המרה מהירה של קבצי MKV ל- PS3.
שלום לכולם,
אני לא יודע אם זה מעניין משהו, אבל יצא גרסה חדשה ל- ps3 video 9 שיש לה פרופיל מהיר להמרה הנ"ל.
לפרופיל קוראים MKV Passthrough ואחרי ההמרה ה- PS3 מזהה את הקידוד כ- mpeg4 -avc.
עד עכשיו בצעתי פיילוט של 2 פרקים של הפמלייה שעבדו מצויין! וההמרה לקחה בסביבות 5-6 דקות לפרק של 25 דקות. שיפור משמעותי מההמרה ל- mpeg2 שלקחה בסביבות הדקה לכל דקה של התוכנית וחוץ מזה הקבצים שומרים על גודלם הקטן...
זה בערך הכל...
אני לא יודע אם זה מעניין משהו, אבל יצא גרסה חדשה ל- ps3 video 9 שיש לה פרופיל מהיר להמרה הנ"ל.
לפרופיל קוראים MKV Passthrough ואחרי ההמרה ה- PS3 מזהה את הקידוד כ- mpeg4 -avc.
עד עכשיו בצעתי פיילוט של 2 פרקים של הפמלייה שעבדו מצויין! וההמרה לקחה בסביבות 5-6 דקות לפרק של 25 דקות. שיפור משמעותי מההמרה ל- mpeg2 שלקחה בסביבות הדקה לכל דקה של התוכנית וחוץ מזה הקבצים שומרים על גודלם הקטן...
זה בערך הכל...
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ניסיתי לפני כמה ימים. עובד יפה אבל עדיין לא מצליח להתמודד עם 6ch ac3 בלי לעשות downmix ל-2ch stereo.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

מצאתי את הלינק , תודה ! זה כאן :
http://www.redkawa.com/videoconverters/ ... /index.php
אני לא רואה שום הבדל בין התוכנה הזו לבין התוכנה המצויינת שהמשתמש hagi הזכיר אותה לפני 3 חודשים . נדמה לי ששמה היה videorama .
זה נראה חיקוי זול למשהו שכבר קיים .
http://www.redkawa.com/videoconverters/ ... /index.php
אני לא רואה שום הבדל בין התוכנה הזו לבין התוכנה המצויינת שהמשתמש hagi הזכיר אותה לפני 3 חודשים . נדמה לי ששמה היה videorama .
זה נראה חיקוי זול למשהו שכבר קיים .
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

התוכנה היא videora, והיא מגיעה במספר קונפיגורציות שונות בהתאם להמרות שבהם אתה מעוניין, והמכשיר שבו אתה מתכוון לנגן את הקובץ. (לכן היא נראתה לך דומה - זו אותה תוכנה).
למכשירים כמו ה-tvix 4100 שמסוגלים לנגן H.264/AVC ניתן להשתמש בגירסת ה-PS3 שתומכת ב-MKV passthru, וההמרה היא לMPEG4 שמכיל AVC +AAC. משך ההמרה הקצר יחסית הוא משום שרק ערוץ האודיו עובר transcoding.
למכשירים יותר ישנים שאינם תומכים בH.264/AVC תאלץ לבצע המרה מלאה ל-MPEG2, שאותה ניתן לבצע בשתי הגירסאות (PS3 ו-XBOX360), כמו שהציע hagi.
למכשירים כמו ה-tvix 4100 שמסוגלים לנגן H.264/AVC ניתן להשתמש בגירסת ה-PS3 שתומכת ב-MKV passthru, וההמרה היא לMPEG4 שמכיל AVC +AAC. משך ההמרה הקצר יחסית הוא משום שרק ערוץ האודיו עובר transcoding.
למכשירים יותר ישנים שאינם תומכים בH.264/AVC תאלץ לבצע המרה מלאה ל-MPEG2, שאותה ניתן לבצע בשתי הגירסאות (PS3 ו-XBOX360), כמו שהציע hagi.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

אתה מתכוון ל-MP4 עם AVC+AAC? אין מצב.
הצ'יפ בתוך המכשיר לא תומך ב-AVC.
ב-4100 כן.
הצ'יפ בתוך המכשיר לא תומך ב-AVC.
ב-4100 כן.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

כמובן. (אני יוצא מנקודת הנחה שכשאתה אומר MKV אתה מתכוון לMKV שמכיל H.264/AVC+AC3)
בהמרה לMPEG4 שמכיל AVC+AAC ההמרה שנעשית היא של האודיו, ולכן הוידאו ישמור על אותה האיכות כמו בקובץ ה-MKV המקורי.
בהמרה לMPEG2 שמכיל M2V+AC3 ההמרה שנעשית היא של הוידאו, ולכן האודיו ישמור על אותה האיכות כמו בקובץ ה-MKV המקורי.
כמו בכל פעולת transcoding, ההמרה שתתבצע תגרום לאיבוד דור. באודיו איבוד דור איננו משמעותי מאוד (אלא אם אתה אודיופיל מושבע), אבל בוידאו תוכל בהחלט לראות בהבדלים בין שתי הגירסאות גם אם אין לך ראייה 6/6.
לגבי הבדלי נפח - חשוב לזכור שרוב נפח הקובץ משמש את ערוץ הוידאו.
בהמרה לMPEG4 הקובץ ישאר פחות או יותר באותו גודל כמו קובץ ה-MKV, היות והוידאו נשאר כמו שהוא, ודחיסת AAC ודחיסת AC3 בדר"כ דורשות נפח דומה (למרות שהבדלים ייתכנו בגלל הגדרות מסויימות בהמרה).
בהמרה לMPEG2 הגדרות הדחיסה מחדש של הוידאו יכולות להשפיע בצורה משמעותית מאוד על נפח הקובץ שנוצר. היות ודחיסת MPEG2 בדר"כ הרבה פחות חסכונית במקום לעומת H.264/AVC, ברוב המקרים הקובץ שתקבל יהיה גדול בהרבה מהקובץ המקורי.
בהמרה לMPEG4 שמכיל AVC+AAC ההמרה שנעשית היא של האודיו, ולכן הוידאו ישמור על אותה האיכות כמו בקובץ ה-MKV המקורי.
בהמרה לMPEG2 שמכיל M2V+AC3 ההמרה שנעשית היא של הוידאו, ולכן האודיו ישמור על אותה האיכות כמו בקובץ ה-MKV המקורי.
כמו בכל פעולת transcoding, ההמרה שתתבצע תגרום לאיבוד דור. באודיו איבוד דור איננו משמעותי מאוד (אלא אם אתה אודיופיל מושבע), אבל בוידאו תוכל בהחלט לראות בהבדלים בין שתי הגירסאות גם אם אין לך ראייה 6/6.
לגבי הבדלי נפח - חשוב לזכור שרוב נפח הקובץ משמש את ערוץ הוידאו.
בהמרה לMPEG4 הקובץ ישאר פחות או יותר באותו גודל כמו קובץ ה-MKV, היות והוידאו נשאר כמו שהוא, ודחיסת AAC ודחיסת AC3 בדר"כ דורשות נפח דומה (למרות שהבדלים ייתכנו בגלל הגדרות מסויימות בהמרה).
בהמרה לMPEG2 הגדרות הדחיסה מחדש של הוידאו יכולות להשפיע בצורה משמעותית מאוד על נפח הקובץ שנוצר. היות ודחיסת MPEG2 בדר"כ הרבה פחות חסכונית במקום לעומת H.264/AVC, ברוב המקרים הקובץ שתקבל יהיה גדול בהרבה מהקובץ המקורי.
תודה dragonflyXXL
יהיה מעניין לראות עבור מישהו בעל ראיה 6\6 אם יכול להבחין בשינויים באיכויות בין שני הפורמטים - MPEG4 דרך AVC ו-MPEG2 של אותו מקור MKV .
אני ביצעתי הרבה מאוד המרות בין MKV לבין MPEG2 ואף פעם לא ראיתי ירידה בין קובץ המקור לבין התוצאה . אני לא דוגמה כזו טובה כי אני מרכיב משקפי ראיה אז אולי לא ראיתי את ההבדלים בגלל זה .
אם יש כאן כאלו שכן ראו הבדלים אודה אם יוכלו לציין מה ההבדלים שאמורים להיות .
יהיה מעניין לראות עבור מישהו בעל ראיה 6\6 אם יכול להבחין בשינויים באיכויות בין שני הפורמטים - MPEG4 דרך AVC ו-MPEG2 של אותו מקור MKV .
אני ביצעתי הרבה מאוד המרות בין MKV לבין MPEG2 ואף פעם לא ראיתי ירידה בין קובץ המקור לבין התוצאה . אני לא דוגמה כזו טובה כי אני מרכיב משקפי ראיה אז אולי לא ראיתי את ההבדלים בגלל זה .
אם יש כאן כאלו שכן ראו הבדלים אודה אם יוכלו לציין מה ההבדלים שאמורים להיות .
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

אם תבחר את אותו פריים משני הקבצים ותשווה ביניהם בפוטושופ, תוכל לראות את ההבדלים.
ככל שתשתמש ב-bitrate נמוך יותר בדחיסת ה-MPEG2, כמות הארטיפקטים תהיה יותר גדולה ויותר משמעותית. בנוסף, לפעמים תוכל גם לראות הבדלים בצבעים עצמם.
ככל שתשתמש ב-bitrate נמוך יותר בדחיסת ה-MPEG2, כמות הארטיפקטים תהיה יותר גדולה ויותר משמעותית. בנוסף, לפעמים תוכל גם לראות הבדלים בצבעים עצמם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
קחו בחשבון כמה המרות יש כאן.
המקור ב-HDTV הוא תמיד TS.
אז צריך המרות ל-DIVX ו/או MKV. אח"כ ממירים את זה חזרה ל-MPEG2
מה זה עושה לאיכות התמונה?
מה זה עושה לאיכות התמונה?
עפר ,
זה לא כל כך משנה לי מה זה עושה לאיכות התמונה בצורה תיאורטית .
אני חוזר על השאלה המקורית שלי :בצורה מעשית , אם על מסך ה-LCD יהיו שינויים ניראים לעין בין שני הפורמטים לאחר ההמרה ?
זה לא כל כך משנה לי מה זה עושה לאיכות התמונה בצורה תיאורטית .
אני חוזר על השאלה המקורית שלי :בצורה מעשית , אם על מסך ה-LCD יהיו שינויים ניראים לעין בין שני הפורמטים לאחר ההמרה ?
oferlaor כתב:קחו בחשבון כמה המרות יש כאן.
מה זה עושה לאיכות התמונה?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
boloni,
מעשית, כל קידוד חוזר גורע מאיכות התמונה.
האם *אתה* תשים לב זה שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, לי זה משנה.
מעשית, כל קידוד חוזר גורע מאיכות התמונה.
האם *אתה* תשים לב זה שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, לי זה משנה.
- passanger57
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 295
בעיה בהמרה של התוכנה
שאני מריץ את התוכנה בהמרה של MKV PASSTHROUGH התוכנה מפסיקה באמצע ההמרה וההודעה שאני מקבל היא
mp3@00acbea0)could not find codec paramters (audio:mp3,48kb/s)
ניסיתי להתקין גם כמה קודקים של מטסורקה ו גם בויסטה וגם בXP בתולים
ועדין אותו בעיה
משהו ניתקל בבעיה דומה
????????
mp3@00acbea0)could not find codec paramters (audio:mp3,48kb/s)
ניסיתי להתקין גם כמה קודקים של מטסורקה ו גם בויסטה וגם בXP בתולים
ועדין אותו בעיה
משהו ניתקל בבעיה דומה
נתקלתי ויש פתרון...
אתה צריך להמיר את ה- AC3 של הקובץ ל- bitrate יותר נמוך.
תוציא את קובץ האודיו בעזרת mkvextract תעביר אותו דרך besweet ואז תחזיר אותו בעזרת mkvmerge ואז תנסה שוב!
אצלי זה עובד ב- 95% מהמקרים אבל רק על קבצים שהם 720P.
אתה צריך להמיר את ה- AC3 של הקובץ ל- bitrate יותר נמוך.
תוציא את קובץ האודיו בעזרת mkvextract תעביר אותו דרך besweet ואז תחזיר אותו בעזרת mkvmerge ואז תנסה שוב!
אצלי זה עובד ב- 95% מהמקרים אבל רק על קבצים שהם 720P.