עזרה בבחירת גודל טלויזיה
בעקבות מידע סותר שקיבלתי בחיפושיי ברשת אני מקווה להיעזר בנוכחים פה.....
ברצוני לקנות מסך טלויזיה חדש לפינת טלויזיה.
מרחק הצפיה הוא בערך 2.70 מטרים.
איזה גודל מסך יתאים? מתלבט בין 55 ל 65.... ( אולי בכלל גודל אחר?)
תודה!
ברצוני לקנות מסך טלויזיה חדש לפינת טלויזיה.
מרחק הצפיה הוא בערך 2.70 מטרים.
איזה גודל מסך יתאים? מתלבט בין 55 ל 65.... ( אולי בכלל גודל אחר?)
תודה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@netavi
·
שני הגדלים יתאימו, תלוי בסוג התוכן שאתה מתכוון לצפות בו לרוב אפשר להתפשר על גודל עבור מסך איכותי יותר.
·
שני הגדלים יתאימו, תלוי בסוג התוכן שאתה מתכוון לצפות בו לרוב אפשר להתפשר על גודל עבור מסך איכותי יותר.
- shealtieljkwak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
@netavi
מה המידע הסותר?
הכלל שלי: קנה את המסך הכי גדול שנכנס בתקציב (אלא אם כן אתה מיליונר שעלול לקנות 100 אינץ')
המינימום שלי הוא: 75 ואפילו 85 היה נכנס שם בשמחה.
הסיבה היחידה שאתה מציע/נעול על הגדלים שציינת היא מפני שהם נפוצים, זולים ונותנים תמורה לכסף.
אם ננהל את הדיון הזה עוד 7 שנים, על אותו מרחק צפייה, הייתי כבר שואל על 75 או 85.
LED 75 טובה תתן חווית צפייה טובה יותר מ- OLED 65. הגודל הוא פקטור ששמים אליו לב 100% מהזמן.
יתרונות ה- OLED עלולים שלא לשים לב אליהם בכלל.
מה המידע הסותר?
הכלל שלי: קנה את המסך הכי גדול שנכנס בתקציב (אלא אם כן אתה מיליונר שעלול לקנות 100 אינץ')
המינימום שלי הוא: 75 ואפילו 85 היה נכנס שם בשמחה.
הסיבה היחידה שאתה מציע/נעול על הגדלים שציינת היא מפני שהם נפוצים, זולים ונותנים תמורה לכסף.
אם ננהל את הדיון הזה עוד 7 שנים, על אותו מרחק צפייה, הייתי כבר שואל על 75 או 85.
LED 75 טובה תתן חווית צפייה טובה יותר מ- OLED 65. הגודל הוא פקטור ששמים אליו לב 100% מהזמן.
יתרונות ה- OLED עלולים שלא לשים לב אליהם בכלל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- shealtieljkwak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
@שלגון
הבעיה שאני רואה בכל המחשבונים השונים האלה שקיימים ברשת היא שהם לא מגדירים ערך מקסימלי אלא ערך מומלץ (תקנו אותי אני טועה)ץ
המידע החיוני שהייתי רוצה לראות זה: "כמה זה יותר מידי גדול?"
אני מבין ש- 200" זה גדול מידי לשלושה מטרים. מה עם 100? 85? 75?
אם אני קורא את הגרף נכון, הרי שלמרחק של 2.7 מטרים (או 9 FEET) כדאי שאקנה טלוויזיה 90 אינץ' לצפייה בסרטים.
[img2=592x379]https://i.rtings.com/images/distance-fov-chart.png[/img2]
הבעיה שאני רואה בכל המחשבונים השונים האלה שקיימים ברשת היא שהם לא מגדירים ערך מקסימלי אלא ערך מומלץ (תקנו אותי אני טועה)ץ
המידע החיוני שהייתי רוצה לראות זה: "כמה זה יותר מידי גדול?"
אני מבין ש- 200" זה גדול מידי לשלושה מטרים. מה עם 100? 85? 75?
אם אני קורא את הגרף נכון, הרי שלמרחק של 2.7 מטרים (או 9 FEET) כדאי שאקנה טלוויזיה 90 אינץ' לצפייה בסרטים.
[img2=592x379]https://i.rtings.com/images/distance-fov-chart.png[/img2]
@shealtieljkwak קראת את הגרף נכון. קצת מתחת לו הם מראים את אותו המידע בצורת טבלה, וממנה ברור שלצפייה "כללית" ממרחק 2.7 מ' מומלצת טלויזיה עד 65", ולצפייה בסרטים טלויזיה גדולה מ-85".
הרעיון מאחורי הטבלה הזאת הוא שאתה לא רוצה להצטרך להזיז את הראש ימינה ושמאלה בזמן שאתה צופה בטלויזיה. זאת בעיקר בעייה בשידורי ספורט ופחות בסרטים מכיוון ששם רוב ההתרחשות היא במרכז התמונה.
@netavi , אמרת שאתה מתלבט בין 55" ו-65", אז בלי ספק עדיף 65". אם אפשר 75" זה עוד יותר טוב, אבל אל תתפשר יותר מדי על האיכות. אם ה-65" כולל Local Dimming וה-75" לא כולל, אז אני הייתי הולך על ה-65".
הרעיון מאחורי הטבלה הזאת הוא שאתה לא רוצה להצטרך להזיז את הראש ימינה ושמאלה בזמן שאתה צופה בטלויזיה. זאת בעיקר בעייה בשידורי ספורט ופחות בסרטים מכיוון ששם רוב ההתרחשות היא במרכז התמונה.
@netavi , אמרת שאתה מתלבט בין 55" ו-65", אז בלי ספק עדיף 65". אם אפשר 75" זה עוד יותר טוב, אבל אל תתפשר יותר מדי על האיכות. אם ה-65" כולל Local Dimming וה-75" לא כולל, אז אני הייתי הולך על ה-65".