שלום,
קראתי לא מעט שרשורים פה לגבי חדר קולנוי יעודי אבל עדיין יש לי מספר שאלות שהייתי שמח לשמוע מנסיונם של החברים פה.
אני לפני בניית בית חדש (ממש לפני שלב התוכניות) וברור שאחד החדרים ייועד לקולנוע ביתי (90% קולנוע, 10% מוסיקה. בלי PS4 ומשחקים לילדים). משיקולי תקציב הכיוון הוא לחדר בגודל של עד 25-28 מ"ר. החדר יהיה חדר רגיל, לא מרתף ולא ממ"ד.
1. האם הגודל הנ"ל מספיק לחדר קולנוע עם מסך הקרנה של 120"+?
2. איך הייתם ממליצים לחלק את החדר? 6 מטר אורך על 4.65 מטר רוחב? יחס אחר?
3. ב-6 מטר אורך ניתן יהיה להכניס 2 שורות של מושבים? (קראיתי שמומלץ להשאיר 2 מטר מרחק בין מקום הישיבה לקיר האחורי וה-back surround speakers).
4. איפה הייתם ממליצים למקם את דלת הכניסה? בקיר מול המסך או באחד מהקירות הצדדיים?
5. למרות שמדובר בחדר ייעודי לקונוע, נראה לי מוזר חדר בלי חלון בכלל. הייתם מוותרים על חלון?
המון תודה לעוזרים...
לפני בניית בית חדש - שאלות לגבי חדר קולנוע ייעודי
בוקר טוב,
לדעתי המידות של החדר שציינת הם מעולות , גם הפרופורציות לא רעות, העיקר שיהיה מלבן יפה (עם פינות מטופלות) , לא ארוך מידי ולא מרובע סימטרי , אבל עם סימטריה אקוסטית ( למשל לא לתכנן תקרה שיורדת מימין לשמאל או משהו נורא שכזה).
- את הדלת הייתי שם בקיר האחורי מתחת למקרן , לא בפינה כי זה יפגע בסימטריה ויקשה על טיפול אקוסטי.
- חייבים חלון אחד לפחות , הייתי שם אותו או אותם בקיר/קירות הצדדיים ובאמצע החדר או שליש דרך מהמסך אליך ככה שלא יפריעו למיקום רמקולים כלשהם , וכמובן שם ווילונות עבים.
מעבר לזה יש ים מידע ותיאוריות וכנראה שמה שלא תעשה אחר כך תגלה שהיית משנה משהו , אז תנסה להנות מהדרך.
והדרך הכי טובה לגבש תוכניות היא להבין מה האידיאל מבחינת מיקום רמקולים בחדר, ואז לתכנן חדר שיאפשר לממש את האידיאל הזה.
הייתי מתחיל מהסרטון הזה :
לדעתי המידות של החדר שציינת הם מעולות , גם הפרופורציות לא רעות, העיקר שיהיה מלבן יפה (עם פינות מטופלות) , לא ארוך מידי ולא מרובע סימטרי , אבל עם סימטריה אקוסטית ( למשל לא לתכנן תקרה שיורדת מימין לשמאל או משהו נורא שכזה).
- את הדלת הייתי שם בקיר האחורי מתחת למקרן , לא בפינה כי זה יפגע בסימטריה ויקשה על טיפול אקוסטי.
- חייבים חלון אחד לפחות , הייתי שם אותו או אותם בקיר/קירות הצדדיים ובאמצע החדר או שליש דרך מהמסך אליך ככה שלא יפריעו למיקום רמקולים כלשהם , וכמובן שם ווילונות עבים.
מעבר לזה יש ים מידע ותיאוריות וכנראה שמה שלא תעשה אחר כך תגלה שהיית משנה משהו , אז תנסה להנות מהדרך.
והדרך הכי טובה לגבש תוכניות היא להבין מה האידיאל מבחינת מיקום רמקולים בחדר, ואז לתכנן חדר שיאפשר לממש את האידיאל הזה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
הלוואי שלי היתה אפשרות לבנות חדר קולנוע בגודל כזה.
אצלי הוא 4.5 על 3.5 ולכן יש כמה חסרונות שאצלך לא יקרו:
1. 4 מושבים עם מעבר סביר מכל צד.
2. אפשרות ללכת על מסך 21:9 בגודל של 150 אינץ.
3. אפשרות לשורה שנייה גם בצורה נוחה (מספיק מקום לכורסאות) וגם ללא הצמדה לקיר האחורי (אולי לא 2 מ' אבל גם 0.5-1 מ' יתן אפקט טוב)
אצלי לא עשיתי משהו מהותי בעניין האקוסטיקה פרט לתקרה אקוסטית. מבחינתי זה מספק אבל אני רחוק מלהיות אודיופיל.
אני בשום מקרה לא הייתי מוותר על חלון בחדר. אני פשוט כיסיצתי אותו בוילון שחור ואז הוא ממש לא מפריע.
לגבי דלת לדעתי דלת על קיר המקרן מה שאומר שלא בחלל הצפייה זה הדבר האידיאלי. גם דלת באחד הקירות הצדדים זה בסדר כל עוד לא קרובה למסך. על קיר המסך בוודאות לא הייתי שם דלת.
המון בהצלחה.
אצלי הוא 4.5 על 3.5 ולכן יש כמה חסרונות שאצלך לא יקרו:
1. 4 מושבים עם מעבר סביר מכל צד.
2. אפשרות ללכת על מסך 21:9 בגודל של 150 אינץ.
3. אפשרות לשורה שנייה גם בצורה נוחה (מספיק מקום לכורסאות) וגם ללא הצמדה לקיר האחורי (אולי לא 2 מ' אבל גם 0.5-1 מ' יתן אפקט טוב)
אצלי לא עשיתי משהו מהותי בעניין האקוסטיקה פרט לתקרה אקוסטית. מבחינתי זה מספק אבל אני רחוק מלהיות אודיופיל.
אני בשום מקרה לא הייתי מוותר על חלון בחדר. אני פשוט כיסיצתי אותו בוילון שחור ואז הוא ממש לא מפריע.
לגבי דלת לדעתי דלת על קיר המקרן מה שאומר שלא בחלל הצפייה זה הדבר האידיאלי. גם דלת באחד הקירות הצדדים זה בסדר כל עוד לא קרובה למסך. על קיר המסך בוודאות לא הייתי שם דלת.
המון בהצלחה.
·eliad2 כתב:בוקר טוב,
...
ממש הוצאת לי את המילים מהפה !
בדיוק מה שעלה לי בראש .