הקרנה אחורית בניצב ?!?!?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
mirisass פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני חדשה בפורום, וגם לא כ"כ מבינה בתחום, אבל עליי להציג סרטון בתערוכה ואשמח על עזרתכם :)

מספר בעיות:

1. אני אמורה להקרין כשהמקרן מאחורי המסך, ורציתי לדעת אם בד לבן מתוח יכול לעשות את העבודה. התוצאת לא חייבת להיות מרהיבה, אלא בעיקר ברורה. (הקרנה של תמונה על שקף שמאחוריה מנורה ולפניה הבד עבדה טוב - זה אומר שזה יעבוד?!?)

2. המקרן בו אשתמש הוא epson emp-x3. בשל אילוצי מקום, אני חייבת שהוא יעמוד בניצב... מישהו יודע אם זה בכלל אפשרי? :מבולבל: ייתכן ואם הבעיה היא רק מחסור בפונקציה הזו, אני אהפוך את הסרט (למרות שזה יגרור הורדה באיכות). השאלה היא אם זו לא בעיה שעלולה להרוס את המקרן...

3. כדי להגיע לתצוגה בסדר גודל של 17", מה אמור להיות המרחק מהמהקרן? (לצערי, המקרן הוא בהשאלה מהפקולטה לצורך התערוכה, ולכן אני לא יכולה לערוך את הניסויים האלה, אלא לבצע דברים ידועים מראש...)

אודה על כל עזרה :wink:

מירי

נ.ב אין לי או ביכולתי להשיג lcd או לפטופ...

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

לא ממש ברור.

1) בד לבן יכול לעבוד אבל נייר פרגמנט יתן תוצאה טובה יותר (הוא גם מאוד זול).

2) המקרן עעמוד בניצב למה?

א אני לא טועה קיימת אופציה במקרנים למצב מראה אבל אני לא בטוחה ב100% - הכי טוב לחפש את המניו שלו בגוגל ולבדוק.

היפוך של הסרט לא יהרוס כלום - המקרן מקרין כל דבר שנכנס לאינפוט שלו בדיוק כמו שזה. אם תכניסי הפוך יצא הפוך.

3) תצוגה בגודל 17 אינטש 8O - למה השימוש במקרן?? התמונה ממקרן תראה בוהקת מאוד ולא נעימה ממרחק כזה.
אני בטוחה ב100% שמסך CRT/LCD של מחשב יתן תוצאה טובה פי כמה ממקרן בהנחה שמדובר בגודל כל כך קטן.

לגבי המרחק שהמקרן צריך להיות, זה אוד תלוי בפתיחה שלו. - יש אתר שיודע לחשב את זה ..
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

mirisass פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ענבר שלום

קודם כל, תודה על התגובה :)

בנייר פרגמנט את מתכוונת לנייר סקיצה? או נייר אפייה? הוא צריך להיות עבה? זה רעיון ממש מעניין!

בקשר להיפוך - אני יודעת שיש פונקציה של היפוך מראה, אבל התכוונתי גם להיפוך ב-90 מעלות... שהוא זה שיוריד באיכות, כי רוחב המסך גדול מגובהו...

ברור לי שמסך lcd יהיה טוב יותר לצורך הזה, רק שהתערוכה נערכת בטכניון, והציוד הוא של הפקולטה. ציוד חיצוני (אם אני אצליח להשיג) יהיה צריך להיות תחת השגחה במשך כל היום... זו הסיבה שבגללה אני מנסה לאלתר עם המקרן.

הבעיה היא שהמרחב שמוצע לי ממש קטנטן וכל שימוש בצג מחשב שדורש מעמד - יגזול מקום ויסתיר את הפוסטרים של הפרוייקט (זו עבודה בארכיטקטורה). ליד העמדה יש עמוד עם חור באמצע - ברוחב 15 ס"מ. שם התכוונתי לשים את המקרן ולחסוך לי מקום. מה שאומר שהוא חייב לעמוד על הצד.

החיפוש במדריך של המקרן לא הניב תוצאות כ"כ, ולכן קיוויתי שמישהו בפורום ידע לענות... :)

תודה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

מי אמר שהמקרן ייכנס בחור הזה? - אני דיי בספק

שליחה #4 

וגם אם כן, צריך לדאוג שהוא יעמוד ישר

אבל יותר מכל, לא ברור בכלל אם האיוורור של המקרן יוציא את החום כמו שצריך ויש סיכוי שהוא יישרף :(

mirisass פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בדקתי וגובה המקרן הוא 8.6 ס"מ, מה שמשאיר 6.4 ס"מ לאיוורור. הפחד שלי הוא שאולי דווקא ההעמדה ב90 מעלות היא זו שתזיק לו...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

הקרנה ממקרן ל-17 אינטש :? :מבולבל:
אין פה טעות?
זה כמו להרוג זבוב עם תותח...
תתארגני על מסך CRT רגיל או מהשטוחים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #7 

לא הבנתי מה זה היפוך ב90 מעלות.
את מכוונת לסיבוב התמונה?
משה

mirisass פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אני אנסה להסביר מה הבעיה... :)

אני מציגה בתערוכה פוסטרים וסרטון הקשורים אחד לשני וצריכים לעמוד יחד.

המרחב שהוקצב לי מאוד קטן, וליד הקירות שעליהם הפוסטרים, יש שני עמודים עם רווח של 15 ס"מ ביניהם. אם אני אשים כל צג ליד העמוד, הוא יסתיר את הפוסטר/ימנע גישה/יפריע למעבר.

לכן התכנית היא לשים את המקרן מסובב ב-90 מעלות (ניצב לרצפה) בגובה בן אדם,בין שני העמודים, כך שהוא לא מפריע במרחב) ומולו להתקין מסך בד קטן (40 על 30 ס"מ) במרחק לא גדול (כמו שאמרתי, אני לא צריכה תצוגה גדולה מדיי).

הבעיה בלהציב כל מסך שטוח אחר היא שהציוד נשאר ללא השגחה ולכן חשוב שיהיה של הפקולטה - לה יש רק צגים רגילים או מקרנים (epson emp-x3).

השאלה העיקרית שלי היא האם יש אופציה להגדיר במקרן שיציג את הסרט בסיבוב של 90 מעלות, ע"מ שהוא יוצג ישר...

תודה לבעלי התשובה :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #9 

לא מכיר מקרן שמסובב ב90 מעלות.
זה צריך להכין במחשב.
משה