חלקי פלסטיק בפורטפילר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
NoamSm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכם,
רכשתי לא מזמן את הבמבינו של ברווילה,
בפורטפילר שקיבלתי יש חלק פלסטי בתחתית, וכל פעם שאני דוחס את הקפה עם עם הטמפר הוא נלחץ פנימה והרשת מתיישרת עם קו הברזל. לחיצה קלה מהצד הפנימי מחזירה אותו למקום, אבל משהו נראה מוזר בתהליך...

האם זה תקין?
מה המטרה של הפלסטיק הזה?

תודה,
נועם

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר
למיטב הבנתי לא אמור להיות שום חלק פלסטי .
יתכן שזה חלק מהאריזה שמורידים וזורקים

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #3 

@NoamSm
·

זו סלסילה pressurized שמייצבת את הזרימה כדי לפצות על בעיות טחינה דחיסה וכו. הפלסטיק הוא חלק מהידית..

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 211 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #4 

@NoamSm
·
הי נעם, מה שozeltzex אמר.
כמעט בכל מכונה של מתחילים (גם בשלי בסאקו פואמיה) יש פורטהפילטר pressurized, שזה למעשה שסתום מובנה בתחתית הסלסילה, שהמטרה שלו היא לאפשר ליותר לחץ להצטבר לפני שהמים ממשיכים למטה לכוס, וככה ליצור לחץ גבוה יותר בסלסילה לחליטת האספרסו. כשמגיע הלחץ הרצוי הגבוה יותר השסתום נפתח והקפה זורם לכוס שלך. מכונה לעיתים גם "משפר קרמה" או "מגביר קרמה".
ברמת העקרון במכונות אספרסו מקצועיות אין את המנגנון הזה, יש רק סלסילה ומתחתיה כלום, והבריסטה או חובב הקפה המנוסה יודעים לכייל את המטחנה שלהם לעובי המדויק והמתאים, ולדחוס בהתאם ובדיוק, וככה הם יוצרים "עוגיה" דחוסה של קפה שתתנגד מצד עצמה למים שנדחפים דרכה בכוח וככה נוצר הלחץ אליו הם מכוונים (נניח אזור ה9-10 באר).
לעומת זאת המנגנון הזה של pressurized מאפשר סלחנות לטעויות אנוש נפוצות של חובב הקפה המתחיל, שהן בעיקר הטחינה לעובי לא מתאים והדחיסה, כמו גם מעט סלחנות לשימוש בקפה קנוי טחון מראש (אני מקווה שאתה כבר נהנה עם מטחנה ופולים מבית קלייה ישראלי כיפי).
למשל אם טחנת גס מדי והקפה יזרום מהר יותר ויווצר פחות לחץ, אז המנגנון-שסתום מגבה אותך ובונה את שאר הלחץ בשבילך בפורטהפילטר. או אם לא דחסת מדויק מספיק ויש לך "סדקים" בלתי מודעים בעוגיה של הקפה (מכונה channeling בגלל ה"ערוצי נחל" שנוצרים לך ב"עוגיה"), השסתום שוב כאמור ימנע את יציאת המים בטרם תגיע ללחץ הגבוה יותר.
אז אני בסאקו פואמיה שלי העפתי את המנגנון הזה מהפורטה פילטר, וזה אילץ אותי קצת ללמוד את המכונה מחדש ולדעת לכוון מדויק יותר את הטחינה ולדחוס מדויק, אבל ברגע שמצליחים ללמוד את המכונה מחדש התוצאה היא מדהימה. וידעתי שבמקרה הכי גרוע אני אחזיר את המנגנון למקומו. אישית הייתי ממליץ לך להשתדרג ולפרק את המנגנון הזה מהפורטהפילטר, אבל חלילה אני לא אוהב לשדל...
אבל בכל מקרה בזכות (או בגלל) המנגנון הזה, אתה לא צריך לדחוס חזק מדי או מדויק מדי. במכונות כאלה מספיק לתת דחיסה בסיסית שמיישרת ומאחדת פחות או יותר את הקפה, דחיסה עדינה כזו.
מקווה שההסבר מדויק מספיק, המקצוענים פה יתקנו אותי...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”