שימוש במודול פיברו כפול (switch) לטובת הפעלת תריס

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

הי,
מישהו יודע אם זה אפשרי עם פיברו? אני זוכר שראיתי על זה משהו אבל לא מצליח למצוא עוד פעם. ראיתי שב-shelly זה אפשרי (למעשה יש להם מודול כפול שמשמש בהגדרה גם לאור וגם לתריס).
תודה.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@Qua964
·
בגירסאות החדשות המבנה החשמלי של מודול פיברו כפול ומודול תריס זהה לחלוטין למעט שינוי קטן בחיווט אחד הממסרים המתנה את חיבור המתח למגען הממסר במצב כבוי של הממסר השני.
בשפה מקצועית זה נקרא "חיגור חשמלי" והוא נועד כדי להגן מפני הפעלה חשמלית כפולה למנוע התריס (למעלה ולמטה באותו הזמן) אפילו במקרה של טעות בתוכנה או תקלה אלקטרונית במודול.
מה שעושה את ההבדל המהותי זוהי גירסת התוכנה שמשלבת את מנגנוני התהגות התריס כול חיווי מיקום ועוד..

אתה יכול באמצעות הגדרות ידניות של תיזמן הזמן שבו הממסר נשאר פעיל (= זמן עליה/ירידה) במודול ממסר כאילו ליצר הפעלה של תריס, לא ממליץ בכלל!
אני משתמש בשיטה זאת להפעלת דמפר מעבר אויר של מזגן מרכזי (סגור/פתוח) כששם אין ממש חשיבות וצורך בפתיחה חלקית או דיווח מיקום. היה לי מודול ממסר פנוי והשתמשתי בו במקום לרכוש מודול תריס שעדיף במקרה כזה.

מה שלדעתי נעשה במודול shelly הוא שינוי מצב המודול ע"י הפעלה של חלק אחר בתוכנה, כמובן ללא החלק הבטיחותי בחיגור הממסרים.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קיבלתי והחכמתי, תודה!

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Grappa כתב:מה שלדעתי נעשה במודול shelly הוא שינוי מצב המודול ע"י הפעלה של חלק אחר בתוכנה, כמובן ללא החלק הבטיחותי בחיגור הממסרים.
...
שאלתי את SHELLY ואכן ענו שהאבטחה שלהם בנושא היא תוכנתית בלבד. מניסיונך, זה יכול להסתיים בשריפת מנוע התריס?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #5 

@Qua964
·
קח בחשבון שב SHELLY זה יכול לקרות רק במקרה של תקלה קריטית וכמעט בלתי סבירה במודול, ובנוסף באם יש הגנת הספק במודול (לברר איתם) יש מצב שזה יעצר כמה שניות אחרי ומקסימום יקפיץ את הפקק.

זה תלוי במנוע, ברוב המנועים יש אבטחה נוספת במנוע תברר עם יצרן המנוע.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

Grappa כתב:...אם יש הגנת הספק במודול...
...
נראה לי שכן:

can be used for two electrical circuits (up to 2.3 kW each) with energy consumption monitoring for each channel, overload, and temperature protection.
...
המנועים הם Nice, דגם גלילאו של קליל. נראה לי שרב הסיכויים יש להם את ההגנות הנדרשות...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”