pixies כתב:דווקא כן מומלץ לוח אם עם כרטיס מסך OB, כי היום יש כאלה חזקים (שוב, לא למשחקים) עם תמיכה מלאה ב-DIRECTX ויציאת HDMI/DVI. זה מאוד משתלם מבחינה כספית. לי יש כזה, ואני עובד איתו בצורה מלאה בויסטה מדיה סנטר. האיכות מצויינת.
ממליץ לך לקנות לוח אם כזה, ובעתיד תמיד תוכלי להוסיף כרטיס מסך חזק יותר (אם בכלל יתעורר הצורך, אני בספק).
...
עכשיו כבר באמת הסתבכתי, כי כל הזמן ההמלצה היא כן ללכת על כרטיס מסך טוב כדי לנצל את המערכת עד תום.
אז אפשר להריץ 1080p (לא שיש יותר מדי מה להריץ בפורמט כזה, אבל באופן תיאורטי) על מחשב כזה בלי כרטיס מסך נוסף?
הכרטיסים O/B של היום יספיקו לי לעבודה חלקה בפוטושופ ופרימייר?
אני לא מדברת על גירסאות עתידיות שוודאי יצריכו בשלב מסוים חומרה יותר מתקדמת, אלא על הגירסאות האחרונות.
pixies כתב:* כתבת שאת מעדיפה Asus. יש את ה- Asus M2A-VM-HDMI (להקפיד על סיומת HDMI, יש להם גם דגם בלי). לוח טוב ומומלץ, שיש עליו את מה שציינתי לעיל.
* מעבד - לכי על AMD, שנותן תמורה טובה יותר לכסף מאשר אינטל. למשל, +AMD Athlon 64 x2 4200. מומלץ לקנות כזה בגירסה של 65 וואט, שפחות מתחמם. זה עולה בערך כמו ה-90 וואט (ככה לפחות זה היה איפה שאני קניתי).
לוח האם עולה כ-500 שקל, הזכרונות כ-400 שקל, המעבד כ-600 שקל. הארד דיסק (שכחת) - 300 עד 500 שקל, תלוי בגודל. צורב DVD 200 שקל. מארז+ספק הכי זולים עולים 120 שקל. כרטיס PVR כבר קנית. בהחלט בתקציב של כ-2000 שקל, ומחשב מצויין!
...
נשמע טוב, אתעניין לגבי הלוח והמעבד שציינת.
לגבי AMD - דווקא הבנתי שעד שיצא ה- Core 2 Duo היה להם יתרון ברור, אבל עכשיו דווקא עדיף ללכת על זה של אינטל. מה דעתך?
HD, צורב DVD וציוד היקפי אני לא צריכה - להחליף את ההארדיסקים יהיה רק במידה של עודף מהתקציב שהצבתי לעצמי (או במידה ולא אמצא לוח עם שתי יציאות IDE, שכן גם הצורב הוא IDE).
תודה על התגובה, נתת לי קצת כיוון. הייתי כל-כך מנותקת מענייני חומרה בשנתיים האחרונות שלפני שהתחלתי להתעניין בהפיכת המחשב ל- HTPC אפילו לא ידעתי על קיומם של DDR2, SATA2 ושאר קשקושים ותקנים חדשים שהם כבר בסטנדרט, כך שהכיוון הזה בהחלט עזר לי מאוד. (: