הקיר מבלוקים של בטון.
הדיבל הוא הכי זול שיש עם ברגים של נגרים.
התייאשתי מנסיונות, אז החלטתי לשאול כאן (גם אם זה בלי תמונות),
מה אני עושה לא נכון, ואיך לעשות את זה טוב?, מוכן לקדוח מחדש או לקחת דיבל גדול יותר או מסוג אחר.
תודה.

·legopart כתב:הקיר מבלוקים של בטון....

·pixies כתב:דיבל גדול יותר זה לא פתרון! גם כאשר קודחים במקדח בגודל מתאים, תמיד יכול לקרות שהדיבל יהיה חופשי מדי, בעיקר בגלל טיח רך או מתפורר. ואם קודחים במקדח קטן מדי, הדיבל לא יצליח להיכנס וכשידפקו אותו בפטיש אל הקיר הוא יימעך ולא ייכנס עד הסוף.
מה שאני עושה כדי לפתור בעייה של דיבל חופשי מדי זה שאני לוקח קצה גפרור או קצה קיסם עץ באורך של כס"מ, מאתר רווח קטן בין שפת הדיבל לשולי החור ודופק אותו לקיר עם פטיש. במידת הצורך, מוסיף עוד קצות גפרור/קיסם. זה גורם לדיבל לשבת בחיכוך חזק יותר עם הקיר.
כמו כן, תוודא שאתה לא משתמש בברגים ארוכים מדי. בורג שנכנס עמוק מדי אל הדיבל יגרום ללחץ חזק על הדיבל ועקב כך להסתובב סביב עצמו ולצאת מהקיר....

·T-boon כתב:אבל מה שלא הזכרתם זה שלא דופקים את הדיבל עד הסוף פנימה לתוך הקדח אלה משאירים את החלק של הדיבל אשר לא נפתח בחוץ, חותחים אותו עם סכין יפני וכך כבר בתחילת הברגת הבורג הדיבל יפתח כראוי ויאחוז את עובי הדופן של הבלוק.
אין קיצורי דרך, זה מה שצרי...
ZiggyMan שלום,ZiggyMan כתב:·......
לא הזכרנו כי זה לא נכון, ומכמה סיבות; קודם כל, בדיבלים קצרים כמו דיבל 6, הדיבל בכלל לא עובר לצד השני של הבלוק + טיח. שנית, שפת הדיבל, החלק החיצוני שלו, חשוב מאוד. הוא מונע מהדיבל להכנס פנימה בזמן ההברגה. אם מסירים אותו, הבורג הולך לעוף פנימה אם הקידוח לא מספיק הדוק. שלישית, אם החור לא מחזיק את הדיבל כשהוא מוכנס עד הסוף, הוא לא יחזיק שום דבר כשהוא לא מוכנס עד הסוף... החלק הקדמי של הדיבל צר יותר....
תאכלס צודקArie10 כתב:מעניין שכולם עשו פה דוקטורט על איך להבריג בורג עם דיבל, אך שואל השאלה פשוט התנדף.
לפי דעתי, אם מישהו לא יודע להכניס דיבל לקיר- עדיף שיזמין בעל מקצוע, או שיבקש ממישהו שיראה לו פיזית את העבודה, או שיצפה בכמה עשרות סרטונים בצינור.
זו לא בדיוק מלאכה ללימוד בהתכתבות, שכן מחר תיפול לו הטלויזיה, או שיפול לו מדף על הראש של הילד או משהו הרבה יותר גרוע מזה !!!...
·Arie10 כתב:מעניין שכולם עשו פה דוקטורט על איך להבריג בורג עם דיבל, אך שואל השאלה פשוט התנדף.
לפי דעתי, אם מישהו לא יודע להכניס דיבל לקיר- עדיף שיזמין בעל מקצוע, או שיבקש ממישהו שיראה לו פיזית את העבודה, או שיצפה בכמה עשרות סרטונים בצינור.
זו לא בדיוק מלאכה ללימוד בהתכתבות, שכן מחר תיפול לו הטלויזיה, או שיפול לו מדף על הראש של הילד או משהו הרבה יותר גרוע מזה !!!...