חיבור HTPC ל-TV ב-HDMI
היי, אני שוקל לקנות טלוויזיה של שארפ, LC-46D82U, מתוך מחשבה לחבר אליה HTPC. יש לה שלושה מחברי HDMI (אין כניסת VGA), ולהפתעתי גיליתי במדריך שלה (אפשר להוריד ב-
http://www.sharp.ca/manuals/) שלמרות שהחיבור הוא ב-HDMI, הרזולוציה המקסימלית שנתמכת כשהמקור הוא PC היא רק 1360X768 או 1280X1024, למרות שהטלוויזיה היא 1080P.
זה נראה לי מוזר, חשבתי שאות שמגיע ב-HDMI ברזולוציה של 1920X1080 אמור להיות מוצג בדיוק כמו אות באותו מחבר ובאותה רזולוציה שמגיע מ-PS3. צלצלתי לתמיכה הטכנית של שארפ וענו לי שאכן כך, ושאות מ-PC, אפילו אם הוא ברזולוצית HDTV, איננו HDTV, והטלוויזיה לא תוכל להציג 1920X1080 אם זה מגיע מ-PC.
האם הם יודעים מה שהם מדברים (אני מקווה שלא)? אם כן - איזה הבדל יש בין אות ש-PC מוציא ב-HDMI (בהנחה קובעים את הרזולוציה וקצב הפריימים כמו בטלוויזיה), לבין אות HDTV? ולמה להגדיר אותות שונים? למי זה טוב?
עודד
http://www.sharp.ca/manuals/) שלמרות שהחיבור הוא ב-HDMI, הרזולוציה המקסימלית שנתמכת כשהמקור הוא PC היא רק 1360X768 או 1280X1024, למרות שהטלוויזיה היא 1080P.
זה נראה לי מוזר, חשבתי שאות שמגיע ב-HDMI ברזולוציה של 1920X1080 אמור להיות מוצג בדיוק כמו אות באותו מחבר ובאותה רזולוציה שמגיע מ-PS3. צלצלתי לתמיכה הטכנית של שארפ וענו לי שאכן כך, ושאות מ-PC, אפילו אם הוא ברזולוצית HDTV, איננו HDTV, והטלוויזיה לא תוכל להציג 1920X1080 אם זה מגיע מ-PC.
האם הם יודעים מה שהם מדברים (אני מקווה שלא)? אם כן - איזה הבדל יש בין אות ש-PC מוציא ב-HDMI (בהנחה קובעים את הרזולוציה וקצב הפריימים כמו בטלוויזיה), לבין אות HDTV? ולמה להגדיר אותות שונים? למי זה טוב?
עודד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עשית את הדבר הנכון, וטוב שאתה מברר את זה לפני שאתה קונה. ההמלצה שלי - לא לקנות את הדגם הזה...
אני תמיד בודק מראש, במיוחד אחרי שהבנתי שהתחום הזה מלא מלכודות וצריך לבדוק כל דבר בשבע עיניים, כי אני לא מומחה בתחום ומה שנראה לי מובן מאליו הוא לא תמיד כזה...
בכל זאת - מה ההבדל בין אות שמוציא PC ברזולוציה של 1920X1080 מאות HDTV דומה, בהנחה שדאגתי לקצב refresh דומה?
והאם שווה להעדיף דגם אחר שמסוגל להציג אות מ-PC עד רזולוציה גבוהה יותר, של 1600X1200 ? או שכדאי לקנות רק טלוויזיה שיודעת להציג 1080 מה-PC? עד כמה ההבדל משמעותי בצפייה?
בכל זאת - מה ההבדל בין אות שמוציא PC ברזולוציה של 1920X1080 מאות HDTV דומה, בהנחה שדאגתי לקצב refresh דומה?
והאם שווה להעדיף דגם אחר שמסוגל להציג אות מ-PC עד רזולוציה גבוהה יותר, של 1600X1200 ? או שכדאי לקנות רק טלוויזיה שיודעת להציג 1080 מה-PC? עד כמה ההבדל משמעותי בצפייה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי האפשרות להציג דרך חיבור ה-HDMI את רזולוציית ה-NATIVE של המסך (1920 על 1080 במקרה שלך) ממחשב היא הכרחית, וזה לא משהו שהייתי מוותר עליו בקניית מסך כזה יקר.
בדקתי עוד קצת ונראה לי שהבעיה לא גדולה כל כך. שלחתי שאלה ל-Nvidia והם ענו לי בזו הלשון:
[left]
I understand from your email, that you would like to purchase GeForce 8600GT graphics card so that you can connect one of its DVI port to your Sharp TV that has an HDMI input.
I would suggest you to please follow the same steps, what you have read in the HDTV article. Do not worry this graphics card will support 1080P resolution and you can use a DVI to HDMI adaptor if your TV has an HDMI input.
[/left]
המאמר שהם מתייחסים אליו הוא ההסבר הזה באתר שלהם שאם אני מבין נכון, מאפשר לקנפג את הכרטיס כך שיוציא סיגנל HDTV ממש, ולא סיגנל PC שהוא רק ברזולוציה של HDTV. אני מבין נכון?
[left]
I understand from your email, that you would like to purchase GeForce 8600GT graphics card so that you can connect one of its DVI port to your Sharp TV that has an HDMI input.
I would suggest you to please follow the same steps, what you have read in the HDTV article. Do not worry this graphics card will support 1080P resolution and you can use a DVI to HDMI adaptor if your TV has an HDMI input.
[/left]
המאמר שהם מתייחסים אליו הוא ההסבר הזה באתר שלהם שאם אני מבין נכון, מאפשר לקנפג את הכרטיס כך שיוציא סיגנל HDTV ממש, ולא סיגנל PC שהוא רק ברזולוציה של HDTV. אני מבין נכון?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
נורא פשוט.
עזוב מקור PC או לא מקור PC.
מה שחשוב הוא אם המסך תומך ב-1080P בכניסה. מסכים מסויימים לא תומכים וזה גורם לבעיה כפי שמתוארת כאן (כלומר, הם ידעו לקבל אות וידאו 1080i אבל לא אות 1080P).
אין כל הגיון לרכוש מסך FULL HD כיום ללא תאימות מלאה ל-1080P.
עזוב מקור PC או לא מקור PC.
מה שחשוב הוא אם המסך תומך ב-1080P בכניסה. מסכים מסויימים לא תומכים וזה גורם לבעיה כפי שמתוארת כאן (כלומר, הם ידעו לקבל אות וידאו 1080i אבל לא אות 1080P).
אין כל הגיון לרכוש מסך FULL HD כיום ללא תאימות מלאה ל-1080P.
אני מאוד רוצה לעזוב... ברגע שאהיה בטוח שאין בעיה - בכל זאת מדובר בהרבה כסף.
המסך תומך ב-1080P בכל כניסות ה-HDMI.
אבל - בספר כתוב שאם מחברים PC ל-HDMI, הרזולוציה המקסימלית שאפשר להציג ממנו היא 1368X768 וכו'. זה נראה לי מוזר, וממה שקראתי הבנתי שזה קשור להבדלים בין אות TV לאות PC. אבל מההסבר באתר של Nvidia אני מבין שהכרטיס שלהם יודע להוציא אות 1080P שנראה בדיוק כמו אות 1080P שמוציא נגן BD. אז אמור להיות בסדר, נכון?
מצטער שאני שואל כל כך הרבה פעמים, אבל לא רוצה להסתפק בפחות מ-1080P עם המסך החדש והמחשב החדש
המסך תומך ב-1080P בכל כניסות ה-HDMI.
אבל - בספר כתוב שאם מחברים PC ל-HDMI, הרזולוציה המקסימלית שאפשר להציג ממנו היא 1368X768 וכו'. זה נראה לי מוזר, וממה שקראתי הבנתי שזה קשור להבדלים בין אות TV לאות PC. אבל מההסבר באתר של Nvidia אני מבין שהכרטיס שלהם יודע להוציא אות 1080P שנראה בדיוק כמו אות 1080P שמוציא נגן BD. אז אמור להיות בסדר, נכון?
מצטער שאני שואל כל כך הרבה פעמים, אבל לא רוצה להסתפק בפחות מ-1080P עם המסך החדש והמחשב החדש
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
odedee ,
הכרטיס מסך - כן מסוגל
המסך TV - לא מסוגל לקבל סיגנל מהמחשב ב FHD
לסיכום: המסך TV לא מסוגל לקבל NR של המחשב מה שיגרום לפגיעה באיכות וחבל...
הכרטיס מסך - כן מסוגל
המסך TV - לא מסוגל לקבל סיגנל מהמחשב ב FHD
לסיכום: המסך TV לא מסוגל לקבל NR של המחשב מה שיגרום לפגיעה באיכות וחבל...
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני מבין שמאוד התלהבת מהדגם הזה ואתה ממש רוצה אותו. מה שאני מציע זה קצת קשה אבל לדעתי שווה את ההשקעה, כי בכל זאת מדובר ברכישת מוצר די יקר. קח מחשב לחנות בה מוכרים את המסך, חבר אותו אל המסך ופשוט תנסה להגדיר בו רזולוציה של 1920 על 1080.
חשוב באותה הזדמנות לנסות גם להריץ כמה סרטי HD ולראות מהי האיכות, אם יש קפיצות או מריחות בתמונה וכו.
חשוב באותה הזדמנות לנסות גם להריץ כמה סרטי HD ולראות מהי האיכות, אם יש קפיצות או מריחות בתמונה וכו.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
NVIDIA אמרו לך שהכרטיס יעבוד ... זה נכוןodedee כתב:אבל אם אני מבין נכון, אז עופר ו-Nvidia אומרים שזה דווקא כן יעבוד ב-FHD......
אין סיכוי ש NVIDIA ידעו כך מסך TV והתמיכה שלו... זה גם לא התחום שלהם
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
יכל להיות שבעצם מה ששארפ עושים זה לכסות את עצמם בכל הנוגע לבעיות handshake של HDCP. אני זוכר שקראתי ב-AVS שלדגם הקודם (אני חושב שזה 46D62U, המקביל ל-XD1 באירופה ובארץ) לא היתה בעיה לקבל 1080p ממאק דרך DVI ל-HDMI.
בכל מקרה, מסכים מסויימים לפעמים עושים בעיות כשהם מחוברים ב-DVI\HDMI למקור (לא חייב מחשב) אשר אינו תומך ב-HDCP. הסקיילר של המקרן שלי למשל (בעל צ'יפ של Genum) פשוט מכה בקטע של חיבור DVI ל-HDMI (אני מניח שזה בגלל היעדר HDCP במקור הספציפי, בקרוב אבדוק את הנושא שוב ב-DVI ל-HDMI עם מקור שכן תומך HDCP).
בכל מקרה, מסכים מסויימים לפעמים עושים בעיות כשהם מחוברים ב-DVI\HDMI למקור (לא חייב מחשב) אשר אינו תומך ב-HDCP. הסקיילר של המקרן שלי למשל (בעל צ'יפ של Genum) פשוט מכה בקטע של חיבור DVI ל-HDMI (אני מניח שזה בגלל היעדר HDCP במקור הספציפי, בקרוב אבדוק את הנושא שוב ב-DVI ל-HDMI עם מקור שכן תומך HDCP).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.