senbo כתב:הK3 מתאימה לשימושי Single Dosing?
מושג שלמדתי אתמול ובעצם הבנתי שכך אני משתמש עם ההאריו שלי ביומיום ומתכוון להמשיך כך גם במטחנה חשמלית...
...
·
אם אני לא מבלבל יותר מדי בשכל, מטחנה שנוחה לסינגל-דוזינג היא מטחנה ש:
א. נשאר לה כמה שפחות שאריות קפה בחלל הטחינה, וכמה שיותר מכמות הפולים שהכנסת לטחינה יוצא. יש מטחנות שאיזה גרם או שניים שלמים נשארים טחונים בין הריחיים, ורק בעוד כמה שעות כשתטחן את המנה הבאה הקפה הישן שאיבד טריות יידחף לך למנה עם הטחינה החדשה (ויישאר איזה גרם טרי בתוך המטחנה, עצוב וגלמוד עד לטחינה הבאה). לכן רצוי מטחנה עם כמה שפחות שאריות, זה נקרא zero retention באנגלית. אישית אני פותר 90% ממה שנשאר בתוך המטחנה שלי עם מברשת קטנה וחמודה. יש גם את אלה שעובדים עם בלון או מפוח קטן. העיקר לרוקן במידת האפשר את המטחנה, כדי לא לבאס את הקפה הבא (וגם כדי שתהיה מודע לגבי עם קפה אתה באמת חולט).
ב. לכאורה, אבל באמת רק לכאורה - מטחנה ללא מחלק-מנות (מכונה דוזר). יש מחלוקות לשני הכיוונים; לכאורה מחלק המנות נועד לבתי קפה ולמי שטוחן כמויות גדולות, ובכל פעם שהוא מפליק על הדוזר יוצאת מנה אחת לפורטהפילטר. שימושי מאוד לבתי קפה, אבל אם אתה סינגל-דוזר זה רק עוד תא במטחנה שמתמלא בקפה ובלאגן, ומטחנות ללא דוזר הן פשוט עם זרבובית בקצה שדרכן יוצא הקפה הטחון. מצד שני יש מי שאומר שדוזר זה דווקא טוב לסינגל דוזניג כי הקפה יוצא מהמטחנה בגושים בגלל החשמל הסטטי ושלל סיבות, והשימוש במחלק מנות דווקא מפורר את הכל ומפריד לך את הגרגרים יותר. אז כשאתה טוחן קפה אתה נותן כמה פליקות יפות ככה על הדוזר, ומוציא את כל אבל כל המנה היחידה שלך שטחנת.
מה אני עושה? למאצר מיני שלי יש דוזר. קודם כל אני לא משתמש בהופר (התא השקוף שהפולים מחכים בו למעלה), אני לא בית קפה וחבל שהפולים ייאבדו את הטריות בגלל החשיפה לאוויר חום לחות ואור. אני מוציא את הצנצנת מהמקרר, שוקל על משקל מטבח (טוב, אחד קצת יותר מדויק) את המנה, שם את הפולים במטחנה מלמעלה, וטוחן.
כשנגמרת הטחינה אני עם מברשת מפנה קצת את התעלה שדרכה יוצא הקפה לדוזר (כשהמטחנה לא מסתובבת!!!!!!), נותן עוד פליק לסוויץ' כדי לתת לריחיים לטחון שאריות כלשהן ולתא הטחינה להתרוקן.
ואז בדוזר (המחלק מנות) אני מפליק את התריס הזה כמה פעמים עד שכל הקפה נמצא אצלי בפורטהפילטר. מסתייע עם המברשת.
בסוף כל מטחנה בנויה אחרת, וכשאתה עושה סינגל דוזינג בבית אתה בסוף לומד את המטחנה שלך ומפעיל את היצירתיות שלך כדי לרוקן ככמה שיותר קפה טרי שנטחן מתוך המטחנה. אבל הי, בלי לאבד את זה כן?...
שורה תחתונה, בגדול כמעט כל מטחנה טובה תספק אותך, ואתה ממילא תכיר אותה ותתפעל אותה עם היצירתיות שלך בהתאם לצרכיך, ולכן אל תהסס מדי עם מה שתחליט שאתה הולך איתו, כי יהיה טוב, זה בטוח.
מקווה שעזרתי ברמתי