התלבטות: האם לקנות 4K או לחכות ל 8K
שלום,
יש לי טלוויזיה LCD ישנה שמתחילה לקרטע ואני חושב על לשדרג.
אני מתלבט עם לחכות לטלוויזיות 8K (רוב השידורים שאני רואה הם דרך המחשב) שהמחיר שלהן ירד והטכנולוגיה תתפתח יותר, או לא לחכות וקנות 4K...ממש התלבטות. מה אתם אומרים?
בנוסף אני לא בטוח אם ללכת על SAMSUNG עם ה QLED שרואים בה מעולה או LG OLED שנחשבת טובה יותר אבל התמונה פחות טובה יחסית. מה אתם חושבים?
תודה,
אלון
יש לי טלוויזיה LCD ישנה שמתחילה לקרטע ואני חושב על לשדרג.
אני מתלבט עם לחכות לטלוויזיות 8K (רוב השידורים שאני רואה הם דרך המחשב) שהמחיר שלהן ירד והטכנולוגיה תתפתח יותר, או לא לחכות וקנות 4K...ממש התלבטות. מה אתם אומרים?
בנוסף אני לא בטוח אם ללכת על SAMSUNG עם ה QLED שרואים בה מעולה או LG OLED שנחשבת טובה יותר אבל התמונה פחות טובה יחסית. מה אתם חושבים?
תודה,
אלון
איכות התמונה הטובה ביותר היא OLED. זאת המסקנה של כל השוואה (ראה למשל את ההשוואות באתר rtings.com).
ייקח עוד הרבה, הרבה זמן עד שיהיה מספיק תוכן 8K כדי שיהיה כדאי לקנות אותן. נכון שאם תחכה שנתיים-שלוש אז בטח המחיר שלהן יירד לרמה של טלויזיות 4K ואז תוכל לקנות טלויזיה 8K כ"השקעה לעתיד". השאלה היא אם אתה רוצה לחכות שנתיים עם הטלויזיה הישנה שלך. אני החלטתי שלא, ואני מתכוון לקנות טלויזיה 4K בקרוב.
ייקח עוד הרבה, הרבה זמן עד שיהיה מספיק תוכן 8K כדי שיהיה כדאי לקנות אותן. נכון שאם תחכה שנתיים-שלוש אז בטח המחיר שלהן יירד לרמה של טלויזיות 4K ואז תוכל לקנות טלויזיה 8K כ"השקעה לעתיד". השאלה היא אם אתה רוצה לחכות שנתיים עם הטלויזיה הישנה שלך. אני החלטתי שלא, ואני מתכוון לקנות טלויזיה 4K בקרוב.
במקום לרצות לבלוע כל דבר שהתעשייה דוחפת בכוח אולי עדיף להתחיל מלשואל את עצמך את השאלות הבאת: "האם אני צריך 8K? מה היתרונות שלו מול 4K? באילו מקרים היתרונות הללו יכולים לבוא לידי ביטוי? האם 8K יעשה אותי יותר מאושר בחיים?"
- KSE1500
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 566
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
היי Alooon.
יש לי OLED של LG 55EC939Y - קעורה מלפני 3 שנים.
מאוד אוהב את התמונה ועדיין חושב שאין כמו OLED.
נכון - יש לי צריבה קטנה במסך עם כיתוב NICK שהילד שלי תחן את הערוץ
ועדיין זה לא מפריע לי בשום סרט.
ל- OLED יש יתרון עצום בצפיה מהצד, בצבעים ובמרת השחור. סרטים של חלל פשוט מהפנטים בעומק שלהם.
ערצי ספורט - מעולה !!
אין לי מושג לגבי הצריבה בדגמים החדשים והאם פתרו את הבעיה - ובכל זאת ממליץ על OLED.
תבדוק גם בישפאר - לSONY יש גם דגמים מעולים וסאונד טוב .
בכל מקרה תצטייד בכבל HDMI 2.2 איכותי
יעקב.
050-3037326
יש לי OLED של LG 55EC939Y - קעורה מלפני 3 שנים.
מאוד אוהב את התמונה ועדיין חושב שאין כמו OLED.
נכון - יש לי צריבה קטנה במסך עם כיתוב NICK שהילד שלי תחן את הערוץ
ל- OLED יש יתרון עצום בצפיה מהצד, בצבעים ובמרת השחור. סרטים של חלל פשוט מהפנטים בעומק שלהם.
ערצי ספורט - מעולה !!
אין לי מושג לגבי הצריבה בדגמים החדשים והאם פתרו את הבעיה - ובכל זאת ממליץ על OLED.
תבדוק גם בישפאר - לSONY יש גם דגמים מעולים וסאונד טוב .
בכל מקרה תצטייד בכבל HDMI 2.2 איכותי
יעקב.
050-3037326
יעקב זיגלבוים
054-9333389
www.HiFiConnect.com
https://www.youtube.com/channel/UCPPadk ... Y3qjcDyT0w
054-9333389
www.HiFiConnect.com
https://www.youtube.com/channel/UCPPadk ... Y3qjcDyT0w
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 961
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אתה רוצה לחכות עוד 4-5 שנים? בבקשה...
אבל לא תתבאס שאם תחכה עוד כמה שנים אחרי זה כבר יהיו נפוצות טלווזיות ה16K שפורסים על כל הקיר עם 30ביט צבע ודולבי ויזן 2 ו HDMI3 ? חבל לא תוכל להנות מהטכנולוגיה העתידית שתהיה נפוצה אצל כולם, אז אולי שווה לחכות מראש עוד 8 שנים ולעשות מנוי "טכנולוגיה לקבר" שתבטיח לך את המילה האחרונה גם בגן עדן
אם אתה צריך טלווזיה - אז תקנה. כל מי שיש לו היום טלווזית FHD שקנה לפני 4 שנים לא מפסיד דבר מבחינה פרקטית. הפריקים בינינו שנהנים מכל טכנולוגית קצה ורואים את התוכן בשביל לנצל את הטכנולוגיה גם ככה מחליפים ציוד כל שנה שנתיים.
אבל לא תתבאס שאם תחכה עוד כמה שנים אחרי זה כבר יהיו נפוצות טלווזיות ה16K שפורסים על כל הקיר עם 30ביט צבע ודולבי ויזן 2 ו HDMI3 ? חבל לא תוכל להנות מהטכנולוגיה העתידית שתהיה נפוצה אצל כולם, אז אולי שווה לחכות מראש עוד 8 שנים ולעשות מנוי "טכנולוגיה לקבר" שתבטיח לך את המילה האחרונה גם בגן עדן
אם אתה צריך טלווזיה - אז תקנה. כל מי שיש לו היום טלווזית FHD שקנה לפני 4 שנים לא מפסיד דבר מבחינה פרקטית. הפריקים בינינו שנהנים מכל טכנולוגית קצה ורואים את התוכן בשביל לנצל את הטכנולוגיה גם ככה מחליפים ציוד כל שנה שנתיים.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
תודה על התשובות.
עזרתם לי להתמקד ואני חושב שאלך על 4K ולא אחכה ל 8K. כמו שציינו החברים, כשהמחיר של ה 8K יהיה סביר, הטכנולוגיה הבאה כבר "תדגדג" לי.
מבחינת איכות תמונה, סמסונג QLED נראית לי ממש מצויין לעומת ה LG OLED שנראית לי באופן יחסי לסמסונג קצת חשוכה, וכן בעיית הצריבה המדאיגה.
האם אני טועה? האם זו הטעייה מכוונת של אולמות התצוגה?
מה ההמלצה שלכם? QLED או OLED? על מה צריך לשים דגש מבחינת נתונים של המסך?
תודה שוב על העזרה,
אלון
עזרתם לי להתמקד ואני חושב שאלך על 4K ולא אחכה ל 8K. כמו שציינו החברים, כשהמחיר של ה 8K יהיה סביר, הטכנולוגיה הבאה כבר "תדגדג" לי.
מבחינת איכות תמונה, סמסונג QLED נראית לי ממש מצויין לעומת ה LG OLED שנראית לי באופן יחסי לסמסונג קצת חשוכה, וכן בעיית הצריבה המדאיגה.
האם אני טועה? האם זו הטעייה מכוונת של אולמות התצוגה?
מה ההמלצה שלכם? QLED או OLED? על מה צריך לשים דגש מבחינת נתונים של המסך?
תודה שוב על העזרה,
אלון
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 961
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אתה צודק, זו סוג של הטעיה, אבל לא של אולמות התצוגה אלא של יצרניות הטלווזיה. הQLED נראת מאוד מרשימה ולא במקרה, הם מראש מכוונים את התמונה להיות מעבר לגרף הEOTF בכדי להיות יותר מרשימה אך פחות טבעית, השאלה היא איך זה לאורך זמן וזה משהו אישי. הצבעים והבהירות המוגזמים זה משהו שלא מתאים לכל אחד. המטרה של זה זה למשוך את העין כשאתה בא לקנות טלווזיה.
ואותה צודק שוב לגבי אולד, התמונה שלה באמת כהה ומשעממת יחסית לQLED. הניגודיות והשחור הטבעי זה מה שמושך שם, ובטח כשצופים בחושך. אם אתה צריך טלווזיה יומיומית לתכנים רגילים ולא הופך צפייה בסרט לטקס אז לא יודע כמה זה שווה. הקטע של צריבות אומר שצריך קצת לעבוד בשביל הטלווזיה כדי שהיא תספק אותך לאורך זמן, קצת כמו זוגיות.
הבעיה העיקרית בQLED הטובות היא של הילות, בייחוד שבמדינתנו משתמשים בתרגום, אך אני בטוח שגם לזה אפשר להתרגל.
ואותה צודק שוב לגבי אולד, התמונה שלה באמת כהה ומשעממת יחסית לQLED. הניגודיות והשחור הטבעי זה מה שמושך שם, ובטח כשצופים בחושך. אם אתה צריך טלווזיה יומיומית לתכנים רגילים ולא הופך צפייה בסרט לטקס אז לא יודע כמה זה שווה. הקטע של צריבות אומר שצריך קצת לעבוד בשביל הטלווזיה כדי שהיא תספק אותך לאורך זמן, קצת כמו זוגיות.
הבעיה העיקרית בQLED הטובות היא של הילות, בייחוד שבמדינתנו משתמשים בתרגום, אך אני בטוח שגם לזה אפשר להתרגל.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
גם אם יש לך ראייה הרבה יותר טובה מהממוצע לא תוכל להבחין בהבדל בין 8K ל-4K במרחק צפיה רגיל בבית, גם לא עם מקרן ומסך גדול. הסיבה היחידה לחכות היא כדי שתוכל להגיד "יש לי 8K", לא כי יש איזשהו סצנריו שבו זה יוכל להועיל לך בשימוש ביתי.