יש תמונה באתר: https://www.partner.co.il/partnerpage/p ... r/fiberweb"עכשיו עם נתב 4X4 הראשון מסוגו בישראל
WiFi עוצמתי | תמיכה בריבוי מכשירים
חווית גיימינג משודרגת | הכנה לבית חכם"...
זיהוי נתב חדש של פרטנר פייבר
-
t0x1c
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
פרטנר אומרים שיש להם נתב חדש, מישהו יודע באיזה נתב מדובר?
- ido22
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 639
- Damit1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 143
פרטנר השיקה נתב חדש (שבעצם אמור להיות המקבילה ל Be לבזק) עם הזנת SFP.
זה דבר שיאפשר לוותר על ממיר המדיה המסורתי, והנחתה כתוצאה מהמרת התקן מסיב לETH.
סביר להניח שהמהירויות בעקבות/ בזכות המעבר יהיו קרובות יותר לגיגה/ אם לא גיגה בעצמו.
זה דבר שיאפשר לוותר על ממיר המדיה המסורתי, והנחתה כתוצאה מהמרת התקן מסיב לETH.
סביר להניח שהמהירויות בעקבות/ בזכות המעבר יהיו קרובות יותר לגיגה/ אם לא גיגה בעצמו.
- Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
רק שזה לא שווה כלום עצם זה שאין אנטנות חיצוניות הקליטה יורדת משמעותית לי מהנתבים שלהם היה ירידה של 50% לעומת הראוטר הפרטי שלי tp link archer c9
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
·Damit1 כתב: זה דבר שיאפשר לוותר על ממיר המדיה המסורתי, והנחתה כתוצאה מהמרת התקן מסיב לETH....
אתה יכול לפרט ולהסביר על מה אתה מדבר? אני לא מכיר שום "הנחתה כתוצאה מהמרת התקן מסיב לETH". מדובר על תקשורת דיגיטלית אז די בטוח ש"הנחתה" זו לא מילה הנכונה.
- Damit1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 143
אני יודע שישנה הנחתה, לא יודע של כמה.
אולי לא משמעותית, אבל אבדוק שאקבל אותו עוד בערך שבועיים.
אולי לא משמעותית, אבל אבדוק שאקבל אותו עוד בערך שבועיים.
- mescaline
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1900
·Lior98 כתב:רק שזה לא שווה כלום עצם זה שאין אנטנות חיצוניות הקליטה יורדת משמעותית לי מהנתבים שלהם היה ירידה של 50% לעומת הראוטר הפרטי שלי tp link archer c9...
אין קשר בין חוסר קליטה לאנטנות חיצוניות, להיפך, כל הציוד WIFI הרציני לא מגיע עם אנטנות חיצוניות.
שיש לך רדיו 4X4 זה לא נכון להשתמש באנטנות חיצוניות אלא עם מנגנון ANTENNA SELECTION מורכב עם אנטנות כיווניות
- Lior98
-
- חבר ותיק

מהניסיון שלי בראוטרים עם אנטנות חיצוניות ובלי אנטנות חיצוניות היה הבדל משמעותי בקליטה/במהירות אני מדבר על ירידה של 50% בממוצעmescaline כתב:·......
אין קשר בין חוסר קליטה לאנטנות חיצוניות, להיפך, כל הציוד WIFI הרציני לא מגיע עם אנטנות חיצוניות.
שיש לך רדיו 4X4 זה לא נכון להשתמש באנטנות חיצוניות אלא עם מנגנון ANTENNA SELECTION מורכב עם אנטנות כיווניות...
ממהירות של 350 במקום מסויים לקבל 175 ממקרה של 500 ל380 ירידה תמיד הייתה לפעמים גדולה לפעמים קטנה אבל הייתה (גם בתדר 5ghz ןגם 2.4) אם יש היום ראוטר עם אנטנות פנימיות שאתה חושב שהוא יכול לתת פייט לראוטר עם אנטנות חיצוניות (tp lick c9) אשמח לשמוע!
·
- mescaline
-
- חבר ותיק

כן, כל ציוד SMB ואנטרפרייז הוא ברוב רובו המוחלט ללא אנטנות חיצוניות כפי שרשמתי לך הם משתמשים במערך עם הרבה אנטנות כיווניות (יותר מ 4, לפעמים גם 30!) וזה בכל פרמטר עובד טוב יותר מהציוד שאתה מכיר ומניסיונך...
תוכל לראות כאן איך מערך אנטנות נראה
https://www.arris.com/globalassets/reso ... -17-11.pdf
https://www.arris.com/globalassets/reso ... -17-11.pdf
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
·אין שום הנחתה.Damit1 כתב:אני יודע שישנה הנחתה, לא יודע של כמה.
אולי לא משמעותית, אבל אבדוק שאקבל אותו עוד בערך שבועיים....
יש לך המרה אחת מאופטי לדיגיטלי וזה לא משנה אם זה בתוך הראוטר או בממיר חיצוני.
הדבר היחיד שזה חוסך זה שנאי חיצוני לממיר וסירבול בהתקנה.
מצד שני זה מאפשר לך לחבר ראוטר שלך במקום זה של פרטנר.
- udif
-
- חבר ותיק

עד כמה שאני זוכר, אפילו לפני שמדברים על MIMO, ישנו שימוש לפעמים בסט אנטנות כפול: סט אחד לקיטוב אופקי וסט אחד לקיטוב אנכי (ובחירה בזו שבה קולטים טוב יותר), מה שמכפיל את מספר האנטנות (אבל לא את מספר המסלולים בקליטה)mescaline כתב:כן, כל ציוד SMB ואנטרפרייז הוא ברוב רובו המוחלט ללא אנטנות חיצוניות כפי שרשמתי לך הם משתמשים במערך עם הרבה אנטנות כיווניות (יותר מ 4, לפעמים גם 30!) וזה בכל פרמטר עובד טוב יותר מהציוד שאתה מכיר ומניסיונך...
https://www.arris.com/globalassets/reso ... -17-11.pdf...
- Lior98
-
- חבר ותיק

·לא הבנתי אז דבר אחד מה זה 4x4? לפי מה שידוע לי זה נותן רק יותר רוחב פס לא?mescaline כתב:כן, כל ציוד SMB ואנטרפרייז הוא ברוב רובו המוחלט ללא אנטנות חיצוניות כפי שרשמתי לך הם משתמשים במערך עם הרבה אנטנות כיווניות (יותר מ 4, לפעמים גם 30!) וזה בכל פרמטר עובד טוב יותר מהציוד שאתה מכיר ומניסיונך...
https://www.arris.com/globalassets/reso ... -17-11.pdf...
- udif
-
- חבר ותיק

·Lior98 כתב:·לא הבנתי אז דבר אחד מה זה 4x4? לפי מה שידוע לי זה נותן רק יותר רוחב פס לא?.........
ב 4x4 הכוונה 4 ערוצי שידור ו- 4 ערוצי קליטה.
בלי להכנס למתמטיקה המסובכת, באנטנה בודדת ישנו ערוץ שידור וקליטה יחיד. כאשר יש כמה אנטנות שכל אחת מקבלת אות שידור אחר ניתן לבצע טריק מתמטי שגורם להן להתנהג כמו אנטנה כוונית וכך ניתן לשדר באותו התדר במקביל לכמה לקוחות שנמצאים במיקום שונה בחדר, או לחלופין ללקוח אחד שיש לו כמה אנטנות קליטה (עם ערוצי קליטה נפרדים)- בעצם מכוונים כל שידור לאנטנה אחרת.
- Lior98
-
- חבר ותיק

במילים פשוטות יותר 4x4/5x5 שווה ליותר קליטה/מהירות העברת נתונים?udif כתב:·......
ב 4x4 הכוונה 4 ערוצי שידור ו- 4 ערוצי קליטה.
בלי להכנס למתמטיקה המסובכת, באנטנה בודדת ישנו ערוץ שידור וקליטה יחיד. כאשר יש כמה אנטנות שכל אחת מקבלת אות שידור אחר ניתן לבצע טריק מתמטי שגורם להן להתנהג כמו אנטנה כוונית וכך ניתן לשדר באותו התדר במקביל לכמה לקוחות שנמצאים במיקום שונה בחדר, או לחלופין ללקוח אחד שיש לו כמה אנטנות קליטה (עם ערוצי קליטה נפרדים)- בעצם מכוונים כל שידור לאנטנה אחרת....
וזה חייב להיות דו צדדי? נניח עם הראוטר 4x4 והמחשב הנייד הוא 2x2
אפשר להרגיש שיפור בעת שדרוג הראוטר ל 4x4 בקליטה או שזה מחייב גם החלפה של כרטיס רשת האלחוטי ל 4x4?
·
- udif
-
- חבר ותיק

למיטב ידיעתי ראוטר 4x4 יוכל לטפל במקביל בשני קליינטים 2x2. כנראה צריך תמיכה במה שנקרא MU-MIMO, כלומר Multi user MIMO.
קליינט 2x2 בודד לא מרוויח מראוטר 4x4 לעומת ראוטר 2x2.
קליינט 2x2 בודד לא מרוויח מראוטר 4x4 לעומת ראוטר 2x2.
- Chip8
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
שוחחתי עם פרטנר כדי לקבל את הנתב החדש...
אמרו שזה ללקוחות חדשים אז אמרתי טוב תנתקו אותי... ואז פתאום הבעיה היא שאין במלאי אז בנתיים קיבלתי זיכויים לחשבון ואמרו לי לנסות שוב עוד כמה שבועות
אמרו שזה ללקוחות חדשים אז אמרתי טוב תנתקו אותי... ואז פתאום הבעיה היא שאין במלאי אז בנתיים קיבלתי זיכויים לחשבון ואמרו לי לנסות שוב עוד כמה שבועות
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3846
אני לא מבין מה יש לרוץ לקחת נתב סיני פשוט מחברת תשתית?
הרי נתבים שלהם הם פח בלשון המעטה
כמעט ואין עדכוני קושחה ושיפורים
שלא נדבר על חורי אבטחה
נתב אם ממשק נעול שהספקית קובעת מה אפשר לשנות ומה לא
למה לא לקנות נתב פרטי איכותי ואת הפח של הספקית להפוך למודם בלבד?
הרי נתבים שלהם הם פח בלשון המעטה
כמעט ואין עדכוני קושחה ושיפורים
שלא נדבר על חורי אבטחה
נתב אם ממשק נעול שהספקית קובעת מה אפשר לשנות ומה לא
למה לא לקנות נתב פרטי איכותי ואת הפח של הספקית להפוך למודם בלבד?
- er557
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 385
אתה לא יודע מנסיון שזה פח, במקרה של פרטנר הטכניקולור הקודם היה מתעדכן תדיר, לפי כל הסימנים (של DLNA) היה מבוסס על OPEN WRT, מחזיק מהירות של 1000 יפה מאד, וויי פיי עם שני ערוצים 5GHZ , 2.4 GHZ,
ואפילו כעת יציב לאורך זמן אצלי ללא ריסטרטים
ואפילו כעת יציב לאורך זמן אצלי ללא ריסטרטים
- mescaline
-
- חבר ותיק

·er557 כתב:אתה לא יודע מנסיון שזה פח, במקרה של פרטנר הטכניקולור הקודם היה מתעדכן תדיר, לפי כל הסימנים (של DLNA) היה מבוסס על OPEN WRT, מחזיק מהירות של 1000 יפה מאד, וויי פיי עם שני ערוצים 5GHZ , 2.4 GHZ,
ואפילו כעת יציב לאורך זמן אצלי ללא ריסטרטים...
לך תראה כמה עולה AP שהוא 4X4 של כל מותג נחשב ולא ציקמוק סיני או טיפילינק ותראה איזה הבדל עלות יש ואז תבין שחומרה של 4X4 בשכירות של 10 שקל לחודש לא יכולה להיות חומרה איכותית
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46471
רוב האנשים לא יודעים או לא מעניין אותם לקנות נתב עצמאית וללמוד איך לתפעל אותו ולנהל אותו, לכן מאוד הגיוני לקחת מחברת התשתיות נתב ותמורת סכום נמוך לקבל גם תמיכה עבורו. בנוסף, להוציא כמה מאות ש"ח על נתב נראה מרתיע כאשר מצד שני אפשר לשלם סכום זעום של 10 ש"ח בחודש ולקבל נתב שיעשה כל מה שתרצו בשיחת טלפון פשוטה למוקד.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 12/06/2019 6:45, נערך פעם 1 בסך הכל.