רסיברים 5.1 ערוצים עם hdmi
Upscale - מעלה רזוליציה של אותות וידאו. לדוגמה מכניסת SVIDEO (נגיד 480i) לHDMI (נגיד 1080P
UPCONVERSION - ממיר בין אותות וידאו ללא העלאת רזוליציה. לדוגמה- SVIDEO ל-קומפוננט.
הרסיברים בעלי עיבוד וידאו (מהחדשים) מתחילים באזור של 5000 ש"ח.
לדוגמה - מרנץ 5001 מבצע מיתוג (SWITCHING) בין האותות וידאו אבל ללא UPSCALE.
אבל יש HDMI - הוא יכול לקבל ולשדר הלאה ללא גריעת איכות של אות וידאו.
לעומתו מרנץ 7001 גם מבצע SWITCHING וגם UPCONVERSION. הוא יכול לקבל וידאו "גרוע" ולהפכו לאות ברזולוציה גבוהה.
UPCONVERSION - ממיר בין אותות וידאו ללא העלאת רזוליציה. לדוגמה- SVIDEO ל-קומפוננט.
לדוגמה - מרנץ 5001 מבצע מיתוג (SWITCHING) בין האותות וידאו אבל ללא UPSCALE.
אבל יש HDMI - הוא יכול לקבל ולשדר הלאה ללא גריעת איכות של אות וידאו.
לעומתו מרנץ 7001 גם מבצע SWITCHING וגם UPCONVERSION. הוא יכול לקבל וידאו "גרוע" ולהפכו לאות ברזולוציה גבוהה.
נערך לאחרונה על ידי Shtirlitz ב 11/06/2007 17:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
אז אם אני קונה dvd שיש לו upscale ואז אני קונה רסיבר שיש לו hdmi אני יהיה מסודר?האם ההבדל יהיה משמעותי עם אני יקנה dvd שעושה upscale ומחבר לו רסיבר בלי hdmi?Shtirlitz כתב:Upscale - מעלה רזוליציה של אותות וידאו. לדוגמה מכניסת SVIDEO (נגיד 480i) לHDMI (נגיד 1080P
לדוגמה - מרנץ 5001 מבצע מיתוג (SWITCHING) בין האותות וידאו אבל ללא UPCONVERSION. אבל יש HDMI - הוא יכול לקבל ולשדר הלאה ללא גריעת איכות של אות וידאו.
לעומתו מרנץ 7001 גם מבצע SWITCHING וגם UPCONVERSION. הוא יכול לקבל וידאו "גרוע" ולהפכו לאות ברזולוציה גבוהה....
היי פוני ברוך הבא...
אם אתה קונה DVD שעושה upscale אז למה להעביר את האות דרך הרסיבר?, חבר אותו ישירות למסך, הרסיברים "הזולים" עם חיבור הHDMI הם לא להיט (אגב גם בין היקרים יותר יש כאלה שהם לא הצלחה מסחררת בנושא, קח לדוגמה את הימאהה 2600 שהמעבד וידאו של שלו גרוע בכלל וה--upscale בפרט) והם במקרה הטוב "יהרסו" רק קצת..
לי אישית יש את הדנון 2807 והוא מגיע עם מעבד וידאו של פרוג'ה (עושה רק UPCONVERSION) ואחרי מספר ניסיונות הגעתי למסכנה שעדיף לחבר ישירות למסך..
אם אתה קונה DVD שעושה upscale אז למה להעביר את האות דרך הרסיבר?, חבר אותו ישירות למסך, הרסיברים "הזולים" עם חיבור הHDMI הם לא להיט (אגב גם בין היקרים יותר יש כאלה שהם לא הצלחה מסחררת בנושא, קח לדוגמה את הימאהה 2600 שהמעבד וידאו של שלו גרוע בכלל וה--upscale בפרט) והם במקרה הטוב "יהרסו" רק קצת..
לי אישית יש את הדנון 2807 והוא מגיע עם מעבד וידאו של פרוג'ה (עושה רק UPCONVERSION) ואחרי מספר ניסיונות הגעתי למסכנה שעדיף לחבר ישירות למסך..
תודה על התשובהcavi כתב:היי פוני ברוך הבא...
לי אישית יש את הדנון 2807 והוא מגיע עם מעבד וידאו של פרוג'ה (עושה רק UPCONVERSION) ואחרי מספר ניסיונות הגעתי למסכנה שעדיף לחבר ישירות למסך.....
א.יש לך המלצות על דגמים של dvd לא יקרים שעושים upscale ?
ב.יש לי 2 רמקולים קדמיים+אחוריים של acoustic energy מסדרת aegis evo ועוד סאב רגיל,אני לא הולך להוסיף סנטר אחורי או עוד זוג רמקולים,האם יש טעם לקנות רסיבר 6.1 ערוצים?או שעדיף להביא באותו מחיר רסיבר 5.1 ערוצים?
ג.התקציב שלי הוא עד 3000 שקל לרסיבר שמיועד לסרטים אבל שיהיה חזק גם במוזיקה יש לך המלצות?
ה-DVD OPPO הוא מעולה!, לא יקר יחסית ונותן תמורה מעולה למחיר.. החיסרון היחיד הוא שאין יבואן בארץ ואתה תאלץ להזמין מארה"ב..
אם יש רסיבר 5.1 במחיר של 6.1 זה לא אומר שה 5.1 טוב יותר..
בתקציב של 3000₪ יש הרבה רסיברים טובים, תבדוק דנון, ימאהה, אונקיו, מרנץ והרמן-קרדון...
אם יש רסיבר 5.1 במחיר של 6.1 זה לא אומר שה 5.1 טוב יותר..
בתקציב של 3000₪ יש הרבה רסיברים טובים, תבדוק דנון, ימאהה, אונקיו, מרנץ והרמן-קרדון...
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
אפסקלינג לא המרה מקומפוזיט לקומפוננט כן ללא שידרוג כלפי מעלה של האות.לי יש מגבר של הרמן קארדן 245 שיש לו HDMI האם אני יכול לעשות אפסקלינג דרך הרסיבר...
לא , נתון לשיקולים שלך בהתחשב במסך שאליו הוא מחובר .האם הוא חייב להיות מחובר בכבל HDMI ??...
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
בהמשך לבחירת מגבר
האם ישנם עדיין רסיברים טובים 5.1 שי להם HDMI,
אני בכלל לא מבין למה לעשות UPSCALE, אם למשל להמכשיר ה DVD או הסטרימר
ישנה יציאה של HDMI
אני בכלל לא מבין למה לעשות UPSCALE, אם למשל להמכשיר ה DVD או הסטרימר
ישנה יציאה של HDMI
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
הרסיבר שלךהאם ישנם עדיין רסיברים טובים 5.1 שי להם HDMI,...
לגבי סטרימר אתה צודק לגבי DVD לא כל נגן DVD שיש לו יציאת HDMI יודע לבצע אפסקיילינג בצורה טובהאני בכלל לא מבין למה לעשות UPSCALE, אם למשל להמכשיר ה DVD או הסטרימר
ישנה יציאה של HDMI...
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
ל-PONI -
לפני שקונים רסיבר עם HDMI - מה המסך שלך ?
בנושא הDVD מצטרף לאבי:
OPPO - צצים מדי פעם ביד שנייה, כבר מקונפגים לעברית וDIVX. לא יותר מ1000 ש"ח.
לדעתי גם מומלץ, אבל עוד פעם, תלוי כמובן במסך.
בנושא הDVD מצטרף לאבי:
לדעתי גם מומלץ, אבל עוד פעם, תלוי כמובן במסך.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
Shtirlitz כתב:ל-PONI -
בנושא הDVD מצטרף לאבי:
לדעתי גם מומלץ, אבל עוד פעם, תלוי כמובן במסך....
א.היום הייתי בחנויות,ראיתי את המסכים ויש לי התלבטות,איזה מסך יהיה יותר טוב לדעתך?
LA32R81B של סמסונג
32A3000 של טושיבה
KDL32P2530 של סוני
הדגם של הטושיבה נחשב טוב?
ב.הציאו לי את הרסיבר של denon 2307 ב-4500 שקל לרסיבר חדש+3 שנים אחריות של ניופאן,איך המחיר ?