פטיפון או מגבר?
אני מעוניין להחליף פריט בודד במערכת הנוכחית, זה שייתן את התמורה המירבית להשקעה.
המערכת כיום:
פטיפון Technics SL-Q2, ראש Grado gold.
רסיבר מצ'וקמק Technics SA-GX190.
רמקולים JBL L50 ישנים, (כמו בתמונה).
CD - בקושי בשימוש.
סגנון מוזיקה: קלאסי.
הבעיה - הצליל נשמע צורם ולא חד, כמו בליל של צלילים לא ברורים, בעיקר כשמושמעים מספר רב של כלים. בקטעי סולו לדוגמא, הצליל נקי בהרבה (רוויה של הרסיבר?).
כשניסיתי לחבר מגבר משולב עתיק, הצליל נשמע טוב בהרבה, לכן אני מעריך כי החוליה החלשה כעת הינה הרסיבר, אבל ברור לי שגם הפטיפון לא ממש מדהים.
אני מעוניין בהמלצות על מגבר משולב, שיתן תחושה של אולם קונצרטים...
רצוי מגבר עם דרגת פונו-סטייג' מובנה באיכות גבוהה. במידה ולא, התקציב צריך לכלול פונו-סטייג' נפרד.
התקציב עומד על 4000 - 5000 ש"ח. התכנון הוא להשקיע בעוד כשנה סכום דומה על פטיפון (או כעת על פטיפון, ועוד כשנה על מגבר, אם הפטיפון הוא החוליה החלשה במערכת).
נראה לי שמגבר / פונו-סטייג' יד שניה יתנו תמורה רבה יותר להשקעה, לגבי פטיפון אני חושש לרכוש מיד שניה בגלל היותו רכיב מכאני בעיקרו.
תודה מראש לממליצים,
גלעד
המערכת כיום:
פטיפון Technics SL-Q2, ראש Grado gold.
רסיבר מצ'וקמק Technics SA-GX190.
רמקולים JBL L50 ישנים, (כמו בתמונה).
CD - בקושי בשימוש.
סגנון מוזיקה: קלאסי.
הבעיה - הצליל נשמע צורם ולא חד, כמו בליל של צלילים לא ברורים, בעיקר כשמושמעים מספר רב של כלים. בקטעי סולו לדוגמא, הצליל נקי בהרבה (רוויה של הרסיבר?).
כשניסיתי לחבר מגבר משולב עתיק, הצליל נשמע טוב בהרבה, לכן אני מעריך כי החוליה החלשה כעת הינה הרסיבר, אבל ברור לי שגם הפטיפון לא ממש מדהים.
אני מעוניין בהמלצות על מגבר משולב, שיתן תחושה של אולם קונצרטים...
רצוי מגבר עם דרגת פונו-סטייג' מובנה באיכות גבוהה. במידה ולא, התקציב צריך לכלול פונו-סטייג' נפרד.
התקציב עומד על 4000 - 5000 ש"ח. התכנון הוא להשקיע בעוד כשנה סכום דומה על פטיפון (או כעת על פטיפון, ועוד כשנה על מגבר, אם הפטיפון הוא החוליה החלשה במערכת).
נראה לי שמגבר / פונו-סטייג' יד שניה יתנו תמורה רבה יותר להשקעה, לגבי פטיפון אני חושש לרכוש מיד שניה בגלל היותו רכיב מכאני בעיקרו.
תודה מראש לממליצים,
גלעד
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה דומה לרעש שמשמיע רמקול עם מגע רופף, או נגינה של מחט שאספה המון אבק. מן רעש שמזכיר מוזיקה רק בגלל שאני יודע מה צריך להתנגן... מקווה שהסבר זה יותר ברור.MartinHSabag כתב: יש לי בעיה בהבנה של התיאור שלך.
אצלי בד"כ מה שצורם הוא חד....אז אני לא ממש מצליח להבין את הבעיה....
התמונה של הרמקולים היא מהאינטרנט, להמחשה.MartinHSabag כתב: יש לך תמונה של החדר?
למה הרמקולים על הרצפה?
יש לי הרגשה שהחוליה החלשה היא כרגע מיקום הרמקולים.......
בכל מקרה, הרמקולים מונחים על הרצפה. הבעלים הקודמים התקין להם גלגלים קטנים, שהושארו בגלל הנוחיות בנקיון החדר
החדר הוא בגודל 6 על 3 לערך חציו הסלון והחצי השני מטבחון. צירפתי תמונה ממצלמת הפלפון של החלק של ה"סלון".
גם אני סבור כך, אבל פתוח לדעות של בעלי נסיון עשיר משלי. זו גם הסיבה שפרסמתי את השאלה כאן ולא בפורום אודיו דו ערוצי, מאחר ובסופו של דבר השימוש העיקרי הוא בפטיפון.dragon כתב:נראה לי שהחלפת הרסיבר תביא לך את התועלת הגבוהה ביותר. אני סבור שאיכותו הבסיסית היא הנמוכה מבין רכיבי המערכת שפירטת....
אני הייתי משקיע במגבר, כפי ש-DRAGON כתב, וביד שנייה ברמות המחיר שציינת אפשר למצוא מגברים לא רעים. אל תתעקש על פונו-סטייג' פנימי כיוון שתתקשה למצוא מגבר כזה, ובמחיר זניח יחסית אפשר להשיג פונו סטייג' לא רע ביד שנייה.
לכשתסיים שלב זה, תעבור לטפל במקורות וברמקולים, עוד ארוכה הדרך שלך למערכת שתשתביע את רצונך.
לגבי השלב הראשון אני באופן אישי ממליץ לך ללכת לשמוע מגברים ב-"פיוז", יש להם יד שנייה במגוון יחסית גדול.
לכשתסיים שלב זה, תעבור לטפל במקורות וברמקולים, עוד ארוכה הדרך שלך למערכת שתשתביע את רצונך.
לגבי השלב הראשון אני באופן אישי ממליץ לך ללכת לשמוע מגברים ב-"פיוז", יש להם יד שנייה במגוון יחסית גדול.
The Black Wax
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
1. תתחיל מרמקולים, יש סיכוי לא רע שהרמקולים שלך גמורים (ממברנה מתפוררת) ולכן הצליל החורק. קח רמקולים מודרניים יותר ותשקיע בהם ככל שתוכל, הם ישרתו אותך נאמנה בהמשך הדרך.
2. ייתכן והמגבר שלך גמור, ואולי כרגע עדיף לשפץ אותו בעלות של 200-300 ש"ח ומתישהו בעתיד להעיף אותו.
3. ייתכן והראש מחוסל - אני גם לא חושב ש-GRADO GOLD מתאים לפטיפון שלך ולא ברור לי מי מכר לך את זה ולמה. שים תקציב של 100$ לרכישת ראש ENTRY LEVEL של SHURE או AUDIO TECHNICA או ORTOFON.
4. תבדוק תקינות של הפטיפון - האם יש חופשים בזרוע? האם הציר ישר? האם המנוע סרבו לא גמור? מתי לאחרונה בוצע כיוון ואיזון לחצים / משקלים בזרוע?
בהצלחה
יאיר
2. ייתכן והמגבר שלך גמור, ואולי כרגע עדיף לשפץ אותו בעלות של 200-300 ש"ח ומתישהו בעתיד להעיף אותו.
3. ייתכן והראש מחוסל - אני גם לא חושב ש-GRADO GOLD מתאים לפטיפון שלך ולא ברור לי מי מכר לך את זה ולמה. שים תקציב של 100$ לרכישת ראש ENTRY LEVEL של SHURE או AUDIO TECHNICA או ORTOFON.
4. תבדוק תקינות של הפטיפון - האם יש חופשים בזרוע? האם הציר ישר? האם המנוע סרבו לא גמור? מתי לאחרונה בוצע כיוון ואיזון לחצים / משקלים בזרוע?
בהצלחה
יאיר
תודה יאיר.
אני מפרט בהתאם לסעיפים בתגובתך.
1. הממברנות נראות שלמות. הרמקול נשמע טוב כאשר כלי בודד או מספר כלים מועט מנגנים, אבל נשמע רע כאשר כלל התזמורת / מקהלה מנגנים / שרים, ולכן התחושה היא שהבעיה היא בהגברה. בכל מקרה אנסה לארגן רמקולים אחרים להשוואה.
2. יתכן, השאלה האם יש טעם להשקיע בו (ואיפה)...
3. הראש נרכש לפני חודשים ספורים, כשהיה ברור שהקודם גמר את הקריירה. השיפור הורגש מיד. נרכש מאיל פור, שניסה לשכנעני לרכוש ראש זול יותר, אבל בחרתי בראש זה בכדי שיתאים לפטיפון עתידי. בכל מקרה, אני מניח שהוא תקין מאחר והוא נשמע כמו ביום התקנתו.
4. בפטיפון לא ניכר בו משהו משמעותי שלא היית מצפה ממכשיר מסוגו. ניתן לכוון רק משקל זרוע ואנטי-סקייטינג, שכוונו על ידי (לא עניין מסובך כלל).
תודה,
גלעד
אני מפרט בהתאם לסעיפים בתגובתך.
1. הממברנות נראות שלמות. הרמקול נשמע טוב כאשר כלי בודד או מספר כלים מועט מנגנים, אבל נשמע רע כאשר כלל התזמורת / מקהלה מנגנים / שרים, ולכן התחושה היא שהבעיה היא בהגברה. בכל מקרה אנסה לארגן רמקולים אחרים להשוואה.
2. יתכן, השאלה האם יש טעם להשקיע בו (ואיפה)...
3. הראש נרכש לפני חודשים ספורים, כשהיה ברור שהקודם גמר את הקריירה. השיפור הורגש מיד. נרכש מאיל פור, שניסה לשכנעני לרכוש ראש זול יותר, אבל בחרתי בראש זה בכדי שיתאים לפטיפון עתידי. בכל מקרה, אני מניח שהוא תקין מאחר והוא נשמע כמו ביום התקנתו.
4. בפטיפון לא ניכר בו משהו משמעותי שלא היית מצפה ממכשיר מסוגו. ניתן לכוון רק משקל זרוע ואנטי-סקייטינג, שכוונו על ידי (לא עניין מסובך כלל).
תודה,
גלעד
- yairf
- עוסק בתחום

אז איל צדק!slavochk כתב:3. הראש נרכש לפני חודשים ספורים, כשהיה ברור שהקודם גמר את הקריירה. השיפור הורגש מיד. נרכש מאיל פור, שניסה לשכנעני לרכוש ראש זול יותר,...
בדיוק כמו שלא תשים צמיגים סופר-רחבים לסובארו מתוך כוונה עתידית לשדרג אותה לפורש 911 בעתיד, ככה לפטיפון שלך עדיף לשים את הראש הכי פשוט והכי זול שיש, ולו רק שיעבוד.
אני מבין ממה שאתה כותב שהבעייה היא במגבר, אז מהסכום שהקצבת (5K נניח), תקציב כ-1.5K למגבר אינטגרייטד יד 2 שכולל פונו-סטייג', ו-3.5K לפחות ברמקולים תחליפיים.
למיטב הבנתי, לא נגרם נזק לראש בשל השילוב עם הפטיפון. באם אני טועה, אשמח להסבר מדוע עלול להגרם לראש.yairf כתב:בדיוק כמו שלא תשים צמיגים סופר-רחבים לסובארו מתוך כוונה עתידית לשדרג אותה לפורש 911 בעתיד, ככה לפטיפון שלך עדיף לשים את הראש הכי פשוט והכי זול שיש, ולו רק שיעבוד....
לאיזה פטיפון חדש / יד שניה מתאים ראש כזה?
עד כמה בטוח לרכוש פטיפון מיד שניה?
תודה,
גלעד
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
יאיר, סובארו כבר מוזמן זה לא דוגמא לרכב פשוט...
yairf כתב:תריץ חיפוש על Grado Dance ותבין את הבעייתיות. אין קשר ליד שניה, זה קשור לסוג הפטיפון (והזרוע!). אני חוזר על דוגמת הסובארו והצמיגים......
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yairf
- עוסק בתחום

טוב, אז לצורך ההבהרה, הדוגמה מתייחסת לסובארו DL המיתולוגיתyairf כתב:תריץ חיפוש על Grado Dance ותבין את הבעייתיות. אין קשר ליד שניה, זה קשור לסוג הפטיפון (והזרוע!). אני חוזר על דוגמת הסובארו והצמיגים......
Re: יאיר, סובארו כבר מוזמן זה לא דוגמא לרכב פשוט...
audiofreak כתב:yairf כתב:תריץ חיפוש על Grado Dance ותבין את הבעייתיות. אין קשר ליד שניה, זה קשור לסוג הפטיפון (והזרוע!). אני חוזר על דוגמת הסובארו והצמיגים.........
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
ממש לא בטוח שהייתי ממהר להחליף את הרמקולים. יש לי זוג כזה שטופל על ידי רפי האוזמן והוא נשמע לא פחות ממצוין.
אני מציע שתנסה לבודד את הבעיה על ידי הוצאת אלמנט אחד בסט אפ כל פעם והחלפתו באחר לצורך בדיקה.
אם הרמקולים מתגלים כבעיתיים, הממברנות שלמות והגומי לא מתפורר, יתכן שהבעיה היא בקבלים של הקרוס.
בכל מקרה אני מאד ממליץ להגביה אותם על סטנדים.
בהנחה שהמגבר הוא החוליה החלשה, 4000-5000 יכולים לספק לך מגבר טוב מיד שניה.
אני מציע שתנסה לבודד את הבעיה על ידי הוצאת אלמנט אחד בסט אפ כל פעם והחלפתו באחר לצורך בדיקה.
אם הרמקולים מתגלים כבעיתיים, הממברנות שלמות והגומי לא מתפורר, יתכן שהבעיה היא בקבלים של הקרוס.
בכל מקרה אני מאד ממליץ להגביה אותם על סטנדים.
בהנחה שהמגבר הוא החוליה החלשה, 4000-5000 יכולים לספק לך מגבר טוב מיד שניה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
יש לך חבר עם מגבר דומה ? או משהו בסגנון ?
במידה וכן , הייתי ממליץ להשאיל ממנו מגבר ולבדוק האם יש שינוי מבחינת הצליל בקטע הצורם בלבד
מגבר אחר כמובן יכול להישמע מעט אחרת אבל זה רק על מנת לשלול או לוודא בעיה במגבר
אחרי שתהיה בטוח שהבעיה היא במגבר - אז תתחיל בחיפוש אחרי אחד אחר .
במידה וכן , הייתי ממליץ להשאיל ממנו מגבר ולבדוק האם יש שינוי מבחינת הצליל בקטע הצורם בלבד
מגבר אחר כמובן יכול להישמע מעט אחרת אבל זה רק על מנת לשלול או לוודא בעיה במגבר
אחרי שתהיה בטוח שהבעיה היא במגבר - אז תתחיל בחיפוש אחרי אחד אחר .
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
הבעיה היא בתאריך. הבן אדם גמר בינתיים שירות סדיר, קבע ותואר ראשון. כשהשרשור הזה נפתח המחירים עוד היו בלירות. 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
שוב? טוב נו.. זה כנראה דחוף.