JVC X500 ו - 4k

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
thom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

היי
אם אני מחבר למקרן הנ״ל ps4 pro או xbox one x הוא לא מציג לי 4k.
הוא משנמך אותו ל 1080p, וגם לא נותן לי אפשרות לבחור 4k.

שאלתי היא.. הוא לא אמור לדעת לקבל 4k המקרן הזה?
ב - spec שלו רשום שכן.

ניסיתי לחבר לו גם ממיר 4k של יס כאשר המקרן כמובן מוגדר על 4k הכל עובד מלבד ערוץ ה 4k , שעובד לכמה שניות ואז נעלמת התמונה והוא רושם לי הגנת העתקה נכשלה, הסאונד נשאר.
תודה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

המקרן יודע לקבל 4k אבל הוא לא 4k אמיתי הוא 1080p והוא משתמש במנגנון eshift כדי לייצר תחושה של 4k

thom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מנגנון ה eshift זה בכדי לעשות מ 1080p סוג של יענו 4k.
ואני שואל משהו אחר, אם הוא יודע לקבל 4k אמיתי.. למה הוא לא מציג לי תמונה כשאני מחבר לו ps4 או אקס בוקס או את ערוץ 4k בממיר של יס?

תודה.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מקרני JVC ו HDMI זה סיפור של אהבה שנאה. גם אצלי חוויתי המון בעיות שנפתרו בסוף בהחלפת ציוד וכבלים גורפת.

כדי לבודד את הבעייה. ניסית לחבר למקרן ישירות את הציוד הבעייתי עם כבל טוב (עדיף אקטיבי) ? בדקת את שתי כניסות ה HDMI

במידה וזה לא עבד, יש הגדרה שמשנה משהו בפרוטוקול ה HDMI והיא עובדת רק על כניסה 2. נסה אותה. בהצלחה

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

Thom

הדגם של המקרן שלך הוא אכן 4k אך מדובר ביכולות מגבלתיות ברמת האות שהוא מסוגל לקבל, כל זאת ביחס לדורות החדשים יותר (מדובר בסדר גודל של 4 דורות אחורה).

ולכן עושה לי רושם שהבעיה שאתה חווה קשורה לסוג הסיגנל שאתה מנסה להעביר ולעובדה (שלמיטב זכרוני) אין למקרן HDCP.

אז בוא ננסה את הדבר הבא:

1. נסה להעביר למקרן 4k , אבל עם refresh rates נמוכים, קרי 25/30 מהסטרימר שלך. זה אמור לעבוד. 2160p 30hz

קח בחשבון שזה בעצם הסיגנל שאתה צריך בסרטים ולא 60 hz כך שהכל טוב.

2. כדיי להפעיל את יס 4k תדרש לרכוש את אחד המוצרים של HD Fury על מנת שיידע לבטל את הגנת HDCP. כרגע, הממיר של יס מחפש הגנה זו אצל המקרן שלך ןלא מוצא אותה ולכן אתה נתקל בבעיה. סדר גודל של כמה מאות שקלים ברכישת אחד המוצרים הבסיסיים שלהם והבעיה תפתר.

3. כל מכשיר אחר שדורש HDCP כדוגמת יס יציג את אותה בעיה של ניתוק. לא מתמצא בדרישות של אפל,אבל ככל שזה גם המצב, גם הן יפתרו על ידי אותו מכשיר של HD Fury.

כנס לאתר שלהם. תבדוק מה המכשיר הכי בסיסי שלהם שמסיר את אותה הגנה ותרכוש אותו (חפש אותו אפילו בלוחות יד שנייה)

עריכה: כדיי לחדד את דבריי, אתה צריך להבין שהדגם הספציפי הזה לא מסוגל לקבל 2160/60 ולכן זו מגבלה בכל מה שקשור לעולם הגיימינג.

מצד שני, תבדוק את הגרפים שפזורים באינטרנט, ביחס ליכולות העין האנושית ואם אתה מסוגל, בתנאים הספציפיים שלך, בכלל לראות את ההבדל בין 1080 ל 4k.

תהנה, אחלה מקרן לזמנו.

רן

thom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה על התשובות!

יניב.
כן בדקתי את שתי הכניסות עם כבלים שונים.. לא עבד.
וסליחה על הבורות.. מזה כבל אקטיבי? כבל שמקבל מתח חשמלי?

ניסיתי עם כבל אחד שהוא HDMI אופטי עם כיווני מקור ותצוגה, וכבל אחר רגיל שתומך 4K.

רן.
הסוני והאקס בוקס פשוט לא מזהים מסך 4K כך שאין לי שום אפשרות לבצע הגדרות בכלל, זה לבחור בין 1080 ל 720.

אין לי כרגע סטרימר 4K אבל חשבתי שהגיע הזמן לרכוש אחד.. בעיקר כי אני רוצה סטרימר שיודע לעבוד עם תפריטי בלוריי , ה 4K... אם יעבוד יהיה נחמד.

אז אני מריץ בדיקות על המקרן עם הקונסולות שלי והממיר שלי יס, זה רק בכדי לבדוק אם לקנות סטרימר 4K או לא. המקרן עבורי הוא רק לסרטים מהסטרימר.

אני מתכוון לרכוש את ה DUNE 4K PRO ואני מקבל את הרושם שאני מהמר חחח או שיעבוד.. ואולי לא.

אנסה להביא סטרימר 4K לבדיקה אצלי ואעדכן.

תודה רבה.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #7 

אם זו המטרה שלך אז יש כאן סוג של בעיה.

קח בחשבון שהמקרן הוצע למכירה בסוף 2013, קרי לפני קצת פחות מ 6 שנים, הרבה לפני ש 4k התגבש.

לאור זאת אתה צריך להבין שהמקרן לא מצויד ב HDCP 2.2 ואין לו כמובן HDMI 2.0, לפיכך, אתה תהיה מאוד מוגבל בסוג ה 4k שמקרן זה יוכל לקבל.

תהיה אפשרות, באמצעות מכשיר של HD Fury , כדוגמת ה Integral לטפל ב HDCP אבל לא תוכל להציג עליו HDR לדוגמא, כך שהתוכן שתוכל להציג הוא מאוד מאוד מוגבל בכל הקשור ל 4K.

בתחילה, הסרטים שיצאו ב 4k היו ב SDR, ועדיין מסתובבים להם ברשת כל מיני גירסאות של SDR גם לסרטים חדשים, אבל מדובר בסוג של קומבינה.

ככל שתרצה להוריד סרטי 4k חדשים (לא ממש חדשים, זה כבר כמה שנים ככה) ב HDR זה לא יעבוד.

אני מציע לך להנות מהמקרן הזה מסרטי בלו ריי ולא לרוץ אחרי תוכן של 4k חדש שהמקרן לא יידע להתמודד איתו כראוי.

רן

thom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הבנתי.

תודה רבה , נראה לי אקבל את המלצתך.

שבוע טוב!