איכות תמונה במסך חדש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
RonOk00 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
זוהי הודעה ראשונה שלי בפורום ואשמח להתייעצות..

רכשתי השבוע מסך Samsung UE55RU7100, התומך ברזולוציית 4K. הטלוויזיה מציגה תמונה מרשימה כאשר נניח מציגים תמונה באיכות גבוהה מיוטיוב, אבל התמונה נראית רע כאשר צופים בשידורי טלוויזיה.

לשם השוואה, יש לי טלוויזיה מלפני שנתיים בערך, Samsung UA46H6203 FULL HD LED, שמציגה תמונה יפה מאוד למשל בשידורי חדשות.

* אני יודע שרוב התכנים כיום אינם ב-4K ולא ציפיתי לתמונה שכזו, אלא לתמונת HD איכותית לפחות. זה קורה בכל הערוצים, מכאן 11 HD ועד לדיסקברי HD, כך שאני לא יכול להאשים רשת מסוימת בעניין שידור התמונה.

ההבדל הוא שקריין החדשות לצורך העניין מעט מרוח וקווי המתאר של פניו לא ברורים כמו בטלוויזיה הישנה יותר. העניין קצת מוזר. ניסיתי להתעסק עם תפריט התמונה (חדות, בהירות וכדומה, להקפיא הגבלות ECO ועוד), ללא הועיל. החשד שלי הוא שידור התמונה שהטלוויזיה מקבלת. אבל זה מוזר, כי שתי הטלוויזיות מחוברות בכבל HDMI לאותו סוג ממיר, yesMaxTotal (שחור), שאמור לספק לפחות איכות שכזו למסך החדש (או שאני טועה? הטלוויזיה החדשה מתקשה לעקל את זה?). התמונה לא נוראית ומפוקסלת.. אבל היא לא "יפה" בכלל, ביחס לטלוויזיה הישנה (מציגה תמונה מעולה).

אשמח להסברים ודעות שלכם בעניין.

* אמור להגיע אליי טכנאי יס כדי להחליף את הממיר של הטלוויזיה החדשה לממיר yesULTRA. האם לדעתכם זה יהווה פתרון לשידור התמונה בערוצי ה-HD המוכרים?

תודה!

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

@RonOk00
·
יש לזה 2 סיבות:
א. גודל.
קח כל תמונה במחשב/טלפון, תעשה לה זום-אין, היא תהפוך להיות לא חדה ומפוקסלת. גדולה יותר, אבל מפוקסלת יותר.
לחלופין, שים את אותו שידור בטלפון שלך, ושים את הטלפון ליד הטלויזיה, השידור בטלפון יראה חד כתער. קטן, אבל חד.
שידור באיכות מסויימת ב-2 טלויזיות זהות, תמיד יראה טוב יותר בקטנה יותר, כי הפיקסלים שם קטנים יותר. הרי ב-2 הטלויזיות יש אותה כמות פיקסלים עבור אותה רולוציה, אז ככל שהמסך קטן יותר, כך הפיקסלים בו קטנים יותר, לכן התמונה נראית חדה/מדויקת יותר.
אתה יכול לעשות את ההשוואה הבאה:
תעמוד במרחק שבו הטלויזיות נראות באותו גודל (למשל 3 מטר לטלויזית ״46 אינצ׳, ו-4 מטר לטלויזית ״55 אינצ׳) ואז תשווה בין התמונות.

ב. Upscaling.
טלויזיות HD רגילה לאיכות HD, ומשדרת אותה באופן טבעי (natively)
טלויזית 4K רגילה לאיכות 4K, ומשדרת אותה באופן טבעי.
כשטלויזית 4K צריכה לשדר איכות HD, היא צריכה לעשות upscaling לתמונה מ-HD ל-4K בשביל להציג אותה (אחרת התמונה היתה בריבוע קטן במרכז המסך).
תהליך זה נעשה בעזרת עיבוד תוכנתי, ויכול להיות פחות ממושלם, ולכן התמונה מוצגת פחות ממושלמת.

RonOk00 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@mdk_25
·
עניין הגודל ברור לי, אך מכיר מסכים בגודל זהה המסוגלים להציג תמונה טובה יותר.
העניין השני נשמע יותר מתאים לסיטואציה. יש דרך להתגבר על זה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@RonOk00
·
מודבר בדגם הכי בסיסי של החברה, הגיוני שיכולות עיבוד התמונה שלו יהיו גם נמוכות ביחס למסכים מתקדמים יותר.

RonOk00 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

עדכון: היום טכנאי יס חיבר לי ממיר יס אולטרה (4K) ושנמך לי בהגדרות תצוגת HD ל-1080P והתמונה נראית טוב. בצפייה בתכני VOD 4K הממיר עובר אוטומטית ל-4K (בדקתי INFO של המסך בזמן שהתוכן רץ וגם במידע שהממיר מציג). על פניו נראה שהמצב הסתדר. כנראה שההגדרה של העברת תוכן באיכות גבוה, על אף שבמקור הוא HD, מורחת את התמונה (וה-UPSCALING של סמסונג, לפחות בדגם זה לא מספיק מרשים. אולי ישתפר עם הזמן כאשר האיכות הזאת תהיה יותר מיינסטרים ואולי גם עדכונים של סמסונג למסך בהמשך ישפרו את הכל הרבה יותר)

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@RonOk00
·
אם הממיר מוציא HD בערוצי HD, אז הוא מוציא את אותו אות כמו שהוציא הממיר הקודם שלך (HD).
ועדיין הטלויזיה שלך עושה upscaling כדי להציג אותו על מסך 4K.
לא השתנה כלום.

RonOk00 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אז קטונתי. אולי הכבל HDMI החדש שהביא עם הממיר? אני כבר לא בטוח. המצב הוא שכרגע הממיר מוציא HD למסך ורואים בסדר (פלוס מינוס).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

@RonOk00
·
לא כתבת איך הממיר היה מחובר אצלך עד עכשיו.
אם הממיר הקודם לא התחבר דרך HDMI, אז זה מסביר הכל.

RonOk00 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

שני הממירים היו מחוברים באמצעות כבל HDMI למסך..

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@RonOk00
·
יכולות להיות כמה סיבות אפשריות:
1. כבל HDMI תקול - אם הכבל הישן עדיין אצלך, אתה יכול לבדוק.
2. האות HD שהממיר הקודם הוציא פחות איכותי מהאות HD של הממיר החדש
3. בניגוד למה שהטכנאי אמר, האות עושה upscaling בממיר ויוצא ב-4K
4. הממיר החדש חובר דרך כניסת HDMI אחרת בטלויזיה
...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”