למה 768*1366 ולא 720*1280 ? קישור מעניין
-
המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
סליחה ! הנה הקישורהמהנדס כתב:למי שמעוניין,קישור מענין לכתבה בנושא.יש גם בכתבה קישורים
לכתבות נוספות בנושא 1920*1080...
http://hd1080i.blogspot.com/2006/12/108 ... blems.html
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אישית, הייתי הולך על 1280x720 או 1920x1080. לא 1366x768. היא מאלצת מתיחה למשל כשמכשיר ה-DVD מבצע upscaling ל-720p.
Silence speaks louder than words
זה פשוט משגע אותי הסיפור הזה. אני כבר חודשים רוצה לקנות טלויזיה HD אבל לא מצליח למצוא את הטלויזיה הרצויה.tiptip כתב:kisin כמוני כמוך...
לקח לי כמה חודשים רק להחליט אם אני רוצה lcd או פלזמה (אני נוטה לכיוון הLCD בגלל שאני לא רוצה טלויזיה שאני צריך לדאוג לה כל יומיים אם יהיו צריבות ואם שכחתי אותה דולקת...) ועד שהחלטתי על LCD אז עכשיו בא הסיפור הזה עם הרזולוציה ומוציא לי את כל החשק לקנות טלויזיה.
יש בכלל LCD במחיר סביר שמציג רזולוציה טבעית של 720*1280 ולא מאלץ את המסך לבצע מתיחה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
נתחיל מזה שהכותב מבין קצת במה שהוא כותב. לא הרבה, קצת.
רוב מה שכתוב שם נראה כאילו שהוא נכתב על ידי ילד ששתה יותר מדי רד בול והיה מאוד מאוחר בלילה.
בליל של תוכן ללא התחלה, סוף אבל עם פואנטה אחת: 1366 על 768 רע בגלל {שקר כלשהו}...
אז כמה פרטים:
1. 1366 על 768 כולל פיקסלים ריבועיים, זה כבר טוב
2. נכון, אין הגדרה של WXGA ב-EDID, אבל זה בסדר, מחשבים וציוד חיצוני בד"כ יודעים לעקוף EDID, וטוב שכך.
3. הסיבה האמיתית היא בגלל גודל פיקסל אידאלי עבור פלזמה (יש לפלאזמה טווח קטן למדי של משחק בגודל הפיקסלים וזה בדיוק תפור על 50").
4. 720 זה נחמד, אבל אם אתם רוצים להריץ WINDOWS זה פשוט לא מספיק...
5. נכון, יש SCALING, אבל עם אלגוריתם סביר, איכות התמונה לא נפגמת משמעותית במעבר בין 720P ל-768P.
6. בכל מקרה מרבית התוכן כיום הוא 1080, ולכן תמיד יהיה SCALE DOWN. דווקא עדיף כמה שיותר פיקסלים במקרה כזה וכאן יש יתרון ל-768P על 720P.
בקיצור, הרבה BS ואי דיוקים יש שם. לא הייתי מהסס לרכוש מסך ברזולוציה כזו היום (אלא אם כן רוצים 1080P).
רוב מה שכתוב שם נראה כאילו שהוא נכתב על ידי ילד ששתה יותר מדי רד בול והיה מאוד מאוחר בלילה.
בליל של תוכן ללא התחלה, סוף אבל עם פואנטה אחת: 1366 על 768 רע בגלל {שקר כלשהו}...
אז כמה פרטים:
2. נכון, אין הגדרה של WXGA ב-EDID, אבל זה בסדר, מחשבים וציוד חיצוני בד"כ יודעים לעקוף EDID, וטוב שכך.
3. הסיבה האמיתית היא בגלל גודל פיקסל אידאלי עבור פלזמה (יש לפלאזמה טווח קטן למדי של משחק בגודל הפיקסלים וזה בדיוק תפור על 50").
5. נכון, יש SCALING, אבל עם אלגוריתם סביר, איכות התמונה לא נפגמת משמעותית במעבר בין 720P ל-768P.
6. בכל מקרה מרבית התוכן כיום הוא 1080, ולכן תמיד יהיה SCALE DOWN. דווקא עדיף כמה שיותר פיקסלים במקרה כזה וכאן יש יתרון ל-768P על 720P.
בקיצור, הרבה BS ואי דיוקים יש שם. לא הייתי מהסס לרכוש מסך ברזולוציה כזו היום (אלא אם כן רוצים 1080P).
- oferlaor
- מנהל

יעוות בטוח לא.
מה שזה עושה זה UPSCALE.
כמובן שעדיף NATIVE RATE (כלומר, אחד לאחד), אבל זה ממש לא סוף העולם (בטח לא כשמדובר במספרים קרובים זה לזה כמו 720P ו-768P).
כמו שכתוב במאמר, איכות ה-UPSCALER הפנימית תקבע את איכות התמונה הסופי במקרה כזה, אבל צריך לזכור שמרבית החומר הוא, כאמור, 1080 או PAL/NTSC ועבור שני המקרים הללו, ההבדלים בין 720P ל-768P זניחים גם בתחום ה-SCALING...
מה שזה עושה זה UPSCALE.
כמובן שעדיף NATIVE RATE (כלומר, אחד לאחד), אבל זה ממש לא סוף העולם (בטח לא כשמדובר במספרים קרובים זה לזה כמו 720P ו-768P).
כמו שכתוב במאמר, איכות ה-UPSCALER הפנימית תקבע את איכות התמונה הסופי במקרה כזה, אבל צריך לזכור שמרבית החומר הוא, כאמור, 1080 או PAL/NTSC ועבור שני המקרים הללו, ההבדלים בין 720P ל-768P זניחים גם בתחום ה-SCALING...
-
המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
חבל שבמקום להתיחס לגופם של דברים אתה מתיחס לגופו של איש.לא מתאים לאתרoferlaor כתב:נתחיל מזה שהכותב מבין קצת במה שהוא כותב. לא הרבה, קצת.
אז כמה פרטים:
בקיצור, הרבה BS ואי דיוקים יש שם. לא הייתי מהסס לרכוש מסך ברזולוציה כזו היום (אלא אם כן רוצים 1080P)....
שפה כזאת.חבל.
כמה אחוזים מציבור רוכשי טלביזיות מענין אותם אם widows נראה טוב או לא ?
95% לפחות מרוכשי lcd עושים זאת כטלביזיה ולא כצג מחשב.
מעניין...ואני חשבתי ש"מהנדסים" כן מתייחסים לנתונים ולא רק ל"קישוטים" .
וכמאמר הפרסומת הפופולרית--> "אין, אין, אין על עפר.." ממש להעריך את סבלנותו, רהיטותו וידענותו כמובן בתחום, אותה הוא מיטיב להעביר בשפה ברורה, ממוקדת וקולחת, הן ל"מיטיבי לכת" והן ל"פיסחים" בתחום ועוד בתיבול הומור עדין..בכלל גדול
אני בוחר ללמוד מעפר את התחום (תודה שחסכת לי את קריאת המאמר
).
וכמאמר הפרסומת הפופולרית--> "אין, אין, אין על עפר.." ממש להעריך את סבלנותו, רהיטותו וידענותו כמובן בתחום, אותה הוא מיטיב להעביר בשפה ברורה, ממוקדת וקולחת, הן ל"מיטיבי לכת" והן ל"פיסחים" בתחום ועוד בתיבול הומור עדין..בכלל גדול
אני בוחר ללמוד מעפר את התחום (תודה שחסכת לי את קריאת המאמר
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- oferlaor
- מנהל

המהנדס,
באמת התייחסתי לגופו של הכותב של המאמר הזה במקרה הזה. כשמישהו כותב בצורה כ"כ פומפוזית ויומרנית אך בו זמנית לקוייה באופן כ"כ משמעותי, קשה לי להתעלם מכך (במיוחד שהוא שם את עצמו בחזית ומסביר באופן כ"כ רהוט, אך לקוי מבחינה טכנית).
זו הטעיה לשמה. זה כמו שאני אכתוב מאמר על כך שבגלל ש-LCD נמרח אז אין מקום לרכוש LCD בכלל...
ועכשיו לעניין.
יש שני מצבים שמעניין אותך לעשות NATIVE RATE ברזולוציה כזו - כשאתה צופה במקור 720P או כשאתה מחובר עם מחשב. כשאתה מחובר עם מחשב, במידה וכרטיס המסך והמסך עצמו תומכים בכך, זה פחות מעניין אם הרזולוציה היא 720P או 768P.
לגבי מקורות 720P, המתיחה ל-768P איננה אידאלית, אך אינה משמעותית במיוחד אם המסך כולל מעבד תמונה סביר (אפילו לו טוב, אלא רק סביר).
בנוסף, אין לזה משמעות אם מדובר על מקור PAL או NTSC או 1080. מרבית המקורות בעולם הם אחד משלושת אלה ולאו דווקא 720P. יש אכן בארה"ב מקורות 720P אך אלה מתמעטים והולכים, לדעתי תוך כמה שנים לא נראה הרבה מזה (בוודאי שלא באירופה, אך אפילו בארה"ב).
כך שלסיכום:
1. עבור SDTV, אין לזה משמעות
2. עבור 720P, הפגיעה לא כ"כ קשה
3. עבור 1080 אין לזה משמעות
4. עבור מחשב, אין לזה משמעות
בגלל זה אני חושב שאפשר לזרוק את המאמר ההוא לפח, הוא מתייחס כמעט אקסקלוסיבית לסעיף 2 ומנסה לנפח את הנושא מעבר לפרורפורציות האמיתיות שלו.
באמת התייחסתי לגופו של הכותב של המאמר הזה במקרה הזה. כשמישהו כותב בצורה כ"כ פומפוזית ויומרנית אך בו זמנית לקוייה באופן כ"כ משמעותי, קשה לי להתעלם מכך (במיוחד שהוא שם את עצמו בחזית ומסביר באופן כ"כ רהוט, אך לקוי מבחינה טכנית).
זו הטעיה לשמה. זה כמו שאני אכתוב מאמר על כך שבגלל ש-LCD נמרח אז אין מקום לרכוש LCD בכלל...
ועכשיו לעניין.
יש שני מצבים שמעניין אותך לעשות NATIVE RATE ברזולוציה כזו - כשאתה צופה במקור 720P או כשאתה מחובר עם מחשב. כשאתה מחובר עם מחשב, במידה וכרטיס המסך והמסך עצמו תומכים בכך, זה פחות מעניין אם הרזולוציה היא 720P או 768P.
לגבי מקורות 720P, המתיחה ל-768P איננה אידאלית, אך אינה משמעותית במיוחד אם המסך כולל מעבד תמונה סביר (אפילו לו טוב, אלא רק סביר).
בנוסף, אין לזה משמעות אם מדובר על מקור PAL או NTSC או 1080. מרבית המקורות בעולם הם אחד משלושת אלה ולאו דווקא 720P. יש אכן בארה"ב מקורות 720P אך אלה מתמעטים והולכים, לדעתי תוך כמה שנים לא נראה הרבה מזה (בוודאי שלא באירופה, אך אפילו בארה"ב).
כך שלסיכום:
1. עבור SDTV, אין לזה משמעות
2. עבור 720P, הפגיעה לא כ"כ קשה
3. עבור 1080 אין לזה משמעות
4. עבור מחשב, אין לזה משמעות
בגלל זה אני חושב שאפשר לזרוק את המאמר ההוא לפח, הוא מתייחס כמעט אקסקלוסיבית לסעיף 2 ומנסה לנפח את הנושא מעבר לפרורפורציות האמיתיות שלו.