Onkyo a9010 חדש או ROTEL RA-970BX משומש? ובהמשך דילמה על רמקולים.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
tal89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הרמקולים הם Acoustic Research 17 ישנים, עם צליל חם ועצי.

מחוברים דרך DAC למחשב.

יש יתרון לרוטל? יש יתרון לאונקיו?
תודה :)
נערך לאחרונה על ידי tal89 ב 29/06/2019 15:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #2 

העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה, לשמוע באוזנך עם שני הרסיברים האילו עם הרמקולים כמו שלך ולהחליט מה עדיף לאוזנך.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

Re: Onkyo a9010 חדש או ROTEL RA-970BX משומש?

שליחה #3 

yuria
אלה לא רסיברים אלא מגברים.

tal89
הרוטל חזק יותר ויש לו סאונד טוב יותר (לטעמי על כל פנים). אני לא מכיר יתרון של האונקיו במקרה זה, פרט אולי לזה שיש לו
DAC on board (אם זה יתרון עבור מישהו).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #4 

אופס...
אבל ההמלצה עדיין לא השתנתה.
תשמע את שני המגברים עם הרמקולים כמו שלך ותחליט מה טוב לאוזנך.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #5 

יש רק שתי דרכים לבדוק מגברים בצורה רצינית: או מדידות תחת עומס שמכסות את הפרמטרים החשובים של המגברים או בדיקה עיוורת עם כל הבקרות הנדרשות.
מדידות לדגמים האלה אני לא רואה, ומבחן עיוור כמו שצריך אף אחד בישראל לא יעשה לך. סתם לשמוע שני מגברים גם אם מחוברים לרמקולים שלך לא ייתן לך כלום, יש יותר מדי גורמים מתערבים שמטשטשים את התמונה בבדיקות ללא בקרות מהסוג.

אבל אם להאמין לspecs, מבחינת הגברה נטו רוטל יותר טוב גם מבחינת עוצמה, גם רמת העיוותים נמוכה יותר וגם SNR יותר טוב.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #6 

הרוטל מגבר ישן. תבדוק אותו במעבדה לפני שאתה קונה.
ניר.

tal89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

תודה לכם :)
הלכתי לפיוז בגבעתיים, הקשבתי לרוטל מול האונקיו (וגם איזשהו מרנצ ודנון 520) עם הרמקולים שלי, ואהבתי את האונקיו יותר. אולי לא עשיתי את ההאזנה כמו שצריך, ואולי אני לא מודד את הפרמטרים הנכונים, אבל יותר אהבתי את הצליל של האונקיו (על שני זוגות רמקולים, אגב).

מה שכן, התבאסתי על הרמקולים עצמם :(
הטוויטר שלהם לא מתפקד טוב בכלל, ודווקא עם הNAD 701 (ז"ל) זה היה פחות מורגש. כנראה שבאמת הוא מאוד חתך בגבוהים ולא דחף את הטוויטר.
כל אחד מבין ארבעה מגברים ששמעתי, בווליום לא מאוד גבוה, גרמו לצרימה מורגשת.

אז הקשבנו גם לכמה רמקולים, ויש לי איזשהי בעיה לא מוסברת עם מה ששמעתי.
שמענו לא מעט דגמים (Q Acoustic 3020 + איזשהו דגם רצפתי שאני לא זוכר איך קראו לו, שני זוגות של FOCAL מדפיים, POLK AUDIO TSI200).
בכולם היה משהו קצת "מאנפף" שאני לא יודע לשים עליו את האצבע.
הם היו מפורטים הרבה יותר מהAR, והתמודדו הרבה יותר בקלות עם הכל, והיה להם יותר באס למרות דרייברים קטנים יותר (הAR עם 8").

את הPOLK הכי אהבתי, אבל הצליל שלהם עדיין היה קצת מעצבן. זה הרגיש כמו נסיון מלאכותי עיקש לתת להם תחושה "פתוחה". אני לא מכיר את המונחים מספיק טוב. אבל בהרבה אספקטים, כל פעם שחזרנו לAR הרגשתי הקלה. הצליל היה פחות מפוזר, הבאס היה יותר הדוק, אבל בהחלט היה פחות פירוט ועושר.

איך בעצם קוראים לשיט הזה שאני מנסה להסביר?
איך הכי שווה לנסות להתמודד עם זה?

הפעם היחידה שהרגשתי משהו דומה הייתה עם אוזניות, במעבר מסנהייזר מומנטום (אובר איר דור ראשון) לBOSE QC35. בהתחלה מאוד לא אהבתי את הצליל של הבוז, אבל היום אני לא מסוגל לשמוע בסנהייזר, הן מרגישות לי סתומות וחנוקות.

(כשאני כותב את זה עולה התהייה, האם זה עשוי להיות בגלל שלכל הרמקולים ששמעתי היה פורט אחורי, בזמן שהקופסא של הAR סגורה?)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

tal89 כתב:תודה לכם :)
הלכתי לפיוז בגבעתיים, הקשבתי לרוטל מול האונקיו (וגם איזשהו מרנצ ודנון 520) עם הרמקולים שלי, ואהבתי את האונקיו יותר. אולי לא עשיתי את ההאזנה כמו שצריך, ואולי אני לא מודד את הפרמטרים הנכונים, אבל יותר אהבתי את הצליל של האונקיו (על שני זוגות רמקולים, אגב).
...
·

לגיטימי. עניין של טעם.
tal89 כתב: איך בעצם קוראים לשיט הזה שאני מנסה להסביר?
איך הכי שווה לנסות להתמודד עם זה?
...
·

לפי התיאור שלך, אני מניח שקוראים לזה "וינטאג'". ה-AR שלך הם רמקולי וינטאג', ולא מפתיע בכלל שהם נשמעים שונים מאד מרמקולים עכשוויים. איך להתמודד? אפשרות אחת היא לבחור מה עדיף בעיניך ברוב המקרים, או ברוב הזמן, או ברוב סוגי המוזיקה. אפשרות אחרת היא לקנות גם זוג רמקולים חדש ואז למתג ביניהם בבית לפי הצורך וכאוות נפשך...
tal89 כתב: (כשאני כותב את זה עולה התהייה, האם זה עשוי להיות בגלל שלכל הרמקולים ששמעתי היה פורט אחורי, בזמן שהקופסא של הAR סגורה?)
...
·

בהחלט, זה גם חלק מהעניין. אבל להערכתי לגילם של ה-AR יש משמעות רבה יותר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”