tp link deco mesh m5 or m9

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
lior50 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה

שלום,
מטלבט בין 2 המוצרים האלו בעיקר שלרוב הם מגיעים גם בתצורות שונות
m5 מגיע עם 3 יחידות והוא זול יותר
m9 מגיע עם 2 יחידות עולה יותר ולפי המפרט גם אמור להיות טוב יותר.
אם למישהו יש ניסיון עם אחד מהם (ביחוד עם m9) אשמח לשמוע חוות דעת
זה עבור דירה 125 מטר סטנדרטית
נערך לאחרונה על ידי lior50 ב 15/07/2019 10:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610

שליחה

יש סיבה שאתה פוסל את הM4?
יש לי אותו והוא מצוין. יש לו טיפה פחות פיצ'רים והוא בא גם ב3 או ב2 יחידות. הוא הכי זול (והכי חדש)

lior50 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

gkatz כתב:יש סיבה שאתה פוסל את הM4?
יש לי אותו והוא מצוין. יש לו טיפה פחות פיצ'רים והוא בא גם ב3 או ב2 יחידות. הוא הכי זול (והכי חדש)
...
הבנתי שהוא קצת יותר איטי מ m5 ואני בכלל נוטה ל m9 אז זה בסך הכל צמצום אפשרויות.
אבל בהחלט הניסיון שלך יכול לעזור. אתה משתמש בו בתור פתרון רשת מלא? הכוונה גם להזרמת וידאו (לא משנה הפלטפורמה)?

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

lior50 כתב:
...
...
הבנתי שהוא קצת יותר איטי מ m5 ואני בכלל נוטה ל m9 אז זה בסך הכל צמצום אפשרויות.
אבל בהחלט הניסיון שלך יכול לעזור. אתה משתמש בו בתור פתרון רשת מלא? הכוונה גם להזרמת וידאו (לא משנה הפלטפורמה)?
...
ההזרמה היחדה של וידאו שלי היא נטפליקס 4K. ריפים מלאים של 4K אני לא מזרים דרך הרשת אלה ישירות מאחסון לUSB של הTV.
אני לא יודע לענות לגבי הבדלי מהירות בין הדגמים אבל לפי דעתי הבדלי התמחור נובעים יותר מפיצ'רים שאין בM4 לעומת M5+
כמו כן, הנסיון שלי עם הM4 מועט, יש לי אוו כמה ימים אבל ללא ספק פתר לי בעיות קשות שהיו בקליטה. אני משתמש בethernet backhaul שהוא פתרון מעולה למי שיש לו חיווטים מובנים בבית בין החדרים.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@lior50 עוד משהו שכאי אולי לדעת הוא שהגודל הפיזי של הM4 כנראה גדול יותר לעומת הM5. הופתעתי מגודלו, נראה לי זה איזור הבקבוק חצי ליטר של מיים (הגודל הבינוני :) )

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

יש לי 2 יחידות של M5 שמכסות מעולה את הבית שלי. נוח מאוד לתחזק ולנהל. אמין מאוד ועובד טוב. יש לזה חסרון אחד מעצבן וזה שאם רוצים backhaul חוטי הוא חייב להיות יעודי רק בין המכשירים (כלומר, אי אפשר פשוט לחבר 2-3 יחידות לרשת הקוית הביתית כי זה פשוט לא יעבוד כראוי, צריך לחבר אחד לרשת הקוית ואם רוצים חיבור בינם לבין עצמם אז צריך לעבור כבל יעודי בינהם).

ה-M9 נראה כמו שדרוג של ה-M5 והחברה טוענת שבמקום 3 יחידות לכיסוי באותו שטח אפשר לשים שני M9. מעבר לזה לא אמור להיות הבדלים טכנים. אני עם שני מפלסים בבית וממ"ד ושני M5 מחזיקים יפה. הייתי הולך היום על ה-M9 אם לא הייתי מושקע בשני אלה.

lior50 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

oferlaor כתב:יש לי 2 יחידות של M5 שמכסות מעולה את הבית שלי. נוח מאוד לתחזק ולנהל. אמין מאוד ועובד טוב. יש לזה חסרון אחד מעצבן וזה שאם רוצים backhaul חוטי הוא חייב להיות יעודי רק בין המכשירים (כלומר, אי אפשר פשוט לחבר 2-3 יחידות לרשת הקוית הביתית כי זה פשוט לא יעבוד כראוי, צריך לחבר אחד לרשת הקוית ואם רוצים חיבור בינם לבין עצמם אז צריך לעבור כבל יעודי בינהם).

ה-M9 נראה כמו שדרוג של ה-M5 והחברה טוענת שבמקום 3 יחידות לכיסוי באותו שטח אפשר לשים שני M9. מעבר לזה לא אמור להיות הבדלים טכנים. אני עם שני מפלסים בבית וממ"ד ושני M5 מחזיקים יפה. הייתי הולך היום על ה-M9 אם לא הייתי מושקע בשני אלה.
...
תודה.
עד לפני שהסברת איך ה backhaul שלהם עובד הייתי בטוח שפשוט כל אחד מתחבר לפורט בראוטר (אני לא מתכוון להשתמש בהם כראוטר) והכל עובד איכשהו בצורה טובה. קצת מבאס.
האם יצא לך להזרים ווידאו? מנסה להבין אם זה פתרון טוב להזרמת וידאו סביר (מבחינתי נטלפיקס איכות גבוהה עד 4K שלהם)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

lior50 כתב:
...
...
תודה.
עד לפני שהסברת איך ה backhaul שלהם עובד הייתי בטוח שפשוט כל אחד מתחבר לפורט בראוטר (אני לא מתכוון להשתמש בהם כראוטר) והכל עובד איכשהו בצורה טובה. קצת מבאס.
האם יצא לך להזרים ווידאו? מנסה להבין אם זה פתרון טוב להזרמת וידאו סביר (מבחינתי נטלפיקס איכות גבוהה עד 4K שלהם)
...
·

גם אני חשבתי כך וכך גם חיברתי את זה בהתחלה. רק כשזה לא עבד התחלתי לחקור וגיליתי שיש להם דרישות מאוד מחמירות מסוויצ'ים שהם מתירים לחבר בתווך הזה. אכן מבאס.

אני מקבל קצבים מאוד גבוהים ברמת אמינות גבוהה. כעיקרון, לא משתמש הרבה בוידאו 4K בזמן אמת מעל WIFI, אבל כל הציוד הנייד שלי (לפטופים, אייפדים, אייפונים) כולם משתמשים ברשת הזו כתווך (הרשת של הראוטר המקורי מנוטרלת, למרות שגם היא לא רעה). הקצבים גבוהים מאוד.

lior50 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב נקנה KSP אילת. 2 יחידות 1100 למי שמעוניין (אחלה מחיר גם ביחס לחול).
וביחס ל backhaul אני קורא בפורומים שהחיבור שחשבתי הוא אפשרי אז זה יבדק.

Perceptor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400

שליחה

לי יש את M9 שני יחידות מקום שרואטר AX לא סיפק כיסוי רכשתי M9 עובד מצויין

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

האם היחידות האלה הם על router קיים שלכם?

Perceptor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400

שליחה

שלי על ER-4

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253

שליחה

@oferlaor
·

האם אתה מכיר שניתן לערבב בין הסדרות השונות? יש כרגע שתי יחידות של M5 ויש ניתוקים.. רוצה להוסיף יחידה נוספת ותוהה אם חייב M5 נוסף או אפשר מכל סדרה אחרת.
מדובר בבית בן שלושה מפלסים ולכן אני חושש שהשניים לא מספיקים.
תודה!

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045

שליחה

lior50 כתב:
...
...
תודה.
...
·לפי מה שכתבו כאן ניתן לחבר את היחידות בצורה חוטית

https://www.amazon.com/ask/questions/Tx28O5NIJDFGIUH/

אני רוצה לרכוש שלישיה ושניים מהם לחבר חוטית אל הראוטר הקיים, נראה אם המחיר ירד עוד באמזון במבצעים הקרובים, כרגע כ680 ש"ח

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אפשר חוטית רק דרך ישירות או דרך סוויצ'ים שתומכים בכך (dlink למשל לא תומכים)

Saaron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
שם מלא: סער

שליחה

@oferlaor

היי.
לדעתי לא מדויייק.
אני חיברתי 3 M9 ב-BACKHAUL לא בצורה "טורית" אלא בשקעים נפרדים, בשתי קומות נפרדות, חלק מהשקעים מחוברים ישירות לראוטר וחלק דרך סוויצ'ים IGA של EDIMAX ואני לא נתקל בכלל בבעיות, ניתוקים או קונפליקטים כלשהם.. כל המכשירים הקוויים שלי עובדים בלי שום בעיה ויש לי רשת MESH אחת עם כיסוי מעולה בכל הבית..

Saaron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
שם מלא: סער

שליחה

@Saaron
בנוסף הוספתי גם M5 אחד (מחר אוסיף את השני) לאותה רשת ובאותה צורה ועובד פיקס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Saaron כתב:@oferlaor

היי.
לדעתי לא מדויייק.
אני חיברתי 3 M9 ב-BACKHAUL לא בצורה "טורית" אלא בשקעים נפרדים, בשתי קומות נפרדות, חלק מהשקעים מחוברים ישירות לראוטר וחלק דרך סוויצ'ים IGA של EDIMAX ואני לא נתקל בכלל בבעיות, ניתוקים או קונפליקטים כלשהם.. כל המכשירים הקוויים שלי עובדים בלי שום בעיה ויש לי רשת MESH אחת עם כיסוי מעולה בכל הבית..
...
·

אסביר שוב.
DECO משתמשים בפרוטוקולים יחסית מורכבים (L3) בין נקודות הגישה שלהם. עקרונית לא אמורה להיות בעיה עם זה.
ספציפית ידוע של DLINK יש בעיה עם הפרוטוקולים שהם משתמשים וזה מה שדופק ספציפית אצלי את הכל. הבעיה שקשה לי להחליף את הסוויץ' (הוא מוברג לקיר, ממש לא בא לי להתחיל ולהתעסק עם זה)
[left]
Q5: Why my Decos become unstable once they're connected via a switch?

It's probably that you're using a D-Link switch.

The Deco Ethernet backhaul feature is based on the standard IEEE 1905.1 protocol. However, we find that some D-Link switches will not forward packets based on IEEE 1905.1 protocol, causing all Deco units in a loop and become quite unstable. If you have a D-Link switch and encounter unstable issue with Ethernet backhaul, we recommend to change another brand of a switch or contact D-Link support directly for a fix.

If you're not sure which switch to use, TP-Link switches may be a good choice[/left].

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045

שליחה

אצלי הM5 עובד בסדר גמור בחיבור קווי לראוטר של DLINK וגם כאשר הוספתי בדרך סוויצ' פשוט ללא שם מEBAY וגם כשהחלפתי אותו לסוויצ' אחר של TPLINK.

oferlaor
הM5 שלך מעודכן לגרסה האחרונה ?
אולי למרות שהשם זהה המכשירים שלך שהם לא חדשים שונים מהחדשים שנמכרים היום ?
ראיטי ביוטיוב שחיבור החשמל ליחידות הוא TYPE C ואילו אצלי הוא ספק יעודי עם מחבר יעודי ולא TYPE C כך שכנראה יש גרסאות שונות למכשיר.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685

שליחה

לקחת את ההכי זול 4|5|9

לא ראיתי מישהו שמנצל במלואו באופן קבוע את אחד הדגמים הנ״ל

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”