מה עדיף הגברת הווליום במחשב/באפליקציה/בשלט האוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Fadida פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

היי,

עם אוזניות שקל למחשב לדחוף קיימת לרוב אפשרות הבחירה של למקסם את הווליום במחשב ולהתאים את זה של אפליקצייה המוזיקה או ההפך

שמתי לב שכשאשר אני מנגן מוזיקה מ spotify על המחשב הנייד (מקבוק פרו) אם אני ממקסם את הווליום של המחשב אז אז יש הדגשה יחסית רצינית של הבאס ובכללי מוזיקה יותר פאנצית מאשר אם אני ממקסם את ספוטיפי ומשחק עם זה של המחשב עד הגעה לווליום האזנה.

מעניין אותי אם מישהו יודע על זה משהו, בנוסף שתי שאלות בונוס
- האם כדאי באוזניות שמחוברות עם כבל הכולל שלט ווליום למקסם אותו או דווקא לשחק עליו?
- האם לדעתכם התופעה שבשאלה הראשית אמורה להעלם עם אוזניות המתחברות אל חוטית (לדעתי כן)

נושא מעניין, אשמח לשמוע דעתכם

(למי שמתעניין האוזניות היו sony mdr-a1, סגורות שדיי קל לדחוף אותן)

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

אמרו לי כאן את מה שאמרת,
שלמקסם את כל הווליום במחשב, כי ההגברה בו עובדת כפונקצייה מתמתית שפוגעת בצליל

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

@Fadida

אני לא מכיר את מק בכלל, אבל אם יש לך אפשרות תכוון את היציאה של כרטיס הקול ל24bit, באופן כזה לא תהיה פגיעה בטווח הדינמי. אם אתה רוצה להתעמק אז פה: https://hydrogenaud.io/index.php/topic,78681.0.html
בspotify גם יש כל מיני משחקים שניתן לעשות, לדוגמה לכבות את הvolume normalization שגם פוגע בטווח הדינמי.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 566
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #4 

מה המצב חבר :):)

לא צריך לכוון דבר במחשב - זוהי תגובה טבעית של כל אוזניה... ככל שאתה מגביר ווליום הבאס מתחזק לאומת שאר התדרים.

http://www.world-of-digital-sound.com/m ... 56196.html

תקרא שם ותראה את התמונות...

יעקב
050-3037326

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

אופציה יותר מעניינת ... (אני זוכר שאתה חייב תוכנות מקוריות)
לקנות JRIVER ולכוון את SPOTIFY שינגן דרכו (בוודאות אפשר ב- TIDAL).
תוריד גרסא דמו לחודש ימים של Fabfilter PRO-Q3 אקולייזר מ ד ה י ם - תוכל לכוון את הפרופילים של ה- DT שלך לכל ווליום.
אחרי זה תחליט אם בא לך לרכוש אותה או להתקין VST חינמי פשוט יותר כמו TDR NOVA.

יעקב.
050-3037326

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

KSE1500 כתב:מה המצב חבר :):)

לא צריך לכוון דבר במחשב - זוהי תגובה טבעית של כל אוזניה... ככל שאתה מגביר ווליום הבאס מתחזק לאומת שאר התדרים.

http://www.world-of-digital-sound.com/m ... 56196.html

תקרא שם ותראה את התמונות...

יעקב
050-3037326
...
·

8O
אוזניה שמגיבה ככה לשינויים בווליום היא בהגדרה אוזנייה תקולה שצריך להחליף בהקדם. אתה לא הבנת שום דבר ממה שכתוב בלינק שלך, שהוא עצמו איזשהו תרגום גרוע של איזשהו מאמר מאתר IXBT המצוין. אתה לא מבין מה זה equal loudness curves וגם לא מה זה "loudness mode" במגברים.
אנא ממך, תפסיק לפזר הבלים גמורים בפורום.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

כן... יש משהו תקול ב ATH-M50 :D
(אחרי המודינג שעשיתי אני דווקה אוהב אותן)

@evgenetic
תשמע, לא נראה לי שמה שאתה והוא אומרים, יש מישהו בפורום שבאמת מבין על מה אתם מדברים בכלל.
אתה מוזמן לשתף מהחכמה שלך ולשלוח מדריכים והסברים בנושאים.
כי אתה מדבר גבוה גבוה וכלום לא מבינים ממה שאתה אומר.
ד"א: אני בעצמי בונה את הכבלים עבור האזניות שלי, רק כי זה חוסך לי ואני מרגיש שהתוצאה יוצאת לטעמי, ואם לא אז אני משנה אותה.

ד"א: לגבי קצבי הדגימה וה BIT שהוזכרו כאן, אז אני מגדיר את הנמוך ביותר שאפר, לדעתי קיימת דפקה פגיע בשמע בהגדרות הגבוהות.
כנראה שזה או בגלל קובץ המקור שהוא לא איכותי
או בגלל המגבר/DAC

מבחינת עלייה בבאס, אז לדעתי קיימת עליה בכל עקומת הווליום, אם כי לא במידה שווה ופשוט האוזן יותר קשובה לטונים של הבאס, אז צפוי שזה מה שתרגיש.
ד"א: כשחסר בצורה משמעותית איזה טון באוזניה אז אנשים מגבירים כדי לפצות על כך וסובלים הטונים האחרים שכן היו בסדר.

ד"א: אני מהאלו שמעדיפים להחליף את האזנייה, מאשר המגבר / הכבלים / או להתעסק באקוולייזר

@KSE1500
[imgbig]http://reference-audio-analyzer.pro/img/t/2.png[/imgbig]
הגרף הזה נראה לי כמו השוואה בין אוזניה פתוחה לסגורה, לי זה לא נראה כל כך הגיוני, במיוחד שנשארת נקודה מקובעת כשמגבירים את הווליום
גם לא הבנתי מהתמונה, למה רשום בכל שורה 72db SPL ורק מוסף לזה + - של מספר מסויים
חוץ מזה לשיטות מסויימות אנשים לא שומעים גם ב 100hz

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

legopart כתב: כי אתה מדבר גבוה גבוה וכלום לא מבינים ממה שאתה אומר.
...
·
לא נראה לי נכון מצידך להשוות את כולם לרמה שלך, אני דווקא חושב שיש אנשים שיכולים להבין את הקשר בין שליטה דיגיטלית בווליום לירידה באיכות נתפסת כתוצאה מצמצום הטווח הדינמי.
אז אני מגדיר את הנמוך ביותר שאפר
...
זאת טעות שכאמור יכולה לפגוע באיכות השמע.
מבחינת עלייה בבאס, אז לדעתי קיימת עליה בכל עקומת הווליום, אם כי לא במידה שווה ופשוט האוזן יותר קשובה לטונים של הבאס, אז צפוי שזה מה שתרגיש.
...
השמיעה האנושית לא לינארית, בווליום נמוך היא פחות רגישה לבס. גוגל פשוט עם מילות מפתח "equal loudness curves" יוביל אותך למקום הנכון.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

זאת טעות שכאמור יכולה לפגוע באיכות השמע.
...
16bit 44kHz רק על זה שומע.
בגלל שרוב המוזיקה היא מYoutube לדעתי, ואני אישית מרגיש שבהגדרות הגבוהות 24bit או 32bit נגיד על 192kHz
הסאונד פשוט נשמע רע!, מרוח, ולא בא לידי ביטוי בצורה טובה.
מה גם ש 16bit 44kHz הוא תקן CD QUALITY שמדובר על תקן לא נורמלי! שגם ככה דוגם את האות פעמיים.

Fadida פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

evgenetic כתב:
...
...
·

8O
אוזניה שמגיבה ככה לשינויים בווליום היא בהגדרה אוזנייה תקולה שצריך להחליף בהקדם. אתה לא הבנת שום דבר ממה שכתוב בלינק שלך, שהוא עצמו איזשהו תרגום גרוע של איזשהו מאמר מאתר IXBT המצוין. אתה לא מבין מה זה equal loudness curves וגם לא מה זה "loudness mode" במגברים.
אנא ממך, תפסיק לפזר הבלים גמורים בפורום.
...
·

מה שקראתי בלינק ברפרוף זה מה שיעקוב רשם, בתור אחד שלומד הנדסת חשמל בשלב מתקדם של התואר דבר כזה נשמע לי מאוד סביר במיוחד שכאשר האוזניות בווליום יחסית נמוך אתה לא שומע ״אותו דבר״ כאילו הווליום גבוה יותר את המוזיקה, לפחות כך אצלי, מוזמנים לנסות, לפעמים במשרד בא לי לשמוע חלש יותר כך שיצא לי להתנסות ומנסיון ההבדל לא קטן ואולי כי אני יחסית מחפש גם את תדרים הנמוכים והגבוהים ביחס לאחרים, בכל זאת עוד לא נענתה השאלה, הגברת הווליום במחשב מגבירה את הבאס יותר מאשר בספוטיפי, מדוע?

שוב, כאשר המחשב בווליום 100% וספוטיפי 60% המוזיקה פאנצית והבאס מורגש יותר
מכאשר ספוטיפי ב 100% והמחשב ב 60% והבאסים חלשים יותר .

אני חושב שאולי זה נובע מכך שיתכן והמחשב מבצע את ההגברה שלו בשלב אחר במערכת ה dac מאשר סיגנל האודיו עצמו שספוטיפי שולח, במערכת אידיאלית זה לא היה קורה בוודאות לפי מה שדאק עושה, אבל כנראה שמשהו כן גורם לשינוי

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Fadida
מה שיעקוב עם מס' טלפון 050-3037326 כתב הוא שטות מוחלטת, אף אוזניה נורמלית לא תשנה את ההיענות שלה בצורה כל כך קיצונית עם שינויי הווליום. מה שמצחיק הוא שזה אפילו לא מה שכתוב בלינק שלו, אם כי הלינק שלו נראה כמו תרגום של איזשהו מאמר ברוסית עם google translate. אם זו הרמה של אנשי הנדסת החשמל היום, אז ישראל בצרות...

התופעה שהוא מתאר נקראת deviation from linarity, וזו תופעה ממנו כל יצרן רמקולים ואזניות מאד רוצה להימנע וגם ברוב המוחלט של המקרים מצליח. באתר soundstage שמודד את הביצועיים של הרמקולים מודדים את זה. ברוב המקרים אתה תראה קו מאד ישר במדידה הזו, וזה אומר שכמעט אין הבדל בהיענות הרמקול כשהוא מנגן בווליום גבוה בהשוואה למה שהוא מנגן בווליום חלש.

מה כדאי לנסות כבר כתבתי לך. אם כי מאק זה עולם אחר בשבילי, יכול להיות שכברירת מחדל הוא עושה עוד דברים כמו loudness compensation שאפשר לבטל.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 08/07/2019 10:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

legopart כתב: 16bit 44kHz רק על זה שומע.
בגלל שרוב המוזיקה היא מYoutube לדעתי, ואני אישית מרגיש שבהגדרות הגבוהות 24bit או 32bit נגיד על 192kHz
הסאונד פשוט נשמע רע!, מרוח, ולא בא לידי ביטוי בצורה טובה.
...
·

לא אמרתי שום דבר על sampling rate, הוא צריך להיות כמה שדומה לsampling rate של התוכן אותו אתה מנגן כדי להימנע מresampling. אבל עם bit depth ב16 ביט, כשאתה מוריד את הווליום במחשב אתה פוגע קצת בטווח הדינמי המקורי. לא תמיד תזהה את זה אבל בכל זאת אפשר לפתור את זה בקלות.

מה גם ש 16bit 44kHz הוא תקן CD QUALITY שמדובר על תקן לא נורמלי! שגם ככה דוגם את האות פעמיים.
...
8O
האות נדגם טיפה יותר, 44100 פעמים בשנייה ולא "פעמים".

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

טוב, תודה על ההסבר.
שמחתי לשמוע על ה resampling
הסביר לי מלא דברים שחשבתי שזה כשל במגבר שלי, שאם אני מכריח אותו לעבוד ב 24/32bit ו 192kHz אז הוא פשוט עושה את העבודה גרוע.
כשמדובר על יוטיוב, או מקור הרבה יותר פשוט.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

Fadida כתב:
...
...
·
שוב, כאשר המחשב בווליום 100% וספוטיפי 60% המוזיקה פאנצית והבאס מורגש יותר
מכאשר ספוטיפי ב 100% והמחשב ב 60% והבאסים חלשים יותר .

...
כל ההנחה הזאת מוטעת מיסודה.. כי מצד אחד אתה מדבר במספרים ואחוזים ומצד שני את התוצאה אתה מודד באוזניים "מורגש יותר".
בכדי לבדוק את זה מדוייק יותר אתה צריך לחבר רב-מודד ולבדוק את ה- V ביציאה של האוזניות, אני בטוח שהתוצאה 100/60 מול 60/100 תהי שונה... וכאן נכנס עניין הרגש שבו האוזן האנושית מתרגמת שינוי בווליום ל- "איכות" או כהגדרתך ה- "פאנציות".
קרא כאן, הסבר לא מורכב לתופעה https://ehomerecordingstudio.com/fletcher-munson-curve/

ווליום תוכנה משפיע על ה-"קובץ" (מבלי להכנס להסברים מדוייקים)
ווליום מחשב - משפיע על רכיבי ההגברה בלוח או ההגברה הפנימית של הדאק החיצוני.
כך זה עובד ב- DAC שלי ECdesigns MOSAIC UV. אין חוגה או כפתורים אלה רכיבי מיתוג מיוחדים שמושפעים מווליום מחשב בלבד (יש נוריות LED לסימון).

אם אתה שואל באופן כללי .. אז ההסבר מסתיים כאן.
אם אתה רוצה לשנות את הסאונד מהמחשב - ממליץ להתקין FOOBAR (חינמי) או JRIVER ולהתמש בפלאגינים VST. יש מלא חינמים מעולים כמו זה
https://www.audeze.com/audeze-reveal-plugin
כפתור אחד שעושה פלאים ל- AUDEZE EL-8 TI שלי ועובד מעולה גם על אוזניות אחרות (ניסיתי גם על ה- Z1R SONY )

תבוא לבקר בשישי ונדגים :)

יעקב
050-3037326
·

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”