חיבור כונן ssd לחריץ PCIe
שלום, האם יש מצב לחבר דיסק ssd לחריץ PCIe של לוח אם? הכוונה לכונן ssd רגיל ולאm.2
אין לי מספיק יציאות לחיבור חשמל בספק. אפשר לקחת מפצל ליציאת חשמל sata אבל אם אני רוצה להוסיף יותר ssd למארז תהיה בעיה אני חושב אך חריצים PCIe לא בשימוש.
תודה
אין לי מספיק יציאות לחיבור חשמל בספק. אפשר לקחת מפצל ליציאת חשמל sata אבל אם אני רוצה להוסיף יותר ssd למארז תהיה בעיה אני חושב אך חריצים PCIe לא בשימוש.
תודה
Heavy Metal Is The Law
- superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 717
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 46 פעמים
אין בעיה לקחת ולפצל את Molex או sata power לצורך חיבור hdd או ssd נוסך
המוצרים האלו צורכים בין 5-10watt אנרגיה ולא תהיה שום בעיה לשים על פס אחד כמה כוננים
המוצרים האלו צורכים בין 5-10watt אנרגיה ולא תהיה שום בעיה לשים על פס אחד כמה כוננים
NAS: Custom made 15TB WD RED
TV: Samsung mu9000 65
Sound 5.1.2: Denon x1400H + SVS ULTRA
TV: Samsung mu9000 65
Sound 5.1.2: Denon x1400H + SVS ULTRA
תודה רבה!superbizho כתב:אין בעיה לקחת ולפצל את Molex או sata power לצורך חיבור hdd או ssd נוסך
המוצרים האלו צורכים בין 5-10watt אנרגיה ולא תהיה שום בעיה לשים על פס אחד כמה כוננים...
כן, זה אני מבין (יש לי מפצל גם) אגבם יש העדפה מה לפצל Molex או Sata Power?
אך גם בשביל הידע כללי ובכלל האם ניתן לחבר SSD רגיל לPCIe? לא הצלחתי להבין מהרשת האם קיים כזה אפשרות בכלל.
Heavy Metal Is The Law
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
·genvirt כתב:
תודה רבה!......
כן, זה אני מבין (יש לי מפצל גם) אגבם יש העדפה מה לפצל Molex או Sata Power?
אך גם בשביל הידע כללי ובכלל האם ניתן לחבר SSD רגיל לPCIe? לא הצלחתי להבין מהרשת האם קיים כזה אפשרות בכלל....
דבר ראשון שצריך להבין זה את הנקודה, שאין חייה כזו בטבע שמכונה " SSD רגיל " . למשל בשנות התשעים היו SSD עם חיבורי PATA ו SCSI שונים, בתחילת שנות אלפיים היו SSD עם חיבורי SATA ו SAS, אחרי זה גם היו SSD עם חיבורי mSATA ואחרים רבים. וכל SSD כזה הייה עם חיבור רגיל לגמרי, רק מאוד מוגדר ושונה מתקנים אחרים.
ועכשיו לשאלה, האם אפשר לחבר אחד מהם ללוח אם שיש לו חריץ PCIe פנוי. כמובן, ואפילו לא אחד, אלה עשרות של SSD אפשר לחבר לחיבור PCIe פנוי בודד. ואיך זה מתבצע, מאוד פשוט ובעזרת בקר מתאים. למשל SSD עם ממשק SATA ניתן לחבר עם בקר SATA, כזה למשל:
https://www.amazon.com/StarTech-com-Exp ... B00BUC3N74
ומי שרוצה ביצועים טובים יותר, כמות של התקני SSD גדולה יותר ובנייה של מערך RAID מהם יכול להשתמש במוצר כזה למשל:
https://www.amazon.co.uk/Broadcom-MegaR ... B07F962VKT
כך שקיימים מוצרים לכל מטרה ולכל צורך.
Heavy Metal Is The Law
·על המכשיר שציינתה - הבנתי:)sys_admin כתב:@genvirt
·
ומה כתוב במפורש על המוצר זה? ממשק SATA III נכון? , אז מן הסתם הוא מתחבר לבקר SATA III, כפי שכבר הסברתי כאן לפני זה ושצירפתי אפילו כבר את צילום מסך שלו ואת המוצרים לדוגמה....
הכוונה שוב - האם ניתן לחבר ישירות לא דרך מכשיר מתאם דרך כבל מתאים בין SSD שציינתי לחריץ של PCI זה הכול, ללא שום תווח באמצע. בדיוק כמו שמחברים דיסק ליציה SATA_POWER SATA רק במקום זה לPCI ...
בכול מקרה תודה על מאמץ והשקעה!
Heavy Metal Is The Law
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2789
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אחינו, קראת מה שכתבת?
"האם ניתן לחבר ישירות לא דרך מכשיר מתאם דרך כבל מתאים בין SSD שציינתי לחריץ של PCI זה הכול, ללא שום תווח באמצע."
מה קשור PCIE לSATAIII ללא תיווך?
אפילו חיבור מכשירי חשמל 110 לשקע בארץ מצריך "מתאם" ומה זה בסך הכל ..חשמל וחורים שונים בפלסטיק.
** באלי הכרטיס נמכר ב4$
"האם ניתן לחבר ישירות לא דרך מכשיר מתאם דרך כבל מתאים בין SSD שציינתי לחריץ של PCI זה הכול, ללא שום תווח באמצע."
מה קשור PCIE לSATAIII ללא תיווך?
אפילו חיבור מכשירי חשמל 110 לשקע בארץ מצריך "מתאם" ומה זה בסך הכל ..חשמל וחורים שונים בפלסטיק.
** באלי הכרטיס נמכר ב4$
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20181
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@genvirt
·
זה תלוי בלוח אם שלך וזה תלוי איזה מחיבורי ה-PCI-E אתה מעוניין לנצל.
באופן כללי ופשוט, התשובה היא: לא.
אבל במחשבים מסוימים, עם מתאמים מתאימים זה אפשרי.
SSDים צריכים חיבור 5 וולט בלבד, לכן זה לא משנה אם תחבר אותם למולקס או חיבור חשמל SATA.
·
זה תלוי בלוח אם שלך וזה תלוי איזה מחיבורי ה-PCI-E אתה מעוניין לנצל.
באופן כללי ופשוט, התשובה היא: לא.
אבל במחשבים מסוימים, עם מתאמים מתאימים זה אפשרי.
SSDים צריכים חיבור 5 וולט בלבד, לכן זה לא משנה אם תחבר אותם למולקס או חיבור חשמל SATA.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
·genvirt כתב:·על המכשיר שציינתה - הבנתי:)......
הכוונה שוב - האם ניתן לחבר ישירות לא דרך מכשיר מתאם דרך כבל מתאים בין SSD שציינתי לחריץ של PCI זה הכול, ללא שום תווח באמצע. בדיוק כמו שמחברים דיסק ליציה SATA_POWER SATA רק במקום זה לPCI ...
בכול מקרה תודה על מאמץ והשקעה!...
מן הסתם שחיבור חשמל לא דומה כלל לחיבורים של ממשקי תקשורת שונים, שלא ניתן לחבר אותם אחד לשני ללא משהוא שמקשר בינהם. למשל ניסית פעם לחבר מקלדת לכרטיס רשת של מחשב? בכלל לא בטוח שהיא תעבוד כך.
אבל ברוב הלוחות של שני עשורים אחרונים קיימים כשמונה פורטים של SATA, ואם לא שמונה, אז שש בטח שיש ורוב הסיכויים שבלוח אם שלך לא מחוברים שמונה דיסקים קשיחים פעילים, כך שיש לך עדיין פורטים SATA לא בשימוש, שעלייהם אתה יכול לחבר את ה SSD העתיק שצירפת את הקישור עליו. זה כל הסיפור.