שלום לכל החברים!
קודם כל מאוד אוהב לקרוא באתר זה. מאוד עוזר להבין את כל הסבך וכל המושגים השונים.
שנית, אני לקראת מעבר דירה בעוד חודש וקצת ורוצה לרכוש מסך מאוד גדול לסלון שגם הוא גדול דיו כדי להכיל מסך זה גם מבחינת מרחק הצפייה.
ההתלבטות היא בין שני דגמים עיקריים אם כי אשמח לקרוא על המלצות נוספות אם ישנן.
דגם 1: Samsung Q80r בגודל 82"
דגם 2: LG um7580 בגודל 86"
אני יודע גם שסוני מציעה דגמים משלה בגודל 85".
הדגם של סמסונג קיבל סקירה מאוד טובה ב-rtings.com להוציא השמע אבל זו סוגיה יחסית משנית שניתנת לפתרון ע"י soundbar לדוגמה. מצד שני, סמסונג לא תומכים ב-Dolby Vision - עד כמה זה קריטי? אני יודע שיש כמה תקנים מתחרים בכל הקשור ל-HDR באופן כללי. LG כן תומכים אבל מצד שני אני לא בטוח לגבי הדגם הזה של LG שככל הנראה מחליף את הדגם 86uk7050 או את הדגם SJ86957Y שגם הוא מוחלף.
את שתי הטלוויזיות עדיין לא ראיתי פיזית ואין לי מושג לגבי איכות התמונה. הצרכים העיקריים יהיו חדשות, ערוצי ברודקאסט רגילים וכן ערוצי HD ו-4K של יס. כרע לא צופה אדוק מדי של סדרות מלבד מס' הפקות מקור של יס בערוצים 17 ו-18.
באופן כללי, האם הגדלים מעבר ל-80" מועדים לפורענות? יש יותר היצע באזור ב-75" מצד שני הגודל כן מוסיף לחוויה אם כי יצא לי לראות את ה-Nonocell של LG שהציג תמונות באיכות יותר טובה (מיוצר עד גודל 75") מאשר אחרות אבל זה היה ברשת א.ל.מ ואי-אפשר ממש לקבל התרשמות אובייקטיבית באף מקום (ביקרתי שם, במחסני חשמל וגם ב-Big Box).
תודה לממליצים!
המלצה לגבי טלוויזיה גדולה
-
Huang_Long
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
@Huang_Long
·
ככל שגודל הטלויזיה גדול יותר, כך האיכות שלה נראית נחותה יותר (גם באותו סוג פאנל בדיוק).
ובכל מקרה את צודק שבגודל ״75 מייצרים הרבה יותר טלויזיות מבגודל ״80+.
ובגודל ״65 מייצרים בכלל הכי הרבה דגמים שונים, ואת הדגמים האיכותיים ביותר.
·
ככל שגודל הטלויזיה גדול יותר, כך האיכות שלה נראית נחותה יותר (גם באותו סוג פאנל בדיוק).
ובכל מקרה את צודק שבגודל ״75 מייצרים הרבה יותר טלויזיות מבגודל ״80+.
ובגודל ״65 מייצרים בכלל הכי הרבה דגמים שונים, ואת הדגמים האיכותיים ביותר.