מטחנה חשמלית (ואיכותית) לבריקה \ מוקה אקספרס

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
senbo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שליחה

אני קורא פה הרבה, ולמדתי להשתמש בחיפוש בצורה דיי טובה. אחרי כל החיפושים שלי נותרתי עם שאלה פתוחה.
השאלה אמנם נשאלה רבות לפניי, אנסה לתת זווית קצת שונה תוך תקווה שאצליח למצוא את התשובה המיוחלת.

אז מה אני מחפש? מטחנה איכותית (שאני אומר איכותית אני מתכוון לכך שאני רוצה שיהיו לי גרגירים יחסית גסים (גודל של גרגירי סוכר) עבור המקינטה, והכי חשוב שיהיו בגודל אחיד.

השימושים שלי הם כרגע רק עבור מקינטה (מי יודע, אולי יום אחד אעבור למכונה ידנית, למרות שמאוד מרוצה מהמקינטה). ויש לי 3 מקינטות (את 2 הבריקות [2 ו-4]), ומוקה אקספרס של כוס אחת.

היום אני בעלים של Hario Skerton Pro, ומה שמפריע לי זה 3 דברים:
  • למי יש כח לטחון ביד? אני מכין 2-3 פעמים ביום
  • גודל הטחינה איננו אחיד (יש הרבה אבקה וגרגירים קטנים שמגיעים לי לכוס, שקצת פוגע בחוויה)
  • תהליך "העמסת" הקפה הטחון על הסלסלה לא כל כך נוח... הייתי רוצה לטחון ממטחנה ישירות לסלסלה
עכשיו אני מתלבט בין 2 מטחנות:
1. IMini
2. K3

עכשיו אני יודע שחלקכם יגידו (וכנראה בצדק) שזה ממש "מוגזם" עבור מקינטה, אבל אני מוכן להשקיע את הסכום (עד 2,000 שח) וכן בעלים של מטחנה ידנית, ומבין שאני רוצה להעלות את הרמה....

אשמח מנסיונכם לדעת מה יכול להתאים יותר...

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233

שליחה

אכן מטחנה ידנית, באם הקפה הקבוע שלך מתבסס על אחת, זה יכול להיות מבאס.
ובטח שמבאס לשמוע שהסקרטון פרו לא נותנת תוצאות מספיק אחידות. מפתיע אותי, אבל אני לא בעלים של פרו כך שאיני יכול להעיד (חשבתי פתרו את בעיית האחידות בטחינה גסה עם החישוק ההוא למטה...). בדרך כלל כשאני טוחן לעצמי למקינטה אני טוחן עם האריו סקרטון רגילה (הדור הקודם), וסה"כ גודל הגרגרים שמתאים לרמת הטחינה שאני הצטרכתי היה ממש סבבה ואחיד יחסית. אני טוחן על שן רביעית בערך ממצב אפס (משתנה עם הזמן, תלוי בפולים, בטריות ובכלל).

אבל מאידך אני לא חושב שנדרשת ממך השקעה כספית גבוהה כל כך בשביל מקינטה.
קודם כל - לך על יד שניה, לא צריך לקנות חדש. הבלאי של מטחנות הוא הרבה יותר נמוך משל מכונות, אתה מנקה את המטחנה פעם בשנה, והיא נראית כמו חדשה, ופעם בכמה שנים כולה צריך להחליף סכינים. המנוע והפלסטיקה/פרזול הם בדרך כלל באיכות טובה שמחזיקה לאורך שנים, וחבל לך להוציא כל כך הרבה כסף על חדשה. זו דעתי האישית.
יישאר לך כסף לפולים טובים.
בכל מקרה, לדעתי כדאי לך להתמקד בחיפוש שלך למטחנה שמתאימה לסינגל-דוזינג. אחרי הכל אתה לא בית קפה שמריץ עשרות מנות בשעה, וחבל שתאבד הרבה מהטריות של הפולים שמחכים בשמש בחום ובאוויר.
איזו מכונה טובה לטחינות גסות יחסית? אני לא באמת יודע, לא התנסיתי. עם המאצר מיני שלי טחנתי כמה פעמים למקינטה וזה היה נראה איכותי ואחיד מאד. יש מישהו עכשיו בלוח שמוכר מאצר מיני, אבל אני באמת לא חושב שאתה מוכרח להשקיע כל כך הרבה במטחנה מבחינה כספית.

senbo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה על התשובה המאוד מפורטת. האם יש המלצה ספציפית למטחנת Single Dosing?

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@senbo
·
אמנם אני סינגל דוזר בביתי, אבל לא מספיק מקצוען כדי להגיד. אישית פרסמתי בלוח מטחנת רוקי למכירה https://www.htcafe.co.il/vt328863.html, היא יכולה אולי להתאים, אבל חכה להמלצות נוספות של אנשים על מטחנות ואפשרויות, אל תמהר לקנות דווקא את הרוקי. נחכה מה יגידו המקצוענים פה

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@senbo
·
אמרתי לעצמי נעשה ניסוי כלים קטן. טחנתי ברוקי פולים למקינטה, ככה זה נראה על עובי "20" ברוקי (יש כזה 0-50 כמדד, זה לא מעיד על כלום), לפי איך שאני רגיל, בעין זה נראה עובי מתאים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

senbo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אחרי עוד ועוד קריאה בפורום גיליתי את הניש...
לצערי היא נראית בול מה שאני מחפש, רק עם תג מחיר :oops:
אבל שוקל ברצינות ללכת עליה בסופו של דבר...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

הניש אוברקיל מטורף.

K3 משומשת זה גם אובר קיל אבל אובר קיל ב1000-1200 ש"ח מה שישאיר לך מקום לSB הראשונה שלך שאם המכונה עם הPID של F-22 זמינה עדיין זה פצצה של מכונת כניסה לפחות לאספרסו.

senbo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הK3 מתאימה לשימושי Single Dosing?
מושג שלמדתי אתמול ובעצם הבנתי שכך אני משתמש עם ההאריו שלי ביומיום ומתכוון להמשיך כך גם במטחנה חשמלית...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני עושה סינגל דוסינג במטחנה מסחרית עם דוסראתה יכול לראות בקידור בחתימה- לא רואה סיבה שלא אבל לא מכיר את המבנה שלה מספיק בטוח שיש עלזה חומר בפורום.

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@itamars2
·
הפואמיהPID שלי תהיה זמינה, עוד לא העליתי אותה למכירה בכלל. ואני הולך מאוד להתגעגע אליה... בכל מקרה, עד שלא מגיע המחשב PID לסילביה אני לא עובר אליה :lol:
(הוא עושה את דרכו אלי מסין הרחוקה, עושה מחילה דרך ליבת כדור הארץ...)
כרגע למכירה רק המטחנה - הרוקי שהגיעה בצמד עם הסילביה, במצב מעולה, רק שכרגע כבר יש לי קונה שבגדול מגיע מחר, ולכן המכירה בהקפאה.
אבל תודה על הפרומו ;)

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

senbo כתב:הK3 מתאימה לשימושי Single Dosing?
מושג שלמדתי אתמול ובעצם הבנתי שכך אני משתמש עם ההאריו שלי ביומיום ומתכוון להמשיך כך גם במטחנה חשמלית...
...
·

אם אני לא מבלבל יותר מדי בשכל, מטחנה שנוחה לסינגל-דוזינג היא מטחנה ש:
א. נשאר לה כמה שפחות שאריות קפה בחלל הטחינה, וכמה שיותר מכמות הפולים שהכנסת לטחינה יוצא. יש מטחנות שאיזה גרם או שניים שלמים נשארים טחונים בין הריחיים, ורק בעוד כמה שעות כשתטחן את המנה הבאה הקפה הישן שאיבד טריות יידחף לך למנה עם הטחינה החדשה (ויישאר איזה גרם טרי בתוך המטחנה, עצוב וגלמוד עד לטחינה הבאה). לכן רצוי מטחנה עם כמה שפחות שאריות, זה נקרא zero retention באנגלית. אישית אני פותר 90% ממה שנשאר בתוך המטחנה שלי עם מברשת קטנה וחמודה. יש גם את אלה שעובדים עם בלון או מפוח קטן. העיקר לרוקן במידת האפשר את המטחנה, כדי לא לבאס את הקפה הבא (וגם כדי שתהיה מודע לגבי עם קפה אתה באמת חולט).
ב. לכאורה, אבל באמת רק לכאורה - מטחנה ללא מחלק-מנות (מכונה דוזר). יש מחלוקות לשני הכיוונים; לכאורה מחלק המנות נועד לבתי קפה ולמי שטוחן כמויות גדולות, ובכל פעם שהוא מפליק על הדוזר יוצאת מנה אחת לפורטהפילטר. שימושי מאוד לבתי קפה, אבל אם אתה סינגל-דוזר זה רק עוד תא במטחנה שמתמלא בקפה ובלאגן, ומטחנות ללא דוזר הן פשוט עם זרבובית בקצה שדרכן יוצא הקפה הטחון. מצד שני יש מי שאומר שדוזר זה דווקא טוב לסינגל דוזניג כי הקפה יוצא מהמטחנה בגושים בגלל החשמל הסטטי ושלל סיבות, והשימוש במחלק מנות דווקא מפורר את הכל ומפריד לך את הגרגרים יותר. אז כשאתה טוחן קפה אתה נותן כמה פליקות יפות ככה על הדוזר, ומוציא את כל אבל כל המנה היחידה שלך שטחנת.

מה אני עושה? למאצר מיני שלי יש דוזר. קודם כל אני לא משתמש בהופר (התא השקוף שהפולים מחכים בו למעלה), אני לא בית קפה וחבל שהפולים ייאבדו את הטריות בגלל החשיפה לאוויר חום לחות ואור. אני מוציא את הצנצנת מהמקרר, שוקל על משקל מטבח (טוב, אחד קצת יותר מדויק) את המנה, שם את הפולים במטחנה מלמעלה, וטוחן.
כשנגמרת הטחינה אני עם מברשת מפנה קצת את התעלה שדרכה יוצא הקפה לדוזר (כשהמטחנה לא מסתובבת!!!!!!), נותן עוד פליק לסוויץ' כדי לתת לריחיים לטחון שאריות כלשהן ולתא הטחינה להתרוקן.
ואז בדוזר (המחלק מנות) אני מפליק את התריס הזה כמה פעמים עד שכל הקפה נמצא אצלי בפורטהפילטר. מסתייע עם המברשת.
בסוף כל מטחנה בנויה אחרת, וכשאתה עושה סינגל דוזינג בבית אתה בסוף לומד את המטחנה שלך ומפעיל את היצירתיות שלך כדי לרוקן ככמה שיותר קפה טרי שנטחן מתוך המטחנה. אבל הי, בלי לאבד את זה כן?...
שורה תחתונה, בגדול כמעט כל מטחנה טובה תספק אותך, ואתה ממילא תכיר אותה ותתפעל אותה עם היצירתיות שלך בהתאם לצרכיך, ולכן אל תהסס מדי עם מה שתחליט שאתה הולך איתו, כי יהיה טוב, זה בטוח.
מקווה שעזרתי ברמתי

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449

שליחה

senbo כתב:אחרי עוד ועוד קריאה בפורום גיליתי את הניש...
לצערי היא נראית בול מה שאני מחפש, רק עם תג מחיר :oops:
אבל שוקל ברצינות ללכת עליה בסופו של דבר...
...
אם אתה יודע שאתה הולך בוודאות לקנות מכונה מקצועית לדעתי כדאי ללכת עליה או על מטחנה ברמה שלה כי זו תהיה הוצאה שבכל מקרה תעשה. זה יכול אולי לעזור לך לחלק את התקציב ואז כשתקנה מכונה מקצועית תוכל להשקיע בה בלי להיכנס להוצאה גדולה מדיי

senbo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה לכולם על כל התשובות עד כאן.
אני לאט לאט (בעזרתכם האדיבה) לומד יותר לחדד את הדרישות שלי ממטחנה:
  • טחינה קונסיסטנטית גם ברמת גסות של גרגירי סוכר (מה שה-Hario שלי לא נותנת לי)
  • שקטה (יש ילדים קטנים בבית, ולא רוצה להעיר אותם בבוקר)
  • אגירה נמוכה (אם כי לא קריטי לי לעשות Purge). בשימושים שלי, לא יקרה לי כלום לכיס אם "אבזבז" יותר פולים... מדובר על צריכה של כ-21 גרם באמצע שבוע ובסופש קצת יותר.
  • Single Dosing - זה השימוש העיקרי שלי, אני עובד רק עם פולים טריים ומוציא אותם ישר מהמקפיא למטחנה ומחזיר מייד למקפיא.
  • עדיפות למטחנה קומפקטית וקטנה
כרגע אני הולך לקרוא \ לחפש השוואות בין:K3, Niche Zero, Eureka Mignon, 270WI
אם מישהו רוצה להציע לי עוד מטחנה לבדיקה אשמח.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קודם כל להוציא מההקפאה זו טעות,
שים כמות של שבוע במקרר ותטחן משם.

senbo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@itamars2
·אני הולך לפי ההמלצות שקיבלתי מגלעד (נגרו)

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449

שליחה

@itamars2
·גם אני נוהג כך להוציא מההקפאה לטחינה ומיד להחזיר. אין עם זה שום בעיה לדעתי. הפולים נשמרים טריים לאורך זמן

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273

שליחה

היתה לי ההריו וזו מטחנה ממש גרועה ולא ברור לי בכלל מדוע היא זכתה לפופולריות. גם קשה לעבוד איתה.
בתור מטחנה ידנית, יש לי את ה FELDGRIND שהיא בליגה אחרת (CONIC BURR), וקל מאוד לטחון איתה ואין בכלל אבקה כמעט. במקינטה שזה דבר שרגיש לאבקה, הקפה יוצא אחלה.

לעניות דעתי, בשביל מקינטה, אפילו מטחנת תבלינים פשוטה של בוש עושה עבודה מצויינת, ואני משווה ל CEADO E5P, כמה שיותר גס וכמה שפחות אבקה יותר טוב, ומטחנת סכינים של תבלינים, לא מייצרת אבקה אלא אם ממש טוחנים הרבה זמן. כשאני נוסע לחול אני לוקח את הבוש ואת הפלגרינד.
לגבי הבריקה, לא יודע. היו לי שתי בריקות, 2 ו-4 כוסות, ושתיהן יוצרו בצורה כל כך גרועה, שלא משנה מה היה הקפה, היו דליפות לחץ שגרמו לשריפת הקפה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

senbo כתב:@itamars2
·אני הולך לפי ההמלצות שקיבלתי מגלעד (נגרו)
...
·למיטב זכרוני גלעד לא ממליץ להוציא לטחינה ישירות מההקפאה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

katzer כתב:היתה לי ההריו וזו מטחנה ממש גרועה ולא ברור לי בכלל מדוע היא זכתה לפופולריות. גם קשה לעבוד איתה.
בתור מטחנה ידנית, יש לי את ה FELDGRIND שהיא בליגה אחרת (CONIC BURR), וקל מאוד לטחון איתה ואין בכלל אבקה כמעט. במקינטה שזה דבר שרגיש לאבקה, הקפה יוצא אחלה.

לעניות דעתי, בשביל מקינטה, אפילו מטחנת תבלינים פשוטה של בוש עושה עבודה מצויינת, ואני משווה ל CEADO E5P, כמה שיותר גס וכמה שפחות אבקה יותר טוב, ומטחנת סכינים של תבלינים, לא מייצרת אבקה אלא אם ממש טוחנים הרבה זמן. כשאני נוסע לחול אני לוקח את הבוש ואת הפלגרינד.
לגבי הבריקה, לא יודע. היו לי שתי בריקות, 2 ו-4 כוסות, ושתיהן יוצרו בצורה כל כך גרועה, שלא משנה מה היה הקפה, היו דליפות לחץ שגרמו לשריפת הקפה.
...
·לדעתי עיקר ההייפ על הואריו נובעת מכך שזו נקודת המפגש הראשונה של הרבה אנשים עם קפה שנטחן במקום פחות המטחנה עצמה.

גם אני התעסקתי לא מזמן עם אחת מהן לא נהנתי בלשון המעטה אבל אני לא דוגמה אני לא טיפוס לידניות.

senbo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@itamars2
·ממליץ למי שקצב הצריכה שלו הוא איטי (לא מסיים חצי קילו בשבועיים)

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”