כדאיות רכב חברה - בעד ונגד

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

הי חברים.

עד היום קיבלתי במשכורת תוספת אחזקת רכב. הרכב שלי מתחיל להראות סימני זיקנה ואני מתלבט האם לקחת רכב ליסינג מהחברה (נותנים אפשרות רק ליונדאי איוניק). ביקשתי מחשבת השכר סימולציית שכר ויוצא שאני "מפסיד" כ 3200 ש"ח בנטו כל חודש אם אני לוקח רכב חברה.

מה דעתכם?האם הנוחות שווה את ההפרש (ומה באמת ההפרש בין עלות החזקת רכב פרטי לעלות הנ"ל?)?

רק שביב מידע - כרגע אני משלם כ 1000-1200 ש"ח בחודש דלק (נסיעות לעבודה ומסביב).

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #2 

מה עם ההפסד להפרשות סוציאליות או שאין?
האם מדובר ברכב מקביל, או שאם אתה רוכש לעצמך אתה רוכש משומש?
מה הקילומטרז' שאתה עושה והאם יש מגבלה?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

Nemesis כתב:מה עם ההפסד להפרשות סוציאליות או שאין?
...
·

אבדוק מחר ואעדכן.

Nemesis כתב:האם מדובר ברכב מקביל, או שאם אתה רוכש לעצמך אתה רוכש משומש?
...
·

משומש ללא ספק, אני תמיד רוכש רכב בין 3-4 שנים בשביל לדלג על הירידת הערך המאסיבית בשנים הראשונות. מצד שני זה חיסרון כי אף פעם לא יהיה לי רכב חדש.

Nemesis כתב:מה הקילומטרז' שאתה עושה והאם יש מגבלה?
...
·

הממוצע השנתי שלי קרוב מאוד ללמוצע הסטדנרטי, כ 20K. יש ברכב חברה הגבלה אבל היא מאוד מאוד מאוד נדיבה ואין מצב שאגיע קרוב אליה. וכמובן ברכב חברה יש "צופרים" כגון דלק "חינם", אי הצורך להתמודד עם קיה ומכירה של רכב יד שניה, העובדה שהרכב תמיד חדש יחסית, שטיפת רכב, אי הצורך לבצע טסט/טיפולים וכו.

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #4 

אני הייתי המון שנים בליסינג, וזה היה מאד נוח, עד שנפלו לי שני אסימונים:
1. אני מפסיק המון בפנסיה כי הליסינג מוריד לי את הברוטו
2. בכסף שחוזר לי מהליסינג אני יכול להחזיר בקלות הלוואת מימון לכל רכב שארצה, במיוחד כאלה שמתומחרים גבוה כי הם לא רכבי ליסינג קלאסיים (אאודי, ב.מ.וו וכדומה)

מאחר ואני קונה רכבים חדשים, המפגש עם המוסך מצטמצם לאחת לשנה. וטסט אין בכלל בשלוש שנים הראשונות.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10078
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 594 פעמים

שליחה #5 

liorreem כתב:אני הייתי המון שנים בליסינג, וזה היה מאד נוח, עד שנפלו לי שני אסימונים:
1. אני מפסיק המון בפנסיה כי הליסינג מוריד לי את הברוטו
2. בכסף שחוזר לי מהליסינג אני יכול להחזיר בקלות הלוואת מימון לכל רכב שארצה, במיוחד כאלה שמתומחרים גבוה כי הם לא רכבי ליסינג קלאסיים (אאודי, ב.מ.וו וכדומה)

מאחר ואני קונה רכבים חדשים, המפגש עם המוסך מצטמצם לאחת לשנה. וטסט אין בכלל בשלוש שנים הראשונות.
...
אמנם אין את המפגש המעצבן עם המכונים אבל עדיין יש אגרה שנתית, ככה שהוא כן צריך לקחת את זה בחשבון.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

לפי זה כל עוד התשלום עומד על פחות מכ 3300 ש"ח (שזה המצב אצלי) - משתלם:

https://www.themarker.com/dynamo/1.2835683

לא?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #7 

קודם כל תבדוק אם אכן לא פוגע בסוציאליות ותבדוק מה העלות הסופית שלך.
מעבר לכך ההשוואה בכתבה היא מול רכב חדש. העלות של רכב ישן יותר נמוכה יותר.
אגב, התמחור שלך של הדלק לא הגיוני בעיני. אם יש לך רכב יחסית לא ישן במיוחד שצורך בממוצע 1:12 זה צריך להיות כ 900 ש"ח בחודש.

PayneBack3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #8 

אחרי 10 שנים עם רכב חברה השתחררתי ממנו (בעיקר כי אישתי גם קיבלה רכב חברה), עלות דלק בחודש בשבילי היא 700 ש"ח אז יצא לי מאוד משתלם,
היה לך מספיק זמן רכב פרטי ואתה יודע מה העלויות הנלוות, מציע לך לחשב את עלות הרכב הפרטי + דלק + ביטוח + אגרה + טיפולים, תיקונים והפתעות ולחלק ל 3 שנים ולראות מה ההפרשים,
כפי שהזכירו פה, לחשב גם את הההפסד בהפרשות סוציאליות ומצד שני לחשב שבסוף ה 3 שנים יש לך רכב ביד שיש לו שווי מסויים במקום כלום כשאתה בליסינג מהעבודה.

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #9 

גם אם זה פלוס מינוס מתאזן, הקטע של הפגיעה בפנסיה הוא קריטי מבחינתי.
מחשבה של איש זקן... :lol:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

liorreem כתב:גם אם זה פלוס מינוס מתאזן, הקטע של הפגיעה בפנסיה הוא קריטי מבחינתי.
מחשבה של איש זקן... :lol:
...
·

גם אני "איש זקן" לפי ההגדרה הזו, אבל לפי זה שווי רכב לא נכלל בהפרשות פנסיונית/סוציאליות:

https://www.hilan.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7 ... %95%D7%93/

שאלה: יש לי רכב צמוד שהמעביד מגלם את המס החל עליו. שמעתי על פסק דין שמקנה זכויות פנסיה ופיצויי פיטורים בגין הגילום. האם תוכל לפרט?

תשובה:
בפסק דין של בית הדין הארצי לעבודה (דב"ע כב/3-19 מרקוס בן יפלח נ' פולגת תעשיות בע"מ, פד"ע כה 489) נקבע שגילום שוויו של הרכב הצמוד נכלל בשכר המהווה בסיס לחישוב פיצויי הפיטורים. בפסק דין נוסף של בית הדין הארצי לעבודה (דב"ע 1240/01 גרא קורן נ' קרן קיימת לישראל, ניתן ביום 14.1.03) נקבע, בעקבות פסק הדין הקודם, שכאשר עובד זכאי לפנסיה תקציבית, גילום שוויו של הרכב הצמוד הוא רכיב שכר פנסיוני, כלומר רכיב זה נכלל במשכורת שלפיה מחושבת הפנסיה התקציבית. נגד פסק דין זה הוגשה עתירה לבג"ץ, ונפסק (בג"ץ 4838/03 קרן קיימת לישראל נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים וגרא קורן, ניתן ביום 17.1.05) כי יש לשלול מכל וכל את פסקי הדין הקודמים, כלומר גילום שוויו של רכב צמוד אינו נכלל בשכר המהווה בסיס לפנסיה ולפיצויי פיטורים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #11 

PayneBack3 כתב:אחרי 10 שנים עם רכב חברה השתחררתי ממנו (בעיקר כי אישתי גם קיבלה רכב חברה), עלות דלק בחודש בשבילי היא 700 ש"ח אז יצא לי מאוד משתלם,
היה לך מספיק זמן רכב פרטי ואתה יודע מה העלויות הנלוות, מציע לך לחשב את עלות הרכב הפרטי + דלק + ביטוח + אגרה + טיפולים, תיקונים והפתעות ולחלק ל 3 שנים ולראות מה ההפרשים,
כפי שהזכירו פה, לחשב גם את הההפסד בהפרשות סוציאליות ומצד שני לחשב שבסוף ה 3 שנים יש לך רכב ביד שיש לו שווי מסויים במקום כלום כשאתה בליסינג מהעבודה.
...
·ולהוסיף לזה אובדן ערך.

אם אתה הולך בהפרשים לקנות רכב חדש זה בטוח לא משתלם.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

ד"א - אני נוסע כל יום לעבודה וחזרה מרחק של 84 ק"מ (הלוך ושוב ביחד) - אם זה עוזר לסל החישובים בעד ונגד.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

Nemesis כתב:אגב, התמחור שלך של הדלק לא הגיוני בעיני. אם יש לך רכב יחסית לא ישן במיוחד שצורך בממוצע 1:12 זה צריך להיות כ 900 ש"ח בחודש.
...
·

צריך. לי יש רכב 2000 סמ"ק בנזין ששותה דלק כמו גמל במדבר (שלא לדבר על זה שאני נוהג לא בצורה חסכונית) :lol:

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #14 

לדעתי לא משתלם. גם אני עם רכב בנזין 2000 סמ"ק ששותה בנזין כמו מים. אני עושה משהו כמו 60 ק"מ ביום הלוך ושוב לעבודה. פשוט לא משתלם לי לזרוק את הברוטו לפח בשביל פינוק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

ag43 - לא משתלם כי...? חישבת כמה עולה לך דלק/ביטוח/טיפולים/ירידת ערך וכו מול העלות של הליסינג?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #16 

בזמנו היה חישוב של מעל 20K קילומטרים בחודש זה כבר משתלם

הירידה בהפרשות סוציאליות זה בגלל שחלק מה-3200₪ שאמרו לך נגזר מירידה בברוטו וחלק זה תוספת מס הכנסה משווי מס שנוסף לך לתלוש

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

guyezra כתב:בזמנו היה חישוב של מעל 20K קילומטרים בחודש זה כבר משתלם
...
לפי זה יותר ממשתלם לי עפ"י החישוב הפשוט הזה:

בשנה יש כ 247 ימי עבודה. כל יום עבודה אני נוסע הלוך ושוב כ 84 ק"מ. ז"א שרק לעבודה וחזרה אני נוסע כ 20,748 ק"מ (וזה לפני שיקלול נסיעות פרטיות).

guyezra כתב:הירידה בהפרשות סוציאליות זה בגלל שחלק מה-3200₪ שאמרו לך נגזר מירידה בברוטו וחלק זה תוספת מס הכנסה משווי מס שנוסף לך לתלוש
...
·

גיא, תסתכל בלינק שהבאתי בתגובות הקודמות - שם מצויין בפירוש שה 3X00 ש"ח הוצאות רכב שאקבל לברוטו במידה ואחליט לא לקחת רכב חברה - מהם אין הפרשות לסוציאליות, אז מה אני מפספס? הוציאו לי 2 תלושים, אחד בלי הוצאות הרכב תשלום על רכב חברה, והשני עם תשלום אחזקת רכב, ההפרש בנטו יצא לי כ 3200 ש"ח, זה השיקול שנראה לי שצריך להסתכל עליו ולא על מה כן או לא מופרש לפנסיה וכו (כי שוב - כרגע לפי הלינק שהבאתי לא חל על זה ההפרשות הללו).

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #18 

א.כן, אבל אני לא לוקח ליסינג אלא מתחזק מכונית יד שניה.
ב. כמו שכבר אמרו - ברוטו לפנסיה\השתלמות וכו'.
ג. אתה לא מאבד גם את אחזקת הרכב?

ilane
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #19 

אם אתה לא עובד מדינה / חברת חשמל / יוצא צה"ל עם וותק בפנסיה של מעל 20 שנה כנראה שאין לך פנסיה תקציבית
פנסיה תקציבית היא פנסיה המשולמת לעובד מהתקציב השוטף של המעסיק
כיום(משנת 2001) אין כבר פנסיות כאלה

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #20 

Huber כתב:ביקשתי מחשבת השכר סימולציית שכר ויוצא שאני "מפסיד" כ 3200 ש"ח בנטו כל חודש אם אני לוקח רכב חברה.
...
·
האם תוכל להסביר כיצד הגעת לחישוב הזה?
אתה משלם רק שווי מס, או שאתה נדרש לשלם למעסיק גם את עלות הליסינג ?

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”