Full bluray vs bluray remux הבדל?
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום יש הרבה סרטים שאני רואה מוגדרים בתור full bluray וחלק bluray remux מה ההבדלים בניהם? יש אחד שנחשב יותר "איכותי"? שניהם משקלים גדולים 40-50gb ממוצע אז האם יש הבדל בין הגרסאות האלו?
ומה לגבי bluray רגיל שהוא שוקל באיזור ה25gb?
ומה לגבי bluray רגיל שהוא שוקל באיזור ה25gb?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@Lior98
·
לא יודע מה זה קטגוריה "bluray", אבל אני מניח שמדובר בריפ שקודד ונדחס.
full bluray זה ISO של הדיסק המקורי.
Remux זה קובץ אחד (MKV) עם הסרט המקורי, ללא קידוד מחדש. האיכות תהיה זהה ל-ISO.
·
לא יודע מה זה קטגוריה "bluray", אבל אני מניח שמדובר בריפ שקודד ונדחס.
full bluray זה ISO של הדיסק המקורי.
Remux זה קובץ אחד (MKV) עם הסרט המקורי, ללא קידוד מחדש. האיכות תהיה זהה ל-ISO.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
א. זה לא באמת בלוריי.
ב. יהיה הבדל, עד כמה הוא משמעותי באופן כללי, תלוי באיכות הקידוד מחדש. אם איכות הקידוד טובה, סביר להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להבדיל. אם איכות הקידוד גרועה, יהיה קל לראות את ההבדלים. אם האיכות בסדר, אז זה עניין של העדפה.
·
א. זה לא באמת בלוריי.
ב. יהיה הבדל, עד כמה הוא משמעותי באופן כללי, תלוי באיכות הקידוד מחדש. אם איכות הקידוד טובה, סביר להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להבדיל. אם איכות הקידוד גרועה, יהיה קל לראות את ההבדלים. אם האיכות בסדר, אז זה עניין של העדפה.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

תגדיר למה זה לא באמת bluray? לפי הקטגוריה ולפי השם של הקובץ זה אומר שזה bluray אתה אומר שזה לא בגלל שהוא שוקל קצת?TheCoolest כתב:@Lior98
·
א. זה לא באמת בלוריי.
ב. יהיה הבדל, עד כמה הוא משמעותי באופן כללי, תלוי באיכות הקידוד מחדש. אם איכות הקידוד טובה, סביר להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להבדיל. אם איכות הקידוד גרועה, יהיה קל לראות את ההבדלים. אם האיכות בסדר, אז זה עניין של העדפה....
https://rarbgtor.org/torrent/dysalxk
אני לא יודע אם זה חוקי לשים קישור אבל אם חוקי אשמח שתסתכל נניח בקישור של הסרט bluray שהוא 11gb יש למטה גם media info אם זה יעזור לך
נערך לאחרונה על ידי Lior98 ב 29/06/2019 17:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
כי זה קידוד מחדש. בלוריי היה המקור.
·
כי זה קידוד מחדש. בלוריי היה המקור.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

@TheCoolest
·
זה אומר ש full bluray/remux זה קובץ מקור אז זה נחשב bluray original וברגע שעושים קידוד מחדש זה אומר שזה לא bluray כי הוא עבר קידוד מסויים? איך אפשר לדעת עם הקידוד שעשו הוא איכותי? ואשמח שתסתכל בלינק ששלחתי סתם בשביל לראות..
·
זה אומר ש full bluray/remux זה קובץ מקור אז זה נחשב bluray original וברגע שעושים קידוד מחדש זה אומר שזה לא bluray כי הוא עבר קידוד מסויים? איך אפשר לדעת עם הקידוד שעשו הוא איכותי? ואשמח שתסתכל בלינק ששלחתי סתם בשביל לראות..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
full bluray/remux מכיל את התוכן המקורי של הדיסק ללא שום שינוי. כשעושים קידוד מחדש, אז המקור הוא מן הסתם אותו מקור (בלוריי), אבל זה כבר לא התוכן המקורי שהיה בדיסק.
אני לא מומחה לקידוד, כך שאין לי איך לעזור עם זה. ככל הנראה יש אנשים שכן יוכלו להגיד מה הסיכוי לקידוד איכותי יותר או פחות לפי ההגדרות שבהן המקודד השתמש, אבל לא אני.
באופן כללי אי אפשר לדעת מבלי שיהיה לך את שני העותקים ולבצע השוואה ישירה ביניהם.
מעבר לזה, בהרבה מקרים יש מספר גרסאות לאותו סרט באיזורים שונים בעולם, ובחלק מהמקרים יש הבדלים באיכות של המקור (הדיסק) עצמו, ולעיתים יש גם מצבים שבהם סצינות מסויימות נראות טוב יותר בדיסק אחד וסצינות אחרות שנראות טוב יותר בדיסק האחר. עד כמה טובה תהיה הגרסה הסופית של הקידוד תלוייה מאד במי שעושה את העבודה, ועד כמה מאמץ וזמן הוא משקיע בזה.
·
full bluray/remux מכיל את התוכן המקורי של הדיסק ללא שום שינוי. כשעושים קידוד מחדש, אז המקור הוא מן הסתם אותו מקור (בלוריי), אבל זה כבר לא התוכן המקורי שהיה בדיסק.
אני לא מומחה לקידוד, כך שאין לי איך לעזור עם זה. ככל הנראה יש אנשים שכן יוכלו להגיד מה הסיכוי לקידוד איכותי יותר או פחות לפי ההגדרות שבהן המקודד השתמש, אבל לא אני.
מעבר לזה, בהרבה מקרים יש מספר גרסאות לאותו סרט באיזורים שונים בעולם, ובחלק מהמקרים יש הבדלים באיכות של המקור (הדיסק) עצמו, ולעיתים יש גם מצבים שבהם סצינות מסויימות נראות טוב יותר בדיסק אחד וסצינות אחרות שנראות טוב יותר בדיסק האחר. עד כמה טובה תהיה הגרסה הסופית של הקידוד תלוייה מאד במי שעושה את העבודה, ועד כמה מאמץ וזמן הוא משקיע בזה.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·אז בפועל תמיד יהיה חשוב לקחת את הגרסה המקורית (remux) וככה לא להסתכן באם יש קידוד איכותי ואם המקודד השקיע משאבים ארוכים? אוקיי תודה רבה אתחיל מעכשיו לעבור ל remux שיהיה פחות כאב ראש של להתחיל לבדוק איך הקידוד בסרטTheCoolest כתב:@Lior98
·
מעבר לזה, בהרבה מקרים יש מספר גרסאות לאותו סרט באיזורים שונים בעולם, ובחלק מהמקרים יש הבדלים באיכות של המקור (הדיסק) עצמו, ולעיתים יש גם מצבים שבהם סצינות מסויימות נראות טוב יותר בדיסק אחד וסצינות אחרות שנראות טוב יותר בדיסק האחר. עד כמה טובה תהיה הגרסה הסופית של הקידוד תלוייה מאד במי שעושה את העבודה, ועד כמה מאמץ וזמן הוא משקיע בזה....
-
Lior98
-
- חבר ותיק

אשמח רק לוודא איתךTheCoolest כתב:@Lior98
·
מעבר לזה, בהרבה מקרים יש מספר גרסאות לאותו סרט באיזורים שונים בעולם, ובחלק מהמקרים יש הבדלים באיכות של המקור (הדיסק) עצמו, ולעיתים יש גם מצבים שבהם סצינות מסויימות נראות טוב יותר בדיסק אחד וסצינות אחרות שנראות טוב יותר בדיסק האחר. עד כמה טובה תהיה הגרסה הסופית של הקידוד תלוייה מאד במי שעושה את העבודה, ועד כמה מאמץ וזמן הוא משקיע בזה....
X265/h265 נחשב קידוד נכון? זה אומר שסרט שהוא יהיה עם קידוד כזה צריך לקוות שמי שעשה קידוד זה קידוד איכותי?
לעומת לקחת remux הוא לא עבר קידוד ובמצב כזה אין דבר כזה קידוד איכותי או קידוד לא איכותי?
·
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
כן.