קפה לא צלול בבריקה (גרגירים בתחתית הכוס)
בשעה טובה הגיעה לי ה-Hario Skreton Pro.
התחלתי להכין לי קפה בבית עם הבריקה (השתמשתי בה לפניי כמה שנים טובות) ועכשיו חזרתי אליה אחרי שימוש במכונות נספרסו.
הקפה יוצא טעים, א-ב-ל... אני שם לב שבתחית הכוס התגנבו אליה גרגירים (לא הרבה, אבל זה הורס את החויה).
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה?
1. טחינה לא נכונה? (למרות שגודל הגרגירים הוא כגודל של סוכר)
2. גומיה לא תקינה? (היא נראית לי שלמה, אבל הצבע שלה קצת חום צהבהב כבר)
3. רשת לא תקינה?
4. סנן לא תקין?
אשמח לדעת מנסיונכם מה הבעיה...
התחלתי להכין לי קפה בבית עם הבריקה (השתמשתי בה לפניי כמה שנים טובות) ועכשיו חזרתי אליה אחרי שימוש במכונות נספרסו.
הקפה יוצא טעים, א-ב-ל... אני שם לב שבתחית הכוס התגנבו אליה גרגירים (לא הרבה, אבל זה הורס את החויה).
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה?
1. טחינה לא נכונה? (למרות שגודל הגרגירים הוא כגודל של סוכר)
2. גומיה לא תקינה? (היא נראית לי שלמה, אבל הצבע שלה קצת חום צהבהב כבר)
3. רשת לא תקינה?
4. סנן לא תקין?
אשמח לדעת מנסיונכם מה הבעיה...
@senbo
·עדכון:
הלכתי לפי עצתו של @noam לאחר ניקוי של המשקולת (לא יודע אם זה עזר או לא. להזיק זה בטוח לא).
ויצא קפה נקי לחלוטין...
מה שכן, הוא היה מריר יותר, אנסה עכשיו כל פעם להעלות את רמת הגסות...
תודה לכם בינתיים
·עדכון:
הלכתי לפי עצתו של @noam לאחר ניקוי של המשקולת (לא יודע אם זה עזר או לא. להזיק זה בטוח לא).
ויצא קפה נקי לחלוטין...
מה שכן, הוא היה מריר יותר, אנסה עכשיו כל פעם להעלות את רמת הגסות...
תודה לכם בינתיים
סליחה על החפירות (מנסה ללמוד)
בגלל שהיה מר. שיניתי לדרגה 3 (1 הכי דק, 17 הכי גס) (ועדיין קצת מר, אז אנסה פעם הבאה 4).
ואני כן שם לב שבתחתית הקפוצ'ינו יש קצת גרגירים (לא מרגישים אותם, רק רואים).
1. האם כך מקינטה "צריכה להתנהג"? או שיש בעיה?
2. אני רוצה להאמין שהמטחנה שקניתי (Hario Skerton Pro) אחידה (זה היה אחד הקריטריונים שלי). חושבים שהבעיה בטחינה?
בגדול זה לא באמת מפריע לי, אבל חשוב לי להבין האם אני עושה את התהליך נכון או שצריך לשנות משהו...
מצרף עוד תמונה להמחשה
ואני כן שם לב שבתחתית הקפוצ'ינו יש קצת גרגירים (לא מרגישים אותם, רק רואים).
1. האם כך מקינטה "צריכה להתנהג"? או שיש בעיה?
2. אני רוצה להאמין שהמטחנה שקניתי (Hario Skerton Pro) אחידה (זה היה אחד הקריטריונים שלי). חושבים שהבעיה בטחינה?
בגדול זה לא באמת מפריע לי, אבל חשוב לי להבין האם אני עושה את התהליך נכון או שצריך לשנות משהו...
מצרף עוד תמונה להמחשה
כל עוד הקפה טעים לך, אין שום בעיה עם הגרגירים. גם לי תמיד היו נשארים גרגירים בתחתית הכוס כשהיתי מכין במקינטה.
בכל אופן, הגיוני שככל שהטחינה תהיה גסה יותר, כך יהיו פחות גרגירים.
לגבי המטחנה, לדעתי מטחנה כזו לא שומרת על אחידות בצורה יוצאת דופן, אז זו גם יכולה להיות סיבה לגרגירים. פעם השתמשתי בהאריו מיני, וגם כשהטחינה היתה די גסה, תמיד היא היתה משאירה מן אבקה של קפה לצד הגרגירים הגסים. תנסה למולל את הגרגירים על האצבע ותראה אם האצבע נצבעת באבקה.
כל אלו הן רק הסיבות הטכניות שלדעתי מביאות לגרגירים בתחתית הכוס, אבל שוב, כל זה לא משנה אם בסוף הטעם של הקפה הוא לטעמך.
בכל אופן, הגיוני שככל שהטחינה תהיה גסה יותר, כך יהיו פחות גרגירים.
לגבי המטחנה, לדעתי מטחנה כזו לא שומרת על אחידות בצורה יוצאת דופן, אז זו גם יכולה להיות סיבה לגרגירים. פעם השתמשתי בהאריו מיני, וגם כשהטחינה היתה די גסה, תמיד היא היתה משאירה מן אבקה של קפה לצד הגרגירים הגסים. תנסה למולל את הגרגירים על האצבע ותראה אם האצבע נצבעת באבקה.
כל אלו הן רק הסיבות הטכניות שלדעתי מביאות לגרגירים בתחתית הכוס, אבל שוב, כל זה לא משנה אם בסוף הטעם של הקפה הוא לטעמך.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
דק מדי!
יש לך סוכר בבית? תסתכל על הגרגירים , למקינטה אתה צריך גרגירים דומה לגודל של סוכר.
תתחיל מה-5-6 שלך ותשחק עם יותר גס.
החלפת פילטרים וגומיות די מיותר אלא אם עברו כמה שנים.
בהצלחה
יש לך סוכר בבית? תסתכל על הגרגירים , למקינטה אתה צריך גרגירים דומה לגודל של סוכר.
תתחיל מה-5-6 שלך ותשחק עם יותר גס.
החלפת פילטרים וגומיות די מיותר אלא אם עברו כמה שנים.
בהצלחה
תודה לכולם. אז כנראה אכן הHario Skerton Pro לא אחידה במאה אחוז וזו כנראה הסיבה לגרגירים.
אחרי הרבה משחקים כרגע דרגה 7 מפיקה קפה משובח ביותר.
במחשבה קדימה, אני מבין שמהר מאוד אשתדרג למטחנה חשמלית כדי להץגבר גם על הגרגירים הלא אחידים במאה אחוז. האם ה imini אחידה לכל אורך הדרך? אין לי בעיה להשקיע 1,200 שח עבור מטחנה כל עוד תשרת אותי נאמנה.
אחרי הרבה משחקים כרגע דרגה 7 מפיקה קפה משובח ביותר.
במחשבה קדימה, אני מבין שמהר מאוד אשתדרג למטחנה חשמלית כדי להץגבר גם על הגרגירים הלא אחידים במאה אחוז. האם ה imini אחידה לכל אורך הדרך? אין לי בעיה להשקיע 1,200 שח עבור מטחנה כל עוד תשרת אותי נאמנה.
לדעתי בשביל מקינטה זה סתם יהיה אוברקיל לקנות imini. לא הייתי משקיע מעל 400-500 ש"ח עבור מטחנה למקינטה. אני לא בטוח אם תהיה תוצאה שונה משמעותית בטעם הקפה. הגרגירים ממש מפריעים לך? נראה שאתה מסופק מטעם הקפה שיוצא לך.