Dynamic Volume (Light, Medium,Heavy
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
שבוע טוב חברים יקרים ,
אני בעל רסיבר DENON 3400H
אמש צפיתי בסרט ALITA
(63 GB אם זה חשוב לנושא זה)
במקרה נחשפתי היום בשיטוט באחד השירשורים שאצל משתמש מסויים הוא מפעיל על LIGHT
החלטתי לבדוק את הנושא .
לקחתי את הסצנת קרב הראשונה (נדמה לי בדקה ה 38)
האזנתי פעמיים לסצנה במצב OFF
לאחר מכן הפעלתי שוב את הסצנה על LIGHT
לא התעסקתי עם ה Medium,Heavy
במצב OFF : הווליום היה על 50 DB (בסולם מ 1-99) - הצלילים היו סגורים לא הורגשו הגבוהים
ב LIGHT : הווליום נשמע מאוד חזק ונאלצתי להריד ל 40 DB בערך - הצלילים פתאום קיבלו במה והגבוהים היו חדים
דוגמא יש בסצנה (בלי ספויילרים) סייבורית עם שני חרבות .
ב OFF שמעו את החרבות " שמעו" במרכאות !
ב LIGHT החרבות נשמעו חדים כאילו הם בסלון שלי .
מוסיקת הרקע פתאום התעוררה לחיים והליווי מעשיר מאוד את אותה סצנה ומכניס לה עומק ועיניין.
הפעלתי גם YOUTUBE ושמעתי ממש קטעים קטנים שההבדל בשניהם הוא תהומי להפליא .
עו קראתי כיל לא מומלץ להפעיל את זה כי זה מסרס את המערכת .
ופה הבילבול התחיל .
מה חושבים ? איך אצלכם ? מפעילים ? לא מפעילים ? הפעלתם וביטלתם ?
אני בעל רסיבר DENON 3400H
אמש צפיתי בסרט ALITA
(63 GB אם זה חשוב לנושא זה)
במקרה נחשפתי היום בשיטוט באחד השירשורים שאצל משתמש מסויים הוא מפעיל על LIGHT
החלטתי לבדוק את הנושא .
לקחתי את הסצנת קרב הראשונה (נדמה לי בדקה ה 38)
האזנתי פעמיים לסצנה במצב OFF
לאחר מכן הפעלתי שוב את הסצנה על LIGHT
לא התעסקתי עם ה Medium,Heavy
במצב OFF : הווליום היה על 50 DB (בסולם מ 1-99) - הצלילים היו סגורים לא הורגשו הגבוהים
ב LIGHT : הווליום נשמע מאוד חזק ונאלצתי להריד ל 40 DB בערך - הצלילים פתאום קיבלו במה והגבוהים היו חדים
דוגמא יש בסצנה (בלי ספויילרים) סייבורית עם שני חרבות .
ב OFF שמעו את החרבות " שמעו" במרכאות !
ב LIGHT החרבות נשמעו חדים כאילו הם בסלון שלי .
מוסיקת הרקע פתאום התעוררה לחיים והליווי מעשיר מאוד את אותה סצנה ומכניס לה עומק ועיניין.
הפעלתי גם YOUTUBE ושמעתי ממש קטעים קטנים שההבדל בשניהם הוא תהומי להפליא .
עו קראתי כיל לא מומלץ להפעיל את זה כי זה מסרס את המערכת .
ופה הבילבול התחיל .
מה חושבים ? איך אצלכם ? מפעילים ? לא מפעילים ? הפעלתם וביטלתם ?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
אני שם על Light כשאשתי רואה איתי או בבית ומכבה כצופה לבד.
למיטב הבנתי מדובר בקומפרסור. הוא מגביר צלילים שקטים ומנמיך צלילים חזקים.
זה תלוי בכיול היצרן אבל סצנות שקטות יהיו חזקות יותר ואילו סצנות רועשות יישמעו חלשות במעט או דומה למקור.
הפעלת המנגנון מונע את הצורך בלהיות עם האצבע על לחצן הווליום כל הזמן להגביר כששקט ולהנמיך כשיש רעש. מצד שני זה לא מה שיוצרי הסרט התכוונו שתשמע.
למיטב הבנתי מדובר בקומפרסור. הוא מגביר צלילים שקטים ומנמיך צלילים חזקים.
זה תלוי בכיול היצרן אבל סצנות שקטות יהיו חזקות יותר ואילו סצנות רועשות יישמעו חלשות במעט או דומה למקור.
הפעלת המנגנון מונע את הצורך בלהיות עם האצבע על לחצן הווליום כל הזמן להגביר כששקט ולהנמיך כשיש רעש. מצד שני זה לא מה שיוצרי הסרט התכוונו שתשמע.
אני עם X6500H. בסרטים וטלויזיה הוא תמיד מופעל על LIGHT. במוסיקה לכבות תמיד!
זה אכן קופרססור. 3 הפרמטרים משנים הגדרות של Threshold , Ratio ו Make up gain. זה מנחית אותות חזקים ומתעלם מאותות חלשים, לבסוף מגביר הכל לשם פיצוי. לא ממש ברור מה זמני תקיפה ושחרור, אבל התגובה מאד מהירה ללא אפקט של נשימה ולכן כנראה מילישניות בודדות.
במוסיקה מהנדס הקול כבר דאג לבצע את העבודה הזו לכל כלי בנפרד וממש לא כדאי לשחק עם דחיסה על המיקס הסופי (בעיקר במוסיקה איכותית ולא פופ ששם הכל דחוס למוות בכל מקרה).
לאודיסי יש גם DYNAMIC EQ שזה LOUDNESS אוטומטי שמשנה את פרמטרי ה EQ שנקבעו בכיול אודיסי בהתאם לעוצמת השמע. זה עובד מצויין בתנאי שלא נגעת בעוצמות הערוצים לאחר הכיול האוטומטי. אותו אפשר להשאיר פועל על 0 דציבל.
זה אכן קופרססור. 3 הפרמטרים משנים הגדרות של Threshold , Ratio ו Make up gain. זה מנחית אותות חזקים ומתעלם מאותות חלשים, לבסוף מגביר הכל לשם פיצוי. לא ממש ברור מה זמני תקיפה ושחרור, אבל התגובה מאד מהירה ללא אפקט של נשימה ולכן כנראה מילישניות בודדות.
במוסיקה מהנדס הקול כבר דאג לבצע את העבודה הזו לכל כלי בנפרד וממש לא כדאי לשחק עם דחיסה על המיקס הסופי (בעיקר במוסיקה איכותית ולא פופ ששם הכל דחוס למוות בכל מקרה).
לאודיסי יש גם DYNAMIC EQ שזה LOUDNESS אוטומטי שמשנה את פרמטרי ה EQ שנקבעו בכיול אודיסי בהתאם לעוצמת השמע. זה עובד מצויין בתנאי שלא נגעת בעוצמות הערוצים לאחר הכיול האוטומטי. אותו אפשר להשאיר פועל על 0 דציבל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לא קשור, אבל נדמה לי שכבר אמרתי לך את זה בשרשור אחר שלך:
סקאלת 0-98 היא סתם סקאלת מספרים, לא ב- dB.
אתה צריך לשנות את התצוגה לתצוגת ווליום ב- dB, ואז הערכים שאתה רואה הם בדציבלים, ומיוצגים כווליום הנוכחי, לעומת ווליום הרפרנס.
http://manuals.denon.com/AVRX3400H/NA/E ... fimgdw.php
סקאלת 0-98 היא סתם סקאלת מספרים, לא ב- dB.
אתה צריך לשנות את התצוגה לתצוגת ווליום ב- dB, ואז הערכים שאתה רואה הם בדציבלים, ומיוצגים כווליום הנוכחי, לעומת ווליום הרפרנס.
http://manuals.denon.com/AVRX3400H/NA/E ... fimgdw.php
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

דווקא לא הורגש שינוי לרעה ולא חושב שנפגם השמע.
אכן אני מחזיק את השלט כל הסרט ומוצא את עצמי משחק עם הווליום מגביר / מנמיך. (אמשיך ואבדוק זאת שוב עם מספר סצנות ואעדכן )
Amir64 ,
ניסיתי לעבוד כך אבל לאחר שעה החזרתי חזרה.
זו סקאלה מסרבלת שמציגה -(מינוסים) לא הצלחתי להבין איך היא מציגה לי ווליום אמיתי כשהמצב נתון במינוס.
אכן אני מחזיק את השלט כל הסרט ומוצא את עצמי משחק עם הווליום מגביר / מנמיך. (אמשיך ואבדוק זאת שוב עם מספר סצנות ואעדכן )
Amir64 ,
זו סקאלה מסרבלת שמציגה -(מינוסים) לא הצלחתי להבין איך היא מציגה לי ווליום אמיתי כשהמצב נתון במינוס.
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

Gad007
מהי הסיבה שבגללה אתה עובד עם ה light?
מהי הסיבה שבגללה אתה עובד עם ה light?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2491 פעמים
·shlomis1zzz כתב:דווקא לא הורגש שינוי לרעה ולא חושב שנפגם השמע.
Amir64 ,
זו סקאלה מסרבלת שמציגה -(מינוסים) לא הצלחתי להבין איך היא מציגה לי ווליום אמיתי כשהמצב נתון במינוס....
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%93% ... 7%91%D7%9C
זו סקאלה על בסיס לוגריתמי.
אפילו ואתה לא מבין תשנה שתוכל לדבר פה באותה השפה עם אלו שכן מבינים ומשתמשים.
הסקאלה שאתה משתמש לא ממש מאפשרת להבין באיזו עוצמה אתה שומע אלו סתם מספרים.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
זה קצת פחות עניין של טעם ויותר עניין של שימוש.
כשהDynamic Volume כבוי אתה נהנה מכל הטווח הדינאמי של הסרט. זאת אומרת שאם יש קטע חלש של אנשים מדברים ואז רכב נכנס בחלון ראווה בווליום גבוה מאוד (תחשוב נגיד מהיר ועצבני) ככה זה ישמע. שיחה שקטה ואז בום נוראי. אתה אמור להיות על ווליום גבוה מלכתחילה כשאתה צופה בלי Dynamic Volume כדי שתשמע את השיחה מצד אחד ותיבהל כשהאוטו נכנס בחלון מצד שני.
אבל, מכיוון שלאנשים יש שכנים שישנים לפעמים, אפשר "לדחוס" את הסאונד כדי שהמכונית שנכנסת בחלון הראווה לא תרעיד את החלונות והשיחה השקטה שהיתה לפני כן עדיין תשמע בווליום סביר. בהתאם לשעה, לתוכן ולשכנים שלך אתה בוחר את רמת הקמפרוס של האודיו. בגדול, השאיפה היא לראות בלי Dynamic Volume אבל בסופו של דבר, לי נגיד יוצא לראות מעט מאוד בשעות שמאפשרות לי לראות בלי קמפרוס בכלל כי אני גר בבניין.
בקיצור, אם אין בעיית שכנים/אנשים בבית, תוריד את הDynamic Volume ותגביר הרבה. אם יש בעיה כזו, תפעיל בעדינות ותראה אם זה עובד לך טוב.
כשהDynamic Volume כבוי אתה נהנה מכל הטווח הדינאמי של הסרט. זאת אומרת שאם יש קטע חלש של אנשים מדברים ואז רכב נכנס בחלון ראווה בווליום גבוה מאוד (תחשוב נגיד מהיר ועצבני) ככה זה ישמע. שיחה שקטה ואז בום נוראי. אתה אמור להיות על ווליום גבוה מלכתחילה כשאתה צופה בלי Dynamic Volume כדי שתשמע את השיחה מצד אחד ותיבהל כשהאוטו נכנס בחלון מצד שני.
אבל, מכיוון שלאנשים יש שכנים שישנים לפעמים, אפשר "לדחוס" את הסאונד כדי שהמכונית שנכנסת בחלון הראווה לא תרעיד את החלונות והשיחה השקטה שהיתה לפני כן עדיין תשמע בווליום סביר. בהתאם לשעה, לתוכן ולשכנים שלך אתה בוחר את רמת הקמפרוס של האודיו. בגדול, השאיפה היא לראות בלי Dynamic Volume אבל בסופו של דבר, לי נגיד יוצא לראות מעט מאוד בשעות שמאפשרות לי לראות בלי קמפרוס בכלל כי אני גר בבניין.
בקיצור, אם אין בעיית שכנים/אנשים בבית, תוריד את הDynamic Volume ותגביר הרבה. אם יש בעיה כזו, תפעיל בעדינות ותראה אם זה עובד לך טוב.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- armagedd0n
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 537
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
@shlomis1zzz
·
Volume Vs. DB
גם אם אתה לא רוצה לראות בתצוגה db לפחות תראה מה זה אומר.
למשל vol 60 זה (20-) DB
·
Volume Vs. DB
למשל vol 60 זה (20-) DB
·yaronkle כתב:@Gad007
·
יש לך אפשרות לשלוט על הפרמטרים?
לא מצאתי היכן ב Marantz 5013...
לא. יש כמובן רק 3 מצבים מתוכנתים מראש, אבל מבדיקה שעשיתי הם משנים 2 יחס הגברה בין צליל חלש לחזק ואת סף ההפעלה. מצב LIGHT מספק תוצאה טובה לסרטים מבלי לדחוס יותר מידי.
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

עכשיו ממש ברור לי הנושא.RobotCop כתב:זה קצת פחות עניין של טעם ויותר עניין של שימוש.
...
במסגרת הניסוי והטעיה שאני יבצע עוד הרבה , עד שאגיע לחקר האמת...
תוכל לציין סצנהאו 2 שבה אתה חושב שמורגש הdynamic volume ? על מנת להשוות בינהם מה אני מפסיד עם ובלי ?
תודה
זה נורא פשוט כמו שהסבירו, הסאונד בסרט מצולם בעוצמה 0DB, בעוצמה הזו אתה שומע את כל מה שרצה טכנאי הסאונד.
כשהסאונד פחות מזה אתה לא שומע הרבה צלילים שאתה אמור לשמוע. מה ש-LIGHT עושה, מעלה את האקולייזר קצת למעלה ומישר קו כדי שניתן יהיה לשמוע את כל הצלילים גם בעוצמה שהיא לא רפרנס. אני גם מאלה שנהנים במצב LIGHT, לדעתי הכי כיף לשמוע, גם לא להגביר יותר מדי וגם לשמוע את רוב הצלילים.
כשהסאונד פחות מזה אתה לא שומע הרבה צלילים שאתה אמור לשמוע. מה ש-LIGHT עושה, מעלה את האקולייזר קצת למעלה ומישר קו כדי שניתן יהיה לשמוע את כל הצלילים גם בעוצמה שהיא לא רפרנס. אני גם מאלה שנהנים במצב LIGHT, לדעתי הכי כיף לשמוע, גם לא להגביר יותר מדי וגם לשמוע את רוב הצלילים.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
כמו שנאמר - החוק מאד ברור (לדעתי):
כשאני רואה סרט לבד ואין לי מגבלת ווליום (שזה קורה רק בימי שישי בבוקר כשהבית ריק) - אני מבטל את ה dynamic volume
בשאר הזמן - הוא על light
כשאני רואה סרט לבד ואין לי מגבלת ווליום (שזה קורה רק בימי שישי בבוקר כשהבית ריק) - אני מבטל את ה dynamic volume
בשאר הזמן - הוא על light
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
התשובה הזו לא נכונה, כי היא עדיין לא אומרת מה המספרים אומרים.armagedd0n כתב:@shlomis1zzz
·
Volume Vs. DB
למשל vol 60 זה (20-) DB...
שלומי,
עוצמת הרפרנס - העוצמה שאליה מכוון טכנאי הסאונד כעוצמה הראוייה לצפייה בסרט, היא 85dB.
כשאתה מבצע כיול, ברסיבר, אחד הדברים שהוא מגדיר הוא להתאים את סקאלת הווליום, כך שכשהווליום מציג 0dB, אתה שומע בעוצמה של 85dB במקום הישיבה.
ככל שאתה מוריד ווליום, המספרים מוצגים בערכי מינוס, שמשמעותם:
כמה פחות דציבלים מעוצמת הרפרנס, זו העוצמה שאתה שומע עכשיו.
אם התצוגה מראה 0dB, אתה שומע בעוצמה של 85dB.
אם התצוגה מראה 20dB-, אתה שומע בעוצמה של 65dB.
@Amir64
·
דווקא הוא צודק. לא משנה כמה הרצות אודיסי עשיתי, לאחר הכיול, הסקאלה האבסולוטית שונה מסקלאת הדציבלים ב 80 יחידות. בעוצמה מקסימאלית של 98 אתה מקבל + 18 דציבל וב 60 מינוס 20. זה תמיד נכון לפי ההפרשים בין הסקאלות. כנראה כך זה בדנון-מרנץ.
מה שמעניין הוא שאם אתה לאחר כיול הולך הגדרות העוצמה של הרמקולים ומיסיף לכולם 6 דציבל וגם פוסים 12 דציבל לרגישות הכניסה, אתה עדיין יכול להגביר ל 98 או פלוס 18 דציבל, כמובן שזה יכול להכניס את המגבר לקליפינג. דנון לא מגבילים לערך אבסולוטי.
·
דווקא הוא צודק. לא משנה כמה הרצות אודיסי עשיתי, לאחר הכיול, הסקאלה האבסולוטית שונה מסקלאת הדציבלים ב 80 יחידות. בעוצמה מקסימאלית של 98 אתה מקבל + 18 דציבל וב 60 מינוס 20. זה תמיד נכון לפי ההפרשים בין הסקאלות. כנראה כך זה בדנון-מרנץ.
מה שמעניין הוא שאם אתה לאחר כיול הולך הגדרות העוצמה של הרמקולים ומיסיף לכולם 6 דציבל וגם פוסים 12 דציבל לרגישות הכניסה, אתה עדיין יכול להגביר ל 98 או פלוס 18 דציבל, כמובן שזה יכול להכניס את המגבר לקליפינג. דנון לא מגבילים לערך אבסולוטי.
·עופרפולק כתב:תגידו במגבר אחר יש את זה או שזה נקרא בשם אחר...
יש בחלק מהם. באנטם יש DOLBY VOLUME, בימהה יש YPAO VOLUME. בפיוניר יש רק עבור פס קול של דולבי דיגיטל. לגבי אונקיו היה להם של אודיסי אבל עכשיו לא יודע אם יש עדיין.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9038
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
לא.Gad007 כתב:·......
יש בחלק מהם. באנטם יש DOLBY VOLUME, בימהה יש YPAO VOLUME. בפיוניר יש רק עבור פס קול של דולבי דיגיטל. לגבי אונקיו היה להם של אודיסי אבל עכשיו לא יודע אם יש עדיין....
בימהה זה נקרא Adaptiv DRC.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.