משהו לא ברור עם אפרטמנטו

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Haimiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

רוצה להתייעץ אתכם לגבי תופעה שמתרחת במכונה מזה מספר ימים.

כמה נתונים כלליים:

אפרטמנטו בת שנה וחודש, מוזנת ממים מפילטר בסטמקס(מסנן דגם X), טרמומטר מותקן על הראש מזה מספר חודשים.

מזה שבועיים שהמכונה, אחרי שהיא מתחממת כשעה ועל הטרמומטר הטמפ' בין 88 ל-90 מעלות והיא בזמן המתנה(ללא שימוש לזמן ממושך) מתקרררת עד לטמפ של 68 - הכי נמוך שהיה עד כה.

נבדק הטרמומטר, אמנם לא הכי מדעי אבל מספיק להבין שהוא לא הבעיה.
שעון הלחץ תמיד בטווח הנכון, בין 1.1 ל-1.2 באר.
הסטימר עובד ויוצא קיטור יפה.

הדבר היחיד שמוציא את המכונה מ"ההתקררות" הזו, זו הפעלה רציפה של הקיטור עד לירידת לחץ ל- 0.5 בר בערך, המשאבה נכנסת לפעולה ואז אני סוגר סטימר.

גם שאני מפעיל את ידית החליטה, הטמפ' עולה, אבל לא לאיזור ה-90. כנראה בגלל שמים חדשים מהמיכל בתוך הדוד כבר.

אחרי 10 דק אולי קצת יותר, הטרמומטר מראה טמפ' תקינה.

יש לציין, שזה לא קרה בהתחלה שהתקנתי את הטרמומטר, אלא תהליך הדרגתי.

אודה לעזרתכם להבין מה קורה פה.

חיים.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #2 

בלחץ דוד של 1.1-1.2 אחרי שעה אתה אמור לקבל מים רותחים בראש 99-100 מעלות וזה לפחות ל 10 שניות כשאתה מפעיל את המשאבה.

אם זה המצב, ועדיין הטרמומטר מראה טמפ נמוכה אז יכול להיות שהוא מותקן לא נכון ולא בא במגע ישיר עם המים. (כמובן בהנחה שבעין אתה רואה מים רוקדים יוצאים מהראש)

בכל מקרה אחר בו אין מים רותחים בראש אחרי שעה הייתי אומר שיש לך בעיה, צריך לחקור יותר לעומק

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #3 

על פניו נשמע שיש לך THERMOSYPHON STALL. זה בטח לא אמור לקרות אחרי שעה, אולי אחרי מספר שעות שהמכונה דלוקה ברציפות.

כמה שאלות:
1. האם המכונה הגיע מכוילת ל1.1-1.2 באר מהיצרן? אפרטמנטו יוצאת מכויילת ל0.9 באר מהמפעל
2. האם אתה בודק את קשיות המים למרות שאתה משתמש בבסטמקס אחת לתקופה?
3.האם יצא לך לפתוח את הפטריה לבדיקת אבנית (לא ממליץ לפתוח כרגע אם אין לך חלקי חילוף בהישג יד על כל מקרה שיקרה, מניסיון :? )
4. האם 2,3 קולינג פלאש ארוכים (במקרה שלך זה יהיה וורמינג פלאש) פותרים את הבעיה ומחזירים את טמפ הראש ל96?

Haimiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@WolfM
·
1. המכונה תמיד הייתה על 1.1 עד 1.2. השעון לחץ עובד טוב - הגעה ל 1.2 החימום מפסיק עד להגעה של 1.1 ואז יש קליק חזרה לעבודה.
2. בודק, תמיד אותה תוצאה פלוס מינוס - 80. בעיה כזו לא נראה שמעידה על אבנית. תקן אותי אם אני טועה.
3. לא יצא לי לפתוח, ואחרי האזהרה שלך, כנראה שלא אפתח:)
4. אני מבצע וורמינג פלאש, אך כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, כנראה שעד שהמים מגיעים לטמפ', כבר מים חדשים מהמיכל מקררים את הדוד, ואז זה נעצר בסביבות 85 מעלות. אני מעדיף לפתוח את הסטימר, פחות מים לבזבז. הסטימר "מעורר" את המכונה והיא מגיעה לטמפ' טובה.

מה שמעניין בבעיה הוא שהלחץ הוא תקין - אפרטמנטו כן מגיעה בלחץ כזה מהמפעל - ועדיין המים "קרים".

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #5 

תפתח מלמעלה ותבחן אם השובר וואקום תקוע, במידה והוא תקוע, יש לך לחץ מדומה\ מה שמסביר הכל, שחק איתו למעלה למטה כאשר המכונה קרה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

Haimiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@NEGRO
·
גלעד, לא מסתדר לי עם ההנחה הזו.

בזמן חימום הראשון של המכונה, אני כן שומע את השסתום עד שהוא נסגר כשהדוד מגיע לטמפ'.
האם זה לא מעיד על תקינות השסתום?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #7 

תבדוק תבדוק, גם לי זה קרה. יכול להיות שהוא לא משוחרר כראוי , לבדוק לא עולה כסף :-)

זה קרה לי גם ובסוף החלפתי שובר וואקום, גם אצלי הוא לא היה תקוע לגמרי
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אם המכונה מגיעה ללחץ תקין ושומרת עליו לא אמורה להיות בעיה עם השסתום אבל לא מזיק לבדוק (וגם לא עולה ).

התופעה שאתה מתאר קרתה גם לי. זה התחיל בSTALL קטן של כמה מעלות שנפתר על ידי פלאשים או פתיחת הקיטור להכריח את המכונה להתחמם מחדש ולאט לאט התגבר למצב שהמכונה לא מצליחה להגיע לטמפ חליטה נורמלית עד שהחלטתי לפתוח את המכונה והראש ולראות שהכל תקין בפנים (מכונה בת שנתיים).
https://www.htcafe.co.il/files/55543~im ... 151901.jpg

הבנתי את הטעות מיד אחרי שפתחתי ובגלל זה אני לא ממליץ לך לפתוח לפני שיש לך חלקי חילוף.
https://www.htcafe.co.il/files/55543~im ... 204544.jpg

אני לא יודע בוודאות מה גרם לבעיה אבל רוב הסיכויים שאצלי זה נוצר עקב הצטברות אבנית שהגבתי לה מאוחר מדי. לרוקט יש גם מגביל תרמוסיפון שרגיש לאבנית על הצינורות שמחוברים לHX מה שמסתדר עם התיאוריה וגורם לי להאמין שהכל נבע מאבנית.
במהלך החורף, עברו לספק מיים באזור שלי מבארות במקום מהתפלה (מעל 21 מעלות מהברז ; פילטר בריטה לאחר שבוע שימוש היה בין 14 ל21 מעלות!). לקח זמן עד שנפל לי האסימון לבדוק את הקשיות ובזמן הזה המכונה אכלה מספיק אבנית שגרמה להתדרדרות הנ"ל.
https://www.htcafe.co.il/files/55543~whatsapp.jpg

מאז החלפתי את כל מכלול הפטריה (שמתי STAINLESS STEEL במקום הקרמית שיש עליה מספיק שרשורי שבר בפורומי קפה שונים, כולל אישור של היצרן באימייל שהדור הראשון לא היה חזק מספיק), ביצעתי ניקוי אבנית כולל של המכונה והכל עובד טיפ טופ מאז.

זה היה חודש קשה :lol: אבל שכר לימוד טוב שגרם לי להבין יותר על התחזוקה שלה.

מקווה שאצלך זה משהו אחר יותר קטן, אבל פשוט נשמע לי זהה

Haimiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@WolfM
·
תודה רבה על התשובה המפורטת.

רציתי לדעת איפה נמצא המגביל הזה, ואיך בדיוק עשית את הניקוי?
הבנתי שבמחליף חום זה סיפור.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

המגביל הוא חלק אינטגרלי מהצינור שיוצא מהHX ומגיע לראש
?t=487 (דקה 8 בסרטון)

יש מישהו שפרסם בHB סרטון של התופעה באופן די דומה. שווה אולי לשלוח לו הודעה ולראות מה פתר את זה (העלו השערות לLEAKY OPV ושאר גומיות). אצלי הOPV נראה תקין ולא נגעתי בו אבל כן החלפתי את כל הגומיות בחלק העליון של הראש כחלק מהחלפת הפטריה (הגומיה של השסתום חליטה נראתה גמורה ולדעתי תרמה לתופעה).
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 52577.html

את כל החלקים למעט פין חליטה ופטריה רכשתי מכאן (אם תצטרך):
https://www.drtradingshop.nl/en_GB/c-24 ... rew-group/

yuvalmesika
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0

שליחה #11 

@WolfM
·אשמח לדעת מה התהליך שביצעת לניקוי האבנית,
האם ניקית מאבנית רק את הראש E61? או שגם ביצעת ניקוי אבנית של הדוד?

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

פרוק של הפטריה והחלפה שלה כולל כל הגומיות. פתיחת צנרות הכרחיות והשריה של מכלול הראש (בחלקו הפנימי) עם דורגול.
את הדוד ניקיתי על ידי פתיחה של שסתום הלחץ שנתן לי גישה למילוי וריקון שלו (רק החלק של גוף החימום, אין גישה לצנרת הHX וממש לא רציתי לנקות אותה). היה לי אנדוסקופ שנתן לי מבט מדויק של מצב הדוד ומכלול הראש לפני. ממליץ לרכוש כזה עלות נמוכה מאיביי.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #13 

@Haimiko
·

תתקשר לקרמה פלוס. לדעתי יש דגמים עם טיימר מסוים שמכניס את המכונה ל standby שכזה. משהו שקשור לתקינה אירופאית.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #14 

בהמלצה של הרבה חברים כאן רכשתי בסטמקס לאפרטמנטו חדשה וכבר לאחר שנתיים התחילו בעיות חליטה,המכונה נשלחה לקדמה והתברר שהיא מלאה באבנית.

היחס והשרות שקיבלתי מאקווה ספרינג היה מביש ומזלזל וזה למרות שהצגתי להם תמונות שקדמה סיפקו לי של החלקים שסתומים באבנית, אותה גברת עדנה מאקווה ספרינג טענה שהיא לא רואה אבנית והכל תקין מבחינתה.

מנסיון אישי אני יכול לומר שהמוצר לא מומלץ וזה בלשון המעטה!!
....

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #15 

@yarino
·

אני עםמים קשים מאוד בטבעון ופילטר מחזיק שנה עם בדיקות קשיותת שגרתיות. זה בסה"כ מוצר טוב ומהיחידים שהוא פתרון כולל plug-n-play. יכול להיות שמרכך ופילטר קוקוס עדיף, אבל הוא דורש תחזוקה מסוימת.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #16 

למכונה שלי זה לא מנע את האבנית,אולי אצלי המים יותר בעיתיים.

בכל אופן אני את המוצר ובמיוחד את היבואן מעדיף לשכוח.
....

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

שום פילטר הוא לא פתרון שגר ושכח. למעט מערכות אוסמוזה הפוכה, אתה תלוי במיים שנכנסים לפילטר ואין לך שליטה על רמת האבנית בהם ולכן נדרש מעקב אחר המיים מדי תקופה בין אם זה בסטמקס או בריטה או פילטר אחר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”