מדוע מגבר בסאב נשרף?
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
קראתי פה מקרים שהמגבר בסאב הוחלף.
מהי הסיבה שבגללה הוא נשרף ?
השארתו דולק 24/7?
עוצמה גבוהה מאוד ?
השארתו דולק 24/7?
עוצמה גבוהה מאוד ?
- shayc84
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 144
- שם מלא: [email protected]
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
- יצירת קשר:
איכות חומרים זולה.shlomis1zzz כתב:קראתי פה מקרים שהמגבר בסאב הוחלף.
השארתו דולק 24/7?
עוצמה גבוהה מאוד ?...
בלאי טבעי.
עוצמה גבוהה? תגמור את הדרייבר עצמו ולא את המגבר שדוחף אותו, אלא אם התכוונת לעוצמת חשמל גבוהה, אז כן, חד משמעית.
ילד קטן ששופך שוקו על המגבר של הסאב ויוצר קצר.
יש הרבה גורמים, כפי שמישהו ציין, כל מקרה לגופו.
- shayc84
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 144
- שם מלא: [email protected]
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
- יצירת קשר:
מותר לשאול איזה דגם וחברה הסאב? וגם כמה שנים הוא רץ ( עובד ) ?shay820 כתב:אצלי נשרף מקפיצה של מתח חשמלי...
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
לי היה 12" של WHARFEDALE
10 שנים.
והכל היה פיקס .לא התקלקל מעולם.
מבלי לתת שמות מסחריים וחברות , אני רואה שאחרי 2 - 3 שנים מחליפים מגבר .זה קצת לא נעים שמחליפים מגבר , כי ברגע שפותחים אותו
הוא כבר לא אותו סאב.
לכן שאלתי ע"מ להשתדל ולהמנע מ המקרים שציינתם לעיל.
10 שנים.
והכל היה פיקס .לא התקלקל מעולם.
מבלי לתת שמות מסחריים וחברות , אני רואה שאחרי 2 - 3 שנים מחליפים מגבר .זה קצת לא נעים שמחליפים מגבר , כי ברגע שפותחים אותו
הוא כבר לא אותו סאב.
לכן שאלתי ע"מ להשתדל ולהמנע מ המקרים שציינתם לעיל.
המגברים בסאב הם מגברי PLATE מבוססים הגברה CLASS D עם ספק כוח SMPS על אותו לוח. הסאב הוא קופסה סגורה ולכן הכל נותה להתחמם דיי הרבה שם. זה לא אומר שזה אמור להשרף, אבל שום מוצר לא מתוכנן לשרוד מעבר לעשור כיום. אין שום בעיה לפתוח ולהחליף הגברה בסאב, כולל סאב אטום מבלי לפגוע באיכות הסאב אם זה נעשה באופן מקצועי. למשל, אם יש לך SVS SB2000 שנרכש בזמן שיצא חדש ב 2012, אז אם נניח המגבר נשרף, החלפתו במגבר מקורי חדש שניתן להזמין מהחברה רק שתפר את איכות הסאונד, כי הם שיפרו את יחידת ההגברה והספק שם (תדר מיתוג עלה מ 350 ל 450 קילוהרץ בREV החדש של ה SLEDGE AMP, הבקרה של ספק הכוח שופרה, ועוד).
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9037
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
@Gad007
יש לך סימוכין לנושא SVS ? מאיפה המידע הנ"ל ?
יש לך סימוכין לנושא SVS ? מאיפה המידע הנ"ל ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
·avihuli כתב:@Gad007
יש לך סימוכין לנושא SVS ? מאיפה המידע הנ"ל ?...
נתקלתי לפני שנה בשרשור בפורום AVS נדמה לי, משהו שהמגבר נשרף לו, קיבל מגבר חדש והעלה תמונות להשוואה. הוא גם יצר איתם קשר ואמרו לו שהמגבר הוא מסדרה חדשה, אך תואם באופן מלא למה שיש לו. משום מה עכשיו אני לא מציח למצוא את השרשור.
לגבי השיפור בסאונד, לטענתו היה שיפור מורגש... אני אנסה לחפש את הקישור שוב.
·Gad007 כתב:המגברים בסאב הם מגברי PLATE מבוססים הגברה CLASS D עם ספק כוח SMPS על אותו לוח....
בוא נתחיל בהכללות... תיארת מגבר מאוד ספציפי. לא זו בלבד שזה לא תקף לכל הסאבים, אלא שהרוב המוחלט של מגברי הסאבים לא בנוי כך.
לא חסרים סאבים עם ספקים מבוססים שנאי ברזל ומיישרים, הגברה B קלאס סטנדרטית, או ספק ממותג בלוח נפרד והגברה לא דיגיטלית, ועוד לא מעט תצורות אחרות.
..
·ZiggyMan כתב:·......
בוא נתחיל בהכללות... תיארת מגבר מאוד ספציפי. לא זו בלבד שזה לא תקף לכל הסאבים, אלא שהרוב המוחלט של מגברי הסאבים לא בנוי כך.
לא חסרים סאבים עם ספקים מבוססים שנאי ברזל ומיישרים, הגברה B קלאס סטנדרטית, או ספק ממותג בלוח נפרד והגברה לא דיגיטלית, ועוד לא מעט תצורות אחרות....
זה לא תכנון אידיאלי כי זה בא על חשבון נפח התיבה. רוב הסאבים היום מגיעים עם PLATE AMPS של חברת MINIDSP שגם היא עושה שימוש בהגברה של ICEPOWER.
למשל זה:
https://www.minidsp.com/products/plate-amplifiers
נמצא בסאבים של קליפש, קנטון, ו JAMO וזה מתמונות שראיתי בפורום DIYAUDIO. כבר כמעט לא ניתן להביל בין סאב חברה אחת לאחרת. לפחות SVS שומרים על מקוריות ומשתמשים בהגברה שפותחה עבורם עי חברה אחרת שאני לא זוכר את שמה...