עד איזה מרחק רואים הבדל בין 4K לHD?
-
pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
קראתי שלגבי טלוויזיה 75 אינץ' צריך לשבת עד 1.5 מטר ממנה, מה שלא נשמע לי הגיוני במיוחד... מה אתם אומרים?
-
pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

אני אחדד את השאלה, אני לא שואל מה המרחק האופטימלי לצפיה באופן כללי... אני שואל מה המרחק שבו אני צריך לשבת כדי לראות את ההבדל בין 4K לHD.
הלינק למעלה עונה על השאלה הזאת. תלך לחלק שנקרא "ANGULAR RESOLUTION". הגרף שם מראה מה מרחק הצפייה המינימלי שבו אפשר להבחין בפיקסלים בודדים, לפי רזולוציה.
למשל, לפי הגרף הזה, בטלויזיה 75" אפשר תיאורטית להתחיל להבחין בפיקסלים 4K במרחק 3 מ', אבל זה קשה. אתה צריך להתקרב עד 1.5 מ' כדי להנות מרזולוציה 4K בצורה מלאה. ברור שאף אחד לא עושה את זה.
[img2=547x461]https://i.rtings.com/images/optimal-vie ... h-size.png[/img2]
למשל, לפי הגרף הזה, בטלויזיה 75" אפשר תיאורטית להתחיל להבחין בפיקסלים 4K במרחק 3 מ', אבל זה קשה. אתה צריך להתקרב עד 1.5 מ' כדי להנות מרזולוציה 4K בצורה מלאה. ברור שאף אחד לא עושה את זה.
[img2=547x461]https://i.rtings.com/images/optimal-vie ... h-size.png[/img2]
אני רוצה להוסיף שהגרף למעלה שנוי במחלוקת. נכנסות עכשיו טלויזיות 8K, ויש האומרים שהפיזיקה של העין אומרת שבלתי אפשרי לראות פיקסלים כ"כ קטנים משום מרחק צפייה סביר. אבל במבחן עיוור, אנשים בכל זאת העדיפו טלויזיות 8K:
The test subjects rated the 8K screen’s performance 35% higher than the 4K one, with the sense of depth in the picture increasing by a huge 60%. And remember, this was from nine feet on a 65-inch screen. Definitely not a ‘nose up against an 85-inch screen’ scenario.
מקור: Why 8K TVs Matter
אז כנראה שבכל זאת מקבלים איזשהו שיפור באיכות התמונה, גם אם לא מבחינים בכל פיקסל ופיקסל. אם זה נכון לטלויזיות 8K לעומת 4K, אז על אחת כמה וכמה שזה נכון לטלויזיות 4K לעומת 1080p.
The test subjects rated the 8K screen’s performance 35% higher than the 4K one, with the sense of depth in the picture increasing by a huge 60%. And remember, this was from nine feet on a 65-inch screen. Definitely not a ‘nose up against an 85-inch screen’ scenario.
מקור: Why 8K TVs Matter
אז כנראה שבכל זאת מקבלים איזשהו שיפור באיכות התמונה, גם אם לא מבחינים בכל פיקסל ופיקסל. אם זה נכון לטלויזיות 8K לעומת 4K, אז על אחת כמה וכמה שזה נכון לטלויזיות 4K לעומת 1080p.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
@beltar
נראה שמשווים שם שתי טלביזיות שונות עם תוכן זהה, שכלל לא ברור אם הוא 8K או לא. לא הייתי רץ להסיק מסקנות.
נראה שמשווים שם שתי טלביזיות שונות עם תוכן זהה, שכלל לא ברור אם הוא 8K או לא. לא הייתי רץ להסיק מסקנות.
-
pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

אז בתיאוריה אם אף אחד לא יושב במרחק המאפשר לראות 4K, אז אין בכלל טעם בטלוויזיות 4K. משהו לא מסתדר (:
הגרף בהודעה 4 מיושן ולא רלוונטי יותר ל 4K. הגרף בהודעה 6 כן רלונטי והוא נכון בתנאי שמדובר באדם בעל ראיה 6-6. לאדם מעל ל 45 שנזקק למשקפי קריאה, לא יבחין בהבדלים בין 2K ל 4K ללא משקפי צפיה בהתאם למרחקים הממולצים בגרף.
אני עם 65 וצופה ממרחק 2 מטר בהשענות לאחור וזה מתחיל להרגיש לי קטן מידי ככל שהזמן עובר ומתרגלים. ואני צופה גם בתכני SD 480P
אני עם 65 וצופה ממרחק 2 מטר בהשענות לאחור וזה מתחיל להרגיש לי קטן מידי ככל שהזמן עובר ומתרגלים. ואני צופה גם בתכני SD 480P
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
לדעתי אין נוסחא .
אני עם 65" והתחלתי לראות 3 מטר. הרגיש לי קטן
אחרי שבוע התקרבתי 2.4 מטר הרגיש לי קטן.
אחרי חודש התקרבתי 2 מטר . אבל לאחר תקופה זה שוב הרגיש קטן ....
ואז הבנתי שאין לזה סוף כי העין תתרגל ...
חזרתי ל 3 מטר ושלום על ישראל . בגלל שבהיקף ישנם 7 רמקולים ואני לא יכול לשנות את המערך (זה כבר סיפור לפעם אחרת)...
אני עם 65" והתחלתי לראות 3 מטר. הרגיש לי קטן
אחרי שבוע התקרבתי 2.4 מטר הרגיש לי קטן.
אחרי חודש התקרבתי 2 מטר . אבל לאחר תקופה זה שוב הרגיש קטן ....
ואז הבנתי שאין לזה סוף כי העין תתרגל ...
חזרתי ל 3 מטר ושלום על ישראל . בגלל שבהיקף ישנם 7 רמקולים ואני לא יכול לשנות את המערך (זה כבר סיפור לפעם אחרת)...