שמי גל בריל ואני פעיל בתחום האינטרנט במספר מישורים.
לאחרונה רכשתי מערכת HTPC והתחלתי ללמוד את הנושא, בין השאר התחלתי להיות פעיל בפורום הזה. מאחר ואני אוהב את התחום זיהיתי שיש חוסר (כרגיל) בתמיכה בשפת הקודש.
אחת התוכנות שתפסו את עיני היא My Movies 2 שהכרתי בגרסתה הקודמת, רעיון הגרסה הנוכחית הוא ניהול מאגר הסרטים שיש לכל אחד, על המחשב או חיצונית לו, כולל "האזנה" לתיקיות שאליהם אתם מוסיפים סרטים וייבוא המידע שלהם אוטומטית (כולל עטיפות, תקציר, שחקנים, במאים, זמן ריצה וכו'...
מאחר ובין הפעילויות שלי אני הבעלים של אתר www.edb.co.il שכרגע הוא מדור בתוך פורטל חבר'ה ראיתי לנכון שהאתר, שהוא בעצם גרסה עברית של IMDB המוכר, יספק את המידע הנדרש לנו דוברי השפה העברית.
לאחר שיצרתי קשר עם בראיין (מפתח והבעלים של התוכנה), על מנת ליצור גרסה כשרה לתוכנה, ההצעה שלי התקבלה בברכה.
מה בעצם עומד לקרות:
1. תירגום הממשק - חלק זה הסתיים בדקות אלו ועובר בדיקות ראשונית שלי ושל הצוות שלנו.
2. תיאום התוכנה לקבל המידע מאתר EDB בעברית.
3. התאמת הממשק בצורה מלאה לעברית.
שלב 1
כפי שאמרתי התירגום הושלם תודות ללנה, מנהלת אתר EDB ואנוכי.
כרגע אני מבצע בדיקות ראשונות על מנת לראות שהתירגום עובד ותקין.
שלב 2
אלי וקובי שהם השותפים שלי, הכינו את מבנה ה XML ואת ההסקריפטים שיספקו את המידע ממסד הנתונים של EDB ישירות אל ממשק התוכנה.
הרעיון של התוכנה זה המידע שמיובא ישמש את המשתמש ולכן התאמה לשפה העברית של החלק הזה היא הדבר שיעשה לכולנו חיים קלים.
שלב 3
התאמת הממשק היא סיפור יותר גדול שבראיין מוכן לעשות, אבל בגלל הסיבוכים סביב ההפיכה המלאה של התוכנה לשימוש מימין לשמאל, עדיין לא ידוע האם זה יקרה בגרסה הקיימת או ישירות בגרסה 3 שעתידה להיכתב מחדש (כולל שינוי שפת הקוד).
ועכשיו אתם
שלב ראשון - לאחר שיחה עם עפר ומרטין הוחלט להקים צוות בטא שיבחן וישפר את הגרסה העברית שלנו ככל האפשר, כולל בדיקת התרגום, בחינת ייבוא ותרומת המידע בעברית וכו'.
לשלב זה יבחרו אנשים שמוכנים, יכולים ורוצים לתרום מזמן לקידום ותרומה לקהילה.
שלב שני - פיתוח פורום תמיכה שעתיד להיות מתואם ישירות עם בראיין לתמיכה כללית לכל ציבור המשתמשים.
צוות הבטא
כפי שציינתי צוות זה יהיה בהתנדבות של אנשים שרוצים לפעול לקידום הרעיון, יחד עם זה ישנם דרישות לכל מי שירצה להכנס לקבוצה מצומצמת זו:
שליטה מלאה באנגלית
ידע במושגי יסוד בתחום המדיה סנטר
הכרות עם עולם הסרטים
נכונות לתרום כחצי שעה ליום לשימוש ובחינת התוכנה
מערכת MCE או VMC
אז אם אתם מעוניינים אנא הגיבו, אלו שיתאימו יצורפו לקבוצה ויקבלו הודעה.
תגובות על הרעיון יתקבלו בברכה...
שיהיה לכולנו בהצלחה