Full bluray vs bluray remux הבדל?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום יש הרבה סרטים שאני רואה מוגדרים בתור full bluray וחלק bluray remux מה ההבדלים בניהם? יש אחד שנחשב יותר "איכותי"? שניהם משקלים גדולים 40-50gb ממוצע אז האם יש הבדל בין הגרסאות האלו?

ומה לגבי bluray רגיל שהוא שוקל באיזור ה25gb?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

ב-remux יש את הסרט בלבד, ב-full יש גם את התוספות (מאחורי הקלעים וכולי). האיכות זהה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@yonyz
·

ומה לגבי בלוריי רגיל לremux / full bluray? הם נחשבים יותר איכותיים?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #4 

מה זה בלו ריי רגיל?
REMUX זה הסרט באיכותו המקורית, בלי אף שינוי. כמו לקנות דיסק. זה מה שאני מוריד בדרך כלל.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@yonyz
·

ראיתי סרטים בקטגוריה שהם בלוריי וקטגוריה נוספת שזה full bluray ועוד קטגוריה bluray remux

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20179
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

@Lior98
·
לא יודע מה זה קטגוריה "bluray", אבל אני מניח שמדובר בריפ שקודד ונדחס.
full bluray זה ISO של הדיסק המקורי.
Remux זה קובץ אחד (MKV) עם הסרט המקורי, ללא קידוד מחדש. האיכות תהיה זהה ל-ISO.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@TheCoolest
·
אם תיקח השוואה של bluray שאני תופה נניח שהוא 17-25gb ואחרי זה אוריד remux של אותו סרט ששוקל 50gb יהיה הבדל באיכות בפועל? זה שווה להוריד משהו הרבה יותר כבד?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

@Lior98
·
א. זה לא באמת בלוריי.
ב. יהיה הבדל, עד כמה הוא משמעותי באופן כללי, תלוי באיכות הקידוד מחדש. אם איכות הקידוד טובה, סביר להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להבדיל. אם איכות הקידוד גרועה, יהיה קל לראות את ההבדלים. אם האיכות בסדר, אז זה עניין של העדפה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

TheCoolest כתב:@Lior98
·
א. זה לא באמת בלוריי.
ב. יהיה הבדל, עד כמה הוא משמעותי באופן כללי, תלוי באיכות הקידוד מחדש. אם איכות הקידוד טובה, סביר להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להבדיל. אם איכות הקידוד גרועה, יהיה קל לראות את ההבדלים. אם האיכות בסדר, אז זה עניין של העדפה.
...
תגדיר למה זה לא באמת bluray? לפי הקטגוריה ולפי השם של הקובץ זה אומר שזה bluray אתה אומר שזה לא בגלל שהוא שוקל קצת?
https://rarbgtor.org/torrent/dysalxk

אני לא יודע אם זה חוקי לשים קישור אבל אם חוקי אשמח שתסתכל נניח בקישור של הסרט bluray שהוא 11gb יש למטה גם media info אם זה יעזור לך
נערך לאחרונה על ידי Lior98 ב 29/06/2019 17:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #10 

@Lior98
·
כי זה קידוד מחדש. בלוריי היה המקור.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@TheCoolest
·

זה אומר ש full bluray/remux זה קובץ מקור אז זה נחשב bluray original וברגע שעושים קידוד מחדש זה אומר שזה לא bluray כי הוא עבר קידוד מסויים? איך אפשר לדעת עם הקידוד שעשו הוא איכותי? ואשמח שתסתכל בלינק ששלחתי סתם בשביל לראות..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

@Lior98
·
full bluray/remux מכיל את התוכן המקורי של הדיסק ללא שום שינוי. כשעושים קידוד מחדש, אז המקור הוא מן הסתם אותו מקור (בלוריי), אבל זה כבר לא התוכן המקורי שהיה בדיסק.
אני לא מומחה לקידוד, כך שאין לי איך לעזור עם זה. ככל הנראה יש אנשים שכן יוכלו להגיד מה הסיכוי לקידוד איכותי יותר או פחות לפי ההגדרות שבהן המקודד השתמש, אבל לא אני.
באופן כללי אי אפשר לדעת מבלי שיהיה לך את שני העותקים ולבצע השוואה ישירה ביניהם.

מעבר לזה, בהרבה מקרים יש מספר גרסאות לאותו סרט באיזורים שונים בעולם, ובחלק מהמקרים יש הבדלים באיכות של המקור (הדיסק) עצמו, ולעיתים יש גם מצבים שבהם סצינות מסויימות נראות טוב יותר בדיסק אחד וסצינות אחרות שנראות טוב יותר בדיסק האחר. עד כמה טובה תהיה הגרסה הסופית של הקידוד תלוייה מאד במי שעושה את העבודה, ועד כמה מאמץ וזמן הוא משקיע בזה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

·
full bluray/remux מכיל את התוכן המקורי של הדיסק ללא שום שינוי. כשעושים קידוד מחדש, אז המקור הוא מן הסתם אותו מקור (בלוריי), אבל זה כבר לא התוכן המקורי שהיה בדיסק.
אני לא מומחה לקידוד, כך שאין לי איך לעזור עם זה. ככל הנראה יש אנשים שכן יוכלו להגיד מה הסיכוי לקידוד איכותי יותר או פחות לפי ההגדרות שבהן המקודד השתמש, אבל לא אני.

מעבר לזה, בהרבה מקרים יש מספר גרסאות לאותו סרט באיזורים שונים בעולם, ובחלק מהמקרים יש הבדלים באיכות של המקור (הדיסק) עצמו, ולעיתים יש גם מצבים שבהם סצינות מסויימות נראות טוב יותר בדיסק אחד וסצינות אחרות שנראות טוב יותר בדיסק האחר. עד כמה טובה תהיה הגרסה הסופית של הקידוד תלוייה מאד במי שעושה את העבודה, ועד כמה מאמץ וזמן הוא משקיע בזה.
...
·אז בפועל תמיד יהיה חשוב לקחת את הגרסה המקורית (remux) וככה לא להסתכן באם יש קידוד איכותי ואם המקודד השקיע משאבים ארוכים? אוקיי תודה רבה אתחיל מעכשיו לעבור ל remux שיהיה פחות כאב ראש של להתחיל לבדוק איך הקידוד בסרט

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

·

...
אשמח רק לוודא איתך

X265/h265 נחשב קידוד נכון? זה אומר שסרט שהוא יהיה עם קידוד כזה צריך לקוות שמי שעשה קידוד זה קידוד איכותי?

לעומת לקחת remux הוא לא עבר קידוד ובמצב כזה אין דבר כזה קידוד איכותי או קידוד לא איכותי?
·

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #15 

@Lior98
·