וילון שמטרתו לחסום\לבלוע אור - צריך קצת עזרה.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
המקרן שלי ימוקם בסלון, ויש בעיה.
הבעיה היא שהמסדרון אשר מוביל לסלון מצדו האחד, מוביל מצדו השני אל כ-3 חדרים, מטבח ופינת עבודה (לא בדיוק חדר), וזה לא פרקטי לכבות את האורות שם, ולכן חשבתי על אפשרות לשים וילון אשר יבלע\יחסום את האור מהמסדרון, ושכל פעם שמעוניינים לראות סרט הוא יהיה פתוח.
עכשיו לשאלות:
1. צבע שחור לא אפשרי. מה לגבי בורדו ? האם זה יעשה את העבודה ?
2. באיזה סוג בד מומלץ להשתמש ?
3. מה דעתכם על הרעיון ?
4. מה העובי הדרוש ?
תודה מראש
הבעיה היא שהמסדרון אשר מוביל לסלון מצדו האחד, מוביל מצדו השני אל כ-3 חדרים, מטבח ופינת עבודה (לא בדיוק חדר), וזה לא פרקטי לכבות את האורות שם, ולכן חשבתי על אפשרות לשים וילון אשר יבלע\יחסום את האור מהמסדרון, ושכל פעם שמעוניינים לראות סרט הוא יהיה פתוח.
עכשיו לשאלות:
1. צבע שחור לא אפשרי. מה לגבי בורדו ? האם זה יעשה את העבודה ?
2. באיזה סוג בד מומלץ להשתמש ?
3. מה דעתכם על הרעיון ?
4. מה העובי הדרוש ?
תודה מראש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78912
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
רצוי צבע נוטרלי, כלומר לבן/אפור/שחור. אם הוא לא חוסם לחלוטין את האור, זה יכול לגרום להטיית הצבעים בחדר. לבן בהחלט יעבוד.
חפש BLACKOUT CURTAIN זה המונח המקצועי לוילון שכזה.
אגב, נהוג בעולם להשתמש בשני סטים של וילונות - אחד שחוסם אור לחלוטין (הוא בד"כ לא כ"כ אסטתי) ועוד אחד דק יותר שנמצא מלפניו ומסתיר אותו. אפשר לשלב את השניים, או לקפל את הכהה יותר מה שנותן הפחתת אור נעימה כשלא צופים במקרן.
חפש BLACKOUT CURTAIN זה המונח המקצועי לוילון שכזה.
אגב, נהוג בעולם להשתמש בשני סטים של וילונות - אחד שחוסם אור לחלוטין (הוא בד"כ לא כ"כ אסטתי) ועוד אחד דק יותר שנמצא מלפניו ומסתיר אותו. אפשר לשלב את השניים, או לקפל את הכהה יותר מה שנותן הפחתת אור נעימה כשלא צופים במקרן.
באיקיאה יש כאלה נגללים, אבל מה, לא נראה לי שזה הכי אסתטי לסלון, מצד שני , Blackout curtains, גם לא הכי אסתטיים עבור פתח צר.
הזה של איקיאה זה סדין כותנה שנאטם עם חומר אקרילי.
הצבע לא משנה, זה אטום לחלוטין, גם הלבן. בעצם. יכול להיות שזה משנה מבחינת ההחזרים הפנימיים (כמו הקירות).
אוסיף פה תמונה איך זה נראה.
הזה של איקיאה זה סדין כותנה שנאטם עם חומר אקרילי.
הצבע לא משנה, זה אטום לחלוטין, גם הלבן. בעצם. יכול להיות שזה משנה מבחינת ההחזרים הפנימיים (כמו הקירות).
אוסיף פה תמונה איך זה נראה.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 13/06/2007 14:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.
משה
היי mario, לי יש בחדר 2 וילונות צבע לבן (היו, עכשיו פחות לבן), הם חוסמים אור ב100% וחום גם באחוזים גובהים...
החלונות שלי הם ללא תריסים, מה שאומר שהשמש דופקת על החלון, והחלונות שקופים..
יש לי מקום טוב שתוכל להתקשר ולהתייעץ..
דבר איתי בפרטי אפ תיהיה מעוניין..
החלונות שלי הם ללא תריסים, מה שאומר שהשמש דופקת על החלון, והחלונות שקופים..
יש לי מקום טוב שתוכל להתקשר ולהתייעץ..
דבר איתי בפרטי אפ תיהיה מעוניין..
- oferlaor
- מנהל

אני מניח שהבחור מדבר על BLACKOUT CURTAIN כזה:
http://www.vermontcountrystore.com/jump ... d=inceptor
http://www.jcpenney.com/jcp/Products.as ... =210054841
http://www.vermontcountrystore.com/jump ... d=inceptor
השאלה היא מה פחות דופק את המראה של הסלון, שניהם לא מציאה מהבחינה הזו.
לטובת ה blackout curtain ("וילון האפלה" בעברית) - הוא יאטום יותר טוב בצדדים בגלל הכפלים שלו.
לטובת איקיאה - מן הסתם, הרבה יותר זול וקל להתקנה.
לטובת ה blackout curtain ("וילון האפלה" בעברית) - הוא יאטום יותר טוב בצדדים בגלל הכפלים שלו.
לטובת איקיאה - מן הסתם, הרבה יותר זול וקל להתקנה.
משה
- oferlaor
- מנהל

moco,
בגלל האסטטיקה (סה"כ בד"כ מדובר על PVC או חומר כבד אחר) חייבים עוד וילון שני שזה מה שהאורחים רואים כשזה מקופל...
בגלל האסטטיקה (סה"כ בד"כ מדובר על PVC או חומר כבד אחר) חייבים עוד וילון שני שזה מה שהאורחים רואים כשזה מקופל...
דלת LCD
יש משהו משמעותית יותר מגניב, אבל גם משמעותית משמעותית יותר יקר.
לא ראיתי במציאות, אבל אם אני זוכר נכון הוא קיים במסעדת אינגריד בתל אביב, בתור תאי השירותים (הייתה כתבה על זה לפני כמה שבועות בוואי נט).
זאת דלת שנראית כמו זכוכית פשוטה, אבל בתוכה יש משטח LCD שלם. ברגע שהיא נסגרת נסגר מעגל, שגורם למשטח הLCD האחיד שנמצא בדלת לעבוד, ואז הדלת הופכת להיות אטומה לאור לגמרי.
לפי מה שהבנתי מדובר על 50 אלף דולר עבור דלת סטנדרטית....
סתם לידע כללי:)
לא ראיתי במציאות, אבל אם אני זוכר נכון הוא קיים במסעדת אינגריד בתל אביב, בתור תאי השירותים (הייתה כתבה על זה לפני כמה שבועות בוואי נט).
זאת דלת שנראית כמו זכוכית פשוטה, אבל בתוכה יש משטח LCD שלם. ברגע שהיא נסגרת נסגר מעגל, שגורם למשטח הLCD האחיד שנמצא בדלת לעבוד, ואז הדלת הופכת להיות אטומה לאור לגמרי.
סתם לידע כללי:)
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: דלת LCD
Yonster כתב:יש משהו משמעותית יותר מגניב, אבל גם משמעותית משמעותית יותר יקר.
סתם לידע כללי:)...
50 אלף דולר
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
לא מעט כסף בשביל למנוע אור... לפחות זה FULL HDMartinHSabag כתב: פאנל בגודל של דלת יעלה כ-6K פאונד.......
עכשיו ברצינות, האם הפתרון של איקאה יעשה את העבודה ? זה נראה פתרון עדיף מכל הבחינות.