שדרוג מטחנה - אולי הפעם?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם. אני מחפש לשדרג למטחנה ייעודית לקפה במקום המטחנת קפה/תבלינים החשמלית שלי. אני ה"שתיין" היחיד בבית ולוגם 1-2 כוסות ליום. את הקפה מכין בד"כ בעזרת Aeropress ולעיתים רחוקות יותר במקינטה. כרגע לא יודע אם בכלל ואם כן אז מתי ארצה לעבור למכונת אספרסו. יש לי אמנם מספיק מקום על השיש אך הייתי מעדיף מטחנה קומפקטית.
מחפש מטחנה שהתחזוקה שלה תהיי פשוטה יחסית ומעדיף בתקציב שלא יעלה על 600 ₪ (אך לא אתנגד לחסוך אם אין צורך בכך). מכיוון שאת הקפה מכין ב Aeropress , נדמה לי שאעדיף מטחנה חשמלית כדי לחסוך זמן ומאמץ

יש לי הזדמנות כרגע לקנות בגרמניה חדשה/משומשת (משומשת זולה משמעותית לרוב) ולהביאה ארצה כך שאולי כן כדאי לי לנצל את ההזדמנות ולקנות מטחנה טובה יותר ממה שאולי כרגע צריך. מה דעתכם?

עשיתי השוואת מחירים בין כמה מטחנות שעלו כאן בפורום (כולל מטחנה ידנית MK3). המחירים הממוצעים אליהם הגעתי מתוך הבדיקה מתייחסים לעלות בגרמניה (או אירופה עם שילוח לגרמניה):

על אילו מכונות מהדגמים שרשמתי הייתם ממליצים לי עם קשר או בלי למחירי חו"ל הדי אטרקטיביים (בייחוד במשומשות)?

ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

כנראה שכל מטחנת דיסקיות תתאים פה, אז תבחר לפי מה שתרצה לראות על השיש כל בוקר ולפי התקציב.

אם אתה מתכנן מתישהו לעבור למכונת אספרסו אז הייתי מוותר על הגראף.
גם ה K6 כנראה התחלקה לך לכאן בטעות - נראה שהיא תהיה קצת גדולה מדי

אאאאריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #3 

יש גם את ה lelit Fred שהיא קטנה וחמודה מאוד. חדשה עולה כרגע 950 אז מניח שאם תמצא יד שנייה זה לגמרי בתקציב.

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אאאאריאל כתב:יש גם את ה lelit Fred שהיא קטנה וחמודה מאוד. חדשה עולה כרגע 950 אז מניח שאם תמצא יד שנייה זה לגמרי בתקציב.
...
תודה, כרגע לא רואה משומשות. האם היא נחשבת לעדיפה על פני מכונות אחרות באותו התקציב?
האם המטחנה הזולה ביותר (Melitta Molino) תוכל לשרת אותי גם בעתיד אם אעבור לאספרסו?

ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

soundv כתב:
...
...
...
האם המטחנה הזולה ביותר (Melitta Molino) תוכל לשרת אותי גם בעתיד אם אעבור לאספרסו?
...
אצלי החיפוש דווקא עובד יופי, לא יודע למה לא מצאת :)

https://www.htcafe.co.il/vp2371099.html

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

ששוןן כתב:
...
...
אצלי החיפוש דווקא עובד יופי, לא יודע למה לא מצאת :)

https://www.htcafe.co.il/vp2371099.html
...
לא מצאתי lelit Fred משומשת באף מקום. Melitta Molino כדאי כבר חדשה כי ההפרש במחיר זניח

אאאאריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #7 

אחחחח איזה תסכול ! שעה כתבתי תגובה והאגודל השמנה שלי לחצה על BACK בטעות . אחחחח
נו שיהיה.
@soundv אני לא יודע להשוות את המטחנה לאחרות ברשימה שלך, התנסיתי ב Lelit אצל חברה שיש לה אחת. הטחינה היתה אחידה והקפה יצא משובח. החברה אגב מאוד מאוד אוהבת את המטחנה הזאת.
מהרשימה שלך אני מכיר ואוהב מאוד את ה Eureka, אין לי את הדגם הזה (דגם דומה) אבל עדיין אני יכול להמליץ עליה בפה מלא.
לדעתי השיקול שלך צריך להיות הטווח שבו אתה עתיד לקנות מכונת אספרסו. אם זה מתישהו בקרוב (לא יודע להגיד מה זה קרוב) אז כבר כדאי להשקיע במטחנה שלא תצטרך להחליף עם המכונה.
בהצלחה

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

אאאאריאל כתב:אחחחח איזה תסכול ! שעה כתבתי תגובה והאגודל השמנה שלי לחצה על BACK בטעות . אחחחח
נו שיהיה.
@soundv אני לא יודע להשוות את המטחנה לאחרות ברשימה שלך, התנסיתי ב Lelit אצל חברה שיש לה אחת. הטחינה היתה אחידה והקפה יצא משובח. החברה אגב מאוד מאוד אוהבת את המטחנה הזאת.
מהרשימה שלך אני מכיר ואוהב מאוד את ה Eureka, אין לי את הדגם הזה (דגם דומה) אבל עדיין אני יכול להמליץ עליה בפה מלא.
לדעתי השיקול שלך צריך להיות הטווח שבו אתה עתיד לקנות מכונת אספרסו. אם זה מתישהו בקרוב (לא יודע להגיד מה זה קרוב) אז כבר כדאי להשקיע במטחנה שלא תצטרך להחליף עם המכונה.
בהצלחה
...
אויש..·תודה רבה על ההשקעה ועל התגובה :)

Evya1989
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 143
שם מלא: Evyatar Ezra
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

הקומפאק k3 מטחנה מעולה אבל קשה לי להאמין שתמצא אותה בטווח מחירים שאתה מחפש.
על כל מקרה אמא שלי מוכרת קוויקמיל אפולו במצב טוב מאוד ב600 ש"ח אם זה רלוונטי עבורך (היא מאוד מרוצה מהמטחנה פשוט קניתי לה בהפתעה את הרוקט פאסוטינו החדשה).

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

מטחנה ל Aero-press - המשך

שליחה #10 

בהמשך להתייעצות הכללית (תזכורת: אני מכין קפה ב Aero-press והבנתי שדרגת טחינה מומלצת היא איפשהו בין פילטר לאספרסו) – אילו מבין המטחנות הבאות כדאי לקנות כדי לקבל תמורה טובה למחיר?

Graef CM 800 - מצב חדש - 490 ₪
Graef CM 800 - משומשת במצב טוב - 300 ₪
Melitta Molino - מצב חדש - 160 ₪
lelit Fred - מצב חדש - 700 ₪
lelit Fred - משומשת, כחדשה - 600 ₪
Baratza Encore - מצב חדשה - 515 ש"ח

תודה לכולם

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”