האם למישהו יש תופעה של ריצוד צבעים קל מקרוב בQ7 בגוונים כהים
היי
לאחר כמה בדיקת הגעתי למסקנה שהבעיה קיימת בכול המקורות
אך ורק כאשר מסתכלים מקרוב, בכול הגוונים הכהים של המסך.
רוב האנשים לא יבחינו לב בזה כנראה
קל להבחין בזה יותר בחיבור למחשב לדוגמא, כי שם יש תמונות עומדות
ניתן לבדוק ולראות את זה אפילו בהתפריט של המסך עצמו(כמסתכלים קרוב מאוד)
ברקע הכחול של האייקונים, במיוחד כבחרנו את אחד האייקונים בצד והוא הופך לבעל רקע כחול כהה כדי להראות שבחרנו האייקון, אז ברקע הכחול של האייקון בתפריט(סימנתי אותו בתמונת מסך מצורפות) ניתן לראות את התופעה כאשר מסתכלים מקרוב.
האם לכם יש את התופעה?
האם זה תקלה?
אני לא יודע אם לתת את הטלויזייה למעבדה על הדבר הזה..
לאחר כמה בדיקת הגעתי למסקנה שהבעיה קיימת בכול המקורות
אך ורק כאשר מסתכלים מקרוב, בכול הגוונים הכהים של המסך.
רוב האנשים לא יבחינו לב בזה כנראה
קל להבחין בזה יותר בחיבור למחשב לדוגמא, כי שם יש תמונות עומדות
ניתן לבדוק ולראות את זה אפילו בהתפריט של המסך עצמו(כמסתכלים קרוב מאוד)
ברקע הכחול של האייקונים, במיוחד כבחרנו את אחד האייקונים בצד והוא הופך לבעל רקע כחול כהה כדי להראות שבחרנו האייקון, אז ברקע הכחול של האייקון בתפריט(סימנתי אותו בתמונת מסך מצורפות) ניתן לראות את התופעה כאשר מסתכלים מקרוב.
האם לכם יש את התופעה?
האם זה תקלה?
אני לא יודע אם לתת את הטלויזייה למעבדה על הדבר הזה..
ריצוד כחול בQ7
מצב מאד מצער.
לאחר מספר חודשי הנאה ממסך הפלזמה Q7 של סמסונג התחיל ריצוד סגול-כחול ומוזר. הסימפטום הוא עננים כחולים באים והולכים במקומות שונים. בתחילה הופיע הרחצוד החשוד בשולי המסך בלבד אולם כעת ניראה הנ"ל במקומות שונים ע"ג המסך. לגבי דידי הריצוד הכחול סגול הנזכר אינו תלוי גוון התמונה. בתחילה עלה החשד כי הוא מרצד על הלבנים אולם בהמשך התברר שהריצוד קיים גם על גבי השחורים.
המסקנות: ריצוד קיים במסך הפלזמה Q7 של סמסונג
הריצוד אינו תלוי גוון הרקע - הוא מופיע גם בלבן וגם בשחור
העננים הכחולים מופיעים בכל המקורות כולל דיוידי ולכן נפסלת אפשראות של שידור לקוי עד גרוע.
האם זה הזמן לבדוק את יכולת וסיגנון השירות של סמליין או שמא הפתרון נמצא קרוב יותר?
לאחר מספר חודשי הנאה ממסך הפלזמה Q7 של סמסונג התחיל ריצוד סגול-כחול ומוזר. הסימפטום הוא עננים כחולים באים והולכים במקומות שונים. בתחילה הופיע הרחצוד החשוד בשולי המסך בלבד אולם כעת ניראה הנ"ל במקומות שונים ע"ג המסך. לגבי דידי הריצוד הכחול סגול הנזכר אינו תלוי גוון התמונה. בתחילה עלה החשד כי הוא מרצד על הלבנים אולם בהמשך התברר שהריצוד קיים גם על גבי השחורים.
המסקנות: ריצוד קיים במסך הפלזמה Q7 של סמסונג
הריצוד אינו תלוי גוון הרקע - הוא מופיע גם בלבן וגם בשחור
העננים הכחולים מופיעים בכל המקורות כולל דיוידי ולכן נפסלת אפשראות של שידור לקוי עד גרוע.
האם זה הזמן לבדוק את יכולת וסיגנון השירות של סמליין או שמא הפתרון נמצא קרוב יותר?
קודם כול תודה לירון על העזרה , מגיע לו תודה מיוחדת על עזרה
לאחר שבחנתי את המצב איתו ועם מסך Q9 בחנות,
הגעתי לסקנה שהתופעה קיימת גם במסכים אחרים אך ברמה יותר נמוכה משלי
האם לאור העובדות האלו כדי לשלוח את המסך למעבדה?
האם באמת הם יודו שזה תקלה?
לאחר שבחנתי את המצב איתו ועם מסך Q9 בחנות,
הגעתי לסקנה שהתופעה קיימת גם במסכים אחרים אך ברמה יותר נמוכה משלי
האם לאור העובדות האלו כדי לשלוח את המסך למעבדה?
האם באמת הם יודו שזה תקלה?
כל מסכי הפלזמה מציגים רעש דיגיטאלי בגוונים הכהים ברמה כזו או אחרת. זו בעיה אינהרנטית לכל טכנולוגית תצוגה בה שליטה בבהירות מושגת על ידי PWM (דהיינו DLP ופלזמה), כלומר היבהוב של הפיקסלים. מאחר שקצב הרענון הבסיסי לא מספיק גבוה כדי לבטל את התופעה לחלוטין, כל מסכי הפלזמה שלי יצא לראות סובלים מכך. התופעה בולטת גם בגוונים בהירים באיזורים בתמונה בהם יש תנועה מהירה (דא"ג לא מזמן פתחתי שירשור בנושא הזה בדיוק).
אתה מדבר על הפוסט הבא?israeli2k כתב:כל מסכי הפלזמה מציגים רעש דיגיטאלי בגוונים הכהים ברמה כזו או אחרת. זו בעיה אינהרנטית לכל טכנולוגית תצוגה בה שליטה בבהירות מושגת על ידי PWM (דהיינו DLP ופלזמה), כלומר היבהוב של הפיקסלים. מאחר שקצב הרענון הבסיסי לא מספיק גבוה כדי לבטל את התופעה לחלוטין, כל מסכי הפלזמה שלי יצא לראות סובלים מכך. התופעה בולטת גם בגוונים בהירים באיזורים בתמונה בהם יש תנועה מהירה (דא"ג לא מזמן פתחתי שירשור בנושא הזה בדיוק)....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
אם כן שאלתי אם זה קשור ועופר ענה שזה לא קשור לזה
כן, זה השירשור.
לגבי התשובה של עופר, מאחר שלא ניתן להבין בודאות איזו תופעה אתה רואה על סמך תיאור ורבאלי בלבד (דא"ג, התמונה שצרפת לא ממש עוזרת..), אני משער שעופר מפרש את התיאור שלך באופן שונה ממני. אני התייחסתי לפוסט האחרון שלך, בו אתה טוען שהבחנת בתופעה גם במסכים אחרים. כמו-כן, לאנשים שונים יש סף רגישות שונה. אני מאוד רגיש לתופעה הזו ומבחין בה מיד מכל מרחק צפיה סביר. עופר, לעומת זאת, טען בעבר שהוא לא ממש מבחין בתופעה. עוד סיבה לכך שהפרשנות שלנו לגבי מה שאתה רואה עשויה ליהיות שונה.
אם אתה רואה את מה שאני חושב שאתה רואה אז התשובה היא שיש קשר ישר בין הדברים.
לגבי התשובה של עופר, מאחר שלא ניתן להבין בודאות איזו תופעה אתה רואה על סמך תיאור ורבאלי בלבד (דא"ג, התמונה שצרפת לא ממש עוזרת..), אני משער שעופר מפרש את התיאור שלך באופן שונה ממני. אני התייחסתי לפוסט האחרון שלך, בו אתה טוען שהבחנת בתופעה גם במסכים אחרים. כמו-כן, לאנשים שונים יש סף רגישות שונה. אני מאוד רגיש לתופעה הזו ומבחין בה מיד מכל מרחק צפיה סביר. עופר, לעומת זאת, טען בעבר שהוא לא ממש מבחין בתופעה. עוד סיבה לכך שהפרשנות שלנו לגבי מה שאתה רואה עשויה ליהיות שונה.
אם אתה רואה את מה שאני חושב שאתה רואה אז התשובה היא שיש קשר ישר בין הדברים.
אני דברתי על משהו שאכן נראה כמו רעשים דיגטלים, מאין שלג, פקסלים מהבהבים/ תוססים שרואים ממרחק קרוב למסך
התמונה שצירתי לא אמורה להראות את התופעה (יש לי רק מצלמה של פלאפון) , אלה להראות באיזה איזור ניתן לראות את התופעה
לא דיברתי על מריחות בתנועה(גם אם זה נובע מזה)
האם אכן זאת התופעה שדיברת עליה?
התמונה שצירתי לא אמורה להראות את התופעה (יש לי רק מצלמה של פלאפון) , אלה להראות באיזה איזור ניתן לראות את התופעה
לא דיברתי על מריחות בתנועה(גם אם זה נובע מזה)
האם אכן זאת התופעה שדיברת עליה?
יש לי פלזמה של LG דגם PC1RR ואין בו שום רעשים כפי שציינתם.israeli2k כתב:כל מסכי הפלזמה מציגים רעש דיגיטאלי בגוונים הכהים ברמה כזו או אחרת. זו בעיה אינהרנטית לכל טכנולוגית תצוגה בה שליטה בבהירות מושגת על ידי PWM (דהיינו DLP ופלזמה), כלומר היבהוב של הפיקסלים. מאחר שקצב הרענון הבסיסי לא מספיק גבוה כדי לבטל את התופעה לחלוטין, כל מסכי הפלזמה שלי יצא לראות סובלים מכך. התופעה בולטת גם בגוונים בהירים באיזורים בתמונה בהם יש תנועה מהירה (דא"ג לא מזמן פתחתי שירשור בנושא הזה בדיוק)....
לאור השרשור הזה ביצעתי בדיקה בחושך מוחלט על ידי כל המקורות
כולל YES, DVD, HDMI, VGA ובכולם התמונה שלו חלקה ללא כל איזכור לתופעה הנ"ל.
למה שאבדוק בתמונה עומדתymg כתב:הבדיקה שלך לא טובה
אתה צריך לבדוק ממרחק 0 , בתמונה עומדת, בגוונים כהים...
לא קניתי את המסך כדי לצפות בתמונות קפואות אלה בסרטים ותוכניות (מין הסתם...).
זה כמו לעשות מבחני רכב כאשר הוא עומד מונע בניוטראל...
עכשיו בדקתי גם בחיבור למחשב ובחלקים הכהים אין לי את התופעה הנ"ל גם בתמונה עומדת.
אני ראיתי את התופעה הזאת גם ב Q9 בחנות (רק יותר חלש) ככה שאני מאמין שגם שם זה קיים ברמה מסויימת(אני מאמין שזה קיים באותה רמה אפילו כמו Q7 תיקנית לפי בדיקה עם ירון), אצלי זה פשוט יותר חזק , כנראה מסך לא תקין.
ותמונה עומדת חשובה בעיקר למי שמשתמש במחשב.
הכול תלוי כמה אתה וידאופיל כנראה..
ותמונה עומדת חשובה בעיקר למי שמשתמש במחשב.
הכול תלוי כמה אתה וידאופיל כנראה..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
israeli2k,
רעש פיקסלים זה דבר טבעי וקיים בכל פלזמה. הרעיון של פלזמה הוא שזה עושה סימולציה של גוונים על ידי הבהוב הפיקסלים (PWM), כלומר בשביל לגרום לפיקסל להיראות חצי כמות אור, מהבהבים אותו כך שהוא 50% מהזמן כבוי.
ככל שהפיקסל כהה יותר, כך הוא צריך להיות כבוי יותר ודלוק פחות, מה שגורם לך להבחין בתופעה יותר.
השאלה היא לא אם זה קיים או לא, אלא אם אתה צופה בה ממרחק גבוה ממטר/מטר וחצי. אם אתה מבחין בתופעה גם ממרחק כזה, אז או שהעיניים שלך חדות מדי, או שאתה רואה תופעה אחרת (גרעיניות) שנראית כמעט זהה לזה.
יש מסכים (כמו ה-XR4 של NEC) שהם מצויינים, אך סובלים מהבהוב קשה יותר.
יש גם מסכים (מבוססי ALIS) שמהבהבים בגלל עצם הטכנולוגיה שלהם.
כל השאר מהבהבים רק כתוצאה מ-PWM (שזה דבר שאי אפשר לפתור, הוא אינהרנטי לטכנולוגיה הזו) אך ממרחק צפיה סביר זה לא צריך להיראות כלל.
רעש פיקסלים זה דבר טבעי וקיים בכל פלזמה. הרעיון של פלזמה הוא שזה עושה סימולציה של גוונים על ידי הבהוב הפיקסלים (PWM), כלומר בשביל לגרום לפיקסל להיראות חצי כמות אור, מהבהבים אותו כך שהוא 50% מהזמן כבוי.
ככל שהפיקסל כהה יותר, כך הוא צריך להיות כבוי יותר ודלוק פחות, מה שגורם לך להבחין בתופעה יותר.
השאלה היא לא אם זה קיים או לא, אלא אם אתה צופה בה ממרחק גבוה ממטר/מטר וחצי. אם אתה מבחין בתופעה גם ממרחק כזה, אז או שהעיניים שלך חדות מדי, או שאתה רואה תופעה אחרת (גרעיניות) שנראית כמעט זהה לזה.
כל השאר מהבהבים רק כתוצאה מ-PWM (שזה דבר שאי אפשר לפתור, הוא אינהרנטי לטכנולוגיה הזו) אך ממרחק צפיה סביר זה לא צריך להיראות כלל.
היי עופרoferlaor כתב:israeli2k,
כל השאר מהבהבים רק כתוצאה מ-PWM (שזה דבר שאי אפשר לפתור, הוא אינהרנטי לטכנולוגיה הזו) אך ממרחק צפיה סביר זה לא צריך להיראות כלל....
אכן ראיתי את זה גם במסכים אחרים(מאותו דגם)
אך ברמה יותר פחותה מאשר במסך שלי, הדבר אומר שזאת תקלה נכון?
האם כדי להזמין שרות למעבדה לגבי עניין כזה?
הטכנאים כבר היו פעמיים ולא ממש הוציאו תגובה
הם רוצים לקחת את הטלויזיה למעבדה
הסיבה שאני מסתייג מזה זה כי אני לא רוצה סתם לשלוח את הטלויזיה למעבדה שתקבל שריטות בהובלה וכו.., וגם להתקע בלי טלויזיהי לכמה ימים..
אתם מציעים לשלוח אותה למעבדה?
הם רוצים לקחת את הטלויזיה למעבדה
הסיבה שאני מסתייג מזה זה כי אני לא רוצה סתם לשלוח את הטלויזיה למעבדה שתקבל שריטות בהובלה וכו.., וגם להתקע בלי טלויזיהי לכמה ימים..
אתם מציעים לשלוח אותה למעבדה?
עופר- נראה שאנחנו אומרים את אותם הדברים
כפי שאמרתי בעבר, אני באופן אישי רגיש לתופעה גם ממרחק צפייה סביר (לא רק ממרחק קצר).
דא"ג, ככל שתדר הרענון הבסיסי של הפיקסל שואף לאינסוף התופעה תיפחת עד כדי העלמות מוחלטת, כך שיש פיתרון תיאורטי. בפרקטיקה אף מסך פלזמה או מקרן DLP לא מהבהב פיקסלים בקצב מהיר מספיק כדי לנטרל את התופעה לחלוטין.
כפי שאמרתי בעבר, אני באופן אישי רגיש לתופעה גם ממרחק צפייה סביר (לא רק ממרחק קצר).
דא"ג, ככל שתדר הרענון הבסיסי של הפיקסל שואף לאינסוף התופעה תיפחת עד כדי העלמות מוחלטת, כך שיש פיתרון תיאורטי. בפרקטיקה אף מסך פלזמה או מקרן DLP לא מהבהב פיקסלים בקצב מהיר מספיק כדי לנטרל את התופעה לחלוטין.