האם הטכנאי עשה בסדר?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Moshe1010 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכם , בא אלי טכנאי להתקין את ה3100S של YES.
תאמת לא ראיתי שום הבדל בעין בהבדל בין המימר הקודם לנוכחי אבל ניחה , בכל מקרה הוא חיבר את הממיר מSCART ל SCART השאלה האם הכבל שהם שמים איכותי או ישנה משהו באיכות הצפייה? (רואים אצלי דיי הרבה ריבועים אני מניח שזה אצל כולם ככה אבל זה דיי מציק מתי כבר יהיה HD בארץ מתי :\ )
בכל מקרה הוא גם חיבר את הDVD (שיש לו חיבור של S-VIDEO או קומפוננט ) , לטלויזיה גם כ SCART (יש לי טלויזיה SONY LCD 32 אינץ דגם 2530 , עם 2 יציאות SCART).
רק שהוא חיבור SCART בטלויזיה ובDVD הוא חיבור RCA ז"א צהוב לבן אדום(קומפוננט אם אני לא טועה..?) כבל כזה:
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he#
, בכל מקרה האם קיים SCART -->SVIDEO והאם זה יביא לי איכות צפייה טובה יותר ב DVD? , כמו כן יש לי גם יציאת SVIDEO בטלויזיה אם זה משנה..

מה גם בטלויזיה כשאני מנסה להגדיר בYES , את האופציה RGB לאחר מכן אני מקבל אפשרות שנקראת COMPOSITE (CVBS) , זה נורמלי? , אין לי שום אפשרות אחרת..
תודה רבה לכם על העזרה (Y)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

ה- DVD לא מחובר בצורה אופטימלית

שליחה #2 

חיבור SCART מחביא בתוכו אפשרויות חיבור רבות כאשר האפשרויות הן:

וידאו מסוג:
קומפוזיט - הוידאו הדחוס שבו כל 3 הצבעים ואותות הבקרה נדחסו לקו אחד
בחיבור RCA זהו החיבור הצהוב, וכך הטכנאי חיבר את ה- DVD

S-Video - וידאו דחוס חלקית, שהוא כבר יותר טוב במידה ניכרת מאשר קומפוזיט. יש לחיבור זה מחבר או כניסה/יציאה מיוחדת - חיבור עגול קטן ובו 4 פינים ומגרעת (שקע בסוקט ובליטה בפלג) מלבנית שמכוונת את אופן התקיעה.

קומפוננט - הוידאו מלא, כל הצבע מלא (בשיטות הקודמות מקטינים את רוחב הפס של הצבע שמשמעו שהתדירויות הגבוהות של הצבע לא מועברות - הפרטים העדינים) ומופרד לרכיבים שמהם ניתן לשחזר ב- 100% את שלושת הצבעים RGB.
החיבור הוא על ידי 3 RCA בצבע אדום כחול וירוק, ויש לידם סימון ליד הירוק Y ליד הכחול Pb
וליד האדום Pr.

בטלויזות שיש להן חיבור סקארט, אחד מהם לפחות מחובר בשיטת RGB, שתואם את קומפוננט מבחינת איכות, אבל מחייב ממיר אם מחברים אחד מהשלושה שלעיל.

כדאי שתקרא בחוברות של הטלויזיה ושל ה- DVD - ניתנות שם הנחיות מפורטות כיצד לחבר.
בציוד שנקנה בשנים האחרונות והוא של יצרן ולא מדבקה סינית, ניתן לשחזר חוברות מאינטרנט.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

Moshe1010,
אין צורך לרשום את אותה ההדועה בשני פורומים

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”