מיקום רמקולי תקרה ATMOS - מקרה קצת שונה ומאתגר
שלום,
אני רוצה לתלות על התקרה את הPolk Audio OWM3 (עם מתלה שמאפשר הטיה קלה) להרחבת המערכת ל-5.1.2
שתי נקודות מאתגרות:
גודל החדר וסוג רמקולי הסראונד.
לפי ההנחיות של דולבי רמקולי הTOP אמורים להיות בקו של הקדמיים, אבל אז זה אומר כי יהיו מרוחקים כ 50 ס"מ מהקירות הצדדיים. אולי כדאי לקרב אותם יותר אחד לשני, כנגד ההנחיות של דולבי?
העניין השני - הזווית מעל הראש. רמקולי הסראונד האחוריים שלי אינם נפוצים, אלו ה
Axiom QS4 multi-directionally surround speakers (woofers on the top and bottom, and tweeters left and right)
וככאלו הם תלויים גבוה (מידות בשרטוט). מה שגורם לי לתהות איפה נכון למקם את רמקולי הTOP: לנסות להרחיק אותם כמה שיותר לכיוון מרכז החדר (הזווית של ה65 מעלות) ולהטות את הרמקול לכיוון המאזין או שדווקא האפקט יהיה טוב יותר מעל לראש המאזין, למרות שיכולים לתמזג יותר עם הצליל של האחוריים?
מצרף שרטוטים די מדויקים של החדר, שמרתי על פורפורציות בציור לפי מדידות וכל משבצת בGRID היא כ-50 ס"מ.
תודה על העזרה!
[img2=879x706][imgurpng]7Rao2lZ[/imgurpng][/img2]
[img2=739x698][imgurpng]nBCRZ5k[/imgurpng][/img2]
אני רוצה לתלות על התקרה את הPolk Audio OWM3 (עם מתלה שמאפשר הטיה קלה) להרחבת המערכת ל-5.1.2
שתי נקודות מאתגרות:
גודל החדר וסוג רמקולי הסראונד.
לפי ההנחיות של דולבי רמקולי הTOP אמורים להיות בקו של הקדמיים, אבל אז זה אומר כי יהיו מרוחקים כ 50 ס"מ מהקירות הצדדיים. אולי כדאי לקרב אותם יותר אחד לשני, כנגד ההנחיות של דולבי?
העניין השני - הזווית מעל הראש. רמקולי הסראונד האחוריים שלי אינם נפוצים, אלו ה
Axiom QS4 multi-directionally surround speakers (woofers on the top and bottom, and tweeters left and right)
וככאלו הם תלויים גבוה (מידות בשרטוט). מה שגורם לי לתהות איפה נכון למקם את רמקולי הTOP: לנסות להרחיק אותם כמה שיותר לכיוון מרכז החדר (הזווית של ה65 מעלות) ולהטות את הרמקול לכיוון המאזין או שדווקא האפקט יהיה טוב יותר מעל לראש המאזין, למרות שיכולים לתמזג יותר עם הצליל של האחוריים?
מצרף שרטוטים די מדויקים של החדר, שמרתי על פורפורציות בציור לפי מדידות וכל משבצת בGRID היא כ-50 ס"מ.
תודה על העזרה!
[img2=879x706][imgurpng]7Rao2lZ[/imgurpng][/img2]
[img2=739x698][imgurpng]nBCRZ5k[/imgurpng][/img2]
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
אם אני זוכר נכון יש לך מערכת כיול טובה xt32 pro שאמורה לתקן בעיות כאלו ואחרים.
אצלי בהתחלה שמתי אותם בקו ישר עם הקידמיים ,
ואז פתחתי את הבמה הקידמית יותר , מה שאומר בפועל שהם מכונסים פנימה.
לא חושב שיש בעיתיות בסוגיה.
לא חושב שיש בעיתיות בסוגיה.
·לצערי יש לי את הדנון X2500H ולו אין את המע' כיול הטובה.shlomis1zzz כתב:אם אני זוכר נכון יש לך מערכת כיול טובה xt32 pro שאמורה לתקן בעיות כאלו ואחרים.
לא חושב שיש בעיתיות בסוגיה....
מה גם שיש לי רק הזדמנות אחת לתלות אותם על התקרה. לא אוכל למקם אותם מחדש אם אפשל במיקום.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9051
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
אם אתה הולך להישאר בתצורה של זוג אטמוס (ולא תעבור לרביעייה בהמשך), אז הייתי ממקם אותם טיפה קדימה מקו אחד עם תחילת הספה והטייה מתאימה לנקדות ההאזנה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·avihuli כתב:אם אתה הולך להישאר בתצורה של זוג אטמוס (ולא תעבור לרביעייה בהמשך), אז הייתי ממקם אותם טיפה קדימה מקו אחד עם תחילת הספה והטייה מתאימה לנקדות ההאזנה....
בדיוק
·רק מוודא שהבנתי נכון, אתה ממליץ על הצבתם בזווית שהיא כמעט הקיצונית ביותר (לפי ההסבר באתר של דולבי), כך שימוקמו כמעט במרכז התקרה?istarmini כתב:·......
בדיוקולשמור על קו ישר עם הקידמיים.הקירבה לקיר לא תפריע בכלל
...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9051
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
למה ואיך במרכז ?
תראה את התמונה הראשונה ששמת.
קח קו דימיוני של תחילת הספה אנכית לתקרה, ממנו למדוד עוד איזה 15 ס"מ לכיוון הטלוויזיה ושם תמקם את האטמוסים.
אחרי ההתקנה תן זווית קלה לכיוון נקודת ההאזנה.
זהו.
פשוט.
תראה את התמונה הראשונה ששמת.
קח קו דימיוני של תחילת הספה אנכית לתקרה, ממנו למדוד עוד איזה 15 ס"מ לכיוון הטלוויזיה ושם תמקם את האטמוסים.
אחרי ההתקנה תן זווית קלה לכיוון נקודת ההאזנה.
זהו.
פשוט.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
בהתחלה היה לי רק זוג אטמוס אחת שמיקמתי אותם מאחורה , אך תכלס זה היה כמעט ומעל הראש כי אין לי אפשרות להוציא ספה קדימה.
לאחר תקופה הבנתי שארמוס זה לפחות 2 זוגות לפחות, כלומר קדמי ואחורי.
זוג קידמי שלי ממוקם אפילו מעת מאחורי קו רמקולים קידמיים.
בכול ה״שטויות״ מערכת כיול מטפלת בצורה יפה.
צירפתי תמונות להמחשה.
זה לא אידאלי אך סביר בהחלט.
נכון להיום אם היתי נשאר אם זוג אחד היתי ממקם אותם מקדימה.
לאחר תקופה הבנתי שארמוס זה לפחות 2 זוגות לפחות, כלומר קדמי ואחורי.
זוג קידמי שלי ממוקם אפילו מעת מאחורי קו רמקולים קידמיים.
בכול ה״שטויות״ מערכת כיול מטפלת בצורה יפה.
צירפתי תמונות להמחשה.
זה לא אידאלי אך סביר בהחלט.
נכון להיום אם היתי נשאר אם זוג אחד היתי ממקם אותם מקדימה.
Heavy Metal Is The Law