שלום לחבריי הפורום
אני בודק את האופציה של הטמעת מערכת שליטה ביתית knx בבית שיבנה. יש לי כמה שאלות בסיסיות שאני מנסה לברר.
1. אני מתכנת במקצועי, מכיר את התחום של Home Automation ויודע לעבוד עם חומרה (היום יש לי בבית מערכת שבניתי שמבוססת על openhab ששולטת על מפסקיי livolo , בוילר עם בקרת טמפרטורה, הפעלה קולית ועוד ועוד ...). למדתי בימים האחרונים את הבסיס של הסטנדרט, כולל טופולוגיה ואפליקציה. שאלתי - האם מישהו בעל רקע דומה תכנן והטמיע מערכת כזאת ללא ייעוץ? האם זה דבר אפשרי?
2. התוכנה ETS5 עולה כסף. ישנם שלוש גרסאות עיקריות: demo, lite, professional. גירסת הדמו בטוח לא רלוונטית. מה שאני לא מבין מהי גרסת ה lite. כתוב שם עד 20 מכשירים לפרוייקט. האם ניתן להגדיר מספר פרוייקטים לבית (ברור שיהיו יותר מ 20 מכשירים) ולהשתמש בתוכנה זו (200 יורו) או שאין מנוס וחייבים את הגרסא היקרה שעולה 1000 יורו?
3. האם ניתן לקנות בארץ את הציוד מספק ישירות?
4. האם אופציה של קנייה מחול משתלמת (עם הנחה של תשלום מעמ / מכס)?
5. במידה ואבחר ב knx, למרות שאני לא מתלהב מזה, אני כנראה אשמר את האופצייה של הפעלת המכשירים בדרך הישנה, כלומר אשמור על קשר ישיר בין המפסק למנורה (לפחות הכנה תשתיתית). האם מישהו הלך באותה דרך ויכול לתת הערכת סיבוכיות / עלות לעומת האופציה של תשתית וחיווט ל knx בלבד. (לדוגמא, שהמפסק יקבל גם את הפאזה שיורדת ועולה מהמנורה בנוסף ל knx bus)?
6. במידה ואחליט / אזדקק, האם יש יועצים להכנת התשתית בלבד שיכולים תמורת תשלום לתת הערות לתוכנית שאבצע?
7. האם נכון לפצל לוחות בבית פרטי עם שתי קומות כך שכל קומה תהיה segement נפרד, עם power supply משלו ? (על ידי שימוש ב LR במידה ויהיו עד 255 מכשירים או ב LC שייקר קצת את הפיתרון בגלל הצורך ב Main line עם power supply משלו)? היתרון שאני רואה זה שלא צריך להוביל את כל התשתית של הקומה העליונה ללוח התחתון.
8. האם יש איזשהו תחליף לתוכנת ETS, למשל open source כלשהוא או שזו הדרך היחידה לתכנות המערכת?
9. עדיין לא תיכננתי כלום וברור לי שאין מספר קסם, אבל האם לבית פרטי, מניסיון של מי שהתקין, מדובר בעשרות מכשירים נשלטים (פחות ממאה) או שבקלות מגיעים גם למאתיים?
10. האם תכנון עצמאית וקנייה עמצאית באמת בסופו של דבר מהווה חיסכון או שאני לא בכיוון (בהנחה שחשמלאי בכל מקרה יעשה את עבודת החיווט ובכל מקרה אני ארצה את היכולת לתכנת את המערכת לבד)?
תודה רבה על כל תשובה
knx - שאלות בסיסיות
- Naorhatuka
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
1. אתה חייב את הרישיון המלא liteב אין לך מה לעשות
2.ניתן לקנות בארץ
3.תקנה מחול ללא אישור מכון התקנים לא ממליץ.
4.אין לך מה לפחד ! מערכת פצצה !
5. אתה יכול לשים בקר בקטנה העליונה וסהר לגשר בקבל knx לקומה התחתונה
6. בקשר למכשירים נשלטים בית ממוצע עומד על 100-120 מעגלים
7. דבר איתי בכל שאלה מערכת הכי אמינה בשוק
2.ניתן לקנות בארץ
3.תקנה מחול ללא אישור מכון התקנים לא ממליץ.
4.אין לך מה לפחד ! מערכת פצצה !
5. אתה יכול לשים בקר בקטנה העליונה וסהר לגשר בקבל knx לקומה התחתונה
6. בקשר למכשירים נשלטים בית ממוצע עומד על 100-120 מעגלים
7. דבר איתי בכל שאלה מערכת הכי אמינה בשוק