רמקולים עושים באהבה, או לא עושים בכלל :-) סיור מהיר ומרטק במפעל FOCAL

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #1 

אם הייתה לי עד עכשיו התלבטות, אחרי שצפיתי בזה, החלטתי שמחר אני הולך לרכוש את ה ARIA 906:

אגב פוקל הן בין החברות הבודדות שמייצרות את כל הרמקול במפעל הבית בצרפת. ניקח למשל את ELAC שהאלמנטים והתכנון גרמני, אבל ההרכבה סינית.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

ההתלבטות שלך לגבי רמקולים צריכה להיות איכות הצליל שלהם, ההתאמה לשאר המערכת, חלל האזנה, המחיר וכו׳.
סרטונים כדוגמת הסרטון שצירפת קיימים למכביר, לרבות ליצרנים המובילים מבחינה שיווקית (focal, b&w, magico וכו׳)
אם הייתי קונה רמקולים לפי הסרטונים האלה, הייתי מרושש :D

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #3 

@MadCow
·
אמנם סדרות הגבוהות של B&W מכילות אלמנטים שמיוצרים במפעל המקורי באנגליה, אבל הם לרוב מורכבות במפעלי הרכבה בסי בכדי להוזיל עלויות. גרוע יותר זה הסדרות הנמוכות והבינוניות, לא רק מורכבות בסין, גם אלמנטים מיוצרים בסין, ספק רב אם עי B&W עצמה. הנה דוגמה לרמקול מדפי נפוץ שלהם:

אגב זה רמקול מדפי מגביל לסדרת ARIA של FOCAL. נכון שאין כמו שמיעה, אבל עדיין, לא ההיתי רוכש רמקול מחברה שאין לדעת היכן הרמקול יוצר עד שאתה לא פותח ובודק בעצמך. לפוקל אין שום מפעל ייצור או הרכבה מלבד בצרפת. בחול יש רק יבואנים רשמיים. אגב אני קבלתי ייעוץ במייל ובטלפון מהיבואן שלהם בארץ בחור בשם רוני נחשון.

soundster
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

הפער העצום בין המחיר לבין התמורה , במיוחד במחירים של הארץ לרמקולים ובעיקר בסדרות הכניסה הוא פשוט מזעזע.
כשרואים את הtear down של אותם מותגים ובפנים יישום זול של דרייברים , תיבות , קרוסים (למשל סדרה נחשבת שמשתמשת בקרוסים 1st order ועוד מרכיבים זולים) זה פשוט מעורר אצלי חלחלה. נכון שצריך לקחת בחשבון עלויות של מיתוג , שיווק , שינוע , שילוח והכל אבל אחרי שרואים את הסרטונים בyoutube קשה שלא לחשוב שהרוב זה עבודה בעיניים (או אוזניים)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9063
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #5 

קיבלתי היום בניוזלטר של דאלי:
+Newsletter&utm_campaign=0d182b7b2c-AUTOMATION_Welcome_flow_auto__4_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_ffc5936c63-0d182b7b2c-345072445&mc_cid=0d182b7b2c&mc_eid=07683f5810
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”