המלצות לרכישת HTPC

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
DavidShwa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,

אני מעוניין לרכוש HTPC בכדי לשדר ממנו תוכן ב4K ודולבי אטמוס. אבקש עזרתכם בשני דברים:
1. אופן חיבור הכבלים (מה לאן) וסוגם (אופטי, HDMI/ARC)? תהיה לי טלוויזיה עם יציאת HDMI ARC בנוסף לרגילות, מקרן קול YSP5600 עם יציאת HDMI ARC, אשר יהיו מחוברים לHTPC ולממיר כבלים.
2. אבקש המלצה למפרט מחשב שידור תוכן באיכות עד 8K, בדגש על התייחסות לאיזה יציאות/כניסות אני צריך בלוח האם + האם עלי לרכוש גם כרטיס מסך (זה לא מחשב למשחקים)?

אשמח לעזרתכם
דוד

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

חיבורים -
HDMI. אופטי/קואקס ושות' די עברו מהעולם.
מקרן הקול משמש בעצם כמתג HDMI שלך. החיבור הנכון(בעיני) יהיה לחבר אליו את המחשב והממיר בHDMI וממנו להוציא כבל HDMI לטלווזיה שיעביר לך את הוידאו.

למה דווקא מחשב? מה אתה צריך מהמחשב שסטרימר טוב לא עושה?
אני חלילה לא פוסל, רק מנסה להבין את הדרישות.
סטרימרים חדישים מכילים חומרה חזרה ויכולת להריץ מגוון אפליקציות. בנוסף הם תומכים בכל פורמטי האודיו/וידאו בצורה טובה מאוד ללא התעסקויות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2611 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

@DavidShwa
·
1. כבר עניתי לך בפורום מסכים. המקרן שלך לא מעביר HDR, ולכן הוא לא יכול לשמש כמתג, ואי אפשר לחבר דרכו את המשחב לטלוויזיה.
2. אין דבר כזה - לפחות עבור 8K, כרגע. בנוגע לשאר הדברים תציין תקציב.

כפי שאמרו מעליי, עדיף סטרימר + מפצל HDMI שתומך ב-HDR ופורמטי אודיו מתקדמים.

DavidShwa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אני רוצה שניה לעשות סדר, עד היום השתמשתי בטלויזיה של חברת מעדנים (MULLER) אשר היתה מחוברת לנייד שלי בסלון עם HDMI ומהנייד יצא כבל AUX למערכת KOSS 5 + סאב. ברור לי שעשיתי עוול לאיכות הסאונד אך זה מה שהתקציב שלי איפשר.

היום אני משתדרג ועד כה רכשתי YSP-5600 כי הוא יענה על הצרכים שלי באופן מיטבי מאחר שאני גר בדירה שכורה ואין לי אפשרות להתאים את המרחב לסראונד של קולנוע ביתי. שמעתי את המקרן קול הזה אצל היבואן בתל אביב ובתור אחד שהולך לקולנוע הרבה, לא הרגשתי הבדל בין מה ששמעתי מהמקרן לבין הסאונד בגלובוס מקס- היה מדהים!

כרגע, אני צריך לרכוש את יתר החלקים: מסך אני מתלבט בין שני מסכים של LG SK8500 וUJ670Y (הראשון יקר ב-1,000 שח'), HTPC או סטרימר ולבסוף סאב שישלים את המקרן קול (SW-300 ככול הנראה).

חשוב לי להדגיש שאני חדש בתחום הזה, חלק מהמושגים בכלל לא ברורים לי ותוך כדי אני לומד (HDMI ARC/EARC, RIP וכו'). העזרה מכם מאוד חשובה לי אבל עד עכשיו לא הבנתי מה מתחבר למה, אפילו לא הבנתי איזה כבלים אני צריך ואז אני לא יודע לאיזה כניסות/יציאות אני זקוק במסך/סטרימר/HTPC וכו'.. לכן, אבקש שתדמיינו שאני ילד בן 5 ואז תסבירו לי - מאוד יעזור לי.

מבחינת HTPC או סטרימר - קראתי לא מעט באתר הזה בשבוע האחרון אך לצערי חלק מהמדריכים לא מעודכנים וקשה לי להבין מה יענה על הצרכים שלי.
אני מוריד כמויות של סרטים(גם אחרי שאני מוחק נישאר לי 2TB) ניסיתי גוגל כרום קאסט כדי לשדר מהמחשב הנייח בחדר העבודה לסלון וממש לא הסתדרתי עם זה לכן אני מעט נרתע מהתנסות עם סטרימר נוסף. יחד עם זאת, קראתי על הסטרימר של Nvidia Shield ונשמע שהוא תומך בערך בהכל (אטמוס, HDR וכו') אבל לא הצלחתי להבין מה צריך להשלים אותו- הרי אני צריך יותר מתמיכה באפליקציות.
אני מוכן לנסות סטרימר איכותי אבל מבחינתי זה לא נסגר בנטפליקס אלא בהזרמת תוכן שאני מוריד ורוצה להקרין על המסך אבל אינני מבין איך זה עובד, אני צריך לשלב עם הסטרימר שרת או כונן איחסון גדול במחשב? ואם כאן זה לא יהיה איטי?

מבחינת תקציב, מאחר וירדתי מOLED TV, אני יכול להשקיע כ-3,000 שח' בכל עניין הסטרימר+שרת או HTPC עם שטח איחסון נכבד.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

@DavidShwa
.
ה-SK8500 טובה בכל מובן אפשרי מה-UJ670. ולדעתי שווה כמובן את התוספת.

אם תחבר את המחשב\סטרימר דרך הסאונדבר, לא תוכל להעביר אות HDR אל הטלוויזיה.
אם תחבר המחשב\סטרימר ישירות אל הטלוויזיה, לא תוכל לקבל פורמטי אודיו מתקדמים בחיבור דרך ARC (או אופטי) של הטלוויזיה אל הסאונדבר.
הפתרון היחיד לקבל את הכל עם הסאונדבר הנ"ל הוא להוסיף מפצל HDMI. אל המפצל יחובר המחשב\סטרימר, וממנו כבל HDMI יחובר לטלוויזיה וכבל HDMI נוסף יחובר לסאונדבר. תצטרך מפצל שתומך ב-HDMI 2.0 ו-HDR, והם לא כל כך זולים.

עבור נטפליקס, יוטיוב וכו', תשתמש באפליקציות שיש במסך. השילד לא תומך בטכנולוגית Dolby Vision, שזה סוג של HDR, והוא עדיף מ-HDR10.
כרומקאסט הוא לא משהו בתור סטרימר. הוא אחלה לדברים כמו נטפליקס או יוטיוב, אבל להזרמה של סרטים מהמחשב הוא לא עובד כמו שצריך, הוא גם לא תומך בפורמטי אודיו מתקדמים. לכן לא הייתי לוקח אותו כדוגמה לסטרימרים ייעודיים אחרים.

לכל סטרימר אפשר לחבר כונן ב-USB, בחלקם אפשר להתקין כונן פנימי, בכולם אפשר להשתמש בכונן רשת ממחשב אחר שנמצא באותה רשת. נתון להחלטתך מה הכי נוח לך.

DavidShwa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@TheCoolest
·
אז נראה SK8500 תכבוש את הסלון שלי ;)

עד כאן הבנתי ש: מפצל מתחבר למחשב/סטרימר וקריטי שיתמוך בHDMI 2.0, ממנו יוצא HDMI לטלויזיה כדי שאקבל HDR + כבל HDMI למקרן קול כדי לקבל תמיכה לאודיו מתקדם (דולבי אטמוס). מה שלא הבנתי עדיין:
1. כשאני משלב גם ממיר של הוט אז כבל HDMI מממיר למקרן קול לא מספיק כי המקרן קול לא מחובר ישירות לטלויזיה (כי ויתרנו על המיתוג דרך המקרן)? אז כבל ממיר למקרן ומקרן לטלויזיה?
2. הHDMI שאני צריך 2.0 ומעלה נקראים High Speed HDMI Cable ואז זה תומך בARC (לפי מה שקראתי בשרשור אחר בפורום מ2016), זה עדיין ככה או שצריך לקנות משהו אחר?
3. אם יש לכם המלצות על מפצל איכות אני אשמח

תודה על העזרה עד כה ידידי

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@DavidShwa
·
1. אתה יכול לחבר את המקרן לטלוויזיה עם כבל HDMI ולהשתמש ב-ARC. כל כבל HDMI נורמלי כבר כולל ערוץ ARC, לא צריך לחפש משהו מיוחד.
ואז תוכל לחבר מכשירים שלא תומכים ב-HDR אל המקרן קול, ומכשירים שכן תומכים ישירות ל-TV.
2. כן, וראה 1.
3. בנוגע למפצל, זה קצת קשה יותר, אין לי נסיון או ידע וודאי על אילו דגמים עובדים ואילו לא. אולי כדאי לחפש בפורומים אחרים, כמו AVS Forum או AVForum ולראות עם איזה דגמים היה לאנשים ניסיון טוב.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”