חושב על רכישת סאב, אשמח להמלצות
בוקר טוב, מקווה שבסדר ששואל.
כרגע אני כבר כמה שנים טובות עם:
2 מדפיים קדמיים - OPERA PRIMA
2 מדפיים אחוריים - OPERA MEZZA
סנטר OPERA VOCE
סאב - PSW110 שלא מורגש בכלל
רסיבר - SONY DN1080
חשבתי על רכישת סאב שבאמת יתן משהו - השימוש הוא 99% קולנוע ביתי.
מה יכול לתת לי קפיצת מדרגה למשהו טוב? משומש במחיר הוגן תמיד עדיף מבחינתי.
הסלון פחות או יותר בגודל של 4X5.
תודה מראש, אסף
כרגע אני כבר כמה שנים טובות עם:
2 מדפיים קדמיים - OPERA PRIMA
2 מדפיים אחוריים - OPERA MEZZA
סנטר OPERA VOCE
סאב - PSW110 שלא מורגש בכלל
רסיבר - SONY DN1080
חשבתי על רכישת סאב שבאמת יתן משהו - השימוש הוא 99% קולנוע ביתי.
מה יכול לתת לי קפיצת מדרגה למשהו טוב? משומש במחיר הוגן תמיד עדיף מבחינתי.
הסלון פחות או יותר בגודל של 4X5.
תודה מראש, אסף
להרבה כאן יש סאבים של SVS. הם נותנים תמורה טובה למחיר. היה לי סאב שלא הורגש והחלפתי אותו ב-SVS SB-3000 ועכשיו זה פצצה. (טוב, זה גם סאב הרבה יותר יקר מהקודם, אבל הוא שווה את זה).
הנה מישהו שמוכר SVS SB-2000 משומש (חדש הוא 4,000 ש"ח).
הנה מישהו שמוכר SVS SB-2000 משומש (חדש הוא 4,000 ש"ח).
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
סאב שלא מורגש בכלל זו בעיה של הגדרות לא נכונות, או סאב קטן וחלש יחסית לגודל החדר בו הוא נמצא.
בד"כ זו הבעיה הראשונה.
אז קודם כל ספר מה הן ההגדרות של הסאב עצמו,
ומה ההגדרות הרלוונטיות ברסיבר.
trim level לסאב, ו- crossover לרמקולים
בד"כ זו הבעיה הראשונה.
אז קודם כל ספר מה הן ההגדרות של הסאב עצמו,
ומה ההגדרות הרלוונטיות ברסיבר.
trim level לסאב, ו- crossover לרמקולים
- Amir64
-
- גורו

נתת רק הגדרת קרוסאובר, מה עם כל השאר?
- Amir64
-
- גורו

חיברת מיציאת LFE ברסיבר לכניסת LFE בסאב?shemsha כתב:חיתוך בסאב עצמו על המקסימום, 160....
אם כך, אין משמעות לכפתור החיתוך בסאב, הוא מנוטרל בחיבור כזה.
מה "לא מאתר את החיתוך ברסיבר". כתבת שהוא על 80.shemsha כתב: לא מאתר ברסיבר את החיתוך....
מה תיקון ווליום לסאב ברסיבר?
אם תצליח לגרום לסאב הנוכחי לעבוד בצורה משביעת רצון אז זה כמובן מצויין (וזול!). אבל יש הבדל עצום בין הסאב שלך לסאבים שהוצעו בדיון הזה. ההבדל החשוב ביותר הוא בתדר הנמוך. רמקולים קדמיים סבירים מגיעים עד 40Hz, אז אתה צריך סאב שיורד יותר נמוך מזה בשביל שהוא יורגש. הסאב שלך יורד רק עד 32Hz, שזה קצת יותר טוב מרמקולים רגילים, אבל סאבים אחרים יורדים הרבה יותר נמוך:
Polk Audio PSW110
עוצמה - 100W
תדר נמוך ביותר - 32Hz
SVS SB-2000
עוצמה - 500W
תדר נמוך ביותר - 19Hz
SVS PB-2000
עוצמה - 500W
תדר נמוך ביותר - 17Hz
Polk Audio PSW110
עוצמה - 100W
תדר נמוך ביותר - 32Hz
SVS SB-2000
עוצמה - 500W
תדר נמוך ביותר - 19Hz
SVS PB-2000
עוצמה - 500W
תדר נמוך ביותר - 17Hz
- Amir64
-
- גורו

מינוס 6 בכיול אומר שהווליום בסאב קצת גבוה מידי.
תנסה להוריד קצת ווליום בסאב, ולכייל שוב.
רצוי שאחרי הכיול התיקון לסאב לא יהיה נמוך מ- 3dB-
אידאלי זה להגיע בערך לתיקון 0dB.
(אתה גם יכול, לפני שאתה מכייל, להגביר את הסאב ברסיבר עוד, עד ל- 0dB, ולבדוק אם זה עוזר לך)
כשהכיול מנמיך אות low level (אות לפני הגברה) לסאב, בגלל ווליום גבוה מידי בסאב עצמו, זה גורם לאיבוד חלק מהאודיו שמגיע מהרסיבר לסאב,
ואז הסאב לוקח אות לא מושלם, ומגביר אותו. והתוצאה בהתאם.
גם מיקום הסאב בחדר יכול לגרום לבעיות בתוצאה.
ניסית לכבות ולהדליק את הסאב כשמתנגן תוכן עתיר באסים?
לשמוע מה בדיוק השינוי שנותן הסאב?
תנסה להוריד קצת ווליום בסאב, ולכייל שוב.
רצוי שאחרי הכיול התיקון לסאב לא יהיה נמוך מ- 3dB-
אידאלי זה להגיע בערך לתיקון 0dB.
(אתה גם יכול, לפני שאתה מכייל, להגביר את הסאב ברסיבר עוד, עד ל- 0dB, ולבדוק אם זה עוזר לך)
כשהכיול מנמיך אות low level (אות לפני הגברה) לסאב, בגלל ווליום גבוה מידי בסאב עצמו, זה גורם לאיבוד חלק מהאודיו שמגיע מהרסיבר לסאב,
ואז הסאב לוקח אות לא מושלם, ומגביר אותו. והתוצאה בהתאם.
גם מיקום הסאב בחדר יכול לגרום לבעיות בתוצאה.
ניסית לכבות ולהדליק את הסאב כשמתנגן תוכן עתיר באסים?
לשמוע מה בדיוק השינוי שנותן הסאב?
תגדיר את הקדמיים כ גדולים, את הסאב תחתוך ב 80 ותגביר אותו חצי ווליום ברסיבר תשים אותו על Full ותשחק בווליום בין + מעלה עד שיהיה מסונכרן עם הקדמיים שלך, תכוון ידני, אל תתייחס לכיול הפנימי האוטומטי ברסיבר, הוא בד"כ לא שווה כלום, בטח במכשיר כ-שלך.
אני מבין שהרצת Room Correction.
תנסה לבטל אותו ולראות אם יש שינוי משמעותי , אם כן אתה צריך ללמוד איך להריץ אותו יותר טוב , ורק אחר כך לגשת לכיוונונים ידניים.
כשאני הרצתי בפעמים הראשונות גם אני איבדתי המון באס ועם הזמן למדתי עוד ועוד עקרונות לכיול טוב יותר והיום אחרי הרצה וכמה שינויים ידניים קטנים אני מפיק את המקסימום מהסאב.
תנסה לבטל אותו ולראות אם יש שינוי משמעותי , אם כן אתה צריך ללמוד איך להריץ אותו יותר טוב , ורק אחר כך לגשת לכיוונונים ידניים.
כשאני הרצתי בפעמים הראשונות גם אני איבדתי המון באס ועם הזמן למדתי עוד ועוד עקרונות לכיול טוב יותר והיום אחרי הרצה וכמה שינויים ידניים קטנים אני מפיק את המקסימום מהסאב.
·gal-cohen כתב:להגדיר רמקולים מדפיים כגדולים?
זה חדש לי......
את המדפיים האלה כן, ברור.
הרום קורקשיין הזה חוץ מזה שזה נשמע טוב לומר (רום קורקשיייין), שווה ל XXX.
נערך לאחרונה על ידי Moshe984 ב 07/08/2019 11:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

למה אתה סתם מבלבל אנשים?Moshe984 כתב:תגדיר את הקדמיים כ גדולים, את הסאב תחתוך ב 80 ותגביר אותו חצי ווליום ברסיבר תשים אותו על Full ותשחק בווליום בין + מעלה עד שיהיה מסונכרן עם הקדמיים שלך, תכוון ידני, אל תתייחס לכיול הפנימי האוטומטי ברסיבר, הוא בד"כ לא שווה כלום, בטח במכשיר כ-שלך....
לא משנה אם הרמקולים מוגדרים גדולים או קטנים, הסאב צריך להשמיע טוב בדיוק באותה צורה את התוכן של ערוץ LFE.
כל מה שהגדרת Large/Small עושה, הוא להגדיר אם הבאסים המיועדים לרמקולים הקדמיים ינוגנו ע"י הקדמיים או יועברו לניגון ע"י הסאב.
ההמלצה הנכונה הוא תמיד להגדיר רמקולים קדמיים כקטנים, גם רצפתיים, כי לרוב, הסאב יעשה עבודה טובה יותר בטיפול בבאסים, וישחרר את הרמקולים והרסיבר לטפל בתדרים מעל 80 הרץ, ושם תקבל תוצאה טובה יותר, מאשר כשהרמקולים מוגדרים גדולים.
לאחר השלב הזה, כל מי שיש לו רמקולים שמסוגלים לרדת עד 40 הרץ, לפחות, מוזמן לנסות לעצמו ולהחליט מה נשמע לו יותר טוב. (וברוב המקרים, התוצאה פחות טובה ונכונה, גם אם אדם חושב שהיא יותר טובה, כי הוא שומע את הבאסים חזק יותר, ויש עוד בעיות שנוצרות ע"י הגדרת רמקולים כגדולים, כמו double bass)
אי אפשר להמליץ בהתכתבות להגדיר רמקולים כגדולים, זה פשוט לא נכון.
מה בכלל אומר כל המשפט הזה?תגביר אותו חצי ווליום ברסיבר תשים אותו על Full ותשחק בווליום בין + מעלה עד שיהיה מסונכרן עם הקדמיים שלך...