שירשור תגובות למאמר בנושא שידרוג ה-YES MAX 1
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לא בטוחamirn כתב:תודה על הסקירה.
מעניין אם אפשר לעבור לקירור פסיבי, ה MAX די מרעיש. שתסתיים לי האחריות אני אנסה קצת מודינג
ד"א, כמה זמן אחריות יש על ה MAX? קניתי אותו בתשלומים לאורך 3 שנים, אני מניח שזו גם אורך האחריות?...
אני קניתי בתשלום אחד
אז.....
- NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 218
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שנה אחריות ע"י ניופאןamirn כתב:תודה על הסקירה.
מעניין אם אפשר לעבור לקירור פסיבי, ה MAX די מרעיש. שתסתיים לי האחריות אני אנסה קצת מודינג
ד"א, כמה זמן אחריות יש על ה MAX? קניתי אותו בתשלומים לאורך 3 שנים, אני מניח שזו גם אורך האחריות?...
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ז ה ה כ ל ? ? כ ל כ ך פ ש ו ט ??
הייתי בטוח ש-YES ו-NDS דאגו לשכבות על גבי שכבות הגנה
אפילו בטיבו זה יותר מסובך.
בד"כ משתמשים בטריקים טריביאליים כמו לשנות את ה-partition type כדי שלא יהיה ניתן סתפ לפרמט ו/או לקרוא במחשב PC רגיל בלי לדעת ידע קצת יותר מתקדם.
הייתי בטוח ש-YES ו-NDS דאגו לשכבות על גבי שכבות הגנה
אפילו בטיבו זה יותר מסובך.
בד"כ משתמשים בטריקים טריביאליים כמו לשנות את ה-partition type כדי שלא יהיה ניתן סתפ לפרמט ו/או לקרוא במחשב PC רגיל בלי לדעת ידע קצת יותר מתקדם.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
פשוט וקל!
עכשיו נשאר לראות מי ישלב את היס מקס בתוך HTPC ואז יהיה פחות מכשיר לנקות ממנו אבק!
עכשיו נשאר לראות מי ישלב את היס מקס בתוך HTPC ואז יהיה פחות מכשיר לנקות ממנו אבק!
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
אולי PARTITION MAGIC, או אפילו BRUTE FORCE COPY
לא הייתי מתעסק בזה.
לא הייתי מתעסק בזה.
לשאלתך הראשונה אצלי היס מקס הישן עבד מצויין למשך שנה גם לאחר שניתקתי את המאורר (היום כבר אין לי יס). דיסקים קשיחים אינם זקוקים לאורור הם מסוגלים לעמוד בחום לזמן ממושך. במארז ה HTPC שלי מותקנים 8 דיסקים בצפיפות גבוהה והמחשב מומהר עד פי 100 אחוז. אם אני פותח את המארז לא ניתן לגעת בדיסקים ליותר משניה הם ממש רותחים ועדיין עובדים מצויין כבר יותר משנה וחצי.amirn כתב:תודה על הסקירה.
ובכלל, דיסק קשיח היום עולה 350 שח ל 160 גיגה. שווה לקחת סיקון ולחסוך כאב ראש מרעש מיותר
The more I see People the more like Pigs
- oferlaor
- מנהל

לגבי ניתוק המאווררים, לא נראה לי רעיון טוב:
1. הדיסק ביס-מקס נמצא במארז שמיועד להשקיט אותו, ללא אוורור לדעתי החום יעלה שם הרבה יותר מאשר במצב רגיל.
2. כל נושא האחריות
3. יש שם עוד רכיבים שעלול להיגרם להם נזק אם הדיסק יתחמם!
1. הדיסק ביס-מקס נמצא במארז שמיועד להשקיט אותו, ללא אוורור לדעתי החום יעלה שם הרבה יותר מאשר במצב רגיל.
2. כל נושא האחריות
3. יש שם עוד רכיבים שעלול להיגרם להם נזק אם הדיסק יתחמם!
- oferlaor
- מנהל

נכון.
יש גם MOD למאווררים שעובדים בשיטת PWM
PULSE WIDTH MODULATION עובד על כך שניתן לשלוט עם ביט אחד על מהירות הסיבוב על ידי העברת פולסים למאוורר DC במקום מתח ישר.
הבעיה שמרבית המערכות פשוט נותנות את זה ישר למאוורר, מה שגורם לו לקבל הרבה תדרים גבוהים (כלומר, הוא בפועל נותן פוש חזק ואז נרגע, ואז שוב פולס שדוחף אותו קדימה וכו').
קבל ונגד, שבעצם מסננים את התדרים הגבוהים יכולים לפתור את הבעיה.
יש מחברים מיוחדים שמשקיטים PWM ומורידים את הרעש הנלווה אליו.
יש גם MOD למאווררים שעובדים בשיטת PWM
PULSE WIDTH MODULATION עובד על כך שניתן לשלוט עם ביט אחד על מהירות הסיבוב על ידי העברת פולסים למאוורר DC במקום מתח ישר.
הבעיה שמרבית המערכות פשוט נותנות את זה ישר למאוורר, מה שגורם לו לקבל הרבה תדרים גבוהים (כלומר, הוא בפועל נותן פוש חזק ואז נרגע, ואז שוב פולס שדוחף אותו קדימה וכו').
קבל ונגד, שבעצם מסננים את התדרים הגבוהים יכולים לפתור את הבעיה.
יש מחברים מיוחדים שמשקיטים PWM ומורידים את הרעש הנלווה אליו.
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
כל העיסוק במאווררים, במארזים או בדיסקים נראה לי פסיכולוגי לחלוטין
אם המאוור תקין, אין שום סיבה להגיע למצב ש'כואב הראש בגללו'... נכון שהוא לא שקט לחלוטין אבל מכאן ועד לניתוקו (והאפשרות הסבירה של פגיעה בדיסק) בגלל שהוא 'חופר במח' הדרך עוד ארוכה....
היצרן שם את המאוור כי הוא חשב שצריך, ואני בעד לתת ליצרן את הכרדיט
אם המאוור תקין, אין שום סיבה להגיע למצב ש'כואב הראש בגללו'... נכון שהוא לא שקט לחלוטין אבל מכאן ועד לניתוקו (והאפשרות הסבירה של פגיעה בדיסק) בגלל שהוא 'חופר במח' הדרך עוד ארוכה....
היצרן שם את המאוור כי הוא חשב שצריך, ואני בעד לתת ליצרן את הכרדיט