רעש מוזר רקע בשירים

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום נתקלתי בכמה שירים שיש להם רעש רקע מוזר זה לא רעש של מנגינה זה כמו צמרור של רעש בטוח מי שמוריד שירים באינטרנט נתקל פעם בשירים כאלה שיש מן רעש כמו שמחברים רמקולים או אוזניות ויש רעש רקע כזה לא טוב קשה לי לנסות להשמיע או להביא מאיזשהו מקום שיכול לתת לי מידע אשמח אם מישהו יבין אותי וייתן לי את המידע הזה

לדוגמא יש שיר אחד שיש ככה בהתחלה נראה לי אפילו כל השיר ואם אחפש במקום אחר את השיר הזה לא אשמע את הרעש של הצמרור

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #2 

רק בכמה שירים\אלבומים ספציפיים? כנראה שאילו גרסאות Vinyl ריפ ולכן ישנם רעשי הפיצפוצים של הפטיפון ברקע.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Roy.T כתב:רק בכמה שירים\אלבומים ספציפיים? כנראה שאילו גרסאות Vinyl ריפ ולכן ישנם רעשי הפיצפוצים של הפטיפון ברקע.
...
·
בדקתי על הרעש של הפטיפון שאמרת זה לא רעש כזה כנראה שהתבלבלתי בהסברה זה פחות דומה לרעש שיש שמחברים רמקולים וזה לא מחובר נכון

השיר של eminem lose yourself הכי פופולארי בזה תשמע את תחילת הסרטון תקשיב טוב לרעש שמתחיל המנגינה אתה שומע כמו פיצפוצים מעצבנים כמו של פצפצים אם לא שמעתי תנגן שוב את ההתחלה לתחילת הסרטון שם מרגישים הכי הרבה ושמתי לב שיש לי את זה בעוד כמה שירים אבל זאת דוגמא הכי טובה

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

זה בדיוק הרעש שדיברתי עליו :)

וזה בכוונה בוידאו בכדי שזה ישמע כמו תקליט.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@Roy.T
·

אז הרעש הזה שיש בסרטון זה ההגדרה של רעש פטיפון?

עכשיו יש עוד שירים ששומעים את הרעש הזה ברקע גם שירים שהורדתי שהם mp3 מה זה אומר בפועל? זה חלק מהשיר בכוונה? זה בעיה עם הקובץ עצמו? זה בעיה עם השיר עצמו? ולזה בכלל יש את הרעש הזה אשמח להסבר תודה

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כן זה רעש רקע שנובע מניגון תקליט בפטיפון.
בסרטון הוסיפו את הרעש בכוונה שישמע כמו תקליט.

מה שהורדת בלי קשר יכול להיות vinyl rip, ז"א המרה של פורמט אנלוגי לפורמט דיגיטלי. פטיפונים ביתיים מאפשרים היום להמיר את ההקלטה ישירות מהפטיפון למחשב דרך כבל usb. ההמרה יכולה להיות לפורמט mp3 או לכל פורמט אחר שנתמך.

אתה יכול פשוט להוריד גרסה אחרת של השיר אם זה מפריע לך.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Roy.T כתב:כן זה רעש רקע שנובע מניגון תקליט בפטיפון.
בסרטון הוסיפו את הרעש בכוונה שישמע כמו תקליט.

מה שהורדת בלי קשר יכול להיות vinyl rip, ז"א המרה של פורמט אנלוגי לפורמט דיגיטלי. פטיפונים ביתיים מאפשרים היום להמיר את ההקלטה ישירות מהפטיפון למחשב דרך כבל usb. ההמרה יכולה להיות לפורמט mp3 או לכל פורמט אחר שנתמך.

אתה יכול פשוט להוריד גרסה אחרת של השיר אם זה מפריע לך.
...
·במילים אחרות שאני שומע שירים כאלה זה פטיפון ברקע זה אומר שזה לא קובץ מקורי זה סוג של המרה? כי נתקלתי גם ב mp3 וגם ב flac גם ככה יש הרבה flac שזה בכלל זיוף והם עושים המרה נ np3 ל flac אז עכשיו זה המרה עם פטיפונים זה יותר מדי...

ואגב כל המרה עם פטיפון תבוא עם הרעש הזה? או שיש כאלה שיוכלו לבטל את הרעש רקע בזה? המרה עם פטיפון יכולה להעיד על איכות יותר ירודה או שזה נחשב כמו מקורי?

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אלא אם זה מוסף בכוונה לשיר כמו בקליפ של אמינם, כל עוד אתה שומע את השיר בפורמט דיגיטלי וישנם רעשי ניגון, תקליט זה אכן עבר המרה מאנלוג לדיגיטל.

השאלה השנייה שלך יותר מורכבת. רעשי הפצפוץ הללו נגרמים ממספר גורמים, כמו לכלוך בגרוב התקליט (שאלו החריצים הקטנים בתקליט שהמחט עוברת דרכם), יכול להיות תקליט במצב קוסמטי לא משהו ואולי גם איכות הפטיפון.

יכול להיות שגם עצם ההקלטה גורמת להתעצמות הרעשים הללו. לא יודע לומר.

מה שכן בשימוש בפטיפון איכותי עם תקליט נקי לא תשמע את רעשי הפצפוץ הללו כמעט בכלל או כלל לא.

בקיצור, כמו שאמרתי אם אתה שומע קבצים דיגיטליים פשוט תוריד קבצים שלא עברו המרות, בדרך כלל לצד הקובץ שאתה מוריד יש אינפורמציה לגבי סוג הקובץ, הריפ, וכ'.

אתה גם יכול לעשות את מה ששאר העולם עושה היום שזה להצטרף לשירותי סטרימינג כמו ספוטיפיי, טידל אט דיזר בשביל סכום זניח ולא לדאוג יותר להורדות כי הכל מתעדכן אוטומטית, לא לדאוג לאיכות כי תמצא שם את האיכות הטובה ביותר, וכמובן לא לדאוג לאיחסון כי הכל מוזרם ישירות מהרשת מאפליקציה שזמינה בכל הפלטפורמות.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@Roy.T
·
עוד שאלה בגלל ששמתי לב שיש לך ידע נרחב

בשביל flac באמת צריך ציוד יקר בשביל לקבל את ה"איכות" שלו? בעבר אמרו לי שבשביל לשמוע הבדלים בין mp3 ל flac צריך אוזניות ממש איכותיות כאלה שעולות מעל 1000₪ זה עדיין תקף? אם נניח יש לי galaxy buds/air pods זה משהו שאפשר אולי להרגיש הבדל?

ותמיד היו אומרים בעבר שבאייפון שומעים יותר טוב באוזניות וזה היה מוזר כי איך זה יכול להיות הרי מה שיוצא בסוף מהאודיו זה האוזניות אז איך בפלאפון אחד זה יישמע פחות טוב ובאחר יישמע יותר טוב?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”