רוצה להרשם ל-USENET באיזה תוכנה משתמשים?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
erangh1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני רוצה להרשם לשירות USENET (נניח לGIGANEWS.

אחרי שאני נרשם משלם מאשר וכו, באיזו תוכנה אני מתחיל להוריד תכנים?

לא הצלחתי להבין את זה גם מהמאמרים באתר...

HELP :מבולבל:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

תוכנות מומלצות:
NEWSLEECHER
NEWSBIN

חינמי:
NINAN
NEWSGRABBER

erangh1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עוד משהו שאני לא מבין

שליחה #3 

אני מנסה להוריד מה-newsbin פרק של lost (אחד האחרונים)...

אני רואה בחיפוש המון פרקים (באיכות למשל שאני מחפש) אבל כולם נקראים part001...

איפה שאר החלקים, איך מוצאים קבצים מלאים ב-usenet הזה?...

אני מנסה להבין איך עובדים עם זה כמו שצריך וקצת מתעצבן.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #4 

מדריך ל-newsgroups תוכל למצוא כאן:
http://www.slyck.com/ng.php
אני חייב לציין שאם התרגלת לפתרונות של הורדה בלחיצת כפתור אחת, כדאי שתהיה ערוך ומוכן לשינוי בגישה.
השימוש ב-usenet הוא קצת שונה - לא הרבה יותר מסובך, אבל צריך להבין מה אתה עושה.

תומריקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #5 

שלום !

אני מוריד לינקים (NZB) מאתר שנקרא :

http://www.newzbin.com
ואז מייבא אותם (במקרה שלי ) מ NEWSBIN (תוכנה פשוטה מאוד לתפעול) .

אתה נרשם לחודש עבור 1 ליש"ט .
מעבר ליצירת לינק , האתר גם בודק את אותם מקורות ואז מקטלג את התוכן.
מיותר לציין שלאתר יש מנוע חיפוש מצויין .

erangh1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אין איזה מדריך ברור בעברית לשימוש ב-USENET?

שליחה #6 

הייתי מוכן לשלם למישהו אפילו על שיעור פרטי...

כנראה יש שם משהו שאני לא מבין...

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

Re: אין איזה מדריך ברור בעברית לשימוש ב-USENET?

שליחה #7 

erangh1 כתב:הייתי מוכן לשלם למישהו אפילו על שיעור פרטי...

כנראה יש שם משהו שאני לא מבין...
...
"כנראה יש שם משהו שאני לא מבין" ?????

erangh1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

משהו בתהליך...

שליחה #8 

נרשמתי ל-giganews...

הורדתי תוכנה (newsbin pro).

נרשמתי באתר newzbin...

אבל אני עדיין לא מצליח להבין איך אני מוריד קובץ, החל משלב החיפוש, ועד ההורדה.

איפה אפשר ללמוד את כל התהליך?

כנראה שזה לא כזה מסובך, אלא שיש שם משהו שפיספסתי בלוגיקה של התהליך.

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #9 

יש לי שאלה על NEWSGROUPS
איך המהירות שם?
בEMULE בדרך כלל לוקח זמן וגם תלוי בכמות הSOURCES שיש לקובץ
בTORRENT זה קשור בטראקר פרטי שצריך להרשם אליו או סתם טראקר שבדרך כלל מאוד איטי
איך זה עובד בNEWSGROUPS?
ובכלל מה העיתרון בNEWSGROUPS?
ואם כל אחד יכול לעבוד איתו, או שחייבים להיות רשומים בכל מיני מקומות שקשה להכנס אליהם. או שבכלל צריך לשלם על השירות הזה(פעם מישהו אמר לי שזה בתשלום) :)

תודה מראש

erangh1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

המהירות ממש לא קבועה

שליחה #10 

זה נע אצלי בין 0K ל-150K בערך...

נכון שצריך להרשם בתשלום, ביותר ממקום אחד כדי להיות יעילים (גם אתר לחיפוש NZBים וגם תוכנה להורדה).

זה עולה בערך - 11$ לשירות ב-GIGANEWS (תלוי כמה נפח ההורדה החודשי)

עוד 25$ אם אתה קונה תוכנת הורדה (Newsbin pro) יש גם חינמיות

עוד 1 פאונד אם את מצטרף לאתרר חיפושי NZB ..

זה כדאי למי שרוצה ויודע לעבוד עם זה.

אני כרגע קצת נאבק עם שאלות כמו האם הקבצים שיורדים (כל קובץ מחולק לכמה קבצים) יורדים טורי ולא מקבילי?... זה נראה לי קצת לא יעיל..

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני אנסה לעשות קצת סדר אבל בכל אני ממש ממליץ לעשות מאמץ קטן ולקרוא את המדריך שציינתי קודם (http://www.slyck.com/ng.php):

איך זה עובד?

Usenet (או newsgroups) היא רשת שרתים שהוקמה עוד לפני הווב והיא מבוססת על טכנולוגיה שדומה מאוד לשרתי email. התוכן ברשת מתקיים כהודעות המחולקות בין קבוצות דיון שונות לפי אופי התוכן, והוא בעיקרו טקסטואלי. הרשת מכילה עשרות אלפי קבוצות דיון שונות. קבוצה מסויימת של קבוצות דיון הפכה לפופולרית במיוחד והיא ה-alt.binaries. שיועדה להעברה של תוכן בינארי כמו וידאו ומולטימדיה למשל (alt.binaries.multimedia).
תוכן בינארי, כמו וידאו, מתורגם למקטעי טקסט דרך אלגוריתם שנקרא yEnc, ומשום גודלו מחולק לסדרות גדולות של הודעות הממוספרות בצורה סדרתית. לכל הודעה ישנו header שמציין מה כולל התוכן שלה ואת מקומה בתוך סדרת ההודעות.
כל מפעיל של שרת usenet יכול לקבוע איזו קבוצות דיון מתוך שלל הקבוצות הקיימות הוא מחזיק ובהתאם לשטח האיחסון שבידיו, מה כמות התוכן שהוא מחזיק בכל אחת מהן. כל תוכן שמועלה (בתהליך שדומה למשלוח מייל) מועתק מהשרת שאליו הוא נשלח לשאר השרתים וכך הוא מופץ בכל הרשת. תוכן חדש שמתקבל מחליף תוכן ישן יותר בלופ אינסופי.

הגישה לשירותי newsgroups פתוחה לכולם וכמעט כל ספק חיבור לאינטרנט מאפשר חיבור לשרת newsgroups שהוא מחזיק. ההבדל הגדול בין שרת כזה לשרת פרמיום כמו giganews או newshosting הוא בכמות קבוצות הדיון שהם מחזיקים וכמות הזמן שהם מחזיקים במידע שבתוך הקבוצות (data retention). בעוד שספק שירות כמו נטויז'ן יספק גישה רק לכמה עשרות/מאות של קבוצות (בדר"כ לא יחזיקו alt.binaries.* בכלל) ו-retention של יום יומיים, ספק פרמיום יאפשר גישה לעשרות אלפים של קבוצות ו-retention של עד 90 יום. כמות שטח האיחסון להחזיק כמות עצומה כזו של מידע ורוחב פס מספק שיאפשר גישה למידע הזה היא עצומה ולכן שירותים כאלה הם בתשלום.

איך מורידים?

בעיקרון יש שתי שיטות:
בראשונה פשוט מורידים את ה-headers של ההודעות בקבוצה מסויימת וברגע שמאתרים הודעה או סדרה של הודעות שבהן מעוניינים מורידים אותן דרך תוכנת ה-client שמפענחת את התוכן ומחזירה אותו לתצורה בינארית. ככה עשו את זה במשך הרבה מאוד שנים עד שישבו כמה חבר'ה ומצאו דרך יותר יעילה להוריד סדרות שלמות של הודעות, וזה מביא אותנו לדרך השנייה: קבצי NZB.
קובץ NZB הוא קובץ שמחזיק בתוכו את רשימת ה-headers המלאה של סדרת הודעות כלשהיא. מרבית תוכנות הקליינט ל-usenet יודעות לקרוא קבצי NZB ובעזרתם לגשת לקבוצות הדיון המתאימות ולהוריד את התוכן שאותו ביקשנו להוריד בצורה אוטומטית, ולכך לחסוך את זמן החיפוש בתוך ההודעות עצמן כמו בדרך הראשונה. אתרי חיפוש כמו newzbin הלכו צעד נוסף ומאפשרים חיפוש בין קבצי NZB שונים.

אוקיי, אז אחרי שמצאנו מה שרצינו והורדנו המון קבצים קטנים איך הופכים את הכל לסרט אחד גדול? פשוט מאוד. בדר"כ רוב התוכן ירד בצורה של קבצי rar שאותם ניתן לאחד ולפתוח עם winrar.

מה קורה אם חסרה חתיכה ואי אפשר לאחד את הקבצים? בדר"כ הקבצים שהורדתם יגיעו בליווי של מספר קבצי par2 שמיועדים לשיחזור חלקים חסרים באמצעות תוכנה כמו quickpar. אחרי ששיחזרתם את החלקים החסרים ניתן לפתוח את הקובץ כרגיל.

אז אם כל התהליך הזה כל כך מסובך מה בעצם היתרון? תלוי איך מסתכלים על זה. בין היתרונות שאני רואה אני כולל:
1. מהירות - בניגוד למה שאמר erangh1, מהירות הגישה לשרת usenet היא בדר"כ מאוד יציבה וברוב המקרים רוחב הפס שהשירות מאפשר לך הוא בהיקף המקסימלי שמאפשר חיבור האינטרנט שלך, 24 שעות ביממה ו-7 ימים בשבוע.
2. בטחון - היות שאין כאן גורמים רבים בתהליך (ההעברה היא ישירות מהשרת למחשב שלך) הסיכון קטן בהרבה מרשתות השיתוף, ולא צריך לעמוד במכסות העלאה והורדה כמו באתרי הטורנט הפרטיים למשל.
3. מבחר - אני אמנם כבר הרבה שנים לא מתעניין במה שקיים ברשתות השיתוף השונות אבל אני מאמין שכל מה שתמצא שם תוכל למצוא גם כאן, הרבה יותר מהר והרבה יותר זמין.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #12 

גם אני, כמו erangh1, הייתי מאוד שמח למדריך מפורט בעברית, שיסביר את אופן ההורדה משרתי giganews או newshosting, החל מרגע הרישום ועד הכנת הסרט לצפייה.
נראה לי משהו מאוד הכרחי.

תודה,

Giliboy
...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אשמח לעזור אם תוכל לציין מה בדיוק אתה צריך שיסבירו לך. התהליך שונה בין תוכנות client שונות.
מדריך כללי ניתן למצוא בכתובת שנתתי קודם.
מדריכים נוספים ניתן למצוא כאן: http://www.binaries4all.com/
אני שוב חוזר ואומר: אין כאן פתרון של "הורדה בלחיצת כפתור" ולכן אתם חייבים לשנות את הגישה ולהתרגל לקונספט אחר.
אם אתה לא מוכן להתאמץ טיפה בשביל ללמוד לעבוד עם הטכנולוגיה הזו, חבל על הזמן שלך ועל המאמץ שלי. :D

oron1g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

אשמח לקבל עזרה מאלה שמבינים בעניין..
אני ממש עכשיו מנסה להשתמש בUSENET

שלב ראשון התקנתי את התוכנה NewsBin Pro 5.34
בסיום ההתקנה זה הראה לי את המסך הזה (מצורפת תמונה)
איך אני ממשיך מפה?
זה השלב שאני אמור להירשם לאתר שנותן שירות (Newshosting למשל) ולהכניס שם את הכתובת והשם משתמש+סיסמא שלי?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #15 

חיובי

oron1g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

איך אני מושך לינקים מNEWZBIN לתוכנת הורדה?
הצלחתי ליצור קובץ NZB ולמשוך אותו לתוכנה
אבל זה לא מצליח להתחבר לי לשרת
איך אני מגדיר את הכתובת של NEWZBIN כשרת?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

Newzbin אינם ספק usenet. זהו אתר שמאנדקס תוכן ומאפשר חיפוש ב-NZB.
אם פתחת חשבון אצל אחד מספקי השירות, זה המקום להכניס את פרטי השרת לפי ההוראות שקיבלת מהספק.

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #18 

dragonflyXXL כתב:אני שוב חוזר ואומר: אין כאן פתרון של "הורדה בלחיצת כפתור" ולכן אתם חייבים לשנות את הגישה ולהתרגל לקונספט אחר.
אם אתה לא מוכן להתאמץ טיפה בשביל ללמוד לעבוד עם הטכנולוגיה הזו, חבל על הזמן שלך ועל המאמץ שלי. :D
...
אגב, שילוב של newzbin עם script מתאים של greasemonkey ב-firefox ו- ninan נותן משהו מאד קרוב להורדה בלחיצת כפתור. פשוט לוחצים על הלינק (גם מרחוק) ומשם ninan עושה את העבודה.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

zork17 כתב:
dragonflyXXL כתב:אני שוב חוזר ואומר: אין כאן פתרון של "הורדה בלחיצת כפתור" ולכן אתם חייבים לשנות את הגישה ולהתרגל לקונספט אחר.
...
אגב, שילוב של newzbin עם script מתאים של greasemonkey ב-firefox ו- ninan נותן משהו מאד קרוב להורדה בלחיצת כפתור. פשוט לוחצים על הלינק (גם מרחוק) ומשם ninan עושה את העבודה.
...
לא אמרתי שזה לא אפשרי, למרות שהפתרון שציינת איננו סטנדרטי. עבור רוב האנשים שרק מתחילים להתעסק עם זה 99% ממה שאמרת זה סינית למתקדמים, ורובם לא מבינים מה ההבדל בין newzbin ל-newshosting ולמה צריך לשלם לכל אחד מהם בנפרד.

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #20 

הכל בעסק הזה הוא לא סטנדרטי. אבל גם אנשים חדשים יכולים לדעת לאן אפשר להגיע: אינדקס מעולה של כמעט כל מה שקיים + דרך נוחה מאד להוריד (חוץ מסטיות קלות)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”