התלבטות לגבי שדרוג מגבר ק"ב
-
ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
נפלה הזדמנות יחסית לא יקרה לשדרוג, אשמח לדעתכם המלומדת.
הקיים - אונקיו TX-NR626 בציר 2013, מכשיר מצויין. אני מת על הצליל שלו ואין אותו שום בעיה מבחינתי מלבד זה שלפעמים הוא מרגיש לא מספיק חזק.
השדרוג הוא ל TX-NR828 מניח שאותו הבציר, היתרון ב TX-NR828 הוא לדעתי יותר חזק ואולי גם יותר איכותי? התוספת היא ~ 600 ש"ח (במונחים של חו"ל)
היות ואני מאוד אוהב את האונקיו הציעו לי גם TX-RZ730 חדש מהקרטון (דגם של שנה שעברה)
ע"פ הוא לא חזק יותר מה 626, אבל נחשב לסדרה האיכותית יותר של אונקיו.
עלות השדרוג ~ 1500 ש"ח
ואולי אם כבר לשדרג ללכת על yamaha rx-A2080 (היה לי ניסיון טוב איתם בעבר עם סדרה 5 שלהם למרות שהם בעיקר מצטיינים בק"ב ואותי יותר מעניין מוזיקה סטייל 5.1 הופעות או סטראו)
זה כבר שידרוג משמעותית יקר של ~ 6000 ש"ח אלא אם אחכה לסדרת 90 שצריכה לצאת ואז המחיר נחתך בחצי.
מה אומרים חכמי הפורום? לשדרג? להישאר?
תודה
הקיים - אונקיו TX-NR626 בציר 2013, מכשיר מצויין. אני מת על הצליל שלו ואין אותו שום בעיה מבחינתי מלבד זה שלפעמים הוא מרגיש לא מספיק חזק.
השדרוג הוא ל TX-NR828 מניח שאותו הבציר, היתרון ב TX-NR828 הוא לדעתי יותר חזק ואולי גם יותר איכותי? התוספת היא ~ 600 ש"ח (במונחים של חו"ל)
היות ואני מאוד אוהב את האונקיו הציעו לי גם TX-RZ730 חדש מהקרטון (דגם של שנה שעברה)
ע"פ הוא לא חזק יותר מה 626, אבל נחשב לסדרה האיכותית יותר של אונקיו.
עלות השדרוג ~ 1500 ש"ח
ואולי אם כבר לשדרג ללכת על yamaha rx-A2080 (היה לי ניסיון טוב איתם בעבר עם סדרה 5 שלהם למרות שהם בעיקר מצטיינים בק"ב ואותי יותר מעניין מוזיקה סטייל 5.1 הופעות או סטראו)
זה כבר שידרוג משמעותית יקר של ~ 6000 ש"ח אלא אם אחכה לסדרת 90 שצריכה לצאת ואז המחיר נחתך בחצי.
מה אומרים חכמי הפורום? לשדרג? להישאר?
תודה
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
רסיברי אונקיו מהשנים האחרונות ללא כיול אודיסיי ואם זה חשוב בעינך יכול להיות שלא תאהב את האונקיו החדשים .
זה עניין של התאמת הרמקולים לרסיבר.
לי יש את האונקיו 818 שלאוזניי נשמע מעולה עם רמקולים של פולק אודיו גם במוסיקה.
זה עניין של התאמת הרמקולים לרסיבר.
לי יש את האונקיו 818 שלאוזניי נשמע מעולה עם רמקולים של פולק אודיו גם במוסיקה.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
-
ahersko
- חבר מביא חבר

כפי שכתבתי בתחילה,
אני מאוד אוהב את הצליל של ה 626 עם או בלי קשר לאודסי (שלעניות דעתי באמת עושה עבודה טובה)
השאלה המקורית היתה האם שווה או יש צורך לשדרג ל 828 או מעבר.
אגב, סדרה 2 היתה הראשונה שלא לסבול מבעיות כרטיסי ה HDMI אחרי כמה סדרות מאוד לא מוצלחות של אונקיו וגם האחרונה לכייל עם אודסי
כרגע הלכתי על האופציה הכי זולה שכנראה תעלה לי ~ 300 ש"ח בהפרש שבין מחיר הרכישה של ה 828 למחיר המכירה הצפוי של ה 626
היות ובעוד מספר שעות אני אוסף את ה 828 אעדכן בהמשך בנוגע למידת השינוי
אני מאוד אוהב את הצליל של ה 626 עם או בלי קשר לאודסי (שלעניות דעתי באמת עושה עבודה טובה)
השאלה המקורית היתה האם שווה או יש צורך לשדרג ל 828 או מעבר.
אגב, סדרה 2 היתה הראשונה שלא לסבול מבעיות כרטיסי ה HDMI אחרי כמה סדרות מאוד לא מוצלחות של אונקיו וגם האחרונה לכייל עם אודסי
כרגע הלכתי על האופציה הכי זולה שכנראה תעלה לי ~ 300 ש"ח בהפרש שבין מחיר הרכישה של ה 828 למחיר המכירה הצפוי של ה 626
היות ובעוד מספר שעות אני אוסף את ה 828 אעדכן בהמשך בנוגע למידת השינוי
-
ahersko
- חבר מביא חבר

עדכון...
שמח וטוב לבב נסעתי הבוקר לאסוף את המגבר החדש.
ביקשתי לפחות להדליק אותו אצל המוכר, אבל הוא טען שאין לו כבל חשמל מתאים, התעקש לתת לי אותו לבדיקה ללא תשלום עד שאהיה מרוצה.
לקחתי...
המכשיר סה"כ היה במצב קוסמטי לא רע, קצת אבק אבל לא משהו שמטלית פריבר לא אוכלת.
פירקתי בזהירות את ה 626 הצנום והרכבתי את ה 828 המפלץ. מבחינת גודל ומשקל ההבדלים מאוד משמעותיים.
בקיצור, ה828 נדלק לרגע ונכבה
ניסיתי לנתק רמקולים, כבלי HDMI עד שהוא נשאר ערום ועדיין נדלק ומייד נכבה.
בעצב רב הוא חזר למוכר.
שמח וטוב לבב נסעתי הבוקר לאסוף את המגבר החדש.
ביקשתי לפחות להדליק אותו אצל המוכר, אבל הוא טען שאין לו כבל חשמל מתאים, התעקש לתת לי אותו לבדיקה ללא תשלום עד שאהיה מרוצה.
לקחתי...
המכשיר סה"כ היה במצב קוסמטי לא רע, קצת אבק אבל לא משהו שמטלית פריבר לא אוכלת.
פירקתי בזהירות את ה 626 הצנום והרכבתי את ה 828 המפלץ. מבחינת גודל ומשקל ההבדלים מאוד משמעותיים.
בקיצור, ה828 נדלק לרגע ונכבה
ניסיתי לנתק רמקולים, כבלי HDMI עד שהוא נשאר ערום ועדיין נדלק ומייד נכבה.
בעצב רב הוא חזר למוכר.
-
- על השולחן לפני ההחלפה
-
- יש מול חדש
היי,
מצטער לשמע שהאונקיו החדש-משומש לא תקין, ולפי בירורים שלי בעבר עליות תיקון של מכשירים כאלו לא משתלמים בעליל, מזל שקיבלת אחריות עליו..
לי יש את ה 838, אכן חיה מפלצתית, ואצלי לא עובד קשה (מחובר בחדר שינה).
הצלחתי לבצע לו עידכון והוא תומך גם בפורמט ה ATMOS X, ככה שגם אם הוא קצת 'ישן' הוא עושה הכל..
תנסה ללכת על דגמי ה Z8XX או הZ7XX , הבנתי שהם גם מוצלחים (כמובן שאם תביא מח"ול הסיפור היה לא יקר כלל ).
אני עברתי כמה דורות עם האונקיוס' .. פשוט חובב שלהם
, צריך לשים לב איזה דגמים הם המוצלחים ואילו לא ..
וכל עכבה לטובה.
מצטער לשמע שהאונקיו החדש-משומש לא תקין, ולפי בירורים שלי בעבר עליות תיקון של מכשירים כאלו לא משתלמים בעליל, מזל שקיבלת אחריות עליו..
לי יש את ה 838, אכן חיה מפלצתית, ואצלי לא עובד קשה (מחובר בחדר שינה).
הצלחתי לבצע לו עידכון והוא תומך גם בפורמט ה ATMOS X, ככה שגם אם הוא קצת 'ישן' הוא עושה הכל..
תנסה ללכת על דגמי ה Z8XX או הZ7XX , הבנתי שהם גם מוצלחים (כמובן שאם תביא מח"ול הסיפור היה לא יקר כלל ).
אני עברתי כמה דורות עם האונקיוס' .. פשוט חובב שלהם
וכל עכבה לטובה.
-
ahersko
- חבר מביא חבר

838 בחדר שינה - אובקיל
Z7XX חלשים מידי ומלבד תמיכה בפורמטים חדשים שאני לא באמת נזקק להם, לא רואה את היתרון בשדרוג
Z8XX זאת בהחלט אופציה שעל השולחן.
כרגע יש מלאי ישן לסדרה 830 בקצת פחות מ 3000 ש"ח
העניין הוא שאני לא משוכנע שההבדל שווה את הכסף. (המחירים בדולר סינגפורי)
Z7XX חלשים מידי ומלבד תמיכה בפורמטים חדשים שאני לא באמת נזקק להם, לא רואה את היתרון בשדרוג
Z8XX זאת בהחלט אופציה שעל השולחן.
כרגע יש מלאי ישן לסדרה 830 בקצת פחות מ 3000 ש"ח
העניין הוא שאני לא משוכנע שההבדל שווה את הכסף. (המחירים בדולר סינגפורי)
הבדלים בין סדרת 6 ל8 ישנם. זה אפשר לעיין ולבדוק בחוברת יצרן.. , שנאים שונים ,הספק שונה , ומעבדים שונים..
אך בשורה תחתונה כמה תרגיש בהבדל, זה לא ניתן לדעת, חוץ מעוצמה ואולי סאונד יותר מפורט. (איכות ווידאו טובה יותר !?)
זה תלוי בכמה משתנים, ברמקולים שלך ובאוזן שלך..
לומר לך שהשידרוג שווה 3 אלף, לא חושב.
לומר לך שלרכוש אונקיו סדרה 8 ב 3 אלף - זה כן משתלם
, בארץ המחיר כמעט פי 3 . ובמחיר כזה אתה מקבל יופי של מוצר .
אך בשורה תחתונה כמה תרגיש בהבדל, זה לא ניתן לדעת, חוץ מעוצמה ואולי סאונד יותר מפורט. (איכות ווידאו טובה יותר !?)
זה תלוי בכמה משתנים, ברמקולים שלך ובאוזן שלך..
לומר לך שהשידרוג שווה 3 אלף, לא חושב.
לומר לך שלרכוש אונקיו סדרה 8 ב 3 אלף - זה כן משתלם