חדות תמונה בטלויזייה לא בהכרח קשורה נטו לרזולוציה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום עד היום הייתי בטוח שבשביל לקנות יותר חדות בטלויזייה מה שצריך זה רזולוציה גבוהה (1080p,2160p) תכנים ברזולוציה הזאת ואתה תקבל את החדות הכי גבוהה שתראה ומשום מה אני לא מרגיש תמיד בחדות מטורפת

המסך שלי הוא samsung nu7400 זה מסך בינוני כי מה שחיפשתי בהתחלה זה נטו 4k/hdr ושיהיה סמארט והתחלתי לראות בפורום שמדברים הרבה על מעבד תמונה וכולי..

זה אומר שיש עוד תפקידים משמעותיים לגבי חדות בתמונה שזה לא בהכרח רק רזולוציה?

אם נניח ניקח השוואה בין nu7400 - nu8000 - qled מבחינת חדות בתמונה באמת יהיה הבדל? (אני לא מדבר על צבעים כגון השחור ב qled) מדבר על חדות שנניח אראה סרט ואחפש חלקים קטנים אראה אותם לפרטי פרטים

תודה.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #2 

הדבר הכי חשוב הוא איכות התוכן. רזולוציה גבוה לא תעזור לתוכן באיכות נמוכה (למשל דחיסה חזקה מדי). כל שאר הדברים גם משפיעים אבל איכות התוכן היא הכי חשובה.

ארבעה דברים משפיעים על איכות התוכן לפי סדר החשיבות:איכות הצילום והעריכה, קצב הנתונים לשנייה יחסית לרזולוציה וסוג הדחיסה, סוג הדוחס, אחרון חביב - הרזולוצייה.
בשביל להבטיח איכות גבוה של תוכן צריך להקפיד על כל ארבעת הדברים לפי סדר החשיבות שציינתי כאן. אחרי זה באה הטלווזיה והעיבוד שלה.

הבעיה העיקרית היום בשידורים היא שקצב הנתונים הוא נמוך מדי בשביל הרזולוצייה בהתחשב בסוג הדחיסה (עד כמה היא מתקדמת). ככה שהמון פרטים עדינים ועדינים פחות הולכים לאיבוד ככה שנתון הרזולוצייה מאבד מהערך שלו באופן דרסטי.

אם בא לך לבדוק למה הטלווזיה שלך מסוגלת - תבדוק עותק של בלוריי 4K, לא שידורי יס הוט ושות'.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

ice2k כתב:הדבר הכי חשוב הוא איכות התוכן. רזולוציה גבוה לא תעזור לתוכן באיכות נמוכה (למשל דחיסה חזקה מדי). כל שאר הדברים גם משפיעים אבל איכות התוכן היא הכי חשובה.

ארבעה דברים משפיעים על איכות התוכן לפי סדר החשיבות:איכות הצילום והעריכה, קצב הנתונים לשנייה יחסית לרזולוציה וסוג הדחיסה, סוג הדוחס, אחרון חביב - הרזולוצייה.
בשביל להבטיח איכות גבוה של תוכן צריך להקפיד על כל ארבעת הדברים לפי סדר החשיבות שציינתי כאן. אחרי זה באה הטלווזיה והעיבוד שלה.

הבעיה העיקרית היום בשידורים היא שקצב הנתונים הוא נמוך מדי בשביל הרזולוצייה בהתחשב בסוג הדחיסה (עד כמה היא מתקדמת). ככה שהמון פרטים עדינים ועדינים פחות הולכים לאיבוד ככה שנתון הרזולוצייה מאבד מהערך שלו באופן דרסטי.

אם בא לך לבדוק למה הטלווזיה שלך מסוגלת - תבדוק עותק של בלוריי 4K, לא שידורי יס הוט ושות'.
...
האמת שדיברתי על תוכן התכוונתי לתוכן של 4k-hdr גם דרך נטפליקס וגם דרך הורדות של סרטים שהם 2160p hdr bluray איך אדע מה באמת הטלויזייה מסוגלת להוציא שמעתי על לשים על מצב קמעוני שזה מצב של מכירה ואז זה מראה מה שהמוכרים מראים בחנויות את כל התמונות והסרטונים ה "מרשימים" כי נניח גם בסרטים כבדים שאני מוריד אני יכול לזהות חוסר חדות באובייקטים מסויימים אולי לשקול לקנות סרט בלוריי מלא ולא דרך הורדה פיראטית?
·

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #4 

אולי עדיף שתצלם תמונה של מה שאתה מתכוון אליו, קשה לנחש למה אתה מתכוון חוסר חדות ופרטים עדינים.
עותק מקורי של בלוריי 4K זה 40 - 80 ג'יגה, אם זה מה שניסית אז באמת אני לא מבין למה אתה מתכוון. טלווזיה לא משפיע על פרטים של רזולוציה גבוה, רק התוכן.

הניגודיות הטבעית וכל מיני פילטרים של חידוד וכדומה יכולים להשפיע על איך שהתמונה נתפסת במוח אבל עדיין לא להוסיף או להוריד פרטים.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

רזולוצייה היא רק אחד הפרמטרים שקשורים לחדות. (גם ניגודיות קשורה למשל)
יש פוסטים ומאמרים של גיל @rwg1 על העניין הזה אם בא לך להרחיב, אולי הוא יוכל לתת קישורים אליהם, כי אני לא ממש מצליח למצוא אותם כרגע.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”