מחשב ה-HTPC שלי שבק. עזרו לי לחשוב על הפיתרון הבא

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

בעצם, הפוסט הזה הוא וריאציה על הפוסט הקודם שכתבתי לפני כחצי שנה (והיה מענה רק בתחום התוכן ופחות בתחום החומרה).

מחשב ה-PC/Linux שישב אצלי בסלון ושימש אותי בעיקר לצפיה בסטרימים לא שגרתיים ועוד כמה שימושים (החזקתי בו database קטן של לימודי יפנית, השתמשתי בו להורדות של קטעי וידאו מיוטיוב, אינסטגרם וטוויטר באמצעות youtube-dl) כנראה שבק (כנראה קצר איפשהו בלוח האם, אבל אנחנו עדיין מנסים למצוא ולפתור).

אז אופציה אחת זה פשוט לקנות מחשב חדש לסלון ולהשתמש בו בדיוק כמו שהשתמשתי בישן.

אופציה אחרת היא לקנות סטרימר - ולמצוא פתרונות אחרים ל-youtube-dl ו-PostgreSQL. השאלה היא אם יש סטרימר שתומך בצרכים שלי.

אני מניחה שבכל סטרימר נורמלי אפשר להזין מקורות m3u8 ולצפות בלי בעיה. תקנו אותי אם אני טועה (מצטערת, אבל המאמרים הדביקים בראש הפורום נראים מיושנים ולא ממש עזרו לי). הבעיה היא בשני מקורות נוספים שבשבילם בדרך כלל אני משתמשת בדפדפן פיירפוקס ב-HTPC.

האחד זה twitch.tv. אין בעיה לצפות בו בדפדפן אבל אני לא יודעת אם סטרימר יתמוך.

השני זה ok.ru - שלמעשה אני לא מגיעה אליו ישירות אלא דרך itver או aqstream, לצפיה בתחנות טלויזיה יפניות. זה המקור היחידי שאני מכירה לתחנות האלה. גם אם יש לו פלאג אין לקודי (לא בטוח שיש), הקישור לתחנות מתחלף, ואני צריכה להגיע אליו מ-aqstream שדואג להישאר מעודכן עם הקישור הנכון האחרון. כך שכרגע הדרך שלי לצפות היא דרך דפדפן, ודווקא פיירפוקס, כי ok.ru מפתח פער גדול בין הסאונד לתמונה כשצופים דרך כרום או כרומיום.

האם יש סטרימרים הכוללים דפדפן firefox שמאפשר לצפות באתר הזה? קישור לתחנה שמעניינת אותי, שעובד כרגע, למי שרוצה לבדוק, כאן . אם מישהו מכם צופה קבוע באתר הזה ויש לו איזה סידור טוב יותר מדפדפן, אשמח אם יאיר/תאיר את עיני.

ניסיתי, אגב, לפתוח את זה מהדפדפן המובנה בטלויזיה ה"חכמה" שלי. כמובן שזה לא עובד. כל הטלויזיות החכמות שראיתי עד עכשיו הן טיפשות מטופשות (שלי היא HiSense).

אופציה נוספת שיש לי היא לקנות NAS שמשמש כ-entertainment center ולחבר ישירות לטלויזיה (אחרת בכל מקרה אני צריכה סטרימר). ה-NAS הוא כי ממילא אני רוצה להחליף את ה-MyCloud המעאפן שלי, ומסתבר שאפשר להשתמש בו גם לצרכים האחרים שלי (youtube-dl ו-PostgreSQL). אבל עדיין זה לא עונה לשאלת הסטרימינג. האם למישהו יש ניסיון עם חיבור נניח של QNAP ישירות ב-HDMI לטלויזיה ואם יש אפשרות לצפות בכל הדברים שהזכרתי לעיל?

סיכום: מה הפיתרון המתאים למי שצריך לצפות ב:
  • פלייליסט של m3u8
  • twitch.tv
  • ok.ru
כשברקע יש צורך משני ב-NAS נורמלי, PostgreSQL ו-youtube-dl.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

למה לא לקחת את המחשב לטכנאי (או לקרוא לאחד שיבוא) ויבדוק אותו? יעלה פחות ממחשב חדש לגמרי.

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אנחנו בודקים אם אפשר לתקן את המחשב. בדרך כלל אם הלך ה-motherboard, אז כבר עדיף לקנות מחשב חדש. אני שואלת על אופציות במקרה כזה, שהמחשב סופית לא ניתן לתיקון.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #4 

הפתרון לדעתי הוא NUC. ב2000-2500 את מקבלת מחשב מאד חזק, אמין, קומפקטי וחסכוני מבחינת צריכת חשמל שיתאים לצרכים המגוונים שלך.
שיחקתי עם כל מיני סטרימרים בשנים האחרונות אבל בסופו של דבר תמיד חזרתי לHTPC שלי שמתפקד כנגן מדיה, seedbox, שרת מדיה וסתם מחשב סלוני עם דפדפן בעת הצורך. הסטרימרים תמיד יגבילו אותך בצורה כלשהי, המחשב לא.

אם בכל זאת מעניין אותך לנסות סטרימרים, הייתי מסתכל על כל מיני יורשים לRPI עם חומרה מספיק חזקה ללינוקס מלא, ROCK64 או משהו בסגנון.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #5 

בהנחה שאת מרוצה מהמארז והספק שיש לך במחשב הקיים הפתרון הכי פשוט ומשתלם יהיה לקנות לוח, מעבד וזיכרון. למשל מעבד AMD רייזן 2200G (שכולל גם כרטיס מסך), לוח זול עם צ'יפסט B450 וזיכרון 8GB בודד. ב-850 ש"ח סגרת אחלה שדרוג. אם את רוצה ביצועים עוד יותר טובים ותמיכה מסויימת במשחקים (בעיקר ב-720P) אז תוכלי להוסיף עוד כ-400 ש"ח עבור מעבד 2400G ו-16GB זיכרון (8x2).

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה, אבל אני לא מחפשת משהו זול. דווקא להיפך. נשבר לי שכל ארבע שנים אני צריכה להחליף מחשב בגלל לוח אם שנדפק, ובין לבין נדפק הדיסק, נדפקים המאווררים, או נדפק כרטיס המסך (כל שלושת הדברים קרו לי עם המחשב הזה, והוא עוד היה אמור להיות במפרט גבוה, רכיבים יקרים יחסית לשעתם). זה משום מה אף פעם לא קורה לי עם המקים שיש לי על שולחן העבודה, כמה שיורדים על אפל והמחירים שלה.

המטרה שלי היא להפחית את הטרחה, לא את המחיר. בגלל זה הכיוון שלי הוא של קניית appliance, מה שנקרא. להחליף לוח אם זה עבודה של ערב שלם של התעסקות בכל מיני ווים קטנים עם מנורה ולא לשכוח אף כבל, שלא לדבר על מכות מצרים כמו משחה תרמית וברגים נשחקים. למסור לטכנאי שיעשה את זה זה לחפש טכנאי אמין ולנסוע אליו במונית עם המכשיר (אין לי אוטו) או להיות בבית בשעות שמתאימות לו. בקיצור, ראבאק. יש לי בחשבון הבנק מספיק כסף לקנות עשרה מחשבים ממותגים. אני רוצה משהו שלא צריך להתעסק איתו, לפחות לא בחומרה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אם כסף הוא לא שיקול ואת אוהבת את המוצרים של אפל אז Mac Mini 2018 יהיה אופציה נחמד מאוד. הוא אסתטי, מהיר וקומפקטי. וכמובן שאפשר להתקין עליו לינוקס או חלונות אם מסיבה כלשהי את לא מעוניינת להשתמש במערכת ההפעלה של אפל. הוא לא מתאים למשחקים, אבל אפשר להוסיף לו כרטיס מסך חיצוני שפותר את זה. הוא גם לא מיועד לאחסון של דיסקים נוספים, אבל גם את זה אפשר לפתור בצורה יפה עם NAS שישב אצלך איפשהו בבית.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

@herouth
·
אני לא חושב שצריך לקנות ביוקר בכדי לקבל "אמינות".
יש לי חלקים שנקנו לפני 10 ו-8 שנים, ועוד יד 2, והכל עדיין פועל מצויין. זה עניין של מזל, וקניה של מוצר יקר לא בהכרח מבטיח לך אורך חיים גבוה יותר.
פעם אחת נדפק לי זיכרון, לאחר 7 שנים של שימוש, והוא הוחלף באחריות "לכל החיים" של היצרן.
פעם אחרת נדפק הספק כוח, באופן מפתיע, היה אמור להיות איכותי ובזמנו היה דיי יקר. קורה.

אם את מחפשת HTPC, אני חושב שה-2200G או 2400G שהציעו קודם הם אופציה מעולה.
יש לי כרגע במחשב R3 1200, שהוא איטי יותר, ולמרות זאת, המעבד הזה עדיין חזק מספיק למרבית השימושים שלי (ושנמכתי אליו לפני כמה ימים מה-2700X). גם כאשר אני מריץ מספר VMים במקביל.

לוחות האם לא יקרים במיוחד, אפשר להשיג היום זכרון במחירים זולים מאיי פעם, ומחיר המעבד בהחלט שווה את המחיר המבוקש. במיוחד אם אין לך בעיה להזמין מחו"ל.
תכנסי ל-Newegg ותבדקי מחירים. תוך כמה ימים הכל מגיע אלייך עד הבית\עבודה בנוחות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

@TheCoolest - נראה שהכסף במקרה הזה הוא לא שיקול מרכזי, אז אני לא חושב שיש צורך להזמין מחו"ל. קנייה בארץ של חומרה איכותית והרכבה ע"י חנות אמינה הם אופציה טובה שמקטינה את הסיכוי לכאבי ראש בהמשך, למשל במקרה שצריך להחליף רכיב שהגיע DOA (תמיד אפשרות). כמובן שאפשר לקבל את המחשב עם שליח אז גם אין צורך להגיע לחנות. כסף פותר הרבה בעיות ;-)

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אכן, נראה ש-@boren הבין למה אני מתכוונת.

את המחשב הזה, אגב, הרכיבו לי ב-KSP בחשמונאים בזמנו. כשהמאווררים שבקו התברר לי שחיברו אותם ישירות לספק במקום ליציאות בלוח האם וכך המחשב לא יכול היה לשלוט במהירות שלהם והם עבדו על מהירות מכסימום כל חייהם ולא פלא שמתו בגיל צעיר...

בינתיים, מההצעות בשרשור NUC נראה הכי אטרקטיבי. מק מיני זה דבר נחמד אבל מערכת ההפעלה איננה זהה ללינוקס וצריך homebrew בשביל חלק מהדברים שאני עושה, אז אם כבר ממילא אתקין לינוקס, עדיף אולי על פלטפורמה שיותר מתאימה לזה (היה לי ניסיון מפוקפק עם לינוקס על מק בעבר).

אז לגבי NUC, האם מומלץ ספציפית של אינטל? אני רואה בפלונטר בעיקר חבילות שלהם ושל Gigabyte. יכולים להמליץ על משהו מבחינת אמינות? המחשב בעיקרון אף פעם לא מכובה. מה מומלץ לקנות היום אם אני לא צריכה משחקים, אבל כן רוצה 4K ב-60Hz, וכן מתכוונת לשים שם SSD, מחברת לרשת באמצעות כבל אתרנט (ג'יגה) והסאונד עובר כרגע דרך ה-HDMI (הטלויזיה מחוברת למערכת הסטריאו, שהיא אנלוגית).

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #11 

NUC הוא מותג של אינטל. ג'יגהבייט זה שם מותג אחר (BRIX) . יש גם אחרים.
אחרי כמה שנים עם NUC I3 בתור מדיה סנטר עברתי לMIBOX. רוב הזמן זה עובד מעולה אבל כשהייתי צריך ITV IPLAYER התוספים של קודי לא עבדו והייתי חייב לחזור לNUC לתקופה.
כיום המאוורר קצת מקרטע ומשמיע רעשים של לפני סיום קריירה, אז ממליץ לנסות למצוא פיתרון עם קירור פאסיבי (ללא מאווררים כלל, היה בזמנו דגם ספציפים של ג'יגהבייט). לא יודע אם מבחינת הביצועים הדרושים יש כזה פתרון כיום.
בנוסף צריך לוודא שגרסת ביוס עדכנית לפני שמתקינים לינוקס וכדאי לבדוק תאימות (במקרה שלי היה מדובר במסך התקנה של אובונטו שלא עולה אפילו בלי עדכון גרסה).

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #12 

מחזק את דבריו של evgenetic

גם אני החלפתי מחשב עם מארז גדול ב NUC קטן קומפקטי ושקט כ HTPC ואני ממא מרוצה מהתוצאה

ה NUC שלי הוא כן של אינטל ואני לא מכיר אחרים כך שאני יכול להמליץ רק על המוצרים של אינטל

היה לי פעם סטרימר חזרתי די מהר למחשב, לטעמי המחשב הרבה יותר נוח

בהצלחה

oded_y80
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #13 

פתרון של מחשב ללא מאוררים היה פעם ל compulab לא בטוח אם הם עדין פעילים

מצרף קישור
https://www.compulab.com/products/embedded-pcs/

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #14 

האם מחשב NUC מספק פיתרון מלא של 4K HDR 60fps ותמיכה בפורמטים של אודיו כדוגמת ATMOS 7.2.4 ללא גימגומים גם בקודי?
https://www.intel.com/content/www/us/en ... i7inh.html
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

@oded_y80 הדברים של compulab נראים נחמדים ועמידים, וגם יש להם איזשהו באנדל עם Linux Mint. הבעיה שחוץ מה-airtop2 היקר, בתצורה מסויימת אחת, אף אחד מהם לא תומך ב-HDMI2.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

מסכים עם חברי לשרשור

https://ksp.co.il/?uin=54796&select=.269..399..2183.
https://ksp.co.il/?uin=57700&select=.10 ... .137..2255.
https://ksp.co.il/index.php?uin=42066&select=
https://ksp.co.il/index.php?select=&kg= ... tore_real=
זו פחות או יותר התצורה שאני עובד כמחשב ראשי בבית רק שהאחסון אצלי הוא 256 Giga
עם זכרון 16 Giga והוספתי דיסק 1 טרה 2.5" לאחסון נוסף.

המחשב הקודם היה בן 11 ... 4פעמים ספק אחסון הוחלף כמה פעמים רוב פורטים ה SATA כבר לא עבדו והשתמשתי כבר בכרטיס נפרד. אם ה NUC יחזיק 4 עד 5 שנים עדיין יותר כדאי מהקודם שעלה בזמנו מעל 7000ש"ח...

רותם-א
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

הייתי הולך על משהו בסגנון אבל עם יכולת לשדרוג מעבד.
הנה דוגמא:

מחשבים קטנים במיוחד - מחשבי Barebone
DeskMini-A300 - ASRock - DeskMini 300 Barebone (No memory, CPU, Storage) - A300M-STX - AMD AM4 Socket CPU Raven Ridge, Bristol Ridge (With GPU Only), up to 65W - 2x SODIMM DDR4 2400/2933Mhz Up to 32GB - HDMI, DisplayPort, D-...
שלוש שנים אחריות, שנה אחריות לספק הכוח
כמות: - 1 - 746/731
מעבדים - AMD Socket - AM4
YD2200C5FBBOX - AMD - AMD Ryzen3 2200G Quad Core Gen2 with Radeon™ Vega 8 Graphics - Wraith Stealth Cooler - Box...
שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי
כמות: - 1 - 368/361
זכרונות - DDR4 - לנייד
AD4S266638G19-R - Adata - 8GB (1x8GB) 2666MHz DDR4 CL19 SODIMM...
אחריות לכל החיים
כמות: - 1 - 166/163
דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - M2 NVMe
ASX6000LNP-256GT-C - ADATA - 256GB SSD PCIe Gen3x2 M.2 2280 - 1800/1200MB/s - XPG SX6000 Lite Series...
שלוש שנים אחריות
כמות: - 1 - 156/153

1436.00 / 1407

קישור להצעת המחיר
https://www.plonter.co.il/priceoffer_sh ... fer=163885

אפשר כמובן לקחת מעבד חלש/חזק יותר או בעתיד לשדרג לדור חדש, וכן יותר/פחות זכרון וSSD.
אפשר גם ללכת על מערכת דומה מבוססת אינטל אבל כרגע AMD נותן יותר תמורה למחיר

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”