תוכנה לבדיקת הרדיסק דפקה לי את 2 ההרדיסקים במחשב - עזרה דחופה
לאחרונה הורגש כי ההרדיסק מערכת הפעלה שלי נהיה איטי לכן הורדתי תוכנה לבדיקת תקינותו ופה בעצם עולמי חרב עליי !!
8 שנים של מידע ותמונות (אני צלם) כנראה הלכו לעולמם ! מה שקרה הוא כך :
העלתי את תוכנת "SeaTools for Windows" ושם בעצם לחצתי על כל הבדיקות (מופיעה בצילום מסך שהעלתי)
לאחר כמה דקות המחשב קפא ! וזהו . ההרדיסקים לא עולים יותר .
הרדיסק אחד - בו מערכת ההפעלה ווינדוס 7 לא עולה אלא רק נותן הודעה :
disk boot failure insert system disk and press enter"
בביוס הוא לעיתים מזהה אותו לעיתים לא .
ההרדיסק השני (שהוא בעצם היה הרדיסק גיבויים!!) כלל לא מזוהה בביוס.
החלפתי כבלים SATA... כניסות אחרות בלוח ..עשיתי איפוס ל CMOS .. ניסיתי לחבר במחשב אחר... כלום
(יש לי הבנה במחשבים)
מה לדעתכם קרה כאן ? מה ניתן לעשות ? כל המידע של שנים שם מכיוון כי גם ההרדיסק הווינדוס וגם הגיבוי הלכו בעותה העת יחדיו .
8 שנים של מידע ותמונות (אני צלם) כנראה הלכו לעולמם ! מה שקרה הוא כך :
העלתי את תוכנת "SeaTools for Windows" ושם בעצם לחצתי על כל הבדיקות (מופיעה בצילום מסך שהעלתי)
לאחר כמה דקות המחשב קפא ! וזהו . ההרדיסקים לא עולים יותר .
הרדיסק אחד - בו מערכת ההפעלה ווינדוס 7 לא עולה אלא רק נותן הודעה :
disk boot failure insert system disk and press enter"
בביוס הוא לעיתים מזהה אותו לעיתים לא .
ההרדיסק השני (שהוא בעצם היה הרדיסק גיבויים!!) כלל לא מזוהה בביוס.
החלפתי כבלים SATA... כניסות אחרות בלוח ..עשיתי איפוס ל CMOS .. ניסיתי לחבר במחשב אחר... כלום
(יש לי הבנה במחשבים)
מה לדעתכם קרה כאן ? מה ניתן לעשות ? כל המידע של שנים שם מכיוון כי גם ההרדיסק הווינדוס וגם הגיבוי הלכו בעותה העת יחדיו .
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
אתחיל בנזיפה. צלם, שלא שומר גיבוי בענן ? מסתמך על דיסק בן 8 לשמור את החומר שלו. איש יקר, זה לא לעניין.
עכשיו לתאכלס. יש חברות בשוק שיכולות לשחזר לך את הדיסק ע"י פירוק שלו. השחזור לפעמים מצליח כולו ולפעמים רק בחלקו. זה עולה לא מעט כסף.
בן דוד שלי, גם צלם במקצועו, עשה טעות דומה, שחזור של דיסק עלה לו סביב ה 2500 שקל
עכשיו לתאכלס. יש חברות בשוק שיכולות לשחזר לך את הדיסק ע"י פירוק שלו. השחזור לפעמים מצליח כולו ולפעמים רק בחלקו. זה עולה לא מעט כסף.
בן דוד שלי, גם צלם במקצועו, עשה טעות דומה, שחזור של דיסק עלה לו סביב ה 2500 שקל
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כל הבדיקות כולל advanced tools?
זה כולל פורמט, אם אני לא טועה.
אז מה למדנו?
1. 2 דיסקים שמחוברים קבוע על אותו מחשב, לא נחשב לגיבוי. לפחות לא כשיש חומר חשוב.
גיבוי זה אכסון מנותק מהמחשב שבו נמצא המקור.
2. לא מבצעים פעולות על דיסקים במחשב, ללא שמוודאים שיש עותק תקין אחר של החומר הדורש גיבוי, שלא מחובר למחשב בזמן הפעולה שאתה מבצע.
3. לפני שמבצעים איפוס לביוס, צריך לצלם או להעתיק את ההגדרות הנוכחיות.
ייתכן שהגדרת המחדל של סוג הדיסק לא תואמת לדיסק שמחובר בפועל, ולכן הוא לא מזוהה.
אם הדיסקים תקינים, ואם בוצע format רק פעם אחת, מאוד ייתכן שחברת הצלת נתונים יכולה לשחזר את כל הנתונים.
זה כולל פורמט, אם אני לא טועה.
אז מה למדנו?
1. 2 דיסקים שמחוברים קבוע על אותו מחשב, לא נחשב לגיבוי. לפחות לא כשיש חומר חשוב.
גיבוי זה אכסון מנותק מהמחשב שבו נמצא המקור.
2. לא מבצעים פעולות על דיסקים במחשב, ללא שמוודאים שיש עותק תקין אחר של החומר הדורש גיבוי, שלא מחובר למחשב בזמן הפעולה שאתה מבצע.
3. לפני שמבצעים איפוס לביוס, צריך לצלם או להעתיק את ההגדרות הנוכחיות.
ייתכן שהגדרת המחדל של סוג הדיסק לא תואמת לדיסק שמחובר בפועל, ולכן הוא לא מזוהה.
אם הדיסקים תקינים, ואם בוצע format רק פעם אחת, מאוד ייתכן שחברת הצלת נתונים יכולה לשחזר את כל הנתונים.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
תאורתית אין צורך בפתיחה של הדיסק וחברת שיחזור אמורה די בקלות לשחזר את החומר,
אבל מה שמדאיג שאתה אומר שאחד מהדיסקים לפעמים מופיע בביוס ולפעמים לא, מצביע על תקלת חומרה.
אפשר לנסות תוכנות שיחזור,
אבל בשלב הזה אני במקומך הייתי פונה לחברה שמתמחה בזה, במיוחד שמדובר בחומר רגיש.
בשורות טובות
אבל מה שמדאיג שאתה אומר שאחד מהדיסקים לפעמים מופיע בביוס ולפעמים לא, מצביע על תקלת חומרה.
אפשר לנסות תוכנות שיחזור,
אבל בשלב הזה אני במקומך הייתי פונה לחברה שמתמחה בזה, במיוחד שמדובר בחומר רגיש.
בשורות טובות
שחר
קראתי הכל...
הפנמתי. אכן הייתי תמים . הרדיסק אחד הרי גיבה את השני (הועתק חומר כפול בין שניהם) לעולם לא חשבתי ששניהם יילכו באותה השניה.
לא נורא , לומדים כל יום.
הסתכלתי קצת מאז ביוטיוב. ראיתי שישנן דרכים לשיחזור ע"י תוכנות (הרי אין כאן בעיה פיזית) . כאשר אשתקם (אתקין ווינדוס מחדש על הרדיסק חדש) אבדוק את העניין לעומק.
בינתיים חוברו ההרשיסקים למחשב אחר, ההרדיסק ווינדוס (חולק ל ל2 ווליומים) מראה רק אחד מהם...כאילו volume שעליו היה מותקן הווינדוס, נמחק לגמרי !!! ההרדיסק השני , אמנם לא נראה בביוס אבל כן נראה לעין רק תחת disk menegement, אבל כ unknown . והוא דורש לעשות לו inisilized disk ... בקיצור באלאגן.
אגב זה סרט שמראה בדיוק את הבעיה שיש אצלי :
לא נורא , לומדים כל יום.
הסתכלתי קצת מאז ביוטיוב. ראיתי שישנן דרכים לשיחזור ע"י תוכנות (הרי אין כאן בעיה פיזית) . כאשר אשתקם (אתקין ווינדוס מחדש על הרדיסק חדש) אבדוק את העניין לעומק.
בינתיים חוברו ההרשיסקים למחשב אחר, ההרדיסק ווינדוס (חולק ל ל2 ווליומים) מראה רק אחד מהם...כאילו volume שעליו היה מותקן הווינדוס, נמחק לגמרי !!! ההרדיסק השני , אמנם לא נראה בביוס אבל כן נראה לעין רק תחת disk menegement, אבל כ unknown . והוא דורש לעשות לו inisilized disk ... בקיצור באלאגן.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
Re: קראתי הכל...
@asd1301
כמו שאמרתי קודם, נראה שהטסטים שהרצת כוללים מחיקה של תוכן על הדיסק.
תפנים,
כל פעולה שאתה מנסה לבצע לבד על דיסק שהיה לך עליו חומר חשוב, ולא מצליח,
מקשה יותר על שחזור מוצלח לאחר מכן.
2-3 ניסיונות לא מוצלחים, עם תוכנות שונות, הופך את השחזור המקצועי לכמעט בלתי אפשרי.
לכן עצתי לך היא:
אם אתה משוכנע שאתה לא הולך על שחזור מקצועי, תעשה ניסיונות ככל שבא לך.
אם אתה חושב שיש סיכוי שתחליט על חברה הצלת נתונים, אל תבצע שום פעולה על הדיסק שאתה מתכוון לתת להם.
נ.ב.
אני לא הייתי מבצע שום פעולה נוספת על 2 הדיסקים, ומוסר את שניהם לחברת שחזור מידע.
ואומר להם שמדובר באותו מידע, ושישחזרו מהדיסק שיותר קל להם להצליח בשחזור.
כמו שאמרתי קודם, נראה שהטסטים שהרצת כוללים מחיקה של תוכן על הדיסק.
תפנים,
כל פעולה שאתה מנסה לבצע לבד על דיסק שהיה לך עליו חומר חשוב, ולא מצליח,
מקשה יותר על שחזור מוצלח לאחר מכן.
2-3 ניסיונות לא מוצלחים, עם תוכנות שונות, הופך את השחזור המקצועי לכמעט בלתי אפשרי.
לכן עצתי לך היא:
אם אתה משוכנע שאתה לא הולך על שחזור מקצועי, תעשה ניסיונות ככל שבא לך.
אם אתה חושב שיש סיכוי שתחליט על חברה הצלת נתונים, אל תבצע שום פעולה על הדיסק שאתה מתכוון לתת להם.
נ.ב.
אני לא הייתי מבצע שום פעולה נוספת על 2 הדיסקים, ומוסר את שניהם לחברת שחזור מידע.
ואומר להם שמדובר באותו מידע, ושישחזרו מהדיסק שיותר קל להם להצליח בשחזור.
אני עכשיו עסוק, אגיב ממש קצר אחר כך אקרא את הכל.
disk boot failure insert system disk and press enter
יכולה לנבוע מסיבה אחרת לגמרי והיא:
- המחשב קורא בBIOS שלו HD אחר ומנסה לשלוף ממנו את מערכת ההפעלה שאין עליו.
יש בב BIOS אפשרות של PRIORITY ל BOOT
אם הHD שלך לא נמצא במקום הראשון שם ועדיין מופיע ברשימה, הקש על ה + או - כדי למקם אותו לשם.
אני אחזור לשרשור הזה מחר, חייב לרוץ
disk boot failure insert system disk and press enter
יכולה לנבוע מסיבה אחרת לגמרי והיא:
- המחשב קורא בBIOS שלו HD אחר ומנסה לשלוף ממנו את מערכת ההפעלה שאין עליו.
יש בב BIOS אפשרות של PRIORITY ל BOOT
אם הHD שלך לא נמצא במקום הראשון שם ועדיין מופיע ברשימה, הקש על ה + או - כדי למקם אותו לשם.
אני אחזור לשרשור הזה מחר, חייב לרוץ
Re: קראתי הכל...
·asd1301 כתב:הפנמתי. אכן הייתי תמים . הרדיסק אחד הרי גיבה את השני (הועתק חומר כפול בין שניהם) לעולם לא חשבתי ששניהם יילכו באותה השניה.
לא נורא , לומדים כל יום.
...
אני מנחש שזה מראה לך פרטישן אחד עם כמה מגות בודדות.
קודם כל, בדברים האלו אל תגע!!!
אולי כך זה היה מחולק עוד אז.
שזה אומר שיושם רק חלק מהדיסק בפועל.
אני מבין שמדובר על הרבה חאפריות וחוסר הבנה שעכשיו יצאו לאור.
תתרחק מכל אפשרות של פורמט.
אני עכשיו בתקופה מאוד עמוסה ולא אוכל להסביר, במיוחד לאור העובדה שאי אפשר לעזור בפועל דרך הרשת.
הדיסקים היו ב RAID 0 ?