סרטים/סדרות. אני לא מתכוון להשתמש במסך ה-LCD כתור מסך מחשב יום יומי.
אני אישית מחובר ב S71 עם VGA , ב R81 עם HDMI...
גם בקבצי HD וגם בקבצי DivX/XviD רגילים?...
אני רואה שמדברים פה על הבדלים בין VGA ל DVI, אז אני אנצל את הבמה.
האם ניתן להוציא מכבל VGA תמונה בגודל 1366x768, כמובן בתנאי שיש לי powerstrip?
היום הייתי בחנות מחשבים מוכרת כדי לקנות כבל VGA. המוכר אמר לי שלא ניתן להעביר גודל של 1366x768 בכבל VGA וכדי לי לקנות DVI לHDMI. ברור שהלכתי הביתה בלי כלום. הוא רצה למכור לי כבל ב 800 ש"ח כשבאתי כדי לנות כבל ב 150.
אז בקיצור, אני לא מת להוציא הרבה כסף על כבל. יש לי LD9000 ואני צריך לפחות 7 מ' של כבל. האם אני אוכל להוציא את ה native rate של הלוויזיה שלי בכבל VGA והאם האיכות מספקת?
איפה כדי לקנות כבל VGA?
האם ניתן להוציא מכבל VGA תמונה בגודל 1366x768, כמובן בתנאי שיש לי powerstrip?
היום הייתי בחנות מחשבים מוכרת כדי לקנות כבל VGA. המוכר אמר לי שלא ניתן להעביר גודל של 1366x768 בכבל VGA וכדי לי לקנות DVI לHDMI. ברור שהלכתי הביתה בלי כלום. הוא רצה למכור לי כבל ב 800 ש"ח כשבאתי כדי לנות כבל ב 150.
אז בקיצור, אני לא מת להוציא הרבה כסף על כבל. יש לי LD9000 ואני צריך לפחות 7 מ' של כבל. האם אני אוכל להוציא את ה native rate של הלוויזיה שלי בכבל VGA והאם האיכות מספקת?
איפה כדי לקנות כבל VGA?
-אור-