Philips Hue או אלטרנטיבה ל, בגופי תאורה שלא מאפשרים התקנת נורות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
ssip96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שנים שאני בדירות שכורות, ומעביר איתי מערכת תאורה חכמה של פיליפס יו בלי קושי, ומקבל שירותים של GeoFencing ומה לא מהתאורה החכה שלי.

לאחרונה רכשנו דירה וגופי תאורה מעוצבים, כאלו שנעימים מאוד לאישתי בעין אבל מצד שני לא ממש מאפשרים להתקין נורות הברגה או ספוטים כמו שפיליפס מציעה.

אני מבין שיש פתרונות עימעום חוטיים, הדורשים חיווט להאב מרכזי שיאפשר שליטה בעמעום.

האם אין פתרון אלחוטי שכזה? ממש כמו שמציעה פיליפס ודומיה בצורה של נורה, רק כזה שמותקן בבסיס גוף התאורה למשל ומאפשר עימעום של גוף התאורה אליו הוא מחובר? או כזה שמחליף מתג עימעום ידני פשוט באחד אלחוטי?
ברור לי שלהחליף צבעים או מנעד טון הוא משהו שרק נורות ייעודיות יאפשרו, אבל עימעום פשוט זה כל מה שאני מבקש.

כמובן שאשמח לאחד שמאפשר כמה שיותר מהפיצ׳רים הנתמכים שאני מכיר, מGeo Fencing דרך Scenes התממשקות עם אלכסה, עם האב של הארמוני וכו

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@ssip96
·

אתה יכול להשתמש במודולים שמתחברים לבקר בית חכם בהנחה והגופים "הנעימים" ניתנים לדימור.
כל הפיצ׳רים שתיארת קיימים בפתרון כזה.

עכשיו החלק הקשה:
Z-WAVE
או
ZIGBEE
או
WIFI

תשקיע קצת זמן ותקרא כאן כדי להחליט מה ואיך.

בהצלחה

ssip96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

@Grappa
תודה על התגובה.
סליחה על הבורות - כפי שהסברתי עד עכשיו השתמשתי בפתרונות קופסה כמו Harmony, Hue וכו שיודעים לדבר זה עם זה, אבל כשאתה אומר ״מודולים שמתחברים לבקר בית חכם״, למה הכוונה? אני מבין מתגובתך שאין פתרון מבוסס Wifi למשל שיודע לעבוד ישירות מול האב ייעודי (כמו זה של פיליפס) שיודע בהמשך להתממשק עם האב מרכזי כמו הארמוני האב?. (אם יש, הייתי שמח לכזה)
אם כן הכוונה שלך למשהו כמו Home Assistant על Pi?

מה אני מחפש בעצם? סוויצ׳ים? בקר שיושב בבסיס גוף התאורה?

לגבי מודולים אני גם לא בטוח שאני מבין לגמרי מה הכוונה. אשמח לדוגמה לסטאפ כולל שכזה...

תודה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #4 

@ssip96
·