טלויזיה 55 לסלון, תקציב 3K + התלבטות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
1dvir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים,

יש לי כרגע סמסונג KU7500 בגודל 43'.
מחפש טלויזיה 55' בשאיפה שתהיה טובה יותר,
תקציב באזור ה-3K אך במידה ויש משהו מעניין אוכל גם לחרוג קצת.

ההתלבטות שלי היא כזאת - כרגע ברשותי הKU7500 טלויזיה עם פאנל VA, אמורה להיות טובה בשחור עמוק והכל.
הקטע שמאחר ואין לה LOCAL DIMMING, בסצנות חשוכות השחור העמוק לא מתבטא טוב מאחר והמסך כולו די מואר ואז מתקבל שחור פחות עמוק.
האם לא עדיף במצב כזה להביא דווקא פאנל IPS עם LOCAL DIMMING וכך אקבל שחורים טובים יותר?

אשמח לעצות והמלצות לדגם שיכול להיות רלוונטי עבורי :)

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

@1dvir
·
תאורטית אתה צודק.
הבעיה היא שמעשית, טלויזיה IPS עם LD תעלה כמו טלויזיה VA עם LD (אם לא יותר).

במחיר הזה אתה יכול לקחת את NU8500 של סמסונג מיבואן מקביל,
או UK7500 של LG מיבואן רשמי.
שתיהן עם LD למיטב ידיעתי.
איכות התצוגה של סמסונג טובה יותר.
נערך לאחרונה על ידי mdk_25 ב 25/06/2019 10:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

1dvir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על המענה,

תוכל להמליץ לי על חנות ספציפית ממנה אוכל לרכוש את הדגמים שציינת באזור המחיר שציינתי?
ושוב, כפי שציינתי אין לי בעיה לחרוג במידה ויש דגם מעניין יותר בטווח המחירים הקרוב.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@1dvir
·
המחירים מזאפ.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=999903
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=990328

על חנות ספציפית אני לא יכול להמליץ, סורי...

1dvir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה,

לפי ההמלצות שלך על הדגמים אני מבין שהסמסונג מוצלחת יותר מבחינת איכות תמונה.
האם המלצת על ה8500 ולא על ה8000 מאחר והמחיר זול יותר או עקב טקטוקים שאחרים התלוננו פה בפורום? בגדול מעדיף שהחדשה שארכוש לא תהיה קעורה - קיבלתי רושם שבקעורות זוית הצפייה ממש מוגבלת, כך לפחות זה בטלויזיה שלי.

Enfo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

הטלויזיות האלה לא קעורות. לדעתי לא מייצרים קעורות כבר.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

@1dvir
·
מחיר נטו.
הסיבה לזה כנראה מלאי שלא נמכר (לאומת NU8000 שכבר קשה למצוא במלאי)...

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #8 

@1dvir
·
דבר ראשון, לא כל Local Dimming הוא אותו הדבר. מערכות Local Dimming בטלוויזיות כמו NU8000, Q6 של סמסונג, או סדרה 8000 של LG, כוללים רק 8 אזורי תאורה לאורך המסך. סוג כזה של Local Dimming לא רק שאינו עוזר אלא הוא רק הורס את איכות התמונה. רק סדרה 9000 של LG וסדרת Q9 של סמסונג כוללות מערך FALD אמיתי עם מאות איזורי תאורה, מה שמאפשר שיפור הניגודיות לעומת הניגודיות הטבעית של הפאנל.
גם בטלוויזיה הכי יקרה של LG, רמת הניגודיות עם FALD עדיין לא מתקרבת לחצי מרמת הניגודיות של פאנל VA הכי זול.

להשוואת ערכי ניגודיות:

LG IPS 1:1,300
LG IPS + FALD 1:2,400
Samsung VA 1:5,700
Samsung VA + FALD 1:19,000
LG OLED 1:100,000,000

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

בתקציב שלך הייתי הולך על NU7100 בגודל 65 אינטש. הגודל יוסיף לך הרבה יותר מאשר הפייק LD שיש בגרסאות הנמוכות של סמסונג

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

UHD כתב:@1dvir
·
דבר ראשון, לא כל Local Dimming הוא אותו הדבר. מערכות Local Dimming בטלוויזיות כמו NU8000, Q6 של סמסונג, או סדרה 8000 של LG, כוללים רק 8 אזורי תאורה לאורך המסך. סוג כזה של Local Dimming לא רק שאינו עוזר אלא הוא רק הורס את איכות התמונה. רק סדרה 9000 של LG וסדרת Q9 של סמסונג כוללות מערך FALD אמיתי עם מאות איזורי תאורה, מה שמאפשר שיפור הניגודיות לעומת הניגודיות הטבעית של הפאנל.
...
·
Local Dimming ו-FALD הם לא אותו דבר. FALD הוא לא סוג של LD, ו-LD הוא לא גירסה של FALD. זה 2 מוצרים טכנולוגיים נפרדים.
זה כמו להגיד ש-LED הוא גירסה נחותה של OLED. הוא לא. ֿלמרות ששניהם מבוססים על אותה טכנולוגיה בבסיס שלהם.
זה כמו להגיד שאופנוע הוא גירסה נחותה של ג׳יפ, או שטלפון צדפה הוא גירסה נחותה של סמארטפון.

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@mdk_25
·
יש לך מושג על מה אתה מקשקש? Local Dimming ו Full Array Local Dimming זה אותו עיקרון, של אזורי תאורה הנשלטים באופן אינדיבידואלי. ב Local Dimming פשוט יש תאורת צד כמו כל LCD, אלא שבמקום תאורה אחת ארוכה יש 8 גופי תאורה לאורך הקצה שנשלטים באופן עצמאי. זה יכול לשפר ניגודיות רק אם אתה צופה בפסים אנכיים בלבד, לא באף מציאות אחרת. זה גורם רק לשיבושים בתצוגה.
ב FALD, או בשמו המלא Full Array Local Dimming, התאורה מגיעה מאחורי המסך, ומחולקת לאזורים שונים. כשיש קצת איזורים, המצב לא בהרבה יותר טוב מ Edge Local Dimming. אבל כאשר ישנם מאות איזורים עצמאיים, ניתן להשיג ניגודיות מוגברת בהצגת תוכן. עדיין זה לא מתקרב לרמת הניגודיות והדיוק של OLED בו כל פיקסל ופיקסל מואר באופן עצמאי, מה שאומר 8 מיליון איזורי תאורה עצמאיים.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

UHD כתב:@mdk_25
·
יש לך מושג על מה אתה מקשקש? Light-emitting diode ו Organic Light-emitting diode זה אותו עיקרון, של דיודות תאורה השנלטות באופן אינדיבידואלי. ב Light-emitting diode יש דיודה, אלא שבמקום שתהיה אורגנית היא כימית. זה לא יכול לתת לך ניגודיות של דיודה אורגנית, לא באף מציאות אחרת. זה גורם רק לשיבושים בתצוגה.
...
·
ככה אתה נשמע...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

FALD = Full Array Local Dimming.
בד"כ שמתי לב שבפורום משתמשים במושג local dimming בעיקר עבור מסכים עם תאורת קצה, שבה יש פס לדים אחד עם איזורי תאורי לכל גובה המסך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”