בעצם, הפוסט הזה הוא וריאציה על הפוסט הקודם שכתבתי לפני כחצי שנה (והיה מענה רק בתחום התוכן ופחות בתחום החומרה).
מחשב ה-PC/Linux שישב אצלי בסלון ושימש אותי בעיקר לצפיה בסטרימים לא שגרתיים ועוד כמה שימושים (החזקתי בו database קטן של לימודי יפנית, השתמשתי בו להורדות של קטעי וידאו מיוטיוב, אינסטגרם וטוויטר באמצעות youtube-dl) כנראה שבק (כנראה קצר איפשהו בלוח האם, אבל אנחנו עדיין מנסים למצוא ולפתור).
אז אופציה אחת זה פשוט לקנות מחשב חדש לסלון ולהשתמש בו בדיוק כמו שהשתמשתי בישן.
אופציה אחרת היא לקנות סטרימר - ולמצוא פתרונות אחרים ל-youtube-dl ו-PostgreSQL. השאלה היא אם יש סטרימר שתומך בצרכים שלי.
אני מניחה שבכל סטרימר נורמלי אפשר להזין מקורות m3u8 ולצפות בלי בעיה. תקנו אותי אם אני טועה (מצטערת, אבל המאמרים הדביקים בראש הפורום נראים מיושנים ולא ממש עזרו לי). הבעיה היא בשני מקורות נוספים שבשבילם בדרך כלל אני משתמשת בדפדפן פיירפוקס ב-HTPC.
האחד זה twitch.tv. אין בעיה לצפות בו בדפדפן אבל אני לא יודעת אם סטרימר יתמוך.
השני זה ok.ru - שלמעשה אני לא מגיעה אליו ישירות אלא דרך itver או aqstream, לצפיה בתחנות טלויזיה יפניות. זה המקור היחידי שאני מכירה לתחנות האלה. גם אם יש לו פלאג אין לקודי (לא בטוח שיש), הקישור לתחנות מתחלף, ואני צריכה להגיע אליו מ-aqstream שדואג להישאר מעודכן עם הקישור הנכון האחרון. כך שכרגע הדרך שלי לצפות היא דרך דפדפן, ודווקא פיירפוקס, כי ok.ru מפתח פער גדול בין הסאונד לתמונה כשצופים דרך כרום או כרומיום.
האם יש סטרימרים הכוללים דפדפן firefox שמאפשר לצפות באתר הזה? קישור לתחנה שמעניינת אותי, שעובד כרגע, למי שרוצה לבדוק, כאן . אם מישהו מכם צופה קבוע באתר הזה ויש לו איזה סידור טוב יותר מדפדפן, אשמח אם יאיר/תאיר את עיני.
ניסיתי, אגב, לפתוח את זה מהדפדפן המובנה בטלויזיה ה"חכמה" שלי. כמובן שזה לא עובד. כל הטלויזיות החכמות שראיתי עד עכשיו הן טיפשות מטופשות (שלי היא HiSense).
אופציה נוספת שיש לי היא לקנות NAS שמשמש כ-entertainment center ולחבר ישירות לטלויזיה (אחרת בכל מקרה אני צריכה סטרימר). ה-NAS הוא כי ממילא אני רוצה להחליף את ה-MyCloud המעאפן שלי, ומסתבר שאפשר להשתמש בו גם לצרכים האחרים שלי (youtube-dl ו-PostgreSQL). אבל עדיין זה לא עונה לשאלת הסטרימינג. האם למישהו יש ניסיון עם חיבור נניח של QNAP ישירות ב-HDMI לטלויזיה ואם יש אפשרות לצפות בכל הדברים שהזכרתי לעיל?
סיכום: מה הפיתרון המתאים למי שצריך לצפות ב:
- פלייליסט של m3u8
- twitch.tv
- ok.ru